הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ראש ממשלת טורקיה האנטישמי נבחר עכשיו גם כנשיא - ארדואן

awdrgyji1234

משתמש מתחיל
52
5
נק' מוניטין:
12
52
5
לא מספיק שארדואן שונא ישראל מובהק ותומך בהפגנות אנטישמיות ברחבי טורקיה מסתבר שגם הרוב של העם הטורקי מסכים ותומך בוא וכך ברוב קולות (52%) הארדואן עכשיו גם מכהן כראש ממשלה וגם כנשיא יש טוענים שהוא מנסה להפוך את עצמו ואת משטרו לדיקטטורה עצם זאת שהוא עכשיו אוחז בשני ה"תפקידים" בעלי המשמעות הכי גדולה במדינה.
בנימה אישית אפשר להגיד שאני מאוכזב אבל לא מופתע מהעם הטורקי שתומך בבן אדם ברברי ולא יוצלח להנהיג את המדינה שלהם מה גם שזה הורס עוד יותר את היחסים שיש לנו עם טורקיה (ברמה הכלכלית בפרט) שכמה שאני שונא אותם יש אינטרסים משותפים לטורקיה וישראל ואני לא אתפלא אם האנטישמי המסריח הזה יהרוס גם את זה....
אבל אין כמו ישראל והמזרח התיכון, נכון?

• פותח/ת השרשור
מסתבר שבטורקיה כן, אני מאמין שברוב המדינות הדמוקרטיות לא אבל זה למה עכשיו טוענים שארדואן מנסה לעשות דיקטטורה ואני לא אתפלא הרי הוא ברברי מסריח .

גם כשטורקיה הייתה "ציונית", עוד לפני שארדואן נבחר, המילה "דמוקרטיה" בהקשר שלה היא מטעה. אנשים פחדו שם תמיד מהרשויות ופחדו לדבר פוליטיקה. זו לא הייתה דיקטטורה, אבל זה גם היה די רחוק מדמוקרטיה מערבית.
מה שקורה עכשיו הולך יד ביד עם האביב הערבי והמזרח התיכון החדש (לא מה שפרס התכוון אליו) של הקצנה איסלאמית, וביטול הסדר הקיים בהרבה מדינות. מי שלא בקיא - סוריה הלכה למעשה לא קיימת יותר בתור מה שאנחנו מכירים כסוריה. בשאר אל אסד שולט כרגע רק בדמשק ובעוד כמה מובלעות במדינה. סוריה כולה מחולקת כרגע בין כל מיני מיליציות מכל הגוונים והמינים. כנ"ל לגבי עיראק, לוב, ועוד...

לי באופן אישי אין שום בעיה אם טורקיה ושכמותה. הם אנטישמים מסריחים שיש להוציא משימוש בכל דרך אפשרית ומוטב בהקדם האפשרי.
כמו שSTARDUST כתב, יש הקצנה איסלמית בהרבה מדינות ערביות, אבל לא רק (ע"ע לונדון ופאריז בשבועות האחרונים).
אבל כמו שאמרתי, אין לי בעיה אם טורקיה, ארדואן ושכמותם. אתה לא מצפה מנמר שיהפוך חברבורותיו, ולא מפנאט קיצוני ואנטישמי שיהיה מוכן לחיות בשלווה כל עוד העם היהודי (ה"ציוני") קיים.
מה כן? יש לי כן בעיה עם הישראלי המכוער, השמן והגרגרן, שימכור את המדינה שלו, את הערכים שלו ואת הכבוד העצמי שלו, בשביל עוד ארוחה וחצי ביום כי הכל כלול.

בלי להיכנס יותר מדי לפוליטיקה הטורקית, באמת שאין לי מושג מה הולך שם ואיך. בוא נעצור שניה ונשאל את עצמנו כמה אכפת לאזרח הטורקי שהמנהיג שלו בין היתר שונא ישראל? ועד כמה נראה לכם שישראל משחקת תפקיד חשוב בתהליך ההצבעה של האזרח הטורקי שאין לו שום קשר לישראל? אם הוא מנהיג טוב שמשפר את מצב המדינה, הסיבה האחרונה שלא יצביעו לו זה כי הוא שונא מדינה אחרת.

אבל שוב, אין לי באמת מושג מה הולך שם...

• פותח/ת השרשור
כן זה גם עלוב ביותר... ללכת לנפוש בטורקיה ולבזבז כסף ישראלי אחרי הקריאות האנטישמיות המסריחות שלהם. תראו היחסים עם טורקיה היו יחסית טובים (עד כמה שאפשר זו עדיין מדינה ערבית, כן?) עד לפני כמה שנים למרות שהמצב תמיד היה נפיץ המסחר בין המדינות ואפילו האימונים הצבאיים יחד היו דיי מוצלחים. עד הסיפור עם המשט שכמובן טורקיה ורק טורקיה אשמה בכך ובגלל שהרגנו כמה טורקים שבאו אך ורק בכוונה לפגוע ואין ספק בכך שלישראל יש את הזכות לעלות על הספינות האלה ולבדוק מה יש בתוכם אז ארדואן מצא סיבה טובה להיות אנטישמי.
בכל מקרה עד אז אני מאמין שהיחסים היו דיי טובים למרות שהם נחשים אמיתיים.

בלי להיכנס יותר מדי לפוליטיקה הטורקית, באמת שאין לי מושג מה הולך שם ואיך. בוא נעצור שניה ונשאל את עצמנו כמה אכפת לאזרח הטורקי שהמנהיג שלו בין היתר שונא ישראל? ועד כמה נראה לכם שישראל משחקת תפקיד חשוב בתהליך ההצבעה של האזרח הטורקי שאין לו שום קשר לישראל? אם הוא מנהיג טוב שמשפר את מצב המדינה, הסיבה האחרונה שלא יצביעו לו זה כי הוא שונא מדינה אחרת.

אבל שוב, אין לי באמת מושג מה הולך שם...
אני לא יודע עד כמה הוא מנהיג טוב אבל הוא בהחלט הופך את המדינה הזאת לדיקטטורה(למשל חסם או רצה לחסום את הרשתות החברתיות במדינה וגם את YOUTUBE בגלל פרשת השחיתות שהבן שלו היה מעורב בה) אז כנראה האזרחים הטורקים הם די טיפשים לבחור בו שוב ושוב

גם כשטורקיה הייתה "ציונית", עוד לפני שארדואן נבחר, המילה "דמוקרטיה" בהקשר שלה היא מטעה. אנשים פחדו שם תמיד מהרשויות ופחדו לדבר פוליטיקה. זו לא הייתה דיקטטורה, אבל זה גם היה די רחוק מדמוקרטיה מערבית.

אתה טועה, זאת הייתה דיקטטורה פרופר. אטאטורק היה דיקטטור ידוע.
מספיק שארדואן שונא ישראל מובהק ותומך בהפגנות אנטישמיות ברחבי טורקיה מסתבר שגם הרוב של העם הטורקי מסכים ותומך בוא וכך ברוב קולות (52%

בנימה אישית אפשר להגיד שאני מאוכזב אבל לא מופתע מהעם הטורקי שתומך בבן אדם ברברי ולא יוצלח להנהיג את המדינה שלהם

תפסיק לחשוב שאת העם הטורקי מעניין בכלל מה אתה חושב, או ישראל, ואל תשפוט מנהיגים (לטובה או לרעה)לפי היחס שלהם לישראל, כי העולם לא סובב סביבנו. יש סיבות שהעם הטורקי בחר בארדואן שוב. מוזמן לקרוא על מה הוא עשה לכלכלה שלהם,על הפסקת הפגיעה במיעוט הטורקמני והתערבותו המיידית נגד דאעש, ותבין למה בחרו בו שוב.

תכל'ס ארודאן כמה שהוא אנטישמי הוא הביא את הכלכלה הטורקית למקומות גבוהים. אני לא יודע כמה העם הטורקי אוהב אותנו או לא, אבל העם שלו מסתכל קודם כל על ההישגים שהביא למדינתו.

אתה טועה, זאת הייתה דיקטטורה פרופר. אטאטורק היה דיקטטור ידוע.

תפסיק לחשוב שאת העם הטורקי מעניין בכלל מה אתה חושב, או ישראל, ואל תשפוט מנהיגים (לטובה או לרעה)לפי היחס שלהם לישראל, כי העולם לא סובב סביבנו. יש סיבות שהעם הטורקי בחר בארדואן שוב. מוזמן לקרוא על מה הוא עשה לכלכלה שלהם,על הפסקת הפגיעה במיעוט הטורקמני והתערבותו המיידית נגד דאעש, ותבין למה בחרו בו שוב.
לא לשפוט מנהיג על פי יחסו אלינו אלא על פי מעשיו לטובת מדינתו הוא? העולם לא סובב סביבנו? מצד אחד הדברים נכונים. מצד שני בתחילת שנות ה30 מצבה של גרמניה היה לא טוב בלשון המעטה, וגם אז העולם לא סבב סביבנו (לא כמדינה כמובן אלא סביבנו כעם).
ערב פלישתה של גרמניה לפולין מצבה הכלכלי-מדיני היה טוב מתמיד. כלומר היטלר ללא ספק השפיע רבות לטובת העם הגרמני, והעם סגד לו על כך. איך זה ניגמר מהבחינה שלנו? כולם יודעים.

לא לשפוט מנהיג על פי יחסו אלינו אלא על פי מעשיו לטובת מדינתו הוא? העולם לא סובב סביבנו? מצד אחד הדברים נכונים. מצד שני בתחילת שנות ה30 מצבה של גרמניה היה לא טוב בלשון המעטה, וגם אז העולם לא סבב סביבנו (לא כמדינה כמובן אלא סביבנו כעם).
ערב פלישתה של גרמניה לפולין מצבה הכלכלי-מדיני היה טוב מתמיד. כלומר היטלר ללא ספק השפיע רבות לטובת העם הגרמני, והעם סגד לו על כך. איך זה ניגמר מהבחינה שלנו? כולם יודעים.

ארדואן התחיל להשמיד אנשים במחנות השמדה באופן שיטתי? ארדואן התחיל מלחמת עולם? לא ידעתי.

נערך לאחרונה:
ארדואן התחיל להשמיד אנשים במחנות השמדה באופן שיטתי? ארדואן התחיל מלחמת עולם? לא ידעתי. סתם סמולן מניאק, שיעוף לעזה.
על פי ההתבטאויות שלו, לא מופרך להניח שאם היתה לו את האפשרות לכך הוא היה עושה את זה.

על פי ההתבטאויות שלו, לא מופרך להניח שאם היתה לו את האפשרות לכך הוא היה עושה את זה.

זאת דעה, לא עובדה. מכיוון שבפוליטיקה אין אמת אחת, לא כותבים דעה בקונטקסט של עובדה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית