הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ראש ממשלת טורקיה האנטישמי נבחר עכשיו גם כנשיא - ארדואן

כמה מפתיע..
שהתורכים העלובים האלה שכל השנים האלה התפרנסו מאיתנו יפה מאוד בוחרים באנטישמי הזה שמשווה את
איילת שקד להילטר לעוד תקופה של נשיאות.

יש לי בחילה.

כמה מפתיע..
שהתורכים העלובים האלה שכל השנים האלה התפרנסו מאיתנו יפה מאוד בוחרים באנטישמי הזה שמשווה את
איילת שקד להילטר לעוד תקופה של נשיאות.

יש לי בחילה.
אתה מתכוון לתיירות? זה שטויות, אחוז זניח. מה שכן, אני חושב שכל חיל האויר שלהם מושתת על חיל ההאויר שלנו. היידע הצבאי שהעברנו להם - טעות פטאלית.

לא הבנתי למה התכוונת. אתה יכול להסביר שנית?

הוא אמר שדפוס ההתרחשויות בטורקיה עם ארדואן מזכיר לו את היטלר וגרמניה בשנות ה-30, ניתן להסיק מכך שלדעתו צריך לעשות משהו בנידון. אתה במטרה לסתור את הטענה שלו שמדובר במצב דומה שאלת אם ארדואן עשה כך וכך דברים שהיטלר עשה, כך שניתן להסיק מכך שלדעתך לא צריך לעשות משהו בעניין ארדואן - עד שהוא יעשה את אותם הדברים שהיטלר עשה, כי רק אז זה באמת יהיה דומה.
במילים אחרות, נכון שגם אם יש טיפה דמיון במצב זה לא אומר עוד כלום ועוד מוקדם לפעול בעניין, אבל לא צריך לחכות שארדואן יעשה את הדברים האלה בשביל לעשות משהו בעניין...

לא חושב שהבנת אותי. אמרתי את מה שאמרתי כי חשבתי שההשוואה מגוחכת.

• פותח/ת השרשור
אני חייב להגיד שלא קראתי מה ארדואן עשה לכלכלה של טורקיה ולא ממש מצאתי גם איפה לקרוא. מאוד מאוד מוזר לי שאדם כזה אשכרה יכול לבוא ולעשות ניסים לכלכלה של הארץ שלו במיוחד אחרי הסיפור המגוחך הזה שארדואן סגר את טוויטר בכול המדינה רק בגלל שהתנגדו לו שם (רודן או לא רודן?) ואיים לסגור עוד עשרות רשתות חברתיות מוכרות כי טורקיה צריכה להישאר "טהורה", שזה בכלל ביזיון ואני בטוח שאם דבר כזה היה קורה בישראל הישראלים היו ישר מזהים שזה דיקטטורה ומעיפים את מי שלא עמד מאחורי המהלך האווילי הזה, מסתבר, שהטורקים, חושבים אחרת. אני יודע שהעולם לא סובב סביבנו ולא צריך לעשות מזה בדיחה אני ספציפית דיברתי על ההבט של ישראל שהאנטישמי הזה נבחר שוב כי בשבילי, כישראלי, זה כואב. אגב הרבה מאוד מהלכים של ארדואן דווקא מאוד קשורים לישראל ואם אתם תראו במיוחד בימים האלה כמה הוא מתערב ומאיים לשלוח הפעם משט עם חיל הים הטורקי לעזה אז בטח ובטח שזה ענייננו למרות שאין לנו השפעה לצערי. אגב מאיפה לעזאזל קראתם שהוא עזר לכלכלה שלהם? טורקיה הייתה מדינה עשירה גם הרבה לפני אדון ארדואן. + הוא מעודד מחאות אנטישמיות והדבר הכי כואב זה שטורקיה וישראל היו עושים הרבה אימוני צבא ביחד פעם והרבה מידע שיש לישראל (במיוחד בחיל האוויר) העברנו לטורקיה שזה באמת פשוט חבל לראות שהכול הולך לביזיון במיוחד אחרי שהנחש הזה מבקש פיצויים מישראל על "משט השלום".

10561763_759609504103052_1649487605430189964_n.jpg

גם כשטורקיה הייתה "ציונית", עוד לפני שארדואן נבחר, המילה "דמוקרטיה" בהקשר שלה היא מטעה. אנשים פחדו שם תמיד מהרשויות ופחדו לדבר פוליטיקה. זו לא הייתה דיקטטורה, אבל זה גם היה די רחוק מדמוקרטיה מערבית.
מה שקורה עכשיו הולך יד ביד עם האביב הערבי והמזרח התיכון החדש (לא מה שפרס התכוון אליו) של הקצנה איסלאמית, וביטול הסדר הקיים בהרבה מדינות. מי שלא בקיא - סוריה הלכה למעשה לא קיימת יותר בתור מה שאנחנו מכירים כסוריה. בשאר אל אסד שולט כרגע רק בדמשק ובעוד כמה מובלעות במדינה. סוריה כולה מחולקת כרגע בין כל מיני מיליציות מכל הגוונים והמינים. כנ"ל לגבי עיראק, לוב, ועוד...
לא חושב שהמצב שמדינות ערב מתפצלות לכנופיות כמו סומליה הוא מצב נתון, אני מניח שבשלב מסוים זה יתייצב ויעלה דיקטטור חדש.
ההערכה האישית שלי לגבי סוריה היא שבסוף אסד ישלוט בסוריה או ברובה.

הייתי לפני חודשיים ביוון, לקחתי מעבורת לטורקיה לטיול יומי.
היחס של האנשים היה חם, והם דווקא שמחו לראות ישראלים (בהתחלה פנו אלינו כאיטלקים 😣)
חלקם אמרו שלא ראו ישראלים 4 שנים בגלל "המצב הפוליטי" או בגלל "הממשלה" (בטון מאוכזב) אותם מעניין ביזניס לא השיט הפוליטי.
הבעיה שחלקם עוברים שטיפת מוח ומאמינים לממשלה ולתקשורת המפגרת שלהם.
שאלו אותנו איך זה שאנחנו כ"כ נחמדים ובסדר (לא היינו נחמדים בכלל, התנהגנו רגיל) ובטלוויזיה הישראלים כ"כ רעים וחרא.
הם תפסו אותנו "כישראלים טובים" 🤦‍♂️

לא חושב שהמצב שמדינות ערב מתפצלות לכנופיות כמו סומליה הוא מצב נתון, אני מניח שבשלב מסוים זה יתייצב ויעלה דיקטטור חדש.
ההערכה האישית שלי לגבי סוריה היא שבסוף אסד ישלוט בסוריה או ברובה.

הייתי מהמר על דאע"ש...הם השתלטו רק היום על חאלב וטבחו 700 סורים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית