הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סט פוינט

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
משהו שמעניין אותי לגבי הסט פוינט
אם העלאת מסת שריר יכולה להוריד את הסט פוינט האישי?

נגיד אני שוקל 80 על 10% שומן ואני נמצא בסט פוינט שקשה לרדת מתחת אבל יחסית קל לרדת לאחוז הזה מה שאומר לגוף נוח להשאר במצב הזה של 8 קילו שומן

עכשיו עליתי 8 קילו שריר נקי אני שוקל 88 עם 8 קילו שומן (9%)השאלה אם אני מתחת לסט פוינט או שבעצם זה הסט פוינט החדש שלי

הרי לפי ההיגיון הגוף מושפע ממסת שומן ואחוז שומן זה בעצם משהו שאנחנו המצאנו (בהנחה שהבן אדם בוגר כמובן ומיצה את הגדילה שלו)

חח מקווה שמישהו הבין אותי

אם הבנתי אותך נכון אתה מתייחס כאילו הגוף יודע מה המשקל הכללי של הגוף שלך ולכן אם תשנה את ההרכב של השומן בשריר, תשאר באותו משקל כללי והגוף יחשוב שזה הסט פוינט החדש שלך?

בכל אופן, סט פוינט זו תיאוריה, לא דבר מוכח. זה מבלי לומר שזה לא קיים בהכרח, אבל אם כן, אחד המכניזמים שדרכם הגוף מזהה "סט פוינט" הוא לפי כמות וגודל תאי השומן שלך. בוא נניח שיש לך X תאי שומן לפני החיטוב והם +- רווים בשומן. כעת, אחרי החיטוב יש לך אותו מספר X של תאי שומן, אבל בכל אחד מהם יש פחות שומן. התאים שולחים סיגנל שהם "מורעבים" וזה גורם לך להיות רעב ולהיות בעל נטייה גדולה יותר לצבירת שומן עד שתאי השומן יהיו "רוווים".

ולתשובה יותר ישירה על השאלה שלך - לא.

• פותח/ת השרשור
אם הבנתי אותך נכון אתה מתייחס כאילו הגוף יודע מה המשקל הכללי של הגוף שלך ולכן אם תשנה את ההרכב של השומן בשריר, תשאר באותו משקל כללי והגוף יחשוב שזה הסט פוינט החדש שלך?

בכל אופן, סט פוינט זו תיאוריה, לא דבר מוכח. זה מבלי לומר שזה לא קיים בהכרח, אבל אם כן, אחד המכניזמים שדרכם הגוף מזהה "סט פוינט" הוא לפי כמות וגודל תאי השומן שלך. בוא נניח שיש לך X תאי שומן לפני החיטוב והם +- רווים בשומן. כעת, אחרי החיטוב יש לך אותו מספר X של תאי שומן, אבל בכל אחד מהם יש פחות שומן. התאים שולחים סיגנל שהם "מורעבים" וזה גורם לך להיות רעב ולהיות בעל נטייה גדולה יותר לצבירת שומן עד שתאי השומן יהיו "רוווים".

ולתשובה יותר ישירה על השאלה שלך - לא.
למה לא?
אתה בעצם סותר את עצמך כי תאי שומן זה משהו קבוע ושעולים מסת שריר התאי שומן נשארים זהים פחות או יותר במספרם כל עוד לא עשית מסה ממש מלוכלכת ועלית לאחוז גבוה מאוד ואז כביכול ה"סט פוינט" יורד בהשוואה למשקל גוף מה שיוצר סט פוינט נמוך יותר

למה לא?
אתה בעצם סותר את עצמך כי תאי שומן זה משהו קבוע ושעולים מסת שריר התאי שומן נשארים זהים פחות או יותר במספרם כל עוד לא עשית מסה ממש מלוכלכת ועלית לאחוז גבוה מאוד ואז כביכול ה"סט פוינט" יורד בהשוואה למשקל גוף מה שיוצר סט פוינט נמוך יותר

זה שהתשובה שלי לא מצאה חן בעינך לא אומר שסתרת את עצמי.
מעבר לזה שתאי השומן לא נשארים זהים, יצירת תאי שומן זה דבר שכיח אחרי חיטוב ולעומת זאת, אפופטוזיס (מוות תאי) של תאי שומן זה לא נראה לי דבר שנצפה בספרות המדעית.

• פותח/ת השרשור
זה שהתשובה שלי לא מצאה חן בעינך לא אומר שסתרת את עצמי.
מעבר לזה שתאי השומן לא נשארים זהים, יצירת תאי שומן זה דבר שכיח אחרי חיטוב ולעומת זאת, אפופטוזיס (מוות תאי) של תאי שומן זה לא נראה לי דבר שנצפה בספרות המדעית.
חח זה לא שהתשובה לר מצאה חן בעיני פשוט זה מה שהבנתי..דווקא שפתחתי את הפוסט ציפיתי ממך לתשובה חושב שאתה מהאנשים עם הכי הרבה ידע פה..

וסבבה אחי תודה על התשובה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית