הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בבחירת מחשב נייד

• פותח/ת השרשור Bugsy
  • פורסם בתאריך

Bugsy

משתמש מתחיל
202
44
נק' מוניטין:
185
202
44
אהלן חבר'ה,
ההתלבטות היא בין הניידים הבאים:

Dell XPS 13
Intel Core i7-4500U
8GB RAM
256GB SSD

Apple Macbook Pro 13 Retina
Intel Core i5
8GB RAM
256GB SSD

אני די נוטה לכיוון המקבוק, הדבר היחיד שימנע ממני לקנות אותו הוא העדר מעבד תמלילים הולם לוורד.
אני מתחיל לימודי משפטים בקרוב, כך שהמחשב עתיד לשמש אותי רבות במהלך הלימודים בכל הקשור לכתיבה.

מה דעתכם? למישהו יצא להתנסות באחד מהשניים? יש המלצות כלשהן?

אהלן חבר'ה,
ההתלבטות היא בין הניידים הבאים:

Dell XPS 13
Intel Core i7-4500U
8GB RAM
256GB SSD

Apple Macbook Pro 13 Retina
Intel Core i5
8GB RAM
256GB SSD

אני די נוטה לכיוון המקבוק, הדבר היחיד שימנע ממני לקנות אותו הוא העדר מעבד תמלילים הולם לוורד.
אני מתחיל לימודי משפטים בקרוב, כך שהמחשב עתיד לשמש אותי רבות במהלך הלימודים בכל הקשור לכתיבה.

מה דעתכם? למישהו יצא להתנסות באחד מהשניים? יש המלצות כלשהן?

אהלן,
אני עובד ולומד עם Macbook Pro 15 Retina ורק דברים טובים יש לי להגיד עליו.
הוא אומנם בעל חומרה הרבה יותר חזקה מהדגם שאתה מתלבט אבל השימוש שלי לא באמת מצדיק את הכוח שלו (אני סתם עם שריטה בכל מה שקשור לגאדג׳טים וטכנולוגיה....).
הדגם שעל הכוונת שלך מספיק בהחלט!

בתור אחד שכל חייו היה עם PC (לא סתם גולש פייסבוק, אלא למדתי הנדסת תוכנה וכדומה, והעברתי המון המון שעות על המחשב) ותמיד נמנעתי מהמעבר ולא באמת האמנתי לכל מה שאומרים על הMacים.
אבל חד משמעית אני יכול להגיד לך - Once you go Mac, You'll never go back!

אם לא יצא לך להשתמש לפני, מאוד יכול להיות שיקח קצת זמן להתרגל למעבר, למערכת וכ׳ו...
אבל זה באמת שווה את זה!

המערכת פשוט מדהימה. הרבה יותר חלקה מווינדוס, חווית המשתמש, נוחות השימוש, התאימות שלה עם החומרה ועוד..
המקלדת הרבה יותר נוחה מכל המקלדות שאני אישית נתקלתי בהן (פרמטר חשוב אם אתה מתכוון ללמוד איתו).
אגב, היא שונה גם מהמקלדת של ה-Macbook Air שגם היא פחות נוחה מזו של ה-Pro
המסך!! אויי המסך.... איכות מדהימה, באמת! באמת שאין לי יותר מידי מה להגיד אבל הוא פשוט מדהים - הצבעים,חדות,עומק,בהירות, זוויות צפייה וכ׳ו
חיי סוללה מאוד טובים (לעומת האייפונים זה בטוח 😆)
אף פעם לא ממש שמתי לב כמה זמן הסוללה החזיקה לי אבל להערכתי (גס) 6-7 שעות עם סוללה מלאה עד הרגע שהוא מקפיץ לי הודעה לחבר לחשמל (שהוא מגיע ל5% נראה לי) וגם זה בשימוש דיי אינטנסיבי ורציף. אז בדגם שלך אני מאמין 9-10 שעות בכייף.
הטאצ׳פד חלק ועובד מצוין להפליא
העיצוב, גימור ואיכות החומרים - לא היכ קריטי אבל זה פלוס

יש מינוס דיי רציני בעניין העברית באופיס - התאימות לא 100%.
אבל בלימודים הייתי ממליץ לך להשתמש בOneNote שהוא קיים באפפסטור ועם תאימות מלאה.
או..
שיש תמיד את האפשרות להתקין עליו Parallels ולהריץ Windows עם אופיס מלא וכל זה במקביל למק.
זה גם דרך להקל על עצמך עם המעבר ותהליך ההתרגלות (אני אישית דוגל בלקפוץ ישר מים בלי כל מיני ״מצופים״ למינהם, ככה אני לומד הכי טוב וגם מהר, אז לא עשיתי את זה... אבל זו אפשרות שקיימת)

עוד פרמטר חשוב ששכחתי מקודם - הפרמטר הכלכלי
המק לא יקר יותר מהדל?
אין לי מושג כמה עולה הדל.. אבל יודע שהמקים לא זולים בכלל.
אז גם זה עניין שצריך לקחת בחשבון (למרות שמאחר ואתה מתלבט אתה בטח מודע לזה...).

אם פספסתי משהו תגיד.
ובכללי שאל שאלות חופשי אשתדל לענות לך עליהם.

** גילוי נאות - לא עובד באפל! ולא בשום חברה שמוכרת/מקדמת/בעלת קשר כלשהו לחברה. נטו המלצה אישית מהלב 😃 **

מקווה שעזרתי ✌️

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת!
אני לא חושב שתהיה לי בעיה להתרגל למערכת ההפעלה.
הסיבה היחידה היא כמו שציינתי - תחליף לאופיס (כזה שיתמוך בצורה מלאה בעברית ויוכל לייבא קבצי אופיס).
בנוסף יצא לי לשמוע שבמהלך הלימודים נעשה שימוש די נרחב באתר האוניברסיטה/מכללה, שאינו תומך במאק.
האמת ששמעתי על התקנת Parallels והרצת Windows, אך יחד עם זאת הבנתי שיש המון חסרונות בדבר.
הדל עולה 7790 ש"ח והמקבוק 7600 ש"ח כאשר מחיר הרכישה של כל אחד מהם יהיה זול בהרבה.
אני ממש רוצה את המקבוק, אבל הוא כנראה הכי פחות מתאים למטרה שלשמה נרכש המחשב (לימודים).

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת!
אני לא חושב שתהיה לי בעיה להתרגל למערכת ההפעלה.
הסיבה היחידה היא כמו שציינתי - תחליף לאופיס (כזה שיתמוך בצורה מלאה בעברית ויוכל לייבא קבצי אופיס).
בנוסף יצא לי לשמוע שבמהלך הלימודים נעשה שימוש די נרחב באתר האוניברסיטה/מכללה, שאינו תומך במאק.
האמת ששמעתי על התקנת Parallels והרצת Windows, אך יחד עם זאת הבנתי שיש המון חסרונות בדבר.
הדל עולה 7790 ש"ח והמקבוק 7600 ש"ח כאשר מחיר הרכישה של כל אחד מהם יהיה זול בהרבה.
אני ממש רוצה את המקבוק, אבל הוא כנראה הכי פחות מתאים למטרה שלשמה נרכש המחשב (לימודים).

מעולה, שמח שהגעת להחלטה!

האופיס זו באמת הבעיה הכי גדולה... אבל מסתדרים גם עם זה.
בעניין אתרים תומכי מק או לא,
זה לא שהם לא תומכים במק... לרוב הם לא תומכים בsafari (הדפדפן של מק).
אבל אתה פשוט מתקין פיירפוקס/גוגל כרום וכל האתרים עובדים מעולה.

ולמען האמת הופתעתי מהמחיר של הדל! כנראה הוא משהו משהו! 🤩

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית