הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אקו - אטקינס

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
זכור לי שלא מזמן שאל כאן מישהו לגבי AD וצמחונות...או משהו דומה

להלן לינק ל "כוכב" החדש שמסתמן כרגע - דיאטות אקולוגיות.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090608162426.htm

מבחינתי, השורות הבאות מסכמות לא רע את הכתוב בקישור:

"High-protein, low-carbohydrate diets are advocated by many, predominantly commercial, weight loss programs," write Katherine R. Tuttle, M.D., and Joan E. Milton, M.S., R.D., C.D., of the Providence Medical Research Center at Sacred Heart Medical Center and the University of Washington School of Medicine, Spokane, Wash., in an accompanying editorial.
"Most of these diets have been promoted within popular culture and until recently have been subjected to little scientific scrutiny. Substantial concern has been raised about the potential for adverse effects. Meat is commonly consumed as a major source of dietary protein. However, meat derived from animal muscle also typically contains large amounts of saturated fat and cholesterol."
"The article by Jenkins et al provides insight into debatably more effective and possibly safer tactics for designing higher-protein diets for weight loss and cardiovascular risk reduction. However, it is premature to recommend the 'Eco-Atkins' diet as a weight loss diet of choice without confirmation of its efficacy in larger studies of more diverse and higher-risk individuals. Long-term studies are also essential to ascertain both sustainability and safety."

כל השיטות האלו בעקרון די דומות, כל אחד משנה טיפה את העיקרון וממציא "שיטת תזונה".

תודה.

• פותח/ת השרשור
תשמע, עם כל הכבוד לנו כאן, אנשים לא עושים מחקרים וממציאים "שיטות תזונה" לשם שמיים.
צריך להתפרנס : ))

נערך לאחרונה:
זכור לי שלא מזמן שאל כאן מישהו לגבי AD וצמחונות...או משהו דומה

להלן לינק ל "כוכב" החדש שמסתמן כרגע - דיאטות אקולוגיות.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090608162426.htm

מבחינתי, השורות הבאות מסכמות לא רע את הכתוב בקישור:

"High-protein, low-carbohydrate diets are advocated by many, predominantly commercial, weight loss programs," write Katherine R. Tuttle, M.D., and Joan E. Milton, M.S., R.D., C.D., of the Providence Medical Research Center at Sacred Heart Medical Center and the University of Washington School of Medicine, Spokane, Wash., in an accompanying editorial.
"Most of these diets have been promoted within popular culture and until recently have been subjected to little scientific scrutiny. Substantial concern has been raised about the potential for adverse effects. Meat is commonly consumed as a major source of dietary protein. However, meat derived from animal muscle also typically contains large amounts of saturated fat and cholesterol."
"The article by Jenkins et al provides insight into debatably more effective and possibly safer tactics for designing higher-protein diets for weight loss and cardiovascular risk reduction. However, it is premature to recommend the 'Eco-Atkins' diet as a weight loss diet of choice without confirmation of its efficacy in larger studies of more diverse and higher-risk individuals. Long-term studies are also essential to ascertain both sustainability and safety."

חבל שהם לא מיישמים את ההיגיון שלהם על עצמם.

• פותח/ת השרשור
הנחת היסוד שלהם מוטעה.
However, meat derived from animal muscle also typically contains large amounts of saturated fat and cholesterol.

אין שום בעיה עם שומן רווי ולא עם כולסטרול, ולכן אין שום "בעיה" שצריך לפתור.
http://www.marksdailyapple.com/saturated-fat-healthy/
http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/07/diet-heart-hypothesis-subdividing.html

לא שאני בהכרח לא מסכים איתך, אבל לא הבנתי למה צירפת לינקים לשני בלוגים.

לא שאני בהכרח לא מסכים איתך, אבל לא הבנתי למה צירפת לינקים לשני בלוגים.

יש בשני הלינקים האלה הרבה מידע על שומן רווי (קצת על כולסטרול) ואיך הוא קשור/לא קשור למחלות לב.
לפי מה שהבנתי מהטקסט ה"אקו-אטקינס" מתבסס על זה שהאטקינס הרגיל (או כל תזונה דלת פחמימות, מרובת חלבון ושומן) לא טובה בגלל שיש בה שומן רווי וכולסטרול. מכיוון שההנחה שיש משהו רע בשומן רווי או כולסטרול שגויה לטעמי, כל הדיאטה הזאת מוטעה. כדי לבסס את עמדתי צירפתי לינקים למידע בנושא שומן רווי (בשניהם מצוטטים מחקרים בנושא אם מה שמפריע לך זה שזה בלוג ולא פאבמד).

• פותח/ת השרשור
בנצטורם - עם כל הכבוד למידע שאליו לינקקת + העובדה שאני אישית טוחן שומן רווי כאילו אין מחר...
יש ים של מידע שטוען כנגד תזונה עשירה באותו השומן

ה- ט מיותרת כי tz=צ. חוץ מזה, קוראים לי מורן 😃

לגבי המידע, אני אשמח אם תכוון אותי אליו. אבל רק לדברים רציניים שמגובים, לא "כולם הרי יודעים ששומן רווי סותם את העורקים". תודה.

בנצטורם - עם כל הכבוד למידע שאליו לינקקת + העובדה שאני אישית טוחן שומן רווי כאילו אין מחר...
יש ים של מידע שטוען כנגד תזונה עשירה באותו השומן

קראת פעם את המידע הזה?

• פותח/ת השרשור
הנה משהו בחיפוש די זריז. מאחר ואני מרגיש די מטופש לחפש מידע כנגד שומן רווי, הבאתי אחד, ואניח לזה. הסיבה היחידה שטרחתי הפעם היא כי אני מרגיש שהשתרש כאן הנוהג/צורך לפסול אוט' כל מה שלא "חדשני" מספיק.
(אם צריך עזרה בתרגום, אני מוכן לסייע)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16904539?dopt=AbstractPlus

נראה מעניין, תודה.
קראתי את האבסטרקט, אני אגיב שוב אחרי שאני אקרא את המאמר כולו.
דווקא אקו-אטקינס זה מאוד חדשני ומיד פסלנו אותו 😃

טוב אז קראתי את המאמר והנה המסקנות שלי:
התוצאה היחידה בעלת מובהקות היא העלייה ברמות הביטוי של ICAM-1 ו- VCAM-1 בתאי אנדותל שנחשפו ל- HDL שנאסף לאחר ארוחה עם שומן רווי. באותו ניסוי אפשר לראות גם שלארוחה עם שומן בלתי רווי יש השפעה הפוכה על רמות הביטוי. למרות שההבדלים מובהקים סטטיסטית עדיין מדובר רק בעלייה של 10-40% או ירידה של 10-20%. אני לא יודע כרגע להגיד עד כמה משמעותי השינוי הזה אם בכלל.

בכל שאר הפרמטרים שנבדקו וכוללים פרופיל שומנים בדם, הרכב מפורט של ה- HDL, שלל פרמטרים הנוגעים לגודל זרימה והתנהגות כלי הדם, לא נמצאו הבדלים. מזל שבדקו את מולקולות ההדבקה אחרת אי אפשר היה לפרסם כלום.

צריך לבדוק מה בדיוק ההשפעה של שינויים ברמות הביטוי של חלבוני ההדבקה האלה על תיפקוד כלי הדם. אני אקרא עוד, אבל אני לא מתרשם מהמחקר הזה יותר מדי. הם קצת overselling את התוצאות שלהם. מחקרים אחרים גם מראים את התרומה של PUFA ולכן מומלץ לצרוך גם אותם בכמות נדיבה. ברגע שמפנים מקום בתזונה שלנו על ידי סילוק של עודפי הפחמימות (פיתות, פיצות, אורז, תפוחי אדמה) יש מקום לכל סוגי השומן. לא צריך לפחד משומן רווי וצריך להקפיד לאכול שומן PUFA ממקורות טובים כמו אגוזי מלך.

• פותח/ת השרשור
טוב אז קראתי את המאמר והנה המסקנות שלי:
התוצאה היחידה בעלת מובהקות היא העלייה ברמות הביטוי של ICAM-1 ו- VCAM-1 בתאי אנדותל שנחשפו ל- HDL שנאסף לאחר ארוחה עם שומן רווי. באותו ניסוי אפשר לראות גם שלארוחה עם שומן בלתי רווי יש השפעה הפוכה על רמות הביטוי. למרות שההבדלים מובהקים סטטיסטית עדיין מדובר רק בעלייה של 10-40% או ירידה של 10-20%. אני לא יודע כרגע להגיד עד כמה משמעותי השינוי הזה אם בכלל.

בכל שאר הפרמטרים שנבדקו וכוללים פרופיל שומנים בדם, הרכב מפורט של ה- HDL, שלל פרמטרים הנוגעים לגודל זרימה והתנהגות כלי הדם, לא נמצאו הבדלים. מזל שבדקו את מולקולות ההדבקה אחרת אי אפשר היה לפרסם כלום.

צריך לבדוק מה בדיוק ההשפעה של שינויים ברמות הביטוי של חלבוני ההדבקה האלה על תיפקוד כלי הדם. אני אקרא עוד, אבל אני לא מתרשם מהמחקר הזה יותר מדי. הם קצת overselling את התוצאות שלהם. מחקרים אחרים גם מראים את התרומה של PUFA ולכן מומלץ לצרוך גם אותם בכמות נדיבה. ברגע שמפנים מקום בתזונה שלנו על ידי סילוק של עודפי הפחמימות (פיתות, פיצות, אורז, תפוחי אדמה) יש מקום לכל סוגי השומן. לא צריך לפחד משומן רווי וצריך להקפיד לאכול שומן PUFA ממקורות טובים כמו אגוזי מלך.

🤯 😍

אני לא מבין בזה ברמות שאפילו מתחילות להתקרב לידע שלך...
הדבר היחיד שהנחתי שאני 'קורא' שם, זה על קורלציה חיובית בין צריכה של שומן רווי ובין מה שבשפת העמחה נקרא "הסתיידות עורקים", או יותר ספציפית ויותר מדויק (למחקר הזה) - ירידה בכושר/יכולת ההובלה של כלי הדם.

אני מקבל (בשמחה) את הניתוח שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית