הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה כשממשיכים לתואר שני?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
אני מסיים שנה שניה במדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב.
אין לי מושג אם לשאוף להמשיך לתואר שני או לא, ואם אני רוצה תואר שני אני צריך להוציא ציונים בהתאם (כרגע יש לי ממוצע טוב אבל הוא יכול להידרדר, ואם אני מחליט ללכת לתעשייה כנראה עדיף לי להתחיל לעבוד עכשיו ולתת לו להידרדר).
עד עכשיו חשבתי שברור שלא אמשיך לתואר שני כי המשכורות נמוכות. אבל אני מתחיל לשמוע יותר ויותר דעות אחרות.

בגלל שיש פה כמה דוקטורנטים אני רוצה לשאול - אין החיים שלי יראו בהיי טק אני יודע לשער די טוב מעכשיו (שעות, משכורת, סדר יום). איך החיים שלי יראו אם אני אמשיך לתואר מתקדם ואעבוד כמרצה נגיד אין לי מושג. במיוחד מבחינת שכר ושעות. הכל תיאורטי כמובן. אני שואל באופן כללי - איך אני יודע אם כדאי לי לשקול תארים מתקדמים?

מבחינת משכורת אין שום טעם להמשיך. אם תקבל משרת מתרגל/מרצה בזמן שאתה עושה תואר שני, תהיה לך משכורת נמוכה יחסית ומעט שעות עבודה (בערך 4 בשבוע). אם תקבל גם מלגה זה יהיה סביר, אבל אני לא יודע אם זה מה שקורה בדרך כלל בתואר שני. בדוקטורט המצב משתנה...

אם אתה רוצה חיים קלים יחסית במשך שנתיים לך על זה. אם אתה רוצה להרוויח כסף אל תלך על זה.

נראה לי שבתחום שלך עדיף נסיון מאשר תארים (תקן אותי אם אני טועה אלכס) אז כמה שיותר מוקדם תרכוש את הנסיון , ככה הקידום והאפשרויות ייפתחו לך בשלב יותר מוקדם וזה ממשיך את הקו של אלכס שאם אתה רוצה כסף, צא לשוק כבר עכשיו.

איך עדיף לנצל את גיל ה20, לשאוף ולרדוף אחר כמה שיותר כסף, או לפתח את עצמך?

לפתח את עצמך זה משהו אישי. גם לעשות כסף מפתח אותך.

לפתח את עצמך זה משהו אישי. גם לעשות כסף מפתח אותך.
מי שעושה הרבה כסף, לפחות בגילאים האלה, לא מרוויח משכורת עצומה ולכן כנראה עובד המון שעות. קשה מאוד להשיג משהוא בטווח זמן הזה וכנראה שהוא מושלך לכיוון סכומים של כסף.
מעניין אם השאיפה להרוויח יותר כסף היא יותר יעילה מאשר דרכים אחרות (כמו למידה)

זה שייך לאשכול אחר 😃

איך אני יודע אם כדאי לי לשקול תארים מתקדמים?
המרצה שלי תמיד אמרה שתואר שני במדעי המחשב זה הדבר הכי מיותר שיש, עשתה רק כי רצתה ליהיות מרצה.

בתעשיה בעיקר חשוב ניסיון, אבל אל תזלזל בממוצע שלך הרבה מקומות פותחים\סוגרים דלתות לפי זה

תואר שני הוא באופן כללי תואר מיותר. הוא טוב רק כדי להבין אם אתה אוהב מחקר ורוצה להמשיך הלאה.

מסכים עם שאר החבר'ה. נשמע מאוד מיותר תואר שני במיוחד בהיי טק שלעיתים גם תואר ראשון מיותר.

הסיכוי לקריירה אקדמית בארץ נמוך מאוד. בסוף שנה שניה במדעי המחשב אתה כבר יכול (ואפילו רצוי) להתחיל לעבוד במשרת סטודנט.
מבחינת הממוצע תדאג שהוא יהיה מעל 80 כי היום זה מהווה קריטריון ראשוני לסינון קורות חיים

• פותח/ת השרשור
הסיכוי לקריירה אקדמית בארץ נמוך מאוד. בסוף שנה שניה במדעי המחשב אתה כבר יכול (ואפילו רצוי) להתחיל לעבוד במשרת סטודנט.
מבחינת הממוצע תדאג שהוא יהיה מעל 80 כי היום זה מהווה קריטריון ראשוני לסינון קורות חיים

הוא גם מעל 85 אבל אין ניסיון 😭
מבחינת משכורת אין שום טעם להמשיך. אם תקבל משרת מתרגל/מרצה בזמן שאתה עושה תואר שני, תהיה לך משכורת נמוכה יחסית ומעט שעות עבודה (בערך 4 בשבוע). אם תקבל גם מלגה זה יהיה סביר, אבל אני לא יודע אם זה מה שקורה בדרך כלל בתואר שני. בדוקטורט המצב משתנה...

אם אתה רוצה חיים קלים יחסית במשך שנתיים לך על זה. אם אתה רוצה להרוויח כסף אל תלך על זה.

כמה זמן בממוצע יעבור מאז שהתחלתי תואר שני עד שאני מתחיל דוקטורט?
ומה המצב בדוקטורט? אתה יכול לפרט? במיוחד מבחינת משכורת ובמה אני עובד בעצם. אני מעביר קורס (ככל הנראה) וצריך להראות את ההתקדמות שלי במחקר למנחה שלי? זה מה שעושים בעצם?

הסיכוי לזה לא גבוה, אבל אם אני מתחיל תואר שני זה בשביל תואר שלישי.

כמה זמן בממוצע יעבור מאז שהתחלתי תואר שני עד שאני מתחיל דוקטורט?
ומה המצב בדוקטורט? אתה יכול לפרט? במיוחד מבחינת משכורת ובמה אני עובד בעצם. אני מעביר קורס (ככל הנראה) וצריך להראות את ההתקדמות שלי במחקר למנחה שלי? זה מה שעושים בעצם?

תואר שני זה בדרך כלל שנתיים. מבחינת הדוקטורט, בגלל שאתה במדעי המחשב אתה יכול לקבל מלגה חודשית שהיא סדר גודל של 5-6 אלף לחודש. בנוסף כנראה תהיה עוזר הוראה שזה יכול לתת לך עוד משהו בין 3 ל 5 אלף בחודש, תלוי בכמות שעות שאתה מקבל.

אתה עובד בלעשות מחקר. זה אומר שיש לך מנחה שיש לו איזשהו כיוון ורעיונות כאלה ואחרים ואתה מפתח אותם, מפרסם מאמרים וכו'. לפעמים אתה הופך להיות מספיק עצמאי כדי לעבוד עם רעיונות משלך, וזו המטרה של הדוקטורט בגדול.

אפשר לסיים דוקטורט בלי לעשות כלום כמעט, וכך גם יראה העתיד שלך אחרי זה, ואפשר לעבוד יחסית קשה ולעשות משהו טוב. הכל תלוי בבחירה שלך.

אתה עוד לא יודע מה זה מחקר.

תואר שני זה בדרך כלל שנתיים. מבחינת הדוקטורט, בגלל שאתה במדעי המחשב אתה יכול לקבל מלגה חודשית שהיא סדר גודל של 5-6 אלף לחודש. בנוסף כנראה תהיה עוזר הוראה שזה יכול לתת לך עוד משהו בין 3 ל 5 אלף בחודש, תלוי בכמות שעות שאתה מקבל.

מספרים גבוהים למדי לתואר שני. על איזו אוניברסיטה אתה מדבר? על כמה שעות מודבר כדי להגיע לכזו משכורת?

לדעתי תכנות זה תחום שאין שום סיבה ללמוד אותו באקדמיה, אפשר להיות מתכנת מצוין בלי שום תואר.
מבחינת תעסוקה תואר שני במדעי המחשב מיותר לדעתי. עדיף לך להכנס כבר עכשיו לתעשיה במשרת סטודנט ולהתפתח. תעשה תואר שני רק אם זה מתוך עניין.

אני אנצל את ההזדמנות ואדחף לאשכול-
מה אפשר לעשות בארץ עם דוקטורט באסטרופיזיקה? אני מבין שרק מחקר באוניברסיטה או מכון, השאלה כמה בערך מרוויח אסטרופיזיקאי שחוקר בארץ ומה הסיכוי שאני אהיה "מיותר" ואתקע עם דוקטורט בלי עבודה בתחום?

אני אנצל את ההזדמנות ואדחף לאשכול-
מה אפשר לעשות בארץ עם דוקטורט באסטרופיזיקה? אני מבין שרק מחקר באוניברסיטה או מכון, השאלה כמה בערך מרוויח אסטרופיזיקאי שחוקר בארץ ומה הסיכוי שאני אהיה "מיותר" ואתקע עם דוקטורט בלי עבודה בתחום?
זה דיבורים באויר, תסיים קודם תואר ראשון בפיזיקה ותדבר. אלה משרות מאוד ייחודיות והשכר תלוי בהמון גורמים.
ד'ר לפיזיקה בחברת הייטק מרוויח מעל 30,000 שקל בחודש

זה דיבורים באויר, תסיים קודם תואר ראשון בפיזיקה ותדבר. אלה משרות מאוד ייחודיות והשכר תלוי בהמון גורמים.
ד'ר לפיזיקה בחברת הייטק מרוויח מעל 30,000 שקל בחודש
עם דוקטורט בפיזיקה יש מה לעשות, אסטרופיזיקה בארץ זה רק מחקר לפי מה שהבנתי.
תלוי במה?
מעניין אותי לדעת מה אפשר לעשות עם תואר כזה בארץ, זה אסור?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית