הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה כשממשיכים לתואר שני?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
@WhiteOwl כל אסטרופיזיקאי הוא גם פיזיקאי.
ההבדל הוא בקורסים מסויימים או בעבודת המחקר שבוצעה.
כאמור זאת אוכלוסיה מאוד מצומצמת וקשה להגיד שיש 'שוק עבודה'.
בתעשיה בארץ יש כאלה שמשתלבים בתעשיית החלל, לווינים וכד' בגופים כמו תעשיה אוירית, אלביט וחברות דומות
קשה להגדיר לימודים כאלה כמסלול קריירה בגלל חוסר הוודאות הגדול

@WhiteOwl כל אסטרופיזיקאי הוא גם פיזיקאי.
ההבדל הוא בקורסים מסויימים או בעבודת המחקר שבוצעה.
כאמור זאת אוכלוסיה מאוד מצומצמת וקשה להגיד שיש 'שוק עבודה'.
בתעשיה בארץ יש כאלה שמשתלבים בתעשיית החלל, לווינים וכד' בגופים כמו תעשיה אוירית, אלביט וחברות דומות
קשה להגדיר לימודים כאלה כמסלול קריירה בגלל חוסר הוודאות הגדול
הבנתי, תודה 😃

יש מעט מאוד שכירים בתפקידים מקצועיים (לא מנהלים) שמגיעים ל 30 נטו/ מעל 60 ברוטו.

כן אבל לרוב גם אלו שעושים 30 ברוטו מקבלים תנאים לא מהעולם הזה (רכב חברה שלא משלמים עליו, פלאפון אוכל וכו'...)

כן אבל לרוב גם אלו שעושים 30 ברוטו מקבלים תנאים לא מהעולם הזה (רכב חברה שלא משלמים עליו, פלאפון אוכל וכו'...)

זה כבר לא ממש קיים. כולם משלמים על רכב חברה. במקרה הטוב (שגם נדיר) אתה לא תשלם על דלק.

30 ברוטו היא משכורת ממוצעת פלוס לעובד הייטק 'אמיתי' (לא מתכנת אפליקציות באייפון)
התנאים לרוב אחלה אבל גם לא חסרים חסרונות

זה כבר לא ממש קיים. כולם משלמים על רכב חברה. במקרה הטוב (שגם נדיר) אתה לא תשלם על דלק.

וואלה? טוב אין לי באמת מושג אני רק זוכר מפעם שזה מה שהיו מספרים לי. אני עובד במרכז ההייטק התל אביבי (לא בהייטק) ורואה את כל החבר'ה פה הם נראים לי כמו רובוטים, זה ממש מצחיק

• פותח/ת השרשור
תואר שני זה בדרך כלל שנתיים. מבחינת הדוקטורט, בגלל שאתה במדעי המחשב אתה יכול לקבל מלגה חודשית שהיא סדר גודל של 5-6 אלף לחודש. בנוסף כנראה תהיה עוזר הוראה שזה יכול לתת לך עוד משהו בין 3 ל 5 אלף בחודש, תלוי בכמות שעות שאתה מקבל.

אתה עובד בלעשות מחקר. זה אומר שיש לך מנחה שיש לו איזשהו כיוון ורעיונות כאלה ואחרים ואתה מפתח אותם, מפרסם מאמרים וכו'. לפעמים אתה הופך להיות מספיק עצמאי כדי לעבוד עם רעיונות משלך, וזו המטרה של הדוקטורט בגדול.

אפשר לסיים דוקטורט בלי לעשות כלום כמעט, וכך גם יראה העתיד שלך אחרי זה, ואפשר לעבוד יחסית קשה ולעשות משהו טוב. הכל תלוי בבחירה שלך.

המרצים שמעבירים לי את ההרצאות מרוויחים 10k בחודש נטו?

אני אתעלק על האשכול ואשאל, יוצאי מסלולים טכנולוגיים סטייל ג"אמה וכדומה באמת מקבלים דברים טובים באזרחות ? סיפרו לי שישר לוקחים אותם לעבודות עם משכורות טובות והם לא צריכים שום דבר.

אני אתעלק על האשכול ואשאל, יוצאי מסלולים טכנולוגיים סטייל ג"אמה וכדומה באמת מקבלים דברים טובים באזרחות ? סיפרו לי שישר לוקחים אותם לעבודות עם משכורות טובות והם לא צריכים שום דבר.

הרבה חבר'ה שאני מכיר עשו תואר במהלך השירות. בלי קשר, כמעט כל מי שאני מכיר מאגף המחשבים בצה"ל (גם תומכים הכי פשוטים שיש) לקחו אותם לעבודות הייטק מאד מהר (לא יודע לגביי ה"איכות" של העבודה אני יודע שכולם מצאו עבודה בשניה וחצי)

יש גם רופאים שלא מתעסקים בחולים?
סתם מעניין אותי..הבנתי שיש המון מסלולי לימוד ברפואה, אך האם יש נגיד רופאים שהם במחקר בטבע וכאלה?

יש גם רופאים שלא מתעסקים בחולים?
סתם מעניין אותי..הבנתי שיש המון מסלולי לימוד ברפואה, אך האם יש נגיד רופאים שהם במחקר בטבע וכאלה?

לדעתי כדי שרופא "יחקור" הוא צריך שיהיו לו מטופלים...

לדעתי כדי שרופא "יחקור" הוא צריך שיהיו לו מטופלים...
כן דוד שלי מתעסק בזה..אני שואל על נטו מחקר. בלי חולים....
אני סתם מתעניין האמת..רחוק לי עדיין, יש לי מבחן מו"ר לעבור כושלרעבק.
אבל אני חושש..הבנתי מתעסקים עם גופות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית