הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה כשממשיכים לתואר שני?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
המרצים שמעבירים לי את ההרצאות מרוויחים 10k בחודש נטו?

המרצים שמעבירים לך את ההרצאות הם סגל בכיר, לא דוקטורנטים. בתור דוקטורנט אתה יכול להיות מרצה רק בפקולטות נחותות כמו הנדסה וכו׳.
אני אתעלק על האשכול ואשאל, יוצאי מסלולים טכנולוגיים סטייל ג"אמה וכדומה באמת מקבלים דברים טובים באזרחות ? סיפרו לי שישר לוקחים אותם לעבודות עם משכורות טובות והם לא צריכים שום דבר.

לרוב כן.

המרצים שמעבירים לך את ההרצאות הם סגל בכיר, לא דוקטורנטים. בתור דוקטורנט אתה יכול להיות מרצה רק בפקולטות נחותות כמו הנדסה וכו׳.

.

3201210-sheldon.jpg

בן אדם שמתאמן איתי לא במכון ועוסק בשפת תכנות פיתון מקבל 15 אלף שקל בחודש ותשלום נסיעות לתל אביב.
אין לו בגרות הוא עולה חדש. מה שכן כל הידע שלו הגיע מספרים והוא בעל ניסיון.בתל אביב לא מסתכלים על תעודה אתה צריך יכולת טובה של חיפוש בגוגל וידע זה הכל

לדעתי תכנות זה תחום שאין שום סיבה ללמוד אותו באקדמיה, אפשר להיות מתכנת מצוין בלי שום תואר.
מבחינת תעסוקה תואר שני במדעי המחשב מיותר לדעתי. עדיף לך להכנס כבר עכשיו לתעשיה במשרת סטודנט ולהתפתח. תעשה תואר שני רק אם זה מתוך עניין.
תכנות או מדעי המחשב? ...
זה דיבורים באויר, תסיים קודם תואר ראשון בפיזיקה ותדבר. אלה משרות מאוד ייחודיות והשכר תלוי בהמון גורמים.
ד'ר לפיזיקה בחברת הייטק מרוויח מעל 30,000 שקל בחודש
באמת?...
תואר שני הוא באופן כללי תואר מיותר. הוא טוב רק כדי להבין אם אתה אוהב מחקר ורוצה להמשיך הלאה.
אוי... נדמה לי שאתה מכליל...

אוי... נדמה לי שאתה מכליל...
מי עוד צריך חוץ מאנשים שעושים MBA כדי לקבל תפקידים ניהוליים?
במדעיים מדוייקים תואר שני לא יעזור לך בחיי הקריירה שלך או אפילו מבחינה פיננסית באופן משמעותי שיהיה שווה את התואר מלכתחילה.

מי עוד צריך חוץ מאנשים שעושים MBA כדי לקבל תפקידים ניהוליים?
במדעיים מדוייקים תואר שני לא יעזור לך בחיי הקריירה שלך או אפילו מבחינה פיננסית באופן משמעותי שיהיה שווה את התואר מלכתחילה.
לא מדעים מדוייקים. הנדסה. תואר שני הוא התמחות בנישה ספציפית. אני יכןל להעיד לגבי עצמי שאילולא ההתמחות באותה נישה ספציפית, שמחייבת רקע תיאורטי משמעותי לא הייתי יכול לעסוק בתחום.

לא מדעים מדוייקים. הנדסה. תואר שני הוא התמחות בנישה ספציפית. אני יכןל להעיד לגבי עצמי שאילולא ההתמחות באותה נישה ספציפית, שמחייבת רקע תיאורטי משמעותי לא הייתי יכול לעסוק בתחום.
גם ככה מהנדסים לא עוסקים בתחום כי דורשים מהם ניסיון ואז הם הולכים למלצר

זה קצת מקרה של ביצה ותרנגולת, לימודים אקדמיים הם דרך די נוחה ללימוד של חומר תיאורטי ועלות ההכשרה היא של הסטודנט. מקום עבודה גדול מספיק יכול לקחת בוגרי תואר ראשון ולהשלים להם את הידע הרלוונטי בצורה יעילה יותר.

זה קצת מקרה של ביצה ותרנגולת, לימודים אקדמיים הם דרך די נוחה ללימוד של חומר תיאורטי ועלות ההכשרה היא של הסטודנט. מקום עבודה גדול מספיק יכול לקחת בוגרי תואר ראשון ולהשלים להם את הידע הרלוונטי בצורה יעילה יותר.
זה פשוט לא נכון. מקום העבודה הוא לא אקדמיה ולא ישקיע בצורה ראוייה. אני עובד במקום עבודה גדול מאוד ויכול להבטיח לך שלפחות בנוגע לתחום העיסוק שלי, אין תחליף ללימודים אקדמיים.

גם ככה מהנדסים לא עוסקים בתחום כי דורשים מהם ניסיון ואז הם הולכים למלצר
כמו בכל תחום יש טובים מאוד, בינוניים וחלשים. יש הרבה מאוד משרות הפונות דווקא למהנדסים ללא ניסיון. אל תשכח שניסיון עולה לחברה הרבה כסף.

זה פשוט לא נכון. מקום העבודה הוא לא אקדמיה ולא ישקיע בצורה ראוייה. אני עובד במקום עבודה גדול מאוד ויכול להבטיח לך שלפחות בנוגע לתחום העיסוק שלי, אין תחליף ללימודים אקדמיים.
אני יודע שלאינטל יש תוכנית לימודים לתואר שני במנהל עסקים אם התאמה של התכנים לצרכים שלהם.

אני יודע שלאינטל יש תוכנית לימודים לתואר שני במנהל עסקים אם התאמה של התכנים לצרכים שלהם.
שוב, אין ספק שחברות מכשירות עובדים למטרות מסויימות. אני פשוט טוען שזה נכון ומתאים במקרים רבים ובמקרים אחרים לא. כשתחום העיסוק הוא כזה שמתאפיין באופי מחקרי מובהק ודורש רקע תיאורטי נרחב, אין תחליף להתמחות אקדמית ואותה, רוכשים באקדמיה.

שוב, אין ספק שחברות מכשירות עובדים למטרות מסויימות. אני פשוט טוען שזה נכון ומתאים במקרים רבים ובמקרים אחרים לא. כשתחום העיסוק הוא כזה שמתאפיין באופי מחקרי מובהק ודורש רקע תיאורטי נרחב, אין תחליף להתמחות אקדמית ואותה, רוכשים באקדמיה.

כל מה שאתה לומד בתוארים מתקדמים זה את המשמעות של לעשות מחקר. החומר עצמו לא משנה. אם אתה יודע לעשות מחקר, אתה תדע לעשות אותו בכל מקום.

אני מכיר (לא אישית) כאלה ומהצד השני מכיר שני דוקטורים שאחד מהם עשה אסטרופיזיקה בפאקינג הרווארד ואחד בירושלים שעובדים כמתכנתים בחברות גדולות פה בארץ (ויש לי תחושה שלא במשכורת גבוהה). ההבדל הוא שאלה שמרוויחים טוב הם (בעיקר) נסיינים או תאורטיקנים בנושאים שימושיים (אופטיקות, תקשורת...) ולא באסטרופיזיקה כך שהמאסטר מאוד משנה...

אני אישית חושב שהאחוזון העליון של הפיזיקאים הם אנשים בעלי חשיבה יותר טובה מרוב המהנדסים (תלוי איזו הנדסה כמובן) והרבה יותר מהחברה ברפואה ומדעי החיים. אבל מבחינה אנושית יש לחלקם הגדול לא מעט הפרעות נפשיות. שחצנות, מתוסבכות, זילזול, לא יכולים לעבוד בצוות...
נורא קשה לעבוד עם אנשים כאלה.

אתה יכול לפרט במה אתה עובד/ מה למדת ?

כל מה שאתה לומד בתוארים מתקדמים זה את המשמעות של לעשות מחקר. החומר עצמו לא משנה. אם אתה יודע לעשות מחקר, אתה תדע לעשות אותו בכל מקום.
מה שאתה טוען נכון במידה מסויימת, אין כאן סתירה. המחקר נמשך גם מחוץ לאקדמיה וגם לאחר סיום התואר המתקדם.
מתוך מגוון תתי-תחומים הקשורים בתחום הנדסי מסויים (מכונות, חשמל, תוכנה וכו..) מהנדסים בעלי תואר שני בסבירות גבוהה יותר לתת-תחום בעל אופי מחקרי ואנליטי יותר ולשכר התחלתי גבוה יותר.

נשמע כמו נישה של מהנדס אוירונוטיקה. בתואר הראשון שלך לקחת הרבה קורסים בזרימה ומעבר חום?
מעורבב. בעבודה הראשונה שלי כסטודנט/מהנדס עסקתי בביצוע סימולציות זרימה ממוחשבות (CFD) ומשם נמשכתי לתחום הטורבולנציה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית