הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה כשממשיכים לתואר שני?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
אם הדעה שלי משנה
אחי סיים את התואר במדעי המחשב וביואינפורמטיקה ועובד כרגע בורינט ומקבל שכר מאוד טוב. בנוסף העבודה מעניינת בטירוף.כמה תואר שני היה עוזר לו? לא יודע

תכנות או מדעי המחשב? ...
אחוז גדול מאוד (לא רוצה להתחייב על מספרים) ממי שהולך ללמוד תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה זה כי הוא רוצה לעבוד בתכנות בצורה כזו או אחרת אחרי התואר. מי שרוצה לחקור במדעי המחשב - שיבושם לו, אבל אין יותר מדי כאלה.
אני טוען שכדי ללכת לתכנת ולהיות תכנת טוב אין שום צורך בתארים הנ"ל או דומים.

צריך להיות די מיוחד כדי להרוויח 30 נטו. אולי פיזיקאים הם מספיקים נדירים, לא יודע.

אצלנו בנמל אשדוד ביקרת?
כאן אנשים שעובדים על עגורן 5 שעות ביום נוסעים על האמר וחיים בוילות של 3 מיליון דולר

אצלנו בנמל אשדוד ביקרת?
כאן אנשים שעובדים על עגורן 5 שעות ביום נוסעים על האמר וחיים בוילות של 3 מיליון דולר

בסדר, עוד מעט תתחיל להביא לי דוגמאות של שרים בכנסת 🤡
אני סופר רק כאלה שמייצרים משהו.

Balbazor
קצת חולק על דעתך.
יצא לי להכיר בתיכון בנאדם מאוד מוכשר בתחום של מדעי המחשב, ויצא לו להתמחות בשפה מסויימת.
לאחר תואר במדעי המחשב מהטכניון, הוא אמר לי שקיבל כלים שעזרו לו ללמוד שפה חדשה בצורה מעמיקה יותר מהשפה שבה התמחה לפני, ובזמן קצר מאוד.

Balbazor
קצת חולק על דעתך.
יצא לי להכיר בתיכון בנאדם מאוד מוכשר בתחום של מדעי המחשב, ויצא לו להתמחות בשפה מסויימת.
לאחר תואר במדעי המחשב מהטכניון, הוא אמר לי שקיבל כלים שעזרו לו ללמוד שפה חדשה בצורה מעמיקה יותר מהשפה שבה התמחה לפני, ובזמן קצר מאוד.
אני לא מומחה למדעי המחשב, אבל מבטיח לך שתואר אקדמי הוא הרבה יותר משפת תיכנות והמהירות שלומדים דברים כשהם כשמאכילים בכפית.
תואר שני אמור לספק לסטודנט כלים להתמודד עם מחקר וסביר שההתמודדות תיעשה בתחום בו התמחה במהלכו.
אחוז גדול מאוד (לא רוצה להתחייב על מספרים) ממי שהולך ללמוד תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה זה כי הוא רוצה לעבוד בתכנות בצורה כזו או אחרת אחרי התואר. מי שרוצה לחקור במדעי המחשב - שיבושם לו, אבל אין יותר מדי כאלה.
אני טוען שכדי ללכת לתכנת ולהיות תכנת טוב אין שום צורך בתארים הנ"ל או דומים.
לעבוד בתיכנות מתאים למספר שנים ספורות. מאוד. מהנדס תוכנה שלא ידע לסלול לעצמו אפיק נוסף מעבר לתיכנות ימצא עצמו בשלב פחות נעים של חייו עזוב לטובת מתכנת קצת יותר טרי.
ככל שמדובר בקידום מקצועי, ניהול פרוייקטים, הנדסת מערכת והתמחות נישתית מאוד ספציפית (נניח, בטיחות ואמינות תוכנה) הם הנפוצים ובכולם עדיפות לבעלי תארים מתקדמים

לעבוד בתיכנות מתאים למספר שנים ספורות. מאוד. מהנדס תוכנה שלא ידע לסלול לעצמו אפיק נוסף מעבר לתיכנות ימצא עצמו בשלב פחות נעים של חייו עזוב לטובת מתכנת קצת יותר טרי.

לא אם הוא טוב. באמת שאין הרבה מתכנתים טובים.

אני לא מומחה למדעי המחשב, אבל מבטיח לך שתואר אקדמי הוא הרבה יותר משפת תיכנות והמהירות שלומדים דברים כשהם כשמאכילים בכפית.
תואר שני אמור לספק לסטודנט כלים להתמודד עם מחקר וסביר שההתמודדות תיעשה בתחום בו התמחה במהלכו.

ככל שמדובר בקידום מקצועי, ניהול פרוייקטים, הנדסת מערכת והתמחות נישתית מאוד ספציפית (נניח, בטיחות ואמינות תוכנה) הם הנפוצים ובכולם עדיפות לבעלי תארים מתקדמים

נתתי את הדוגמה של התיכנות, כי זה מה שיצא לי להיתקל בו.
מן הסתם שתואר מעניק הרבה יותר מרק ללמוד שפת תיכנות.

בנוגע להתייחסותך לBalbazor, אני מסכים איתך.

סתם מעניין אותי..הבנתי שיש המון מסלולי לימוד ברפואה, אך האם יש נגיד רופאים שהם במחקר בטבע וכאלה?
ברור.
אתה לא חייב ללמוד רפואה כדי לחקור בתחום.
רופאים שרוצים לעסוק גם במחקר לומדים סוג של מסלול כפול MD-PHD מסלול שבו במקביל ללימודי הרפואה עושים גם דוקטורט מחקרי. זה מסלול קשה ומאתגר.
לחלופין אתה יכול לעסוק במחקר רפואי מכיוון אחר. ללמוד מדעי הרפואה ולהמשיך למחקר בתחום שמעניין אותך. ממש לא חייב לטפל בחולים. בד"כ אם התחום המחקרי שחוקר עוסק בו יש לו כיוונים ישומיים החוקר יוצר קשר עם רופא מומחה בתחום וכך מתבצע מחקר יישומי.

אני אצטרף לדיון ואשאל שאלה שמעניינת אותי עם כבר מדברים על כל הנושא הזה :
יש ביקוש למהנדסי חשמל בשוק ההייטק ? לפי מה ששמעתי אתה יכול להיות עם ממוצע מעולה מהטכניון ולחפש שנים עבודה

יש ביקוש למהנדסי חשמל בשוק ההייטק ? לפי מה ששמעתי אתה יכול להיות עם ממוצע מעולה מהטכניון ולחפש שנים עבודה

בתור בוגר הנדסת חשמל מהטכניון אין לי מושג ממי שמעת את זה.

יש ביקוש חזק מאוד בחברות הגדולות ליד הטכניון (אינטל, אפל, אלביט, רפאל, מלנוקס, קוואלקום) לבוגרי הנדסת חשמל מהטכניון.

ממוצע מעולה מעולה מהטכניון יכניס אותך לאלביט/תע"א/רפא"ל בכל יום. נכון שהיו תקופות עדיפות, אבל השוק לא בקרשים ובתוך מספר חודשים יכול להיות שוב בפיק.
מעבר לכך יש משמעות גם לתפקוד (FPGA, אלגוריתמים, Board design וכו'... ), אז יתכן שהיום לא תמצא עצמך עם משרת החלומות ושכר אלוהי, אבל חיפוש עבודה שעורך שנים?....

בתור בוגר הנדסת חשמל מהטכניון אין לי מושג ממי שמעת את זה.

יש ביקוש חזק מאוד בחברות הגדולות ליד הטכניון (אינטל, אפל, אלביט, רפאל, מלנוקס, קוואלקום) לבוגרי הנדסת חשמל מהטכניון.
ממוצע מעולה מעולה מהטכניון יכניס אותך לאלביט/תע"א/רפא"ל בכל יום. נכון שהיו תקופות עדיפות, אבל השוק לא בקרשים ובתוך מספר חודשים יכול להיות שוב בפיק.
מעבר לכך יש משמעות גם לתפקוד (FPGA, אלגוריתמים, Board design וכו'... ), אז יתכן שהיום לא תמצא עצמך עם משרת החלומות ושכר אלוהי, אבל חיפוש עבודה שעורך שנים?....
ומתל אביב נחשב פחות טוב ? פשוט אני גר באזור תל אביב (אני לפני צבא אני סתם חושב על איפה ומה אני אלמד אחרי הצבא)

אתה אומר הרבה תארים מפוצצים ומילים יפות, אבל בשוק ההייטק קידום לתפקידים "בכירים" (מבחינת דרישות סף ומה שמחפשים) כאלו הוא הרבה יותר מבוסס על ניסיון וותק מאשר תארים.
תואר שני לא נחוץ בכלל לשוק העבודה, למעט מקומות ספציפים ופרטניים ביותר שמחפשים התמחויות מיוחדות.
ההבדל הוא סף הכניסה לעבודות הראשונות. יש שידרשו ניסיון ויש שידרשו גם תואר ראשון. בתחום של תוכנה תואר ראשון פשוט לא רלוונטי, וניסיון בתכנות מספיק בהרבה מאוד מהמקרים.

אני עוד סמסטר מסיים תואר כפול בהנדסת חשמל ופיסיקה ומתכנן להמשיך לתואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות מחשבים ותוכנה. ואני לא עושה את זה משום סיבה תעסוקתית (לא שיש לי יותר מדי מה לחשוב על זה כרגע בתור עתודאי), אלא נטו מתוך עניין.

אתה אומר הרבה תארים מפוצצים ומילים יפות, אבל בשוק ההייטק קידום לתפקידים "בכירים" (מבחינת דרישות סף ומה שמחפשים) כאלו הוא הרבה יותר מבוסס על ניסיון וותק מאשר תארים.
תואר שני לא נחוץ בכלל לשוק העבודה, למעט מקומות ספציפים ופרטניים ביותר שמחפשים התמחויות מיוחדות.
ההבדל הוא סף הכניסה לעבודות הראשונות. יש שידרשו ניסיון ויש שידרשו גם תואר ראשון. בתחום של תוכנה תואר ראשון פשוט לא רלוונטי, וניסיון בתכנות מספיק בהרבה מאוד מהמקרים.

אני עוד סמסטר מסיים תואר כפול בהנדסת חשמל ופיסיקה ומתכנן להמשיך לתואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות מחשבים ותוכנה. ואני לא עושה את זה משום סיבה תעסוקתית (לא שיש לי יותר מדי מה לחשוב על זה כרגע בתור עתודאי), אלא נטו מתוך עניין.
אני לא רןאה שום מילנ מפוצצת במה שרשמתי. בסה"כ מדובר בניסיון של שנים בחברות גדולות. בכדי להגיע לעמדה של מהנדס מערכת בפרויקט משמעותי צריך ניסיון, אבל לא מספיק להיות תכנת טוב ולרוב לאותם אנשים יש תןאר מתקדם.ייתכן שזה סוג האנשים ומעולם לא רשמתי שאת התואר המתקדם עושים עבור תעסוקה, גם אני לא עשיתי אותו בשביל ג'וב יותר טוב. טענתי שתואר שני מעניק לך סט כלים ומפתח אינדיבידואלית במונחים רבים ולרוב, התכוונת לכל או לא, גם יסייע לך בתעשייה.

אני לא רןאה שום מילנ מפוצצת במה שרשמתי. בסה"כ מדובר בניסיון של שנים בחברות גדולות. בכדי להגיע לעמדה של מהנדס מערכת בפרויקט משמעותי צריך ניסיון, אבל לא מספיק להיות תכנת טוב ולרוב לאותם אנשים יש תןאר מתקדם.ייתכן שזה סוג האנשים ומעולם לא רשמתי שאת התואר המתקדם עושים עבור תעסוקה, גם אני לא עשיתי אותו בשביל ג'וב יותר טוב. טענתי שתואר שני מעניק לך סט כלים ומפתח אינדיבידואלית במונחים רבים ולרוב, התכוונת לכל או לא, גם יסייע לך בתעשייה.
חבר שלי עכשיו בדיוק מסיים שנה שנייה של הנדסת אווירונאוטיקה בטכניון(מצטיין נשיא 2 סמסטרים ודיקן סמסטר אחד)והוא בתהליכי קבלה לאלביט..להנדסת מערכת.
מה זה בכלל?ואיך זה מתקשר למקצוע שהוא לומד, יש לך מושג?:X

לדעתכם העובדה שכל אדם שלישי כיום בוחר ללמוד\לומד הנדסה, לא יציף את השוק במהנדסים וישבור את התחום הזה, כמו שקרה למשפטים ועריכת דין למשל?

במקצוע שלי (הנדסת חומרים) ההבדל בין תואר ראשון ושני הוא עצום מבחינת ידע תאורטי, ידע מעשי ומקצועיות, ואני רואה את זה כל יום.
אז כן, זה תלוי באיזה תחום ולאיזה מטרה. 90% מהאנשים בתואר שני פשוט לא מרוצים מאפשרויות התעסוקה שניתנו להם בתואר הראשון.

כשאתה עושה מנהל עסקים/משפטים/חשבונאות/כלכלה/מגדר/תקשורת/ממשל/סוציולוגיה/פסיכולוגיה/מדעי המדינה ועוד כל התארי סתם האלו, ברוב המקרים תואר שני יעזור לך למצוא עבודה יותר בקלות ויוסיף לך עובי לק.חיים וזה יחסית חשוב, לעומת מדעי המחשב שברוב המקרים את העבודה הראשונית אתה תמצא, משם אתה תלוי בכישורים שלך ובעצמך בכל התארים שמניתי למעלה יש מצב גדול שלא תמצא עבודה או שתחכה המון זמן לעבודה וכמו שמשה אמר, בנתיים תמלצר או משהו....

חבר שלי עכשיו בדיוק מסיים שנה שנייה של הנדסת אווירונאוטיקה בטכניון(מצטיין נשיא 2 סמסטרים ודיקן סמסטר אחד)והוא בתהליכי קבלה לאלביט..להנדסת מערכת.
מה זה בכלל?ואיך זה מתקשר למקצוע שהוא לומד, יש לך מושג?:X

מאמין שתוכל למצוא בחיפוש קצר מה זה מהנדס מערכת. איך זה מתקשר למה שהוא לומד- תואר ראשון בה. אוירונוטיקה וחלל הוא תואר הנדסי יחסית כללי, וכמעט ואין בו התמקצעות בנישה מסוימת. אתה נדרש לקחת קורסים מהרבה תחומים (זרימה, מבנים, בקרה, חלל, הנעה) ואתה מסיים אותו עם מעט ידע ביחסית לא מעט תחומים. לכן, ג'וב של מהנדס מערכת די יושב טוב על בוגר תואר ראשון וזה מה שקורה בפועל- המון אנשים שמסיימים מוצאים את עצמם מהנדסי מערכת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית