הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה יותר מ-40 שנה שאנשים אלו עושים מה שהם אוהבים

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
שטויות. ייטס בעצמו מספר שלקח מינונים גבוהים מאוד. אולי באמת התחילו עם מינון נמוך, אבל תהיה בטוח שבתקופה שהוא התחרה באולימפיה הוא לא השתמש רק בטסט והפריז במינונים.
לא הבנת אותי נכון

לפי הפער הענק של הסייקל ״מתחילים״ של אז ועכשיו
אפשר להסיק גם על פער ענק בין המינונים של הטופ לשל אז.

היום יש אנשים שהם כלום בפיתוח גוף שלוקחים מינונים מגוחכים שהאנשים שפעם היו בטופ לא היו אפילו לוקחים .

אני לא מומחה.....אבל לפי איך שזה נשמע, ארנולד ולו גם בריאים יותר בימינו וגם נראו טוב יותר בשיאם...ממפתחים של היום.
אני מפספס כאן משהו?

אני לא מומחה.....אבל לפי איך שזה נשמע, ארנולד ולו גם בריאים יותר בימינו וגם נראו טוב יותר בשיאם...ממפתחים של היום.
אני מפספס כאן משהו?
אם ארנולד או לו בריאים יותר - אני לא יודע.
ארנולד עבר כמה ניתוחים בשני העשורים האחרונים. חלקם כנראה כתוצאת לוואי משימוש בחומרים.
מינונים הם אכן פקטור בהתייחס לסבירות של תופעות לוואי, אך קח בחשבון שבזמנו הידע היה מצומצם יותר, וכנראה שסייקלים שהיו עושים אז וחשבו שהם טובים ונכונים, לא עושים היום.
רוצה לומר, שאם ניתן לחשוב שימי הבילדינג של שנות ה-70 היו בטוחים יותר למתחרים, בהשוואה לאלו של היום, אין משהו חד צדדי והחלטי שיכול להוות כלל אצבע ולהעיד על כך.

רק בריאות. .

אני מפספס כאן משהו?
נראו יותר טוב? אם אתה מתכוון חסרי פרופורציות, לא חטובים במיוחד ולא יבשים, אז כן, הם נראו טוב יותר מהטופ של היום.
לארנולד היו רגליים בגודל של הרגליים של Ms. Olympia הנוכחית, אייריס קייל, בעוד שהנתונים בטורסו שלו לא היו רחוקים מאלו של הטופ כיום. חוסר פרופורציות משמעותי, שאם היה נראה היום אצל מפתח גוף ברמה גבוהה, היה מונע ממנו זכייה בהרבה תחרויות.

אם ארנולד או לו בריאים יותר - אני לא יודע.
ארנולד עבר כמה ניתוחים בשני העשורים האחרונים. חלקם כנראה כתוצאת לוואי משימוש בחומרים.
מינונים הם אכן פקטור בהתייחס לסבירות של תופעות לוואי, אך קח בחשבון שבזמנו הידע היה מצומצם יותר, וכנראה שסייקלים שהיו עושים אז וחשבו שהם טובים ונכונים, לא עושים היום.
רוצה לומר, שאם ניתן לחשוב שימי הבילדינג של שנות ה-70 היו בטוחים יותר למתחרים, בהשוואה לאלו של היום, אין משהו חד צדדי והחלטי שיכול להוות כלל אצבע ולהעיד על כך.

רק בריאות. .
אוקיי, מקובל.
אך בכל זאת - הידע בשנות ה-70 היה מצומצם בהרבה, ולמרות זאת התוצאות היו טובות יותר? או שמא הם(לו וארנולד) המסי ורונלדו של תחום הבודיבילדינג........
הם בהחלט נראים בעיניי הרבה יותר טוב מהבילדרים של היום.

אוקיי, מקובל.
אך בכל זאת - הידע בשנות ה-70 היה מצומצם בהרבה, ולמרות זאת התוצאות היו טובות יותר? או שמא הם(לו וארנולד) המסי ורונלדו של תחום הבודיבילדינג........
ובגלל זה אתה לא שופט בתחרויות פיתוח גוף.
זה שבעינייך הם נראים טוב יותר זה אחלה, אבל בעיניי הסטנדרטים של היום הם נראים זוועה.
והתוצאות לא היו טובות יותר.

אוקיי, מקובל.
מבחינה שיפוטית בתחרות, הסטנדרטים השתנו אף הם עם השנים.
ארנולד אולי לא היה זוכה אפילו לכרטיס IFBB Pro בימינו, אילו היה אפשר לשגר אותו מהעבר לעתיד....
הוא היה אולי הטוב בתקופתו, אך בהשוואה לימינו הוא חסר מאסה, פרופורצייה, חיטוב וייבוש.
גם הידע והמגוון בחומרים בתקופתו היה מצומצם. הידע עבר מפה לאוזן, ולא הסתמך על משהו ממש מקצועי ומדעי.
אין מה להשוות איכות בין פעם להיום, כי דברים השתנו. אתה יכול לשער רק איך ארנולד היה יכול להיראות אם היה בילדר בן ימינו. ופה מה שיעשה את ההבדל היא הגנטיקה, כי ידע לגבי תזונה וחומרים לכל מתחרה יש (או לפחות לאנשי המקצוע הצמודים, שמלווים אותו)

הוא היה אולי הטוב בתקופתו, אך בהשוואה לימינו הוא חסר מאסה
Bodybuilder+303608_370708666328627_1726993201_n.jpg

דווקא בפלג הגוף העליון לא הייתה לו הרבה פחות מסה מלקולמן (מבחינת היקפים), וקולמן היה גדול יותר מרוב המתחרים בתקופתו.
כמובן, אם ארנולד היה מגיע יבש וחטוב כמו שמתחרים היום מגיעים, ההיקפים שלו היו מצטמצמים.
לגבי הפרופורציות התמונה מדברת בעד עצמה.

דווקא בפלג הגוף העליון לא הייתה לו הרבה פחות מסה מלקולמן (מבחינת היקפים), וקולמן היה גדול יותר מרוב המתחרים בתקופתו.
כמובן, אם ארנולד היה מגיע יבש וחטוב כמו שמתחרים היום מגיעים, ההיקפים שלו היו מצטמצמים.
בתמונה זו אתה רק מחזק את דבריי

ובגלל זה אתה לא שופט בתחרויות פיתוח גוף.
זה שבעינייך הם נראים טוב יותר זה אחלה, אבל בעיניי הסטנדרטים של היום הם נראים זוועה.
והתוצאות לא היו טובות יותר.

אכן אני לא ראוי להיות שופט.
צר לי אך ארנולד בעיניי מרשים יותר מאחר ונראה "אנושי" יותר (נמנע מלהגיד טבעי יותר).

צר לי אך ארנולד בעיניי מרשים יותר מאחר ונראה "אנושי" יותר (נמנע מלהגיד טבעי יותר).
רוב האנשים שלא מאוד מתעניינים בפיתוח גוף מקצועי מצליח לראות יותר יופי בארנולד מאשר במתחרים של היום.
על טעם וריח...
Arnold's chest 🤬🤬😣
Markus Ruhl's chest 🤬🤬😣

אתה יכול להיות בטוח שהם עדיין צורכים כל מיני תוספים וחומרים בשביל לשמור על מסה שכזאת וחיטוב שכזה.
זה לא טבעי!
וכסף עבורם לא מהווה בעיה.

השאלה היא לא מה נראה לך יותר טוב או אפילו לרוב האנשים אלא מי בילדר יותר מוצלח , הם מתאימים את עצמם לדרישות של ה״ספורט״ ולא הפוך .....(שמשתנות עם השנים, אם היום מישהו עם פרופרציות זהות לשל ארנולד יגיע הוא לא יזכה בשיט בכלום.)

בעיניי לדוגמא בכלל חלק גדול מהבילדרים לא נראים ״טוב״ אבל זה שפיל היט׳ הוא בילדר מוצלח או ״ספורטאי״ טוב בתחומו על זה אין ויכוח.

אני הרבה יותר מתחבר למראה של ארנולד
הייתי מגדיר את זה כך :

אצל ארנולד רואים שרירים ענקיים אבל שלא חורגים מצורת שרירים אצל מישהו ששוקל 20 ק"ג פחות
אצל רוני קולמן וחבריו הגוף נראה מעוות כבר, ולא רק בעל מסת שריר גדולה

מעניין על איזה מינון יושב ארנולד עכשיו

גם בעיני.

אני הרבה יותר מתחבר למראה של ארנולד
הייתי מגדיר את זה כך :

אצל ארנולד רואים שרירים ענקיים אבל שלא חורגים מצורת שרירים אצל מישהו ששוקל 20 ק"ג פחות
אצל רוני קולמן וחבריו הגוף נראה מעוות כבר, ולא רק בעל מסת שריר גדולה
ב-ד-י-ו-ק

מעניין על איזה מינון יושב ארנולד עכשיו
שום מינון.. לדעתי הוא הפסיק עם החומרים לגמרי, זה מה שקורה לרוב. כמה שנים אחרי הפרישה ממשיכים להזריק אבל פחות, כל הזמן פחות ופחות עד שמפסיקים. גם דוריאן הפסיק לדעתי..
קאטלר למשל עדיין משתמש אבל הוריד מינונים ובטח הפסיק עם האינסולין..

לדעתי אין מצב שהם מפסיקים.זה כבר התמכרות פסיכולוגית שלא לדבר על יצור עצמי דפוק אחרי כל השנים וחוסר ידע

Back
למעלה תחתית