הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הטרדה או עוד אחת שמגזימה?

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2014/q3_2014/Article-d714ef4255bb841004.htm

מישהי מתעדת בת"א נסיעה לילית על אופנים כשגברים כביכול "מטרידים" אותה.

לדעתי, סתם בכיינית שמחפשת צומי, בשניה שאמרה שיש לה חבר חתכו ממנה והאחרון היה סתם נחמד אליה והיא כולה קרה ומתתנשאת.

דעתכם?

כל אחד בטוח שהוא שנון ונחמד וידידותי אבל איך אפשר לתרגם עבור גברים את הפחד של לצעוד/לרכב/לרוץ בלילה ולפגוש גבר שלא לדבר על חבורה שהולכת מולך או מאחוריך.
אני לא חושבת שגבר מסוגל להבין.
אני הפסקתי לרוץ בחוץ כי בחורף מחשיך מוקדם והייתי מסיימת את הריצה בשעה שבע-שמונה ללא אור והרגשתי פחד. אין מה לדבר על אוזניות הייתי חייבת להשאר עירנית למקרה שמשהו רץ מאחורי.
לרוץ בשביל שומם שקט עם בריזה של ערב זה גן עדן אבל בשבילי הפחד כבר לא היה שווה את זה. הרגשתי כאילו שאני 'מזמינה' את התקיפה.
מה זה משנה אם הם ידידותיים או לא (וסלח לי שאני מפקפקת בעד כמה הם באמת ראו שהיא נראית טוב בחשכה או באמת לא יודעים להגיע לנחלת בנימין) תנו להגיע הביתה בשקט. לא כל סיטואציה מתאימה להתחלות חדשות!

• פותח/ת השרשור
כל אחד בטוח שהוא שנון ונחמד וידידותי אבל איך אפשר לתרגם עבור גברים את הפחד של לצעוד/לרכב/לרוץ בלילה ולפגוש גבר שלא לדבר על חבורה שהולכת מולך או מאחוריך.
אני הפסקתי לרוץ בחוץ כי בחורף מחשיך מוקדם והייתי מסיימת את הריצה בשעה שבע-שמונה ללא אור והרגשתי פחד. אין מה לדבר על אוזניות הייתי חייבת להשאר עירנית למקרה שמשהו רץ מאחורי.
לרוץ בשביל שומם שקט עם בריזה של ערב זה גן עדן אבל בשבילי הפחד כבר לא היה שווה את זה. הרגשתי כאילו שאני 'מזמינה' את התקיפה.
מה זה משנה אם הם ידידותיים או לא (וסלח לי שאני מפקפקת בעד כמה הם באמת ראו שהיא נראית טוב בחשכה או באמת לא יודעים להגיע לנחלת בנימין) תנו להגיע הביתה בשקט. לא כל סיטואציה מתאימה להתחלות חדשות!
קודם כל שמח שבחורה הגיבה אחרת זה לא רלוונטי.

את הפחד אני יכול להבין אבל זה בעיה אחרת, פשע תמיד קיים בכל מקום ונכון שנשים יותר פגיעות למצב הזה וזה עצוב, אבל להגיע למצב שמישהו שסתם מתעניין ונחמד מדבר והיא קרירה ומתנשאת זה מוגזם. וכן כנראה שהוא יודע איך להגיע לנחלת בינימין אבל מה עדיף שסתם יגיד לה משהו, אם הוא לא יתחיל איתה איך הוא ימצא בחורה?
ואם הוא היה מתחיל איתה בחדר כושר?
באמצע קניות בסופר?
או בפאב. למה זה בסדר וזה לא?

הראשון שאמר לה "בובה איזה יפה את" וכו' זה מבחינתי לא בסדר בשום מקום כי הוא סתם ערס שחושב שאישה זה אובייקט, השאר לדעתי התנהגו בסדר גמור ובניסו לנהל שיחה, ברגע שהיא הראתה שהיא לא מעוניינת כולם חתכו.

העולם מלא באנשים טפשים, מציקים וגרועים באופן כללי. אבל כל עוד לא הייתה כאן אלימות פיזית או איום לשימוש באלימות פיזית, יש לי בעיה עם המונח הטרדה מינית.

איזה בולשיט..
אם לא היו מטרידים אותה בני מיעוטים וערסים, והיה פונה אליה איזה חתיך היא לא הייתה חובשת את הגו פרו שלה ומנסה להצטייר כקורבן.
די כבר עם הבולשיט הזה שכל בחורה שאיזה גבר שלא יודע איך למשוך ממנה תשומת לב ומתחיל איתה כמו בגבעת חלפון "בולה בולה איפה את?" אז היא קוראת לזה הטרדה.
תפדלי משם ויאללה, תחליקי.

טאמבלית

אתה בכלל לא בכיוון. לא כל סיטואציה מתאימה להתחיל עם בחורה. בדיוק כמו שאתה לא רוצה שאתחיל איתך כשאתה באמצע סקווט. תאמין לי היא רק רוצה להגיע הביתה.
מה גם שבין סתם נחמד למטרידן לא תמיד עובר קו מפריד. הוא אומר את יפה ודקה אחר כך הוא מתעצבן כשהיא לא מעוניינת.
מה אכפת לי איך הוא ימצא? היא לא מחפשת.
כשמשהי מחפשת היא יודעת לשדר לסביבה.

• פותח/ת השרשור
בדיוק כמו שאתה לא רוצה שאתחיל איתך כשאתה באמצע סקווט.
אני מסיים סט ומתפנה אלייך. אין שום דבר פסול שמישהי תתחיל איתי באמצע סקוואטס אני כנראה לא אענה מיד כי עם אוזניות אבל דקה שתים אחרי שאחזור להכרה
מה גם שבין סתם נחמד למטרידן לא תמיד עובר קו מפריד. הוא אומר את יפה ודקה אחר כך הוא מתעצבן כשהיא לא מעוניינת.
אישה לא מעוניינת = אישה שאומרת שהיא לא מעוניינת. כשהיא אמרה יש לי חבר או פשוט לא התעניינה הם חתכו משם או שינו נושא שיחה.

אם לא תנסה איך תדע?

.

מצורף חוק הטרדה מינית .

• המעשים שעל-פי החוק הם בגדר הטרדה מינית:
    • סחיטה באיומים - כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני.
    • מעשים מגונים - סעיף זה מפנה לעבירה פלילית שקיימת מזה עשרות שנים בחוק העונשין הפלילי.
    • הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות האמורות (כאשר ההצעות מוצעות תוך כדי ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול - זו הטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות).
    • התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעוניין בהתייחסויות האמורות (כאשר ההתייחסויות נעשות תוך כדי ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול - זו הטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות).
    • התייחסות (אפילו חד פעמית) מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית.
  • החוק עוסק בהרחבה בתחום ההטרדה המינית במקום העבודה, ובאחריותם של המעסיקים לפעול למניעת הטרדה מינית במקום עבודתם.
  • החוק מטיל חובה על המדינה, כוחות הביטחון (צה"ל, משטרה, שירות בתי הסוהר) ומוסדות להשכלה גבוהה, לפעול למניעת הטרדה מינית במסגרת מוסדות אלו.
מה לא ברור בסעיף מס' 5 ????????????????????

אני מסיק שהאנשים שנשמעו מטריד היו חסרי טקט או שיכורים שפוכים, אני לא חושב שהם באמת התכוונו להרוס לבחורה את הלילה.
מצד אחד בשביל בחורה זה די מתסכל שמתחילים איתה כל לילה מספר של גברים, מצד שני בעיר ללא ההפסקה תל אביב שמאוכלסת בעיקר ברווקים אי אפשר לצפות שבשעות המאוחרות לא יהיו גברים שמחפשים מישהי לבלות איתה את הלילה.
אפשר לפרש Pickup ברחוב כדבר חיובי ואפילו כיפי או שאפשר להיות קרה ומתנשאת ולפרש את זה כהטרדה מינית. לא צריך לקחת שום הערה ברצינות אם הגבר לא נגע או זרק איום.
דרך אגב, המצב ממש לא שונה אם לא יותר שכיח בערים כמו ברלין או ניו יורק.
בערים מרכזיות זה מאוד נפוץ, צריך פשוט להתרגל לעניין ולא לקחת הערות ברצינות.

נערך לאחרונה:
בדיוק כמו שאתה לא רוצה שאתחיל איתך כשאתה באמצע סקווט.
אני אשמח 😘

מצורף חוק הטרדה מינית .

• המעשים שעל-פי החוק הם בגדר הטרדה מינית:
    • סחיטה באיומים - כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני.
    • מעשים מגונים - סעיף זה מפנה לעבירה פלילית שקיימת מזה עשרות שנים בחוק העונשין הפלילי.
    • הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות האמורות (כאשר ההצעות מוצעות תוך כדי ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול - זו הטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות).
    • התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעוניין בהתייחסויות האמורות (כאשר ההתייחסויות נעשות תוך כדי ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול - זו הטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות).
    • התייחסות (אפילו חד פעמית) מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית.
  • החוק עוסק בהרחבה בתחום ההטרדה המינית במקום העבודה, ובאחריותם של המעסיקים לפעול למניעת הטרדה מינית במקום עבודתם.
  • החוק מטיל חובה על המדינה, כוחות הביטחון (צה"ל, משטרה, שירות בתי הסוהר) ומוסדות להשכלה גבוהה, לפעול למניעת הטרדה מינית במסגרת מוסדות אלו.
מה לא ברור בסעיף מס' 5 ????????????????????

החוק דבילי. לפי החוק הזה, זה לגמרי נתון לשיקל דעתה של האישה אם היא מוטרדת מינית או לא.

אבל כל עוד לא הייתה כאן אלימות פיזית או איום לשימוש באלימות פיזית,
כשיש אלימות זה כבר מאוחר מידי.

היה פונה אליה איזה חתיך
לא הבנתי. אם הוא חתיך זה לא הטרדה ולא יכול להיות אונס?

עזבו אם זאת הטרדה מינית או לא. היא פשוט החליטה פעם אחת לצלם את השגרה שלה ביומיום. אני בטוחה שמרבית הבחורים האלה חשבו שזה משעשע, צחוקים וחמודה וכאלה.
אבל אחרי 5-10 כאלה ברצף את לא רוצה לשמוע יותר.
אם הבחורים האלה יראו את הסרט אולי זה יגרום להם לראות את הסיטואציה הבלתי מזיקה הזו בעיניים אחרות.

נכון הם וולגרים וקצת מבולבלים אבל מפה ועד הטרדה מינית....
נשים סתם עושות דרמה מכלום, ואין הגדרה למקום שהוא כן מתאים הרי:

בפאבים אתן רק רוצות לשתות עם חברות בשקט
בים אתן רק רוצות להשתזף בשקט
ברחוב אתן רק רוצות להגיע הביתה
בחדר הכושר אתן רק רוצות להתאמן
אז מה? רק ב jdate זה לגיטימי? יש חוקים כתובים לחיזור?

אפשר למצוא הצדקה דבילית בכל סיטואציה, השאלה היא נטו איך נראה מי שנגש.
היום כבר צריך לחשוב פעמיים לפני שנגשים לבחורה, לא מהפחד לסירוב, מהפחד לתלונה במשטרה.

בפאבים אתן רק רוצות לשתות עם חברות בשקט
בים אתן רק רוצות להשתזף בשקט
ברחוב אתן רק רוצות להגיע הביתה
בחדר הכושר אתן רק רוצות להתאמן
אז מה? רק ב jdate זה לגיטימי? יש חוקים כתובים לחיזור?
ועשה בהם סימנים:
1. כשהיא היא רק רוצה לשבת עם חברה בפאב העיניים שלה לא סורקות את הסביבה
2.כשהיא רק רוצה להשתזף בשקט היא לא פותחת את השרוכים של החזיה כדי להשתזף "בלי סימנים"
3.כשהיא רק רוצה להגיע הביתה היא לא מתעכבת לשמוע מה יש לך להגיד לה על מצב החסה בשטחים
4.כשהיא רק רוצה להתאמן היא לא באה עם פן/איפור/חליפת-שני-חלקים-תואמת עם גוזיה

נערך לאחרונה:
התכוונתי לומר, שאם מישהו שהיה הטעם שלה היה בא ושואל אותה איפה את עובדת, מה את עושה, אז גם ביום שישי ה13 היא לא הייתה "מפוחדת" ומסכנה בתל אביב באמצע הלילה.
והסרט היחידי שהיא הייתה מצלמת היה סרט סקס לפורניוב.

ואם לא הצלחתי להסביר עד עכשיו, אז לא נורא, פרשתי.

החוק דבילי. לפי החוק הזה, זה לגמרי נתון לשיקל דעתה של האישה אם היא מוטרדת מינית או לא.
[/QUOTE]

אומנם החוק בעייתי, אך לומר שהוא דבילי הייתי נזהר בלשוני.
סביר להניח שמי שערך אותו יודע מה הוא עושה .
הסיכוי שבחורה תכפה את עצמה על גבר נמוך עד כדי אבסורד.
מכאן שמטרת החוק להגן על נשים .

ועשה להם סימנים:
1. כשהיא היא רק רוצה לשבת עם חברה בפאב העיניים שלה לא סורקות את הסביבה
2.כשהיא רק רוצה להשתזף בשקט היא לא פותחת את השרוכים של החזיה כדי להשתזף "בלי סימנים"
3.כשהיא רק רוצה להגיע הביתה היא לא מתעכבת לשמוע מה יש לך להגיד לה על מצב החסה בשטחים
4.כשהיא רק רוצה להתאמן היא לא באה עם פן/איפור/חליפת-שני-חלקים-תואמת עם גוזיה

זה כל כך סובייקטיבי שזה טיפשי להכליל, אפילו אם את בחורה, מה הבעיה לגשת בכל סיטואציה, כולה מקבלים סירוב והולכים.
גל הפמיניזם האידיוטי הזה הכניס כל כך הרבה שטויות לתרבות של היום

אומנם החוק בעייתי, אך לומר שהוא דבילי הייתי נזהר בלשוני.
סביר להניח שמי שערך אותו יודע מה הוא עושה .
הסיכוי שבחורה תכפה את עצמה על גבר נמוך עד כדי אבסורד.

עומד מאחורי הטענה שלי. שום דיבור לא יכול להחשב כהטרדה מינית. חוק דבילי.

גם נשים "תמימות" לכאורה יודעות טוב מאוד לנצל את החוק הזה, ולא חסרים מקרים של תלונות חסרות ביסוס. כל אישה יכולה לקום ולומר "עשו לי, אמרו לי" כשבפועל לא קרה כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית