הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם 2

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
אהלן,
לא מצאתי את הדיון הקודם שלי..אבל חזרו הבדיקות שאני עשיתי,
מבחינת ביוכימיה אני פיקס
מבחינת אנדו הורמון-
Beta HCG שלילי
Estradiol 39.0 pg/ml
LH 4.8 IU/L
FSH 5.82 IU/L
טסט טוטאל 2.80ng/mL
עדיין לא חזרו הבדיקות של הSHBG ושל הטסט פרי..שזה קצת מוזר

אני בטווח בהכל..אבל משום מה האורולוג שראה את התוצאה שלי בפעם קודמת(של בדיקת הטסט)אמר לי שזה נמוך.
הטסט שלי היה בדיוק אותו הדבר..

אממ השאלה שלי..עד שיש לי פגישה עם אנדו ואורולוג...האם הצירים של הLH והFSH התאוששו?יש בהם בעיה?
תודה!

אהלן,
לא מצאתי את הדיון הקודם שלי..אבל חזרו הבדיקות שאני עשיתי,
מבחינת ביוכימיה אני פיקס
מבחינת אנדו הורמון-
Beta HCG שלילי
Estradiol 39.0 pg/ml
LH 4.8 IU/L
FSH 5.82 IU/L
טסט טוטאל 2.80ng/mL
עדיין לא חזרו הבדיקות של הSHBG ושל הטסט פרי..שזה קצת מוזר

אני בטווח בהכל..אבל משום מה האורולוג שראה את התוצאה שלי בפעם קודמת(של בדיקת הטסט)אמר לי שזה נמוך.
הטסט שלי היה בדיוק אותו הדבר..

אממ השאלה שלי..עד שיש לי פגישה עם אנדו ואורולוג...האם הצירים של הLH והFSH התאוששו?יש בהם בעיה?
תודה!
הציר אינו מושבת ולכאורה תוצאות הבדיקות שהצגת בעבר מצביעים על מסלול ההתאוששות הסטנדרטי.
המקרה שלך מעט חריג מאחר ובבדיקת הדם שנערכה לאחר הסייקל הצגת ערכי טסט מאוד נמוכים, הרבה יותר מאלה שנהוג לפגוש לאחר בייקל כמו זה שעשית.

• פותח/ת השרשור
אתה אחרי סייקל? באיזה שלב?
סיימתי PCT בתחילת אוגוסט.

בגדול הבדיקה נעשתה כדי לראות אם הטסט הנמוך פגע בפוריות או שזה הוריקוצלה...
האם לדעתך יכול להיות שהאנדו יתן לי TRT?אני ממש חושש מזה :S

מישהו הזכיר לך TRT? הטסט שלך בתחום, אבל בגבול התחתון...

• פותח/ת השרשור
מישהו הזכיר לך TRT? הטסט שלך בתחום, אבל בגבול התחתון...
כן, האורולוג(שניהם, סגן מנהל מחלקה ורופא מנתח של בית החולים) היו מאוד לא מרוצים מהטסט ואמרו שהם רואים לנכון לטפל בזה.
בגלל זה הפנו אותי גם לאנדו וגם לבדיקות האלה.

הם טוענים שצריך למצות את כל דרכי הטיפול לפניי ביצוע הניתוח.

• פותח/ת השרשור
למה אתה לא רוצה TRT ?
שמעתי על מעט רופאים שרושמים 125 מ"ג אחת ל3 שבועות. אחריי שבוע יש קראש רציני לשבועיים..ואז צריך שוב תור לאנדו(שזה חודש + לחכות)ולדרוש מרשם אחר..
נבידו כמעט ולא נותנים בגלל המחיר...זה די דוחק אותי לפינה :S
מה גם שקראתי שלא מעט רופאים לא רושמים HCG במקביל לTRT..אז אני יכול לשכוח מפוריות בכלל. לא שאני מחפש לעשות ילד, אבל אני קצת לחוץ מזה.

לפחות הקפאתי את הזרע שלי חח

שמעתי על מעט רופאים שרושמים 125 מ"ג אחת ל3 שבועות. אחריי שבוע יש קראש רציני לשבועיים..ואז צריך שוב תור לאנדו(שזה חודש + לחכות)ולדרוש מרשם אחר..
מה גם שקראתי שלא מעט רופאים לא רושמים HCG במקביל לTRT..אז אני יכול לשכוח מפוריות בכלל. לא שאני מחפש לעשות ילד, אבל אני קצת לחוץ מזה.

אז בעצם אתה אומר שכל ההתנהלות של רופאים בTRT שגויה ומסוכנת ?

כן, האורולוג(שניהם, סגן מנהל מחלקה ורופא מנתח של בית החולים) היו מאוד לא מרוצים מהטסט ואמרו שהם רואים לנכון לטפל בזה.
בגלל זה הפנו אותי גם לאנדו וגם לבדיקות האלה.

הם טוענים שצריך למצות את כל דרכי הטיפול לפניי ביצוע הניתוח.
טסט צמוד לגבול התחתון בגילך הוא מאוד לא תקין ולאורך זמן ישפיע לרעה. עדיף לפנות לכיוון של TRT לצמיתות מאשר לחיות שנתיים עם טסט בקרשים.
יחד עם זאת, כרגע בוחנים דרכי טיפול ו-TRT אינו האפשרות היחידה.

הפוריות נפגעת גם תוך שימוש ב-HCG. אמנם הצורתיות והתנועתיות של הזרע לא נפגעים, אך ריכוז הזרע בהחלט נפגע.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם אתה אומר שכל ההתנהלות של רופאים בTRT שגויה ומסוכנת ?
בוא אספר לך משהו על ההתנהלות של האורולוג שלי מהעיר.
מדובר ברופא מנתח, אגב.

עשיתי מספר בדיקות זרע ואלטרה-סאונד של האשכים. לאור הממצאים, מיד הוא היה צריך להפנות אותי לבדיקות גנטיות ופרופיל הורמונלי מלא.
במקום זה, הייתי צריך לחכות לטרום ניתוח כשנה, רק כדי לגלות שצריך לעשות את הבדיקות שדיברתי עליהן.
סחבת וחוסר אחריות

אני לא אומר שכל הרופאים מתנהלים ככה, אבל הרבה מתנהלים לא כמו שצריך. להגיע למומחה טוב זה לא קל ולא זול.

מה הדרגה של הוריקוצלה? מה האורולוג אומר על זה? עשית US אשכים?

כן, דרגה 2 עם פגיעה בפוריות.
עשיתי אולטרה סאונד..

חבל שלא עשית בדיקת טסטוסטרון לפני הסייקל, יכול להיות שהוא היה מאוד נמוך מלכתחילה.

מה עם בדיקת זרע? יצאה לא תקינה?

• פותח/ת השרשור
חבל שלא עשית בדיקת טסטוסטרון לפני הסייקל, יכול להיות שהוא היה מאוד נמוך מלכתחילה.

מה עם בדיקת זרע? יצאה לא תקינה?
כן היה חשד של טסט נמוך גם לפניי הסייקל..לדאבוני זרקתי על זה זין..לא לקחתי את זה ברצינות.

כן, 4 בדיקות זרע לא תקינות. לא עקרות, אבל במקום עשר מיליון+ שחיינים יש לי משהו כמו מיליון.

כן היה חשד של טסט נמוך גם לפניי הסייקל..לדאבוני זרקתי על זה זין..לא לקחתי את זה ברצינות.

כן, 4 בדיקות זרע לא תקינות. לא עקרות, אבל במקום עשר מיליון+ שחיינים יש לי משהו כמו מיליון.

כנראה שאין מנוס מניתוח (מיקרו-כירורגי, הבנתי שלא יותר מדי כואב והחלמה מאוד מהירה), יכול להיות שהסייקל קשור לזה אבל אני נוטה להאמין שזו הוריקוצלה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שאין מנוס מניתוח (מיקרו-כירורגי, הבנתי שלא יותר מדי כואב והחלמה מאוד מהירה), יכול להיות שהסייקל קשור לזה אבל אני נוטה להאמין שזו הוריקוצלה.
מדובר בבדיקות שנערכו בין חצי שנה לשנה לפניי הסייקל.
אין קשר בין הסייקל לפוריות..
ואני ממש לא מתלהב מהאופציה של הניתוח...אם הטסט שלי יהיה בגבול הנורמלי לגילי, באמצעות טיפול TRT, יכול להיות שזה יסתדר?או שאין מנוס?

ואני ממש לא מתלהב מהאופציה של הניתוח...אם הטסט שלי יהיה בגבול הנורמלי לגילי, באמצעות טיפול TRT, יכול להיות שזה יסתדר?או שאין מנוס?
איך אפשר להגיד שאין קשר? האם תוצאות הבדיקות היום דומות לאלה שהיו בעת האבחנה?
הרבה מהסימפטומים בסייקל מזכירים את אלה של וריקוצלה.

אה, חשבתי שהבדיקות נערכו רק אחרי הסייקל.

TRT לא מתקן את השסתומים או את הוורידים המורחבים, תאי הזרע עדיין יהיו לא תקינים (אגב, זה משהו שיכול להחמיר עם הגיל - לא רשמת אם הבעיה היא רק בכמות או בעוד פרמטרים).

לצערי אני לא רואה איך TRT יכול לעזור כאן, אבל הייתי מתייעץ עם האורולוג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית