הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם 2

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
אהלן,
לא מצאתי את הדיון הקודם שלי..אבל חזרו הבדיקות שאני עשיתי,
מבחינת ביוכימיה אני פיקס
מבחינת אנדו הורמון-
Beta HCG שלילי
Estradiol 39.0 pg/ml
LH 4.8 IU/L
FSH 5.82 IU/L
טסט טוטאל 2.80ng/mL
עדיין לא חזרו הבדיקות של הSHBG ושל הטסט פרי..שזה קצת מוזר

אני בטווח בהכל..אבל משום מה האורולוג שראה את התוצאה שלי בפעם קודמת(של בדיקת הטסט)אמר לי שזה נמוך.
הטסט שלי היה בדיוק אותו הדבר..

אממ השאלה שלי..עד שיש לי פגישה עם אנדו ואורולוג...האם הצירים של הLH והFSH התאוששו?יש בהם בעיה?
תודה!

• פותח/ת השרשור
איך אפשר להגיד שאין קשר? האם תוצאות הבדיקות היום דומות לאלה שהיו בעת האבחנה?
הרבה מהסימפטומים בסייקל מזכירים את אלה של וריקוצלה.
כי בדיקות הזרע נערכו בין שנה לחצי שנה לפניי הסייקל. גם תרומת הזרע שלי לעצמי נערכה כחצי שנה לפניי הסייקל.
בכלל לא עשיתי בדיקות זרע אחריי הסייקל
אה, חשבתי שהבדיקות נערכו רק אחרי הסייקל.

TRT לא מתקן את השסתומים או את הוורידים המורחבים, תאי הזרע עדיין יהיו לא תקינים (אגב, זה משהו שיכול להחמיר עם הגיל - לא רשמת אם הבעיה היא רק בכמות או בעוד פרמטרים).

לצערי אני לא רואה איך TRT יכול לעזור כאן, אבל הייתי מתייעץ עם האורולוג.
אוף...ממש רציתי להמנע מזה..הכאבים לא כאלה נוראיים ומתרחשים פעם ב

כי בדיקות הזרע נערכו בין שנה לחצי שנה לפניי הסייקל. גם תרומת הזרע שלי לעצמי נערכה כחצי שנה לפניי הסייקל.
בכלל לא עשיתי בדיקות זרע אחריי הסייקל
TRT לא קשור לפוריות. הוא רק מחבל בה. וריקוצלה כדאי לפתור, אפשר גם באמצעות צריבה. אני עברתי פעמיים אבלציה (לא עקב וריקוצלה) ובאמת שזה שטויות בהיבט הכירורגי.

• פותח/ת השרשור
TRT לא קשור לפוריות. הוא רק מחבל בה. וריקוצלה כדאי לפתור, אפשר גם באמצעות צריבה. אני עברתי פעמיים אבלציה ובאמת שזה שטויות.
עכשיו אני מבולבל לגמריי.
TRT פוגע בפוריות ומצד שני טסט נמוך יכול לפגוע בפוריות.
אין פה איזה silver lining?
גם אצלי, אני לעיתים נדירות מרגיש את הכאבים.
אתה עושה עם זה משהו או שמשאיר את זה ככה?

עכשיו אני מבולבל לגמריי.
TRT פוגע בפוריות ומצד שני טסט נמוך יכול לפגוע בפוריות.
אין פה איזה silver lining?
TRT פוגע בפוריות מאחר והחדרת טסט ממקור חיצוני מייתרת את פעולת המשוב של ה-hpta. אין צורך בהפרשת גונדוטרופינים (LH, FSH) ולכן אין צורך בהפרשת gnrh לצורך גירוי הפרשתם. המשוב מחזיר ערך: "יש טסט, אל תפריש gnrh".
כשאין הפרדת gnrh רמות הגונדוטרופינים ובפרט אלה של FSH האחראי על תקינות הזרע יורדות ולמעשה כלל אינן ברות גילוי.
לרוב טסט נמוך מדי קשור בהיפוגונדיזם. מצב בו תפקוד הציר פשוט פגוע. הוא מתאפיין במשרעת ותדירות נמוכה של פולסי GNRH. כלומר טסט נמוך אך גם רמות גונדוטרופינים נמוכות. שוב, נפגע ייצור הזרע התקין והפוריות.

אתם לא מדברים באותם יחידות, מר מהנדס...😃
אבל זה עדיין מאוד גבוה... ריספקט!

לא זכרתי את היחידות כשכתבתי את ההודעה ומכבי אונליין לא עובד, אבל כן - שמחתי לראות שאני עדיין לא גרוטאה לגמרי 😃

• פותח/ת השרשור
TRT פוגע בפוריות מאחר והחדרת טסט ממקור חיצוני מייתרת את פעולת המשוב של ה-hpta. אין צורך בהפרשת גונדוטרופינים (LH, FSH) ולכן אין צורך בהפרשת gnrh לצורך גירוי הפרשתם. המשוב מחזיר ערך: "יש טסט, אל תפריש gnrh".
כשאין הפרדת gnrh רמות הגונדוטרופינים ובפרט אלה של FSH האחראי על תקינות הזרע יורדות ולמעשה כלל אינן ברות גילוי.
לרוב טסט נמוך מדי קשור בהיפוגונדיזם. מצב בו תפקוד הציר פשוט פגוע. הוא מתאפיין במשרעת ותדירות נמוכה של פולסי GNRH. כלומר טסט נמוך אך גם רמות גונדוטרופינים נמוכות. שוב, נפגע ייצור הזרע התקין והפוריות.
הבנתי אותך.
אני מקווה שהאנדו יודע את כל זה.
קראתי על זה גם לא מעט ברשת ואני יודע שקיימים מספר טיפולים בנושא הזה-כלומיד וHCG+HMG(למרות שאם אצטרך HMG אני אפשוט רגל מהר מאוד).
מקווה מאוד שהוא יפנה אותי לטיפול הנכון :< אני חושש מזה מאוד..

הבנתי אותך.
אני מקווה שהאנדו יודע את כל זה.
קראתי על זה גם לא מעט ברשת ואני יודע שקיימים מספר טיפולים בנושא הזה-כלומיד וHCG+HMG(למרות שאם אצטרך HMG אני אפשוט רגל מהר מאוד).
מקווה מאוד שהוא יפנה אותי לטיפול הנכון :< אני חושש מזה מאוד..
אני בטוח שהאנדו שלך יודע את זה...😃
אכן, החשיבות של HMG היא קריטית בהיבט ריכוז הזרע, שלא רק ש-HCG אינו שומר עליו, הוא אף פוגע בו.
טיפול נכון צריך לדרוש. אין צורך ללמד את האנדו,רק להבהיר לו אתהמטרות בצורה ברורה.

• פותח/ת השרשור
אני בטוח שהאנדו שלך יודע את זה...😃
אכן, החשיבות של HMG היא קריטית בהיבט ריכוז הזרע, שלא רק ש-HCG אינו שומר עליו, הוא אף פוגע בו.
טיפול נכון צריך לדרוש. אין צורך ללמד את האנדו,רק להבהיר לו אתהמטרות בצורה ברורה.
איזה מצחיק זה שאני שואף ללמוד רפואה בארץ..אבל לא סומך על הרופאים בארץ. לא יודע, הצחיק אותי מעט.
בכל מקרה, תודה לכולם על התגובות!
בנובמבר יש לי פגישה עם האורולוג והאנדו..נראה מה הולך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית