הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 270 סקוואט

נכון, אני רק לא חושב שאחד שלא יודע להסקביט צריך לתת ביקורת.
כמו שאלמד אותך מתמטיקה כשאני לא כל כך טוב בזה.

נכון, הוא לא מלמד אותו לעשות סקוואט. הוא שם לב למשהו מאוד ברור במקרה הזה - המצב בברכיים. זה הכל.

אני לא חוקב שהמשתמש הספציפי הזה יכול לבקר טכניקה.
הוא רשם פה פעם שהוא לא יודע טכניקה נכונה ושהוא סובל מכאבי ברכיים/פציעה.
נכון אני לא יודע לגמרי טוב את הטכניקה של הסקוואט, כי לדעת את הטכניקה בצורה מושלמת מכילה כל כך הרבה פרמטרים שייקח לך הרבה זמן עכשיו בפורום לפרט אותם, לכן גם הזמנתי את הספר של ריפטו על הSS, וגם צפיתי בDVD, ואני בכללי קורא הרבה על סקוואט.
אחד שמבין בסקוואט פחות ממני יכול היה לבקר את הסרטון שהועלה פה, ולהעיר על הברכיים שקרסו כי זה פרמטר די גדול בסרטון ושמים לב לזה. רגע רגע רק עכשיו הבנתי שהמשתמש שהעלה את הסרטון זה סרטון של המשתמש, חשבתי זה סתם מישהו מיוטיוב...
אז לא התכוונתי לבקר את הטכניקה בכלל..

הבחור וויטליפטר מקצועי, סביר להניח שהוא יודע טכניקה של סקוואט. פשוט פה הוא התקרב ל-RM1 (זה לא נראה כמו RM1, אגב), אז הברכיים קצת קרסו.
הוא לא ביקש ביקורת על הטכניקה ואני מאמין שלרובנו הטכניקה לא 100% במשקלים שמתקרבים כל כך ל-RM1.

משקל משוגע לגמרי. מוניטין.

הבחור וויטליפטר מקצועי, סביר להניח שהוא יודע טכניקה של סקוואט. פשוט פה הוא התקרב ל-RM1 (זה לא נראה כמו RM1, אגב), אז הברכיים קצת קרסו.
הוא לא ביקש ביקורת על הטכניקה ואני מאמין שלרובנו הטכניקה לא 100% במשקלים שמתקרבים כל כך ל-RM1.

משקל משוגע לגמרי. מוניטין.

דיי סיכמת את הנושא.
הייתי שמח אם היה מפרט קצת על עצמו 😃

בהחלט.
אגב, גם לגבי דדליפט ובנץ' החישוב לביקורת הוא עפ"י הסקוואט... 😳
הסקוואט שלך חייב להיות לפחות כמו הסקוואט שאתה מבקש לבקר, פחות 50Kg מוכפל בהופכי של ה-ratio.

תכתוב את זה בצורה שכולם יבינו.

בהינתן:
X - משקל התרגיל אותו אתה מעוניין לבקר
Y - משקל הסקוואט שלך
R - ה-ratio (רטיו, למי שלא מבין) של הסקוואט שלך, ביחס למשקל הגוף הרגעי שלך, בזמן מתן הביקורת

מקובל שאדם יכול לבקר תרגיל (כלשהו) של מישהו אחר, אמ"מ מתקיים הביטוי הבא:
X+50/R > Y

נערך לאחרונה:

בהינתן:
Y - משקל הסקוואט שלך
R - ה-ratio (רטיו, למי שלא מבין) של הסקוואט שלך, ביחס למשקל הגוף הרגעי שלך, בזמן מתן הביקורת

X+50/R > Y
טעות. הנוסחה הנכונה היא Y >= (X-50)/R

הטעות בידך.
חשוב שוב על המשמעות של הנוסחה שכתבת...

מה גם שיש לי קשר ישיר ובלתי אמצעי עם הוגה הנוסחה @Tom
לא מוצא את הטעות, לדעתי אתה זה ששגה כאן.
בוא ניתן למתמטיקאי מוסמך להכריע @coldfire

לא מוצא את הטעות, לדעתי אתה זה ששגה כאן.
בוא ניתן למתמטיקאי מוסמך להכריע @coldfire
אסביר:
R<1 בדרך כלל. אם לא, אז בכלל אין לאדם מושג ואין לו זכות לבקר אדם אחר. לכן, ההופכי של R יהיה קטן מאחד. ולכן כל הביטוי שכתבת שואף לאפס. לעומת זאת, אם לוקחים את הביטוי שלי, הוא שואף ל-X.

וואלה?... הייתי בטוח שהוא חשמלאיטור...
הוא רוסי מדי. זה או מתמטיקאי או מנקה או וויליפטר, אבל הוא מוגבל מוטורית בשביל וויטליפטר ויש לו ידיים עדינות בשביל מנקה.
אסביר:
R<1 בדרך כלל. אם לא, אז בכלל אין לאדם מושג ואין לו זכות לבקר אדם אחר. לכן, ההופכי של R יהיה קטן מאחד. ולכן כל הביטוי שכתבת שואף לאפס. לעומת זאת, אם לוקחים את הביטוי שלי, הוא שואף ל-X.
קודם כל, טעית בסימן האי שוויון גם בנוסחה הקודמת וגם עכשיו, אוותר לך כי אולי זה פאק של עברית-אנגלית שלא שמת לב אליו.

שנית, אני תרגמתי את הנוסחה המילולית של תום כמו שצריך, שלך נראית כאילו יודה מסטארוורס תרגם אותה.

ודבר אחרון, הנוסחה שלי דווקא הגיונית להפליא. הרטיו לא בהכרח מחושב כטוטאל/משקל גוף, יש משקול מסויים לפי קטגרויות.
חוץ מזה, אפשר לקחת רטיו = סקוואט/משקל גוף ואז התוצאה מאוד הגיונית. טווח סטנדרטי יהיה
R c (1,3)
. רטיו גדול זה טוב ולכן המשקל שאתה צריך להרים פרופורציוני הפוך לרטיו - הגיוני לכל הדעות.

בהינתן:
Y - משקל הסקוואט שלך

X+50/R > Y
בעיקרון הנוסחא, שהמצאתי, היא:

Y>=X-50/R
ומכיוון שאני מבין שהיא סוג של יצירת אומנות, כ"א יכול לבחור באינטרפטציה שלו לנוסחא שהועלתה בכתב (דורון, לך יש טעות פלוס/מינוס)... 🥰

@Doron Milner עכשיו אני רואה שהגדרת רטיו לפי סקוואט/משקל גוף, כך שהנוסחה שלי מושלמת. ממליץ לך לחזור על התואר שנית והפעם לא במכללה, אולי תלמד משהו ככה.
כולנו מוולפסון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית