הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרופאה נלחצה, מה לא בסדר בבדיקות דם?

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
היי.
להלן תוצאות של בדיקות דם שעשיתי לפני כחודש כחלק מבדיקות שגרתיות שאני עושה לאחר התאוששות ממחלת הנשיקה, כדי לדעת אם אני כבר בריא מספיק כדי לחזור ליטול רוקוטאן.
יש לציין שלפני מחלת הנשיקה נטלתי רוקוטאן (20 מ"ג) כחודש, והתוצאות היו מעולות, תופעות לוואי של יובש בלבד. לאחר חודש התאשפזתי בגלל מחלת הנשיקה ולכן הפסקתי עם התרופה. אין קשר בין התרופה למחלה. אה, ולא ידוע אם מדובר ב-EBV או CMV.
עשיתי 4-5 בדיקות מאז שהחלמתי (אחת בכל חודש, בערך), ובכל פעם טען הרופא הצבאי שלי שתפקודי הכבד עדיין לא תקינים, בגלל מחלת הנשיקה, ולכן אינו יכול להפנות אותי לרופא עור.
בבדיקה האחרונה (4.9.14) ציין שעדיין אינם תקינים, ולכן ביקשתי שידפיס לי את התוצאות. זה נראה לי כבר לא הגיוני, משום שגם בזמן המחלה בקושי סבלתי ממנה, ביחס למה ששמעתי מאחרים שנדבקו בזיהום, וחזרתי להתאמן די מהר לאחר השחרור מהאשפוז.
השבוע הגעתי לביה"ח שיבא כדי לקבל מרופא עור מרשם לרוקוטאן. אחרי שעתיים (בלי הגזמה) של המתנה, קיבלה אותי רופאת עור צעירה ועצבנית. הסברתי לה את הסיפור, והראיתי לה את מוצג א', בדיקות הדם שתראו בהמשך. היא טענה שרמות ה-CPK שלי מוגזמות, ושאם תיתן לי רוקוטאן, יעלו עוד יותר וייתכן נזק לכליות. כשהתעקשתי ואמרתי שרמות ה-CPK לא גבוהות כל כך בהתחשב בעובדה שעשיתי את הבדיקה כ-10 שעות לאחר אימון קשה ובהתחשב בכך שאני משתמש בקריאטין, היא שאלה אם אני חושב שאני נמצא בשוק שאני מנהל איתה משא ומתן. היא המשיכה להסביר שרמות ה-CPK גבוהות ושאר תפקודי כבד אינם תקינים, שעליי להפסיק מידית להתאמן, לעשות בדיקות חוזרות (והפעם עם רמות שומנים בדם [עשיתי בבדיקה קודמת, הכל תקין]) ואז לחזור אליה, ושגם בזמן נטילת התרופה אסור עליי להתאמן.
ה-CPK אכן עולה על ערך הנורמה המקסימלי במעט, אבל זה דבר נפוץ אצל מתאמנים שצורכים קריאטין, ולעתים מגיע המדד לאלפים ואינו בהכרח מהווה בעיה.
אגב, הרופאה ביקשה לשאול את הרופא לבדוק אם אני חולה בתסמונת גילברט.
רק אני חושב שהיא מגזימה וחסרת כל פרופורציה, או שבאמת יש כאן משהו יוצא דופן?
20141004_002204_Richtone(HDR).jpg
20141004_002231_Richtone(HDR).jpg

יש 3 תתי סוגים ל CPK ככה שאם זה גבוה אפשר לעשות בדיקות יותר מעמיקות לדעת מאיפה זה מגיע.
בכל מקרה, אתה לא אמור להתאמן 48 שעות לפני בדיקת CPK ולצריכת הקריאטין אין קשר ממשי ל CPK גבוה.

• פותח/ת השרשור
יש 3 תתי סוגים ל CPK ככה שאם זה גבוה אפשר לעשות בדיקות יותר מעמיקות לדעת מאיפה זה מגיע.
בכל מקרה, אתה לא אמור להתאמן 48 שעות לפני בדיקת CPK ולצריכת הקריאטין אין קשר ממשי ל CPK גבוה.
קודם כל, תודה על התגובה, משה.
לא הרופא הצבאי שלי ולא רופאת העור ציינו קשר בין אימונים ל-CPK, וגם לאחר שהעליתי את הנושא הם די התעלמו ממני. כי הם רופאים והם יודעים יותר.
בכל מקרה, מלבד ה-CPK שאני נוטה להאמין שבדיקה לאחר כמה ימי מנוחה תראה תוצאות נורמליות, האם יש מדדים אחרים שמונעים ממני לקבל מרשם לרוקוטאן כרגע? או מדדים לא תקינים בכללי? רמות הבילירובין בדם עלולות להיות קשורות למחלת הנשיקה עדיין, או שיכול להיות שמדובר בתסמונת גילברט הזו?
אגב, צריכה של קריאטין מונו לא אמורה לשנות רמות של CPK, CK או מדדים אחרים?

האינדיקטור המטריד בנוגע לתיסמונת גילברט והפגיעה בתיפקוד הכבד היא ערך הבילירובין הגבוה מהנורמה שנמדד. למעשה גם מדד אנזימי הכבד גבוה למדי.

• פותח/ת השרשור
האינדיקטור המטריד בנוגע לתיסמונת גילברט והפגיעה בתיפקוד הכבד היא ערך הבילירובין הגבוה מהנורמה שנמדד. למעשה גם מדד אנזימי הכבד גבוה למדי.
תודה על התגובה, תום.
האם המדדים האלו מתקשרים למחלת הנשיקה (שכביכול החלמתי ממנה לפני כחצי שנה)? הטחול חזר לגודל תקין לגמרי (עמד על יותר מ-20 ס"מ בזמן האשפוז) ועל פניו אני נראה בריא כבר חצי שנה.
הרופא שלי אמר אחרי אחת הבדיקות הראשונות שייתכן שהאימונים מעכבים את ההחלמה מהמחלה, כאשר עוד בדיקה הראתה תפקודי כבד גבוהים מהרגיל, לטענתו. יש משהו בדבריו?

היי.
להלן תוצאות של בדיקות דם שעשיתי לפני כחודש כחלק מבדיקות שגרתיות שאני עושה לאחר התאוששות ממחלת הנשיקה, כדי לדעת אם אני כבר בריא מספיק כדי לחזור ליטול רוקוטאן.
יש לציין שלפני מחלת הנשיקה נטלתי רוקוטאן (20 מ"ג) כחודש, והתוצאות היו מעולות, תופעות לוואי של יובש בלבד. לאחר חודש התאשפזתי בגלל מחלת הנשיקה ולכן הפסקתי עם התרופה. אין קשר בין התרופה למחלה. אה, ולא ידוע אם מדובר ב-EBV או CMV.
עשיתי 4-5 בדיקות מאז שהחלמתי (אחת בכל חודש, בערך), ובכל פעם טען הרופא הצבאי שלי שתפקודי הכבד עדיין לא תקינים, בגלל מחלת הנשיקה, ולכן אינו יכול להפנות אותי לרופא עור.
בבדיקה האחרונה (4.9.14) ציין שעדיין אינם תקינים, ולכן ביקשתי שידפיס לי את התוצאות. זה נראה לי כבר לא הגיוני, משום שגם בזמן המחלה בקושי סבלתי ממנה, ביחס למה ששמעתי מאחרים שנדבקו בזיהום, וחזרתי להתאמן די מהר לאחר השחרור מהאשפוז.
השבוע הגעתי לביה"ח שיבא כדי לקבל מרופא עור מרשם לרוקוטאן. אחרי שעתיים (בלי הגזמה) של המתנה, קיבלה אותי רופאת עור צעירה ועצבנית. הסברתי לה את הסיפור, והראיתי לה את מוצג א', בדיקות הדם שתראו בהמשך. היא טענה שרמות ה-CPK שלי מוגזמות, ושאם תיתן לי רוקוטאן, יעלו עוד יותר וייתכן נזק לכליות. כשהתעקשתי ואמרתי שרמות ה-CPK לא גבוהות כל כך בהתחשב בעובדה שעשיתי את הבדיקה כ-10 שעות לאחר אימון קשה ובהתחשב בכך שאני משתמש בקריאטין, היא שאלה אם אני חושב שאני נמצא בשוק שאני מנהל איתה משא ומתן. היא המשיכה להסביר שרמות ה-CPK גבוהות ושאר תפקודי כבד אינם תקינים, שעליי להפסיק מידית להתאמן, לעשות בדיקות חוזרות (והפעם עם רמות שומנים בדם [עשיתי בבדיקה קודמת, הכל תקין]) ואז לחזור אליה, ושגם בזמן נטילת התרופה אסור עליי להתאמן.
ה-CPK אכן עולה על ערך הנורמה המקסימלי במעט, אבל זה דבר נפוץ אצל מתאמנים שצורכים קריאטין, ולעתים מגיע המדד לאלפים ואינו בהכרח מהווה בעיה.
אגב, הרופאה ביקשה לשאול את הרופא לבדוק אם אני חולה בתסמונת גילברט.
רק אני חושב שהיא מגזימה וחסרת כל פרופורציה, או שבאמת יש כאן משהו יוצא דופן?
צפה בקובץ המצורף 20373 צפה בקובץ המצורף 20374

בדיקות הדם שלך אכן לא תקינות ידידי.
ערכי הכבד שלך לא סתם גבוהים אלא עם הפרשה גבוהה של בילירובין, היא צודקת שהיא לא ממשיכה עם רואקוטן.
בעקבות CMV יכולים להיות סיבוכים מסויימים שימשיכו עד חצי שנה לאחר החלמה.

לגבי הCPK שלך אם נשלב אותו עם רמות קריאטנין אפשר לראות שאתה ברמה של 1.15 שזה קרוב לקצה המקסימלי.
גם אם הכליות תקינות, דע עקא שהן עובדות בעומס לפנות את הקריאטנין מהדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית