הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבונים לצמחונים

שקדז

משתמש מתחיל
13
2
נק' מוניטין:
2
13
2
היי!
אני חדשה בפורום ולא ככ בקיאה בחוקים של למה מותר לפתוח נושא ולמה לא. אז סליחה מראש אם זה מהנושאים שלא :(

אני צמחונית כבר כמה שבועות ובגלל שהפסקתי לאכול בשר, רוב התפריט שלי עכשיו בנוי מפחמימות:(

אני מתאמנת בין 4-5 פעמים בשבוע - תמיד משלבת אירובי וכ3 פעמים אימוני כוח.

התפריט שלי מזעזע מכל הבחינות (המון שטויות והרבה אורז עם עדשים כיאה לצמחונית מתחילה)

יש לכם רעיון איך אפשר לדלל בפחמימות ולהוסיף חלבונים שהם-לא-בשר (עדיף גם לא גבינות)? 😃

שבוע טוב!

דגים וביצים בא בחשבון?

טופו סייטן, סויה.
וכמובן שילובים למינהם של לדוגמא אורז עם עדשים/חומוס וכו'.

יש גם אבקת חלבון מבוססת סויה שתוכלי לגוון את כל הטופו-סייטן.
בתור צמחונית לשעבר (8 שנים) - בלי ביצים וגבינות יהיה לך קשה תזונתית, אלא אם כן סויה ונגזרותיה טעים לך. אני תמיד שנאתי את זה.

• פותח/ת השרשור
אני אוכלת ביצים בינתיים.
סויה זה לא שומן? הוא גם חלבון? (יש לי הבנה נוראית בסוגי אוכל כפי שניתן לראות חח)

אני אוכלת ביצים בינתיים.
סויה זה לא שומן? הוא גם חלבון? (יש לי הבנה נוראית בסוגי אוכל כפי שניתן לראות חח)
את מדברת על שמן סויה.....
סויה זה קטניות, אפשר להכין מהם גם שמן
דרך אגב, אדממה למשל זה פולי סויה

אני אוכלת ביצים בינתיים.
עושה רושם שהתחלת עם צמחונות ללא שום ידע ועל סמך איזשהו טרנד חברתי/שטיפת מוח.

מומלץ שתוכלי ותיראי חומר בנושא, לפני שאת דנה את עצמך לחיי ארנבת.

טמפה(TEMPE) - פולי סויה מותססים בצורה הבריאה ביותר שניתן לאכול סויה, בעקרון עדיף על טופו וסייטן. תוכלי לקרוא כאן-
http://he.wikipedia.org/wiki/טמפה_(מאכל)

נמצא במקררים בכל בית טבע. יש מתכונים באינטרנט כיצד ניתן להכינו, יש לו טעם מיוחד ודי טעים. רצוי להשרות כדי למנוע בעיות עיכול לא נעימות..

בעייתי לקצץ משמעותית בפחמימות בגלל שכל מקור לחלבון צמחי כמעט מכיל פחמימות חוץ מסויה וסייטן שהם פחות מומלצים בכמויות מבחינה בריאותית... רק במתינות
תנסי הרבה קטניות(עדשים, חומוס, שעועית...) בשילוב עם דגן (אורז, לחם, שיבולת שועל...) ואולי תשקלי גם להוסיף אבקת חלבון צמחית - יש מלא סוגים... אבקת חלבון מאורז, מסויה, מאפונה... תזמיני באינטרנט וייצא לך הרבה יותר זול מאשר בארץ

• פותח/ת השרשור

איזה ידע צריך בשביל להיות צמחונית? החלטתי שאני לא רוצה לאכול חיות. פשוט לא מבינה בתחליפים.

איזה ידע צריך בשביל להיות צמחונית? החלטתי שאני לא רוצה לאכול חיות. פשוט לא מבינה בתחליפים.
לא צריך להקשיב לכל ליצן, כל אחד ודעותיו כל עוד את לא כופה על אחרים.

לשאלתך, יש משהו שאת כן מוכנה להתפשר עליו מהחי? למשל טונה, ביצים וגבינות ? או שאת שואפת לטבעונות? כי אם כך כמעט ובלתי אפשר לעשות דל פחמימה מזה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

לשאלתך, יש משהו שאת כן מוכנה להתפשר עליו מהחי? למשל טונה, ביצים וגבינות ? או שאת שואפת לטבעונות? כי אם כך כמעט ובלתי אפשר לעשות דל פחמימה מזה
אני אוכלת ביצים וגבינות

אני אוכלת ביצים וגבינות ואם אני אראה שהתפריט שלי ממשיך להיות עמוס בפחמימות אז אני אתחיל לשלב גם קצת טונה מדיי פעם. הבנתי שטבעונות כמעט ומחייבת התבססות על פחמימות.
המטרה שלי היא בעיקר להוריד באחוזי שומן כרגע ושלא אהיה עייפה באימונים

Hail to the god of paleo
🙌​
אני אוכלת ביצים וגבינות

אני אוכלת ביצים וגבינות ואם אני אראה שהתפריט שלי ממשיך להיות עמוס בפחמימות אז אני אתחיל לשלב גם קצת טונה מדיי פעם. הבנתי שטבעונות כמעט ומחייבת התבססות על פחמימות.
המטרה שלי היא בעיקר להוריד באחוזי שומן כרגע ושלא אהיה עייפה באימונים

תוך אכילת ביצים/גבינות (וקצת טונה [גם דג הוא חיה]) אין סיבה שתתקשי בהשלמת צריכת החלבון הרצויה.

• פותח/ת השרשור
Hail to the god of paleo
🙌​

תוך אכילת ביצים/גבינות (וקצת טונה [גם דג הוא חיה]) אין סיבה שתתקשי בהשלמת צריכת החלבון הרצויה.
גם דג הוא חיה ולכן אני לא אוכלת דגים.

גם דג הוא חיה ולכן אני לא אוכלת דגים.
הייתי משוכנע שרשמת שאם תרגישי בעומס פחמימות תשקלי לשלב גם טונה... 🙄
גם אם לא, גבינות וביצים יכולים בהחלט לספק מנת חלבון יומית ובקלות.

לפחות ידע בסיסי ב"תחליפים" - מאיזה מקורות את הולכת לקבל את החומרים שאת לא מכניסה כתוצאה מהפסקת אכילת מוצרים מהחי, וכבלל ממה התזונה שלך צריכה להיות מורכבת.
לעשות בדיקות דם תקופתיות כדי לראות שאין לך חוסרים (ברזל, B12....) ובמה כדאי לתסף במידה ויש חוסרים.

• פותח/ת השרשור
לפחות ידע בסיסי ב"תחליפים" - מאיזה מקורות את הולכת לקבל את החומרים שאת לא מכניסה כתוצאה מהפסקת אכילת מוצרים מהחי, וכבלל ממה התזונה שלך צריכה להיות מורכבת.
לעשות בדיקות דם תקופתיות כדי לראות שאין לך חוסרים (ברזל, B12....) ובמה כדאי לתסף במידה ויש חוסרים.

בגלל זה שאלתי 😃
נכון לכרגע אין לי שום חוסרים.

את זה צריך להמליץ לכולם ולא רק לצמחונים
מכירה מלא בחורות לא צמחוניות אנמיות שלא מודעות למה שנכנס להם לגוף. ובגלל שהן לא צמחוניות/טבעוניות אף אחד לא טורח לעורר להן את המודעות

Back
למעלה תחתית