הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

בכל העולם אנשים יוצרים שינוי רק אצלנו עצלנים מידי אבל בסוף גם לנו ימאס.
ולגבי הגירה, זה כיף לתקופה מסויימת אחר כך אתה פשוט רוצה הביתה וגם אם התחושה הזו עוברת איך שהמטוס נוחת,
לא הייתי מגדלת ילדים באף מדינה אחרת.

יש דבר אחד ממש מכוער באוסטרליה שאותו אף פעם לא ציינת כאן- האינטרנט.
החברות מגבילות את המהירות למהירות מאוד נמוכה ואפשר לקבל תמורת תשלום מהירות גבוהה באתרים מסויימים (אם נגיד אתה גולש בעיקר ביוטיוב- תקבל גישה לשם. אם ב-LBS- לשם. אם אתה גולש פעם בשנה בפייסבוק אבל רוצה חיבור מהיר לפייסבוק- גם אפשר).
עד כמה שהבנתי זה לא מפריע לאף אחד כי הפוליטיקאים מקבלים את הצ'ק שלהם והכל יופי טופי.
זה מה שהבנתי מכל מיני מקורות באינטרנט, וזה משהו שעלול לקרות בארהב בעקבות המלחמה שיש עכשיו באינטרנט.

בעיה קשה מאוד.

בכל העולם אנשים יוצרים שינוי רק אצלנו עצלנים מידי אבל בסוף גם לנו ימאס.
ולגבי הגירה, זה כיף לתקופה מסויימת אחר כך אתה פשוט רוצה הביתה וגם אם התחושה הזו עוברת איך שהמטוס נוחת,
לא הייתי מגדלת ילדים באף מדינה אחרת.
הוצאת לי את הלחיצות מהמקלדת בסמארט...

לא שאני מבין גדול בתחום אבל אתם שוכחים שאנחנו מדינת רווחה.
הלימודים פה זולים מאוד יחסית לארצות הברית.
בית ספר פרטי פה עולה בערך כמו בית ספר ציבורי בארצות הברית ואני מניח שאין טעם להשוות בין הרמות.
האוניברסיטה פה ולה נגיד 10 אלף לשנה לעומת 20 אלף בשנה בארה"ב.
המדינה מעניקה סיוע כלכלי.
יש את ביטוח לאומי.
הביטוח הרפואי די זול.

נורא קל להתלונן על כמה חרא פה וכו'...

בית ספר פרטי פה עולה בערך כמו בית ספר ציבורי בארצות הברית ואני מניח שאין טעם להשוות בין הרמות.
יש את ביטוח לאומי.
הביטוח הרפואי די זול.

גם ארצות הברית חרא...

יש את ביטוח לאומי.
הביטוח הרפואי די זול.

מי אמר משהו על לימודים? מדברים על אנשים שכבר יש להם מקצוע,דיפלומה או תואר. זה נכון שבאוניברסיטה בינונית בארה"ב תשלם לפחות 300 אלף שקל כאשר פה אתה מגרד חמישית מזה. שם אתה מרוויח פי 2 בעבודת מינימום ויכול לחיות בכבוד ממקצוע "בינוני"(שוטר,מורה,מדריך וכו). הלימודים פה אכן מאוד זולים(אולי לא להרבה זמן). ביטוח לאומי.. ? הביטוח אולי זול אבל בגלל שזה "נגיש" לכולם האיכות של הטיפול יורדת.
המקצועות שבאמת אמורים לבנות את החברה והעתיד לא מקבלים מספיק.
בלי כסף או מקצוע אתה שווה פה לכלום(לא ששם תהיה שווה הרבה יותר אבל מבחינה כלכלית תסתפק ביותר).
יש הרבה סיבות להישאר פה אבל "הלאומיות" שהרבה מפגינים פה לא ממש פועלת בשטח כשאנשים שבאמת זקוקים למשהו לא מקבליםן.
אני מדבר על המגזר החלש- הזקנים,אמהות חד הוריות ואנשים שאשכרה "שורדים" את החודש בתקווה שמשהו ישתנה.

מי אמר משהו על לימודים? מדברים על אנשים שכבר יש להם מקצוע,דיפלומה או תואר. זה נכון שבאוניברסיטה בינונית בארה"ב תשלם לפחות 300 אלף שקל כאשר פה אתה מגרד חמישית מזה. שם אתה מרוויח פי 2 בעבודת מינימום ויכול לחיות בכבוד ממקצוע "בינוני"(שוטר,מורה,מדריך וכו). הלימודים פה אכן מאוד זולים(אולי לא להרבה זמן). ביטוח לאומי.. ? הביטוח אולי זול אבל בגלל שזה "נגיש" לכולם האיכות של הטיפול יורדת.
המקצועות שבאמת אמורים לבנות את החברה והעתיד לא מקבלים מספיק.
בלי כסף או מקצוע אתה שווה פה לכלום(לא ששם תהיה שווה הרבה יותר אבל מבחינה כלכלית תסתפק ביותר).
יש הרבה סיבות להישאר פה אבל "הלאומיות" שהרבה מפגינים פה לא ממש פועלת בשטח כשאנשים שבאמת זקוקים למשהו לא מקבליםן.
אני מדבר על המגזר החלש- הזקנים,אמהות חד הוריות ואנשים שאשכרה "שורדים" את החודש בתקווה שמשהו ישתנה.
בכל מקום יהיו שכבות חלשות, זה לא קומוניזם פה..

יש דבר אחד ממש מכוער באוסטרליה שאותו אף פעם לא ציינת כאן- האינטרנט.
החברות מגבילות את המהירות למהירות מאוד נמוכה ואפשר לקבל תמורת תשלום מהירות גבוהה באתרים מסויימים (אם נגיד אתה גולש בעיקר ביוטיוב- תקבל גישה לשם. אם ב-LBS- לשם. אם אתה גולש פעם בשנה בפייסבוק אבל רוצה חיבור מהיר לפייסבוק- גם אפשר).
עד כמה שהבנתי זה לא מפריע לאף אחד כי הפוליטיקאים מקבלים את הצ'ק שלהם והכל יופי טופי.
זה מה שהבנתי מכל מיני מקורות באינטרנט, וזה משהו שעלול לקרות בארהב בעקבות המלחמה שיש עכשיו באינטרנט.
מזעזע. מדינה אוכלת יושביה.

לא בדקתי לעומק את ספקי האינטרנט והחבילות כאן. סלולרי עשיתי ב35$ לחודש. טיפה יותר יקר מהארץ.

לגבי לגדל ילדים בארץ, עוד הבדל ענק שאני רואה בין אוסטרליה לישראל זה הילדים. אם אתם חושבים שבארץ מקבלים חינוך טוב - אתם טועים בענק. הילדים הישראלים גדלים להיות דור ה"מגיע לי" ברמה בלתי נסבלת. דור לא עצמאי, נתמך ע"י ההורים (זה שקשה כאן לא תירוץ להיות בגיל 30+ ממומן ע"י הורים ולצאת לחופשות לברים ולמסעדות) כולם עם אייפון מגיל 8, כולם צעקנים, לא מנומסים. תסתכלו לכמה ילדים יש היום אופניים חשמליות באלפי שקלים, מי שמע על שערוריה כזאת, אני הלכתי לבי"ס ונסעתי באוטובוס ושום דבר לא קרה לי.

אני אדם שמאוד שונא ילדים, אבל הילדים כאן פשוט מדהימים, שקטים, מנומסים, ממושמעים, מסודרים - וזה הכל חינוך. זה מתחיל בתלבושת אחידה בבתי הספר, לתרבות חוגים תרבות וספורט רחבה וכמובן קשור לעובדה שיש כאן להורים זמן להיות עם הילדים. בארץ נהוג לזרוק את הילד למעון אחרי שנה ולשלם 2000-3000 ש"ח בחודש כדי שהאמא תוכל לעבוד. כאן מי שתעשה את זה, תחשב בעיני רבים - אמא מזניחה. ההורים מגיעים ב8 בערב הביתה, תשושים, שמים לילדים יובל המבולבל בלופ או קונים לו אייפון כדי להשתיק אותו והנה ככה מגדלים ילדים. קונים להם אוכל מוכן, או נותנים להם כסף לקנות בחוץ. באמת שערוריה. אגב באוסטרליה הלימודים יקרים מאוד ביחס לארץ, אבל יש משהו מאוד מבורך שנקרא hex - הלוואה מהמדינה ללימודים. אתה קודם כל מקבל את הכסף ללימודים, ובאופן אוט' בהמשך החיים שלך, עפ"י שכר מינמלי שממנו מתחילים לגבות חזרה, אתה לאט לאט משלם חזרה את ההלוואה, רק שאתה מרוויח מספיק. רעיון גאוני.

מעבר לזה, אני לא מומחה לכלכלה, אבל לדעתי הבעיה אולי הכי גדולה של המשק הישראלי הוא שאנשים יוצאים למשרה מלאה רק בגילאים 25-27 אחרי צבא ואחרי תואר. כן אני רואה אנשים בגילאי 18 עובדים במשרה מלאה, חלק מהאנשים ממשיכים ללימודים תעודה / תואר 1-3 שנים וזהו, משרה מלאה. תחשבו מה זה עושה למשק שאתה מוסיף עוד אחוז נכבד מהאוכלוסיה לשוק העבודה.

יש את ביטוח לאומי.
הביטוח הרפואי די זול.

שטויות.
אני מוכן לשלם בדיעבד שכר לימוד מלא, ושהמדינה תחזיר לי את כל המיסים, הישירים והעקיפים ששילמתי במהלך התואר ובשנים שאחריו.
אני קונה דירה במזומן.
כנ"ל ביטוח בריאות וביטוח לאומי,
אני מוכן להחזיר את כל מה שצרכתי (ביטוח לאומי 0, ביטוח בריאות כמה בדיקות דם ואישור למכון כושר) ולקבל בחזרה את מה ששילמתי.
אני קונה מרצדס במזומן. (ונשאר לי עודף)
לוקחים ממני בדליים, מחזירים לי טיפות ועוד אומרים לי להגיד תודה כי "אין לי ארץ אחרת" ו/או סיסמה נבובה דמגוגית אחרת.

לא בדקתי לעומק את ספקי האינטרנט והחבילות כאן. סלולרי עשיתי ב35$ לחודש. טיפה יותר יקר מהארץ.

לגבי לגדל ילדים בארץ, עוד הבדל ענק שאני רואה בין אוסטרליה לישראל זה הילדים. אם אתם חושבים שבארץ מקבלים חינוך טוב - אתם טועים בענק. הילדים הישראלים גדלים להיות דור ה"מגיע לי" ברמה בלתי נסבלת. דור לא עצמאי, נתמך ע"י ההורים (זה שקשה כאן לא תירוץ להיות בגיל 30+ ממומן ע"י הורים ולצאת לחופשות לברים ולמסעדות) כולם עם אייפון מגיל 8, כולם צעקנים, לא מנומסים. תסתכלו לכמה ילדים יש היום אופניים חשמליות באלפי שקלים, מי שמע על שערוריה כזאת, אני הלכתי לבי"ס ונסעתי באוטובוס ושום דבר לא קרה לי.

אני אדם שמאוד שונא ילדים, אבל הילדים כאן פשוט מדהימים, שקטים, מנומסים, ממושמעים, מסודרים - וזה הכל חינוך. זה מתחיל בתלבושת אחידה בבתי הספר, לתרבות חוגים תרבות וספורט רחבה וכמובן קשור לעובדה שיש כאן להורים זמן להיות עם הילדים. בארץ נהוג לזרוק את הילד למעון אחרי שנה ולשלם 2000-3000 ש"ח בחודש כדי שהאמא תוכל לעבוד. כאן מי שתעשה את זה, תחשב בעיני רבים - אמא מזניחה. ההורים מגיעים ב8 בערב הביתה, תשושים, שמים לילדים יובל המבולבל בלופ או קונים לו אייפון כדי להשתיק אותו והנה ככה מגדלים ילדים. קונים להם אוכל מוכן, או נותנים להם כסף לקנות בחוץ. באמת שערוריה. אגב באוסטרליה הלימודים יקרים מאוד ביחס לארץ, אבל יש משהו מאוד מבורך שנקרא hex - הלוואה מהמדינה ללימודים. אתה קודם כל מקבל את הכסף ללימודים, ובאופן אוט' בהמשך החיים שלך, עפ"י שכר מינמלי שממנו מתחילים לגבות חזרה, אתה לאט לאט משלם חזרה את ההלוואה, רק שאתה מרוויח מספיק. רעיון גאוני.

מעבר לזה, אני לא מומחה לכלכלה, אבל לדעתי הבעיה אולי הכי גדולה של המשק הישראלי הוא שאנשים יוצאים למשרה מלאה רק בגילאים 25-27 אחרי צבא ואחרי תואר. כן אני רואה אנשים בגילאי 18 עובדים במשרה מלאה, חלק מהאנשים ממשיכים ללימודים תעודה / תואר 1-3 שנים וזהו, משרה מלאה. תחשבו מה זה עושה למשק שאתה מוסיף עוד אחוז נכבד מהאוכלוסיה לשוק העבודה.
מסכים עם הכל חוץ מהאשמה של ההורים. ברגע שאוכלים חרא מהמדינה, משלמים מיסים גבוהים ולא נשאר כסף, צריכים לעבוד יותר ואז הילדים מוזנחים, בלית ברירה. ואז הם מסתובבים בחוץ והולכים מכות, והשאר חוזר חלילה כמעגל

אחלה.
אולי סוף סוף ימחקו את מרצ מהבחירות.
ובכל מקרה..צפויים להגיע עד סוף העשור למעלה ממליון עולים..אז אני רגוע.

חבל רק שזו הדרך שבה הם רוצים למחות(אם אפשר לכנות את זה מחאה). במקום לצאת ולהפגין שיפתחו את השוק, הם עושים את זה. לא מבין את זה.
רק אידיוט יחשוב שהוא יצליח להפוך את המדינה הזו למדינה מפותחת,בנתיים זו מדינה מתפתחת שתקועה במאה הקודמת.
תקראי ותביני שכל גורם במדינה הזו מושחת ורקוב.ראשי ממשלה,צהל,נשיאים,משטרת ישראל,מדא,רכבת ישראל,דואר ישראל,רבנות ישראל וכל עניין הכשרות.בעצם כל גוף שקיים פה.
שניצולי שואה פה מתנוונים בבית ההרוס שלהם בזמן שהם מתלבטים אם השבוע הם יאכלו או שיקנו את התרופה וביטוח לאומי מזיין אותם ולא מסייע להם בזמן שהמנכל מרוויח סכומי עתק.יש אין סוף דוגמאות על הריקבון הזה שישראל מסריחה ממנו.הציבור פה טיפש וימשיך להצביע לביבי כי הוא אוהב שמזיינים אותו טוב ואז לבכות שיקר פה ושדירות עולות מיליונים והתחבורה הציבורית פה נראת כמו הפרצוף של שרה נתניהו.
מוזמנת להאבק בשביל השינוי,אבל לפי דעתי החיים קצרים מידי בשביל לבזבז אותם בלחימה בטחנות רוח.
צא מהאוטופיה הסוציאליסטית שבנית בראש שלך.
מדינת ישראל היא מדינה מפותחת, עם הרבה בעיות כתוצאה משלטון מפא"י..אבל מפותחת.
וכל בעיה אפשר לסדר, הציבור צריך להבין מי הנוול. במוקדם או במאוחר יבין ויקרה השינוי.
אי אפשר לנצח את חוקי הכלכלה כמו שאי אפשר לנצח את חוקי הטבע.

אחלה.
אולי סוף סוף ימחקו את מרצ מהבחירות.
ובכל מקרה..צפויים להגיע עד סוף העשור למעלה ממליון עולים..אז אני רגוע.

חבל רק שזו הדרך שבה הם רוצים למחות(אם אפשר לכנות את זה מחאה). במקום לצאת ולהפגין שיפתחו את השוק, הם עושים את זה. לא מבין את זה.
צא מהאוטופיה הסוציאליסטית שבנית בראש שלך.
מדינת ישראל היא מדינה מפותחת, עם הרבה בעיות כתוצאה משלטון מפא"י..אבל מפותחת.
וכל בעיה אפשר לסדר, הציבור צריך להבין מי הנוול. במוקדם או במאוחר יבין ויקרה השינוי.
אי אפשר לנצח את חוקי הכלכלה כמו שאי אפשר לנצח את חוקי הטבע.
איך אפשר לנצח משחק שהוגדר מראש? מה יגרום לציבור להפסיק לראות טלויזיה? הנוול לרוב נקבע ע"י אותה מדיה שנשלטת ע"י מספר בודד של טייקונים. איך לדעתך אפשר לשבור מונופול? האם יש נבחר ציבור(אפילו אחד) שמשקף את האינטרסים שלך?
חוץ מהתפלגות למפלגה אני לא רואה דרך איך אפשר לשנות משהו. מה השתנה מהמחאה של 2011? יצאת אז לרחובות? אם שום דבר לא ישתנה אחרי שמיליון אזרחים יצאו לרחובות- למה שמשהו יקרה אם אתה תשאר או תעזוב?
הרבה אנשים נשארים פה בגלל אידיאולגיה המבוססת ע"י לאומיות אתנית.כל קשר דת למדינה הוא פסול מיסודו ומהווה פולחות פגאנית.
אני אישית לא מבין אותה אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב..

איך אפשר לנצח משחק שהוגדר מראש? מה יגרום לציבור להפסיק לראות טלויזיה? הנוול לרוב נקבע ע"י אותה מדיה שנשלטת ע"י מספר בודד של טייקונים. איך לדעתך אפשר לשבור מונופול? האם יש נבחר ציבור(אפילו אחד) שמשקף את האינטרסים שלך?
חוץ מהתפלגות למפלגה אני לא רואה סיבה איך אפשר לשנות משהו. מה השתנה מהמחאה של 2011? יצאת אז לרחובות? אם שום דבר לא ישתנה אחרי שמיליון אזרחים יצאו לרחובות- למה שמשהו יקרה אם אתה תשאר או תעזוב?
הרבה אנשים נשארים פה בגלל אידיאולגיה המבוססת ע"י לאומיות אתנית.כל קשר דת למדינה הוא פסול מיסודו ומהווה פולחות פגאנית.
אני אישית לא מבין אותה אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב..
אענה לך על השאלות שלך בנקודות..מקווה שאגע בהכל

מונופולים
צריך להבין שמונופולים, כמו כל עסק אחר, מטרתם למקסם את הרווחים שלהם מצד אחד ומצד שני הם רוצים לשמור על הסטטוס הנוכחי שלהם כדי להמנע מתחרות. מה שזה אומר זה שתמחור המוצר של המונופול צריך להתבצע בצורה נבונה. אם שטראוס ייצרו מילקי, והם יהיו החברה היחידה שתייצר מילקי, ויתמחרו את המילקי שלהם ב1000 שקל לגביע, כנראה שהם יפסידו כסף על המוצר. מצד שני, אם הם יקחו 10 שקל לגביע, אנשים עדיין יקנו..אבל יזמים יראו פה הזדמנות להקים חברת מילקי מתחרה, תהיה תחרות והמחירים יצנחו.

הבעיה מתחילה כשהממשלה מתערבת.

טבעי לחשוב שמעורבות ממשלתית תהיה נייטרלית ותבוא לטובת הצרכן. לדאבוננו, אין יותר רחוק מהמציאות מהקביעה הנ"ל.
אתן לך דוגמא, עבר חוק לפני מספר שנים שחייב את הקמעונאים(שופרסל, מגה וכד')להדביק מדבקת מחיר על כל מוצר ומוצר במקום להסתפק בשלט גדול וצבעוני שכותב מה מחיר המוצר. מגן על הצרכנים לא?
לא!
מה שקרה, זה שכדי לעמוד בחוק הזה, הם שכרו עוד עובדים, קנו עוד ציוד ואת העלויות הנוספות גלגלו על הצרכן.
בנוסף לכך, חנויות קטנות מתקשות לעמוד בעלויות של החוק הזה. נשמע פשוט אבל זה לא.

זו דוגמא ששלפתי לך מהכובע, אם אתה רוצה יש לי עוד הרבה.
הבעיה זה לא הטייקון הבעיה זה הרגולטור ואווירת התכנון המרכזי שמפא"י השרישו בציבור.
כשהציבור יבין לאן להפנות את החיצים שלו דבר ישתנו. אתה חושב שאם תמחה על הקוטג' יקרה משהו?אז ירדו כמה אגורות, מבטיח לך שזה עלה בלי שישימו לב בכלל. כשהעם יתחיל למחות ולדרוש שוק חופשי..או אז אנחנו נראה שינוי.
בינתיים אנחנו נראה עוד מוצרים בפיקוח, עוד קרטלים ועוד מונופולים בחסות הממשלה שלא יפלו ולא יאותגרו לעולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית