הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

אז הפתרון הגאוני שלך הוא כזה:

בוא נהפוך לחינוך פרטי, וניתן לעשירים חינוך מצויין ולעניים חינוך חרא.

כרגע מה שקיים זה שכולם מקבלים בערך את אותו הדבר (בסוף כולם עוברים את אותה הבגרות).

תבחר אתה מה הפתרון ההגיוני.

תל אביב זה המקום המבוקש שיש לנו במדינה, מצטער אני לא מוכן שזה ישתנה. זה מה שמעלה ערך של עיר ומה שימשוך לכאן משקיעים חיצוניים ויעודד צמיחה כלכלית. אין לך כסף אל תגור שם.

LOL
כרגע, כולם מקבלים חינוך חרא.
אם אתה שואל מה האלטרנטיבה העדיפה-חינוך טוב לעשירים, חינוך פחות טוב לעניים.
אלטרנטיבה עדיפה בהרבה גם לעניים וגם לעשירים.

אני מקווה שאתה מבין שאין הכרח שדווקא כך זה יהיה, אבל אתה כנראה לא רוצה להבין.

איך בידיוק השמדנו אותם?
בברלין כל כלכלן הוא מיליונר?

אני יכול להבטיח לך שמי שלא ישקיע בטוח לא יחיה בכבוד.

תתפלא, עם קצת ויטמינים(שהורסים לא מעט את המדינה) יש גם כאלו.
חבל על הוויכוח המתמשך... אני אוהב את המדינה כנראה שלא פחות ממך, אבל זה לא מונע ממני לראות את הדברים כמו שהם באמת. האמת עצובה אבל היא קיימת, והמדינה לא הולכת לשום מקום טוב...

אני מקווה שאתה מבין שאין הכרח שדווקא כך זה יהיה, אבל אתה כנראה לא רוצה להבין.
תסתכל 40 שנה אחורה על החינוך, מאז ועד היום היה שינוי כל שהוא?
תתפלא, עם קצת ויטמינים(שהורסים לא מעט את המדינה) יש גם כאלו.
יכול ליהיות שאני עייף מדי כבר אבל...מה?
חבל על הוויכוח המתמשך... אני אוהב את המדינה כנראה שלא פחות ממך, אבל זה לא מונע ממני לראות את הדברים כמו שהם באמת. האמת עצובה אבל היא קיימת, והמדינה לא הולכת לשום מקום טוב...
זה שהאמת עצובה זה נכון, אבל בכל מקום יש אמת עצובה, בכל מקום יש עניים, בכל מקום יש מעמד ביניים ובכל מקום יש סיפורים עצובים ולא נעימים ומקרים חריגים.
ושוב, עדיין לא הסברת איך הגעת למסקנה שהמדינה לא הולכת לשום מקום טוב

מה אתה רוצה?
שכולם יהיו רמטכ"ל?

בוא ניהיה כולנו ראש ממשלה, וביחד כולנו ניהיה מנכ"ל Microsoft ישראל ונרוויח כולנו 40K בחודש כי....מגיע לנו, אנחנו ממש רוצים.

תשקיע = תרוויח

תעשה שכונה כל החיים שלך וככה זה גם יראה.

בוא נעשה דבר כזה.
תספר לכולם עכשיו בקצרה על עצמך, איפה נולדת, איפה אתה גר, מה למדת, מה עושים ההורים שלך.

אתה לא חייב לענות בדיוק ובפירוט לכל שאלה, אפילו תענה בכלליות.
למה אני שואל? כי משהו אומר לי שלא גדלת בפריפריה, אתה לא מזרחי ושאתה אדם משכיל ואינטיליגנט.

מה שאני רוצה לומר הוא שאדם שגדל בפריפריה, לא מקבל את אותן הזדמנויות, לא מקבל את אותם שירותים לא בכמות ולא באיכות. לא נחשף למה שילדים להורים מבוססים נחשפים.

דבר שני, אתה לא בחברה אוטופית. אתה צריך פה שוטרים, נהגים, עובדי תברואה, באסטיונרים של בורקס, עובדים סוציאלים וכו' - אבל תן להם לחיות בכבוד.
איך בידיוק השמדנו אותם?

אני יכול להבטיח לך שמי שלא ישקיע בטוח לא יחיה בכבוד.

בברלין באותה משרה אתה תצליח להתקיים בהרבה הרבה הרבה יותר כבוד. גם על זה אתה חולק?

מה שאני רוצה לומר הוא שאדם שגדל בפריפריה, לא מקבל את אותן הזדמנויות, לא מקבל את אותם שירותים לא בכמות ולא באיכות. לא נחשף למה שילדים להורים מבוססים נחשפים.
זה ברור. וזה לא משנה כלום, בברלין אין פריפריות? כמו שכתבתי לפני רגע, בכל מקום יש עשירון עליון, מעמד ביניים ועניים ככה זה העולם אין מה לעשות נגד זה.
דבר שני, אתה לא בחברה אוטופית. אתה צריך פה שוטרים, נהגים, עובדי תברואה, באסטיונרים של בורקס, עובדים סוציאלים וכו' - אבל תן להם לחיות בכבוד.
אני מסכים, והלוואי והם היו יכולים להרוויח יותר

בברלין באותה משרה אתה תצליח להתקיים בהרבה הרבה הרבה יותר כבוד. גם על זה אתה חולק?
אני לא יודע כמה נהג אוטובוס מרוויח פה וכמה בברלין, אם יש לך יכולת לחפש אני אשמח שתחפש ותראה לכולנו.

ובידיוק פה אנחנו חוזרים לדיון המקורי של איפה אני מעדיף לעשות את זה ולמשפט שאמרתי בהתחלה "כסף זה לא הכול בחיים" בעיקר אם אין לך חיים.

יצא לך לשמוע סיפורי שואה ממקור ראשון? לראות את הפחד בעיניים שיש לאנשים האלה? תסתכל על זה ותבין למה אין לך שום מקום אחר בעולם. זה היה ממש לא מזמן הסיפור הזה

זה שהאמת עצובה זה נכון, אבל בכל מקום יש אמת עצובה, בכל מקום יש עניים, בכל מקום יש מעמד ביניים ובכל מקום יש סיפורים עצובים ולא נעימים ומקרים חריגים.
כן, הגיעה העלייה הגדולה מבריה"מ ונתנה פה פוש רציני בכל התחומים.
מערכת החינוך שלנו מדשדשת מאז ומתמיד, מה שהשתנה זה שכיום מערכת החינוך שלנו מדשדשת במאה ה-21 ולא במאה ה-20.
הטיעון שלך מציג חוסר הבנה מוחלט.

החינוך פה זה קרטל שנשלט ע"י מתכנן מרכזי ופקידים שחושבים שהם יודעים מה הכי טוב לאזרחים. בגלל זה, החינוך שלנו נראה כמו שהוא נראה-תחום בלי תחרות, בלי פיתוח בלי שום דבר.
רק 'סילבוס' בסיסי ביותר ובגרויות. אין שום חופש פעולה לבתי הספר אין שום אופציית בחירה להורים.
אכן מערכת חינוך נהדרת.

זה ברור. וזה לא משנה כלום, בברלין אין פריפריות? כמו שכתבתי לפני רגע, בכל מקום יש עשירון עליון, מעמד ביניים ועניים ככה זה העולם אין מה לעשות נגד זה.

אני מסכים, והלוואי והם היו יכולים להרוויח יותר

אני לא יודע כמה נהג אוטובוס מרוויח פה וכמה בברלין, אם יש לך יכולת לחפש אני אשמח שתחפש ותראה לכולנו.

ובידיוק פה אנחנו חוזרים לדיון המקורי של איפה אני מעדיף לעשות את זה ולמשפט שאמרתי בהתחלה "כסף זה לא הכול בחיים" בעיקר אם אין לך חיים.

יצא לך לשמוע סיפורי שואה ממקור ראשון? לראות את הפחד בעיניים שיש לאנשים האלה? תסתכל על זה ותבין למה אין לך שום מקום אחר בעולם. זה היה ממש לא מזמן הסיפור הזה

לא, לא יצא לי וכמו שאמרתי מקודם אין לי קשר משפחתי לשואה, יכול להיות שזה חלק מה"אדישות" שאני מפגין לדיבורי אנטישמיות או בכלל מגורים באירופה.

מצד שני נפלו פה טילים בכמויות לאורך שנים, לצערי כמו שזה נראה זה ימשיך לקרות ובאופן לא מפתיע הם ייפלו בעיקר, אם לא רק, על תושבי הפריפריה (נשים בצד את הקיבוצים בעוטף עזה שהם לא בדיוק פריפריה). לך תספר להם שאין לך מקום אחר להיות בו כשהם שומעים ברדיו צבע אדום יותר משירים של אייל גולן ותוך כדי שהם אורזים את החפצים ובורחים לכל חור אחר בארץ או בעולם שיסכים לקבל אותם.
אני חושב שתחושת הביטחון הזו שאתה מדבר עליה לא היתה קיימת בארץ בכלל בחודש יולי וכמו שאמרתי כבר 14 שנה לא קיימת בדרום.

איום הטילים על הדרום הוא סיפור חייו של האזרח הישראלי - ככל שאתה "דפוק" יותר וככל שאתה רחוק מהצלחת - ככה מזיינים אותך יותר.

יוגב,
הבעיה זה לא המשכורת, הבעיה זה כח הקנייה הנשחק של כלל האזרחים.
המדינה יוצא במסע של מתן קצבאות, כתוצאה מכך מעלה מסים ואת יוקר המחיה ומכניסה משפחות נוספות למעגל העוני. זה מעגל אינסופי שבו המדינה כורתת לך את הרגליים, נותנת לך קביים ומצפה שתודה לה.

החינוך פה זה קרטל שנשלט ע"י מתכנן מרכזי ופקידים שחושבים שהם יודעים מה הכי טוב לאזרחים. בגלל זה, החינוך שלנו נראה כמו שהוא נראה-תחום בלי תחרות, בלי פיתוח בלי שום דבר.
רק 'סילבוס' בסיסי ביותר ובגרויות. אין שום חופש פעולה לבתי הספר אין שום אופציית בחירה להורים.
אכן מערכת חינוך נהדרת.
ועדיין איך שהוא יש לנו המון סטארטפים שנמכרים בכל העולם
מצד שני נפלו פה טילים בכמויות לאורך שנים, לצערי כמו שזה נראה זה ימשיך לקרות ובאופן לא מפתיע הם ייפלו בעיקר, אם לא רק, על תושבי הפריפריה (נשים בצד את הקיבוצים בעוטף עזה שהם לא בדיוק פריפריה). לך תספר להם שאין לך מקום אחר להיות בו כשהם שומעים ברדיו צבע אדום יותר משירים של אייל גולן ותוך כדי שהם אורזים את החפצים ובורחים לכל חור אחר בארץ או בעולם שיסכים לקבל אותם.
אני חושב שתחושת הביטחון הזו שאתה מדבר עליה לא היתה קיימת בארץ בכלל בחודש יולי וכמו שאמרתי כבר 14 שנה לא קיימת בדרום.
ובצפון יש בטחון? ובתל אביב? את האינתיפאדה שכחת אני מניח..וחיזבאללה לא קיימים? אין מקום אחד שאני יכול להגיד לך בוודאות שהוא לעולם לא נפגע או ייפגע במלחמות שלנו.
אז מה הפתרון שלך? לברוח? או להישאר ולהלחם?
אף אחד לא אמר שזה מצב אידיאלי
הבעיה זה לא המשכורת, הבעיה זה כח הקנייה הנשחק של כלל האזרחים.
המדינה יוצא במסע של מתן קצבאות, כתוצאה מכך מעלה מסים ואת יוקר המחיה ומכניסה משפחות נוספות למעגל העוני. זה מעגל אינסופי שבו המדינה כורתת לך את הרגליים, נותנת לך קביים ומצפה שתודה לה.
אני רוצה לדעת אם יש פתרון.

לאחד מכם כאן בדיון יש פתרון? או שהפתרון היחיד שלכם זה לברוח?

או שבעצם פתרון טוב יותר זה להתלונן?

אף אחד לא אמר לא לשפר, אף אחד לא אמר שזה נורא לדרוש יותר, אף אחד לא אמר שמושלם כאן!

אבל כל הסיבות האלה, עדיין לא סיבה לעזוב את המדינה הזאת

"אני יכול להבטיח לך שמי שלא ישקיע בטוח לא יחיה בכבוד."
עניתי שגם זה לא בטוח, כי עם פרוטקציות יהיו גם אנשים שישקיעו הרבה פחות ויצילחו יותר מבנאדם שהשקיע הרבה , וגם מוכשר יותר.

ברור שבכל מקום יש בעיות, זה אומר לעצום עיניים ולתת לזה לעבור ? לא.
אנשים לא עיוורים ורוצים שינוי, ואם כולם צועקים... כנראה שזה לא סתם.

ברור שבכל מקום יש בעיות, זה אומר לעצום עיניים ולתת לזה לעבור ? לא.
אנשים לא עיוורים ורוצים שינוי, ואם כולם צועקים... כנראה שזה לא סתם.
לדרוש שינוי זה דבר אחד.

להגיד "כאן חרא אז אני עובר למקום אחר" זה כבר משהו אחר לגמרי.

הכלכלה כאן כל כך ריכוזית וכל כך סגורה.
האנשים שמנהלים את הכלכלה, כמו למשל הנגידה הנוכחית והנגיד הקודם, יחד עם ביבי ושרי האוצר הקודמים (לפיד עם כמה שיורדים עליו הרבה פחות גרוע מהקודמים), מנסים באופן מרגיז להסביר לך שהאושר יחלחל מלמעלה למטה. שאם תתן הטבות מס לטייקונים ולחברות הענק העושר יחלחל. אם תשלם למנהלים הבכירים במיליונים זה ייתן ביצועים טובים, אם ואם ואם ואם.

כולם יודעים אבל מסרבים להודות שזה פשוט לא עובד.
בן אדם שמרוויח 100 אלף שקל לא יצרוך פי 20 מבן אדם שמרוויח 5000 שקל.
יש גם פה, מעט מדי אנשים עם יותר מדי כסף. מצד שני יש פה הרבה הרבה יותר מדי אנשים עם מעט מדי כסף.
זה נכון לעוד מקומות בעולם, לא רק לישראל. אבל בישראל יש עוד 900 דברים שיכולים להוציא אותך מדעתך.

ובצפון יש בטחון? ובתל אביב? את האינתיפאדה שכחת אני מניח..וחיזבאללה לא קיימים? אין מקום אחד שאני יכול להגיד לך בוודאות שהוא לעולם לא נפגע או ייפגע במלחמות שלנו.

אף אחד לא אמר לא לשפר, אף אחד לא אמר שזה נורא לדרוש יותר, אף אחד לא אמר שמושלם כאן!

סטארטאפים זה לא מדד לכלום. זה קצת כמו הצבא שלנו והמפקדים שלו..הפיקוד העליון מסתמך על היצירתיות של הזוטרים, ככה זה היה תמיד. או כמעט תמיד.

בכל מקרה, אני נתתי לך פה מספר פתרונות לבעיות שיש במדינה ובכלל בעולם-
מעבר לשוק חופשי, לפתוח את השערים של המדינה לייבוא מוצרים.
ביטול סובסידיות והטבות לחקלאים, סגירת משרד החקלאות ומועצות חקלאיות למיניהן, הורדת פיקוח על מוצרים, הפשרת קרקעות לבנייה בצורה פחות מורכבת, בנייה מעבר לקו הירוק, מעבר לצבא מקצועי, שינוי שיטת הבחירות למודל האמריקאי, סגירת משרדים ממשלתיים מיותרים, הפרטה של חברות ממשלתיות.
היד עוד נטויה, זה רק חלק מהדברים שצריך לקרות
הכלכלה כאן כל כך ריכוזית וכל כך סגורה.
האנשים שמנהלים את הכלכלה, כמו למשל הנגידה הנוכחית והנגיד הקודם, יחד עם ביבי ושרי האוצר הקודמים (לפיד עם כמה שיורדים עליו הרבה פחות גרוע מהקודמים), מנסים באופן מרגיז להסביר לך שהאושר יחלחל מלמעלה למטה. שאם תתן הטבות מס לטייקונים ולחברות הענק העושר יחלחל. אם תשלם למנהלים הבכירים במיליונים זה ייתן ביצועים טובים, אם ואם ואם ואם.

כולם יודעים אבל מסרבים להודות שזה פשוט לא עובד.
בן אדם שמרוויח 100 אלף שקל לא יצרוך פי 20 מבן אדם שמרוויח 5000 שקל.
יש גם פה, מעט מדי אנשים עם יותר מדי כסף. מצד שני יש פה הרבה הרבה יותר מדי אנשים עם מעט מדי כסף.
זה נכון לעוד מקומות בעולם, לא רק לישראל. אבל בישראל יש עוד 900 דברים שיכולים להוציא אותך מדעתך.
אנשים עשירים צורכים הרבה יותר, הם תורמים הרבה יותר לקופת המדינה מעניים.
התחלת את ההודעה טוב, המשכת רע.

לדרוש שינוי זה דבר אחד.

להגיד "כאן חרא אז אני עובר למקום אחר" זה כבר משהו אחר לגמרי.

אני לא בורח ואני עוד כאן.
אבל קרוב לודאי שהורים שאין להם מה לאכול, או אנשים שרוצים לבנות דירה ומשתכרים מינימום כן יברחו...
כי מה לעשות שהחיים קצרים ואנשים רוצים לחיות, לא תענוגות... פשוט לחיות.

דרך אגב התעכבתי בתגובות כי בדיוק אכלתי את המתכון הטעים שלך לחזה עוף חח...

בנוסף subzero112233 כל כך צודק, אני כאחד שבא מהפריפריה לשרת במרכז הארץ. רואה כמה הבדל במשאבים לאנשים מבוססים לעומת כאלו שלא.

Vosegus מבין כל הדברים הנכונים שאמרת ושאני מסכים איתך, "צבא מקצועי" זה אחד הדברים היותר נכונים שצריך לעשות.

אנשים לא מחפשים להיות מיליונרים. אנשים מחפשים שבסוף החודש, לאחר שהם שילמו משכנתא, גן לילדים, רכב ומזון, שישאר להם קצת בצד לחיסכון לאיזה טיול או לקנות איזה משהו הביתה. זה לא קורה היום ורוב האנשים פשוט מסיימים את החודש במינוס, גם אלו שעובדים מאוד קשה ועם עבודות מאוד טובות. קרוב משפחה ואישתו עבדו בהייטק. כל אחד הרוויח 12-15 אלף ש״ח בחודש (ועבדו 10-12 שעות ביום, כמו הייטקיסט ממוצע). מה הם ביקשו? ביקשו לרכוש דירה ב-א-ש-ד-ו-ד. כמה עולה הדירה שהם חיפוש? 1.6 מ-י-ל-י-ו-ן שקל. אנחנו מדברים פה על כמעט חצי מיליון דולר וזה עוד על דירה של 4 חדרים, כן? נחש מה... הם לא הצליחו לרכוש דירה. למה? כי השכירות, האוכל, הדלק ודברים מסביב אכלו להם את רוב המשכורת. אז עכשיו תגיד, אוי איזה מפונקים הם רצו לרכוש דירה ב 1.6 מיליון שקל. אז הם אמרו גם ככה, הם ירדו ל 1.2 וגם זה לא הספיק להם כדי שהבנק יעניק להם משכנתא (80%, שזה בעצם המקסימום שהם יכלו לקבל). את ה 20% הנותרים, הם עבדו 3-4 שנים ולא הצליחו לחסוך מספיק כדי לאסוף את הכסף ובאמת לקחת משכנתא ולרכוש את הדירה. שניהם עם תואר שני, שניהם אנשים שעבדו ועובדים מאוד קשה, שניהם לא מסוגלים להתקיים במדינה (עם שכר ברוטו של 25-30 אלף שקל לאדם).
נחש מה? הם עברו לקנדה. יש להם וילה, לא דירה. יש להם 2 מכוניות. יש להם טלויזיה 60 אינץ והם יוצאים פעמיים בשנה לחופשה. ונחש מה? הם עדיין הייטקיסטים שמרווחים שכר דומה למה שהרוויחו בישראל, קצת יותר, 15% יותר כי הם צברו עוד ניסיון והתקדמו עם הזמן.
אז הינה לך דוגמה לאנשים שהשקיעו ומשקיעים ושום דבר טוב לא יוצא משם.

כשאתה לומד 6-7 שנים באוניברסיטה וכשאתה יוצא משם אתה מרוויח 20% יותר משכר מינימום, זה ביזיון. והביזיון הזה נכלל בכל התחומים הביולוגים בישראל היוצאים עם תואר שני או אפילו שלישי בביולוגיה/ביוטכנולוגיה/כימיה מרוויח 8,000-9,000 ש״ח נטו בחודש. דוקטורט, בקולג׳ קהיליתי בארה״ב, שזה המזבלה של החינוך בארה״ב (כביכול), מקבל 70-80 אלף דולר בשנה, רק בגלל שיש לו דוקטורט וזה אפילו לא פרופסור קבוע אלא חצי משרה (משלים למשרה שלמה בקולג׳ אחר, ככה הם בד״כ עובדים).

דירה בארה״ב במקום דיי נחשב, ב Downtown של לוס אנג׳לס נניח (נשווה לת״א, אם כי אין ממש מה להשוות בין ה-2) עם 3 חדרי שינה וסלון (ובריכה וחד״כ וקישקושים מסביב כי זה הנורמה שם) תעלה לך 300 אלף דולר שזה 1.1 מיליון שקל. אנחנו מדברים פה על דאןטאון לוס אנג׳לס, כן? הוליווד והסביבה. תמצא לי בבקשה דירה עם 3 חדרי שינה וסלון בת״א ב 1.1 מיליון שקל. אז השאלה הנשאלת היא למה? על סמך מה? תתרחק מלוס אנג׳לס ולך לפרברים (15-25 דקות נסיעה ברכב) המחיר ירד בחצי. דירות יעלו 150-200 אלף דולר לכל היותר. קוטג׳ים יעלו 250-300 אלף דולר ווילות ענק שתחלום עליהן רק בישראל (סטייל קיסריה, איפה שראש הממשלה שלך גר בנעימות ובנוחות) יעלו 400-500 אלף דולר, אותו המחיר המופקע שרצו על הדירה המסכנה באשדוד - אשדוד, לא ת״א - שפעם נחשבה לאחת מהערים המטונפות בישראל, עם רמת פשיעה גבוהה וחוסר סדר מוחלט.

לסיכום, אני חושב שאלו שמטיפים נגד הירידה מהארץ ומבקרים את אלו שכן ירדו ממנה, יחד עם כינויי גנאי כאלו ואחרים, הם:
1. אלו שלא באמת משלמים חשבונות (דירה, חשמל, מים, אוכל) - משמע חיים על חשבון ההורים או קומבינה אחרת שיצרו לעצמם ולא יודעים במה זה כרוך כדי להחזיק את עצמך באופן אבסולוטי במדינה (ולא, לגור עם 50 שותפים באותה הדירה זה לא נקרא).
2. אלו שגרים לבד ואין להם ילדים/צרכים אחרים להוציא עליהם כסף (הורים חולים/תרופות שלא ממונות ע״י סל הבריאות וכו׳).
3. מאוד מסודרים בחיים, שוב בגלל ההורים (״היי אמא, אפשר למכור את הדירה שאת משכירה בגבעתיים? אני וציפי רוצים לקנות דירה בראשון וחסר לנו 800 אלף שקל״)
4. אנשים שנמצאים בתפקידים ניהוליים ומרווחים היטב (וגם חסרי חיים בד״כ ואלו שמקבלים התקף לב/שבץ בגיל יחסית מוקדם - כן, היו מחקרים)
5. אלו שגונבים, מעלימים מס, עושים קומבינות כאלו ואחרות וחיים בבחת (זה כולל משפחות פשע למינהן ומושחטים בממשלה/משטרה וכדומה)
6. אלו שנמצאים במערכת הצבאית ומחכים להגיע לגיל 40 כדי לצאת ל״פנסיה״ - משמע למצוץ את הכסף שמשלמי המיסים משלמים. פה אני אבל מכליל כי יש אנשים בצבא שעובדים מאוד קשה ולהם כן מגיע, אבל אני מניח שהם פחות מ-1% מכלל המערכת.

סיכמתי בגדול את הדעה שלי על כל הנושא של הירידה מהארץ, מאחד שירד מהארץ אבל לא בדיוק מסיבות כלכליות (אף פעם לא הייתי במינוס בישראל ואם הגעתי לנקודה שהתקרבתי לשם, לא ישנתי בלילה וחשבתי מה אני יכול לעשות כדי לא להגיע לשם - וכן, היו תקופות שהייתי עובד 24 שעות ביממה - בעיקר בזמן תיכון, בעיקר כי לא לקחתי שקל מההורים מגיל 15 ואילך) אלא מהיכולת שלי לרדת מהארץ (אזרחות אמריקאיות) ומהשאיפה שלי להגשמה עצמית, מה שלא הייתי יכול טכנית ומעשית לעשות עם המאשבים שהיו זמינים בפני בישראל (רמת לימוד, תוכניות לימוד, יכולת לעסוק במה שאני אעסוק (אולי) כשאצא מהלימודים וכמובן היכולת של המעסיק להעריך את התארים שלי ואת ההשקעה שלי במערכת האקדמאית, מה שבישראל לא בדיוק עושים).

אני כמובן גם עזבתי בגלל התרבות הברברית, חוסר הסדר, המוסדות הממשלתיים שקורסים, שירות הלקוחות שלא קיים (והייתי חלק ממנו לתקופה מסויימת בחיי האומללים), מזג האוויר (כן, כמי שנולד בסביבה של מינוס 20 מעלות, סבלתי בישראל כל רגע בקיץ), הארגסיביות של האנשים ברחוב ובכבישים, חוסר היכולת להתאפק ולשתוק כשצריך, לומר סליחה או תודה, לא להידחף ולעמוד בתור (ישר ולא ״תור״ ישראלי טיפוסי שמגיע מכל הכיוונים), תופעת ה״אני רק שאלה״, המרחק שאנשים עומדים אחד מהשני בתורים (נושמים לך על העורף), חוסר הסבלנות האובססיביות של ״הכל כאן, עכשיו ומהר״, חוסר הכבוד לנכים, קשישים, עובדים זרים (אלו שמטפלים בקשישים - באישור), אנשים עם מוגבליות ועוד.

הרחובות המאוד מלוכלכים, החניות שלא קיימות כבר אפילו בפרברים (כי בת״א זה כבר אבוד מראש), התחבורה הציבורית המזעזעת שלא עומדת בזמנים וללא מספיק קווי אוטובוס/רכבות וללא אופציה ממשית לצאת מגוש דן אם רוצים לנסוע בתחבורה ציבורית שלא נוסעת אחת לשעתיים במקרה הטוב ביום חול. אלו חלק מהדברים ששמתי לב אליהם בביקור האחרון שלי בישראל לאחר 5 שנים ״בגולה״. אפילו הבעת הפנים של הישראלים הייתה לי פתאום מאוד מוזרה ולא טבעית - נראים כל הזמן כועסים וזועמים ללא סיבה מיוחדת.
אז כן, אנשים שמגיעים לארה״ב ופתאום מגלים שכולם מחיכיים כל הזמן ושואלים אותך לשולמך ואיך עבר עליך היום כשאתה נכנס לאיזה חנות בגדים - ישר אומרים שזה הכל מזוייף ולא אמיתי. מצטער לומר לאותם הישראלים, אבל זו התרבות האמריקאית ואין פה שום דבר מזוייף - ככה הם חונכו וככה עושים עסקים בעולם ולא ע״י ״אחי שמע בוא רגע. שומע עחי, יש פה עסקה ב 5.99 ש״ח ליחידה וואלק סוגר איתך 20 אלף חתיכות בלי מע״מ - איך אני איתך עחי? (כשהוא מפצח גרעינים, מעשן סיגריה ועם בקבוק קולה ביד השנייה, מדבר מהרכב עם חלון חצי פתוח - הרכב ד״א ברלינגו שלא נשטפה 5 שנים לפחות והשרשר מבצץ לו מבחוץ, יחד עם השרשרת זהב).
ושלא תבין לא נכון, בארה״ב ממש החיים לא ורודים - כמו שציינתי הקשרים הבין אנושיים פה הם לא טובים וזה בלשון המעטה. וכן, בארה״ב צריך גם לעבוד קשה מאוד כדי להצליח ולהתקיים - אבל פה בניגוד לישראל, אם אתה עובד קשה אתה חי בכבוד ואפילו מעבר. בישראל תוציא כמה תארים שתרצה, בלי קומבינות או העלמת מס/הלבנת הון או השתלבות באיזה משפחת פשע, נגזר דינך לחיות בשכירות כל חייך, לספר בדיוק מה וכמה אתה צריך לאכול ולחיות במינוס מחודש לחודש.

הקפאין מתחיל לדעוך מהדם, שיהיה לילה טוב.

נערך לאחרונה:

הפיגועים בתל אביב הביאו את חומת מגן. מה קרה, או בעיקר לא קרה אחריה אני לא צריך להרחיב, אתה וכולם יודעים.
כבר הרבה מאוד זמן אין פיגועים בתל אביב, אבל מה שבעיקר אני אומר הוא שישראל הגיבה בחריפות, הרבה יותר חזקה מזו שהיא מגיבה על ירי טילים לדרום.
יישובי הצפון הם פריפריה לכל דבר, אם אני מוריד את חיפה. כל מה שאמרתי תקף גם עליהם.

פתרון? לאיזה בעיה? יש פה כל כך הרבה שפשוט בלתי אפשרי לחשוב ממה להתחיל.
בוא נתחיל בלשבור מחר את כל הקרטלים וכל המונופולים בכלכלה\ביטוח\מזון\ביגוד\בנקאות.
סיכוי שזה יקרה - 0.
הקפאין מתחיל לדעוך מהדם, שיהיה לילה טוב.

אמרת פה כמה דברים שנמנעתי מלומר,מסכים בכל מילה.
סטארטאפים זה לא מדד לכלום. זה קצת כמו הצבא שלנו והמפקדים שלו..הפיקוד העליון מסתמך על היצירתיות של הזוטרים, ככה זה היה תמיד. או כמעט תמיד.

בכל מקרה, אני נתתי לך פה מספר פתרונות לבעיות שיש במדינה ובכלל בעולם-
מעבר לשוק חופשי, לפתוח את השערים של המדינה לייבוא מוצרים.
ביטול סובסידיות והטבות לחקלאים, סגירת משרד החקלאות ומועצות חקלאיות למיניהן, הורדת פיקוח על מוצרים, הפשרת קרקעות לבנייה בצורה פחות מורכבת, בנייה מעבר לקו הירוק, מעבר לצבא מקצועי, שינוי שיטת הבחירות למודל האמריקאי, סגירת משרדים ממשלתיים מיותרים, הפרטה של חברות ממשלתיות.
היד עוד נטויה, זה רק חלק מהדברים שצריך לקרות
אנשים עשירים צורכים הרבה יותר, הם תורמים הרבה יותר לקופת המדינה מעניים.
התחלת את ההודעה טוב, המשכת רע.

אתה טועה ואתה לא מבין בכלל מה אמרתי.

בן אדם עשיר צורך הרבה יותר מבן אדם עני. אבל אדם עשיר באופן יחסי מוציא על צריכה הרבה הרבה פחות.

במה אני טועה ומה לא הבנתי.
אתה טוען שהבעיה זה הטייקונים ואנשים שמרוויחים יותר מדי. מי אתה שתשפוט ותקבע כמה כל אחד צריך לקבוע?
לא רוצה לקבל שירות מסויים?אל תשלם עליו. אבל אל תקבע גם לאחרים כמה הוא שווה.

רק שזה לא יקרה. פייגלין היחידי שתומך בהצעות האלה ולמרות שאני תומך נלהב שלו(להתפקד למפלגה כדי להשפיע)- אני רואה שהמדיה והחברה מנסה להציג אותו בתור ימיני קיצוני,לא שפוי וכו.
אם מיליון אזרחים לא שינו את המערכת- אין הרבה דברים שישנו. תמיד יהיו אותם אנשים שימותו בשביל החזירים בשלטון. עד כמה קל לשלוט באנשים. אצלי במשפחה נספו מספיק קרובים בשואה, אני אישית הייתי בפולין,התנדבתי מעל 150 שעות עם ניצולים,עבדתי כמטפל בזקנים שהם לרוב ניצולים.. ומרביתם לא מקבלים מה שהם ראוים לו. אני בתור צעיר(מאמן בקרוב) עושה הכל כדי לשנות. ואם זה להתסיס אנשים נגד המערכת. או להחרים מוצרים. או בכלל לא לקנות כלום. לצערי מרבית האנשים לא יכולים לחיות בלי אייפון או כל חרטה אחרת. אני עושה את שלי בזה שאני נותן מוטיבציה לאנשים סביבי לעזוב לעתיד טוב יותר בשבילהם. אכפת לי יותר מהם מאשר לממשלה אכפת מניצולי השואה. אין תירוצים למה שקורה עכשיו בשום תחום. לשפר צריך ויש דרכים , רק למה? מישהו באמת מאמין שטובת האזרחים נמצאת בראש של חברי הכנסת שלנו?
הלוואי היה אפשר אחרת ומילים כמו טוב למות בעד ארצנו היו תקפים היום.
השואה היא לא תירוץ,אנטישמיות זה לא סיבה לעזוב או להישאר ואפשר גם לשנות אם אתה נמנע או עוזב. איך בדיוק תשנה פה אם אתה עובד 6 ימים בשבוע ואין לך זמן לחשוב?

במה אני טועה ומה לא הבנתי.
אתה טוען שהבעיה זה הטייקונים ואנשים שמרוויחים יותר מדי. מי אתה שתשפוט ותקבע כמה כל אחד צריך לקבוע?
לא רוצה לקבל שירות מסויים?אל תשלם עליו. אבל אל תקבע גם לאחרים כמה הוא שווה.

כתבתי לך בעריכה אבל אני אכתוב שוב.
הצריכה הפרטית של בן אדם שמרוויח 100 אלף שקל היא באופן יחסי הרבה יותר נמוכה מבן אדם שמרוויח 5000 שקל.

לא רוצה לקבל שירות מסוים? ומי בדיוק דחף לי לטסט המזוין את האגרה על רשות השידור?
למה כספי המיסים של האזרחים צריכים לממן שכר של 90 אלף שקל לסדרן רב תכליתי?
למה כספי המיסים שלי צריכים לממן קצבאות של חרדים\ערבים או מגזרים פרזיטיים אחרים?

כתבתי לך בעריכה אבל אני אכתוב שוב.
הצריכה הפרטית של בן אדם שמרוויח 100 אלף שקל היא באופן יחסי הרבה יותר נמוכה מבן אדם שמרוויח 5000 שקל.

לא רוצה לקבל שירות מסוים? ומי בדיוק דחף לי לטסט המזוין את האגרה על רשות השידור?
למה כספי המיסים של האזרחים צריכים לממן שכר של 90 אלף שקל לסדרן רב תכליתי?
למה כספי המיסים שלי צריכים לממן קצבאות של חרדים\ערבים או מגזרים פרזיטיים אחרים?
אני חושב שהבנתי אותך עכשיו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית