הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Why speed work doesn't work

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך
בתור אחד שעושה עבודת מהירות אני חד משמעית לא מסכים עם המאמר.
כל הרמה אצלי (סקוואט, בנץ, דדליפט) מקבלת אצלי חמישה דאבלים של מהירות ואני מרגיש שזה בהחלט עזר לי טכנית.
בנוסף, רשמו שמהירות ההרמה לא משנה ואם תעשה את זה בחמש שניות או ב15-20 זה אותו דבר, כן, הכל טוב ויפה שרק שכל כך הרבה זמן מתחת למוט הופך את זה להרבה יותר קשה (מנסיון אישי), וכשאני מסיים חזרה מהר היא הרבה יותר קלה לי וטובה טכנית.

בתור אחד שעושה עבודת מהירות אני חד משמעית לא מסכים עם המאמר.
כל הרמה אצלי (סקוואט, בנץ, דדליפט) מקבלת אצלי חמישה דאבלים של מהירות ואני מרגיש שזה בהחלט עזר לי טכנית.
בנוסף, רשמו שמהירות ההרמה לא משנה ואם תעשה את זה בחמש שניות או ב15-20 זה אותו דבר, כן, הכל טוב ויפה שרק שכל כך הרבה זמן מתחת למוט הופך את זה להרבה יותר קשה (מנסיון אישי), וכשאני מסיים חזרה מהר היא הרבה יותר קלה לי וטובה טכנית.

זה עובד סה״כ כי הכנסת עוד נפח לאימון. הוא אומר שמהירות ההרמה לא משנה בתחרות כי רק המשקל קובע. ברור שהמהירות כן משנה מבחינת הכוח שאתה מייצר, רק שהוא טוען שאין טעם לעבוד עליה, והוא צודק.

So this article is about why speed work doesn’t workat least not for the reasons you think it does.

מסכים ולא מסכים. מסכים, כי עבודת מהירות לא תשפר לך את ה'מהירות' של ההרמה, ו\או לא תשנה את העובדה שאם הרמת מהר יותר אתה תרים כבד יותר, זה ממש לא נכון.
לא מסכים, שאם תגשש קצת במערכת העצבית של מתאמנים (אני לא מדבר על ספורטאים מאומנים), אתה תראה הרבה ליקויים. בין היתר גיוס לקוי של שרירים, faulty neural patterns ועוד. כשעובדים על מהירות, בעצם מכריחים את הגוף לגייס את מירב היחידות המוטוריות שבגוף ובמצב הזה אתה יכול "לתקן" "מסלולים" שהם לקויים. מהסיבה הראשונה, למשל, אצל הרבה אנשים האגן מתפקד בצורה לקויה, (מדיוס בהרבה מקרים) ועוד שלל מקרים.

לא מסכים, שאם תגשש קצת במערכת העצבית של מתאמנים (אני לא מדבר על ספורטאים מאומנים), אתה תראה הרבה ליקויים. בין היתר גיוס לקוי של שרירים, faulty neural patterns ועוד. כשעובדים על מהירות, בעצם מכריחים את הגוף לגייס את מירב היחידות המוטוריות שבגוף ובמצב הזה אתה יכול "לתקן" "מסלולים" שהם לקויים. מהסיבה הראשונה, למשל, אצל הרבה אנשים האגן מתפקד בצורה לקויה, (מדיוס בהרבה מקרים) ועוד שלל מקרים.

מאיפה כל הסיפור הזה?

זה עובד סה״כ כי הכנסת עוד נפח לאימון. הוא אומר שמהירות ההרמה לא משנה בתחרות כי רק המשקל קובע. ברור שהמהירות כן משנה מבחינת הכוח שאתה מייצר, רק שהוא טוען שאין טעם לעבוד עליה, והוא צודק.
אם כך, מדוע מהירות המוט כה חשובה בOL?או שאני מפספס פה משהו?

ב-OL אתה חייב לתת למוט מהירות התחלתית כלשהי כדי להספיק להכנס מתחת למוט לפני שהוא יפול על הרצפה. כדי לעשות את זה, אתה צריך להפעיל על המוט כמה שיותר כוח בפרק זמן מאוד קצר, ולכן OL זה ספורט שתלוי ביכולת שלך לייצר הספק מקסימלי (power). ב-PL מהירות המוט לא משנה, משנה הכוח המקסימלי שאתה יכול לייצר ללא תלות בזמן.

כי בוויטליפטינג אתה עובד על כוח מתפרץ = לגייס כמה שיותר מהר כמה שיותר כוח.
אתה לא יכול להסיק מ-PL ל-OL או להפך. לפחות לא תמיד (מן הסתם שיש דברים, ולא מעט מהם, שכן קשורים, זהים או טכניקות של ענף אחד שיעזרו לשני). זה כמו להסיק מאימונים לריצת 1500 מסקנות לגבי ריצת 100 מטרים.

מאיפה כל הסיפור הזה?
*faulty muscle recruitment patterns'
אחת הסיבות לתפקוד לקוי של מתאמנים ללא עבר בספורט, בעלי בעיות תפקוד ואי יכולת לבצע פעולות פונקציונליות (אם יש\היו לך מתאמנים כאלה אז אתה מבין על מה אני מדבר)
המפתח הוא לדעת לגשת למערכת העצבית ולעבוד לפי תנועות ולפתח אותן, ולא סתם לפמפם ולחזק קבוצות שרירים, כמו שווינגייט או כל מקום אחר מלמד.

נראה שגם דייב טייט מסכים איתי במאמר שלו על הבנץ:
The bench press should be trained using the dynamic-effort method. This method is best defined as training with sub-maximal weights (45 to 60%) at maximal velocities. The key to this method is bar speed. Percentage training can be very deceiving. The reason for this is because lifters at higher levels have better motor control and recruit more muscle than a less experienced lifter

אבל צריך לדעת לבצע את זה בצורה נכונה ולא סתם לתת משקלים נמוכים ולחשוב שאתה עושה את זה מהר. זאת טכניקה שצריך לתרגל אותה ולוקחת כמה אימונים (שבועות, חודשים).

*faulty muscle recruitment patterns'
אחת הסיבות לתפקוד לקוי של מתאמנים ללא עבר בספורט, בעלי בעיות תפקוד ואי יכולת לבצע פעולות פונקציונליות (אם יש\היו לך מתאמנים כאלה אז אתה מבין על מה אני מדבר)
המפתח הוא לדעת לגשת למערכת העצבית ולעבוד לפי תנועות ולפתח אותן, ולא סתם לפמפם ולחזק קבוצות שרירים, כמו שווינגייט או כל מקום אחר מלמד.

נראה שגם דייב טייט מסכים איתי במאמר שלו על הבנץ:

אבל צריך לדעת לבצע את זה בצורה נכונה ולא סתם לתת משקלים נמוכים ולחשוב שאתה עושה את זה מהר. זאת טכניקה שצריך לתרגל אותה ולוקחת כמה אימונים (שבועות, חודשים).

יש לך את זה לא ב bro science? איך אתה ניגש למערכת העצבים? מה זה לגשש במערכת העצבים? ואיך לבן אדם שמבצע את כל התנועות הבסיסיות יש בעיות בתפקוד מערכת העצבים?

יש לך את זה לא ב bro science? איך אתה ניגש למערכת העצבים? מה זה לגשש במערכת העצבים? ואיך לבן אדם שמבצע את כל התנועות הבסיסיות יש בעיות בתפקוד מערכת העצבים?
אין לי את זה אחרת כי עדיין אין לנו יכולת להוכיח שום דבר. אני מציג את מה שאני מאמין בו ושהשפיעה לחיוב על המתאמנים שלי, ולא כי זה נשמע הגיוני.

אני מבצע אימוני מהירות\הספק והם עובדים.

מבצע speed squat\dl\bench לפי הטמפלט של ווסטסייד ברבל. 10 סטים של דאבלים עם 55% ודקה מנוחה.

בעזהי"ת

אל עבודת מהירות ניגשתי לראשונה באופן מעשי, לאחר התבוננות בחימום הדדליפט של אנדי בולטון, בדימונה, לפני שנתיים וקצת. כמובן קראתי גם את לואי סימונס ואחרים. הסטריאוטיפ של ההדיוטות ברחוב, מצפה שבחור כמו אנדי בולטון יהיה מגושם ומסורבל. בפועל, הוא היה אקספולסיבי בצורה מטורפת לכל אורך החימום, וכבר החל מה-60 ק"ג, באופן שכל כך ניכר ממנו עד כמה הבחור מתרגל 'להיות מהיר', כחלק בסיסי של 'להיות חזק'.

למותר לציין, לנוכח ההקדמה הזו, שראיתי, ועד היום אני רואה, תועלת מרובה מעבודת מהירות - הן בנסיון להיות אקספולסיבי ככל האפשר בבלוק הנפח של קורטה "The Jerusalem Version", הן בתרגול ההרמה הכבדה באימוני ההתאוששות של בלוק העצימות (לעומת סתם 'להזרים דם'), ובוודאי בשבוע התחרות - היכן שכל האימון הופך להיות דיינמיק אפורט.

בעזהי"ת

דימונה היה לפני שנה ו10 חודשים?

אופס. ככה זה כשעושים הבדלה של מוצאי שבת על כוס וויסקי (אחרונה לפני הנפח!), במקום על כוס יין.

😇

עשיתי בעבר עבודת מהירות כמו שלואי אומר. באותה תקופה עבדתי גם עם ציוד. המסקנה שלי הייתה שהסיבה שמתאמנים עם ציוד אומרים שזה עובד להם, וזה באמת עובד, היא בגלל שהם מכניסים עוד נפח עבודה עם דגש על החלק התחתון של ההרמה, מקום שמתנוון יחסית מבחינת כח אם עובדים רק עם ציוד. למשל בבנץ, יש עומס מירבי על החזה, במיוחד כשצריכים להפוך את כיוון התנועה מהר.

לגבי מתאמנים ללא ציוד, אני חושב ששילוב עבודת מהירות תביא יתרון מאוד זמני, למשל ב2-3 אימונים ראשונים, כנראה בגלל שזה תרגיל חדש. כנראה שעלות/תועלת, לא שווה את הזמן.

בלי קשר לעבודת מהירות, יש יתרון באקספלוסיביות (כלומר power גבוה) - מהירות התחלתית גבוהה יותר מה שאומר פחות עבודה בחלק האיטי של ההרמה, פחות זמן להתעייף בזמן החזרה.
החיסרון הוא פחות ripped & tanned.

נערך לאחרונה:

אני לא אכנס ליותר מדי פרטים כי אין לי פה לידי את הרפרנסים, אבל ד"ר זטסיורסקי טוען, על סמך מחקרים, שיש יתרון גדול בעבודת מהירות ומרכיבי התנגדות למינהם.

באותו אופן שאתה טוען שעבודת מהירות היא מיותרת לחלוטין, לואי וחבריו טוענים שprogressive overload זאת הטעות הכי גדולה שמתאמנים עושים וגם שבפריודיזציות של נפח-דילואד-עצימות, בתקופת העצימות אתה מאבד נפח אימונים ולכן מאבד מאסה וכח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית