הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בשחיה

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
הממ קטונתי, הסגנון שלך נראה טוב בהרבה משלי ( במיוחד הכניסה של הידיים)
אולי הדבר היחיד זה שההוצאת ראש שלך לנשימה נראית קצת גבוהה מידי וזה אולי פוגע לך קצת בשטף.

הכניסה של היד צריכה להיות מאונכת ככה שהאגודל נכנס ראשון
ואו שהידיים שלך קצרות או שאתה לא מושך אותם בסוף התנועה עד הסוף, אתה צריך סוג של להרגיש שאתה משפשף עם האגודל את המקום שאליו תגיעה היד אם תעמוד ופשוט תוריד את הידיים למטה ואז טיפה מעל הגובה הזה (שזה בערך קצת מעל אמצע הירך)
לפחות זה מה שאני רואה.

הכניסה של היד צריכה להיות מאונכת ככה שהאגודל נכנס ראשון
ואו שהידיים שלך קצרות או שאתה לא מושך אותם בסוף התנועה עד הסוף, אתה צריך סוג של להרגיש שאתה משפשף עם האגודל את המקום שאליו תגיעה היד אם תעמוד ופשוט תוריד את הידיים למטה ואז טיפה מעל הגובה הזה (שזה בערך קצת מעל אמצע הירך)
לפחות זה מה שאני רואה.
לא ממש מסכים לגבי אגודל נכנס ראשון אתה מבזבז אנרגיה להביא את היד לתנוחת גריפה אידיאלית-מקביל למים, שזה מה שחנן עושה.

אתה רוצה שבכניסה למים יהיה מינימום חיכוך.
נסכים שלא להסכים, לא זוכר מה לימדו אותי בתור ילד אבל היום יש שיטות שגורסות אחרת (לדוגמא TI)
זה גם שינוי הסגנון היחיד שהצלחתי ליישם יחסית בקלות וגם שיפרתי את יעילות התנועה שלי תוך כדי.

נסכים שלא להסכים, לא זוכר מה לימדו אותי בתור ילד אבל היום יש שיטות שגורסות אחרת (לדוגמא TI)
זה גם שינוי הסגנון היחיד שהצלחתי ליישם יחסית בקלות וגם שיפרתי את יעילות התנועה שלי תוך כדי.

אני רושם מה שאני זוכר מ 2 הקורסי שחיה שלקחתי בטכניון (המאמן טוב). והוא דרך אגב דיבר על ה TI הזה בתור מכונת כסף
ושכן ניתן ללמוד את זה מהר אבל זה לא משהו שתראה שמשתמשים בתחרויות אם אני זוכר יש מישהו אחד שמשתמש בזה אבל זה לא משהו שה TOP עושים

אני רושם מה שאני זוכר מ 2 הקורסי שחיה שלקחתי בטכניון (המאמן טוב). והוא דרך אגב דיבר על ה TI הזה בתור מכונת כסף
ושכן ניתן ללמוד את זה מהר אבל זה לא משהו שתראה שמשתמשים בתחרויות אם אני זוכר יש מישהו אחד שמשתמש בזה אבל זה לא משהו שה TOP עושים
לא שיכנעת אותי 🙄

קשה לתת חוות דעת מהזווית הזו ואני יודע שזה קצת בעייה לצלם מתוך המים אבל אם יש לך אפשרות לעשות את זה - זה שווה את המאמץ.
בכל אופן, הטכניקה שלך נראית טוב. הקיפר שלך לא נכון אבל אני מניח שאתה יודע את זה.
במקומך הייתי עובד על פוזיציית הרגליים - שיהיו יותר גבוהות, שהגוף יהיה יותר אופקי במים. בנוסף, נראה שעם יד שמאל אתה קצת "מסמן תמרור עצור" אחרי שהיד נכנסת למים (כלומר ששורש כף היד יורד והאצבעות עולות). זה משמש בתור "בלמים" ומאט את ההתקדמות קדימה.
אבל אולי זה רק נראה ככה מהזווית, קשה לקבוע בוודאות. או אולי אני פשוט לא מספיק מנוסה בזה כדי לקבוע בוודאות.

נסה למצוא מה קצב התנועות האידיאלי בשבילך - ממליץ על שימוש בביפר. למשל: http://www.swimsmooth.com/finis-tempo-trainer-pro.html

בכללי קרא באתר SS (הפעם: Swim Smooth), כי שם נמצאים הסודות 😃

לגביי כניסת היד למים - חד משמעית האצבעות צריכות להכנס קודם, לא האגודל. כניסה של האגודל למים מסכנת את הכתף בפוזיצייה שמסוכנת לה (יוצר צביטת כתף שמאוד, מאוד קלאסית לשחיינים).
בנוסף, זה לא מאפשר לך לגרוף נכון - זה נותן לך לגרוף החוצה ולא אחורה. בשביל לגרוף אחורה, אתה גם ככה תצטרך שכף היד תופנה כלפיי מטה ולאחר מכן לכיוון הרגליים, ככה שאו שאתה מכניס אותה פונה לקרקעית, או שאתה עושה את זה כשהיא כבר במים - והרוטציה שתדרש על מנת לבצע את זה בתוך המים, תדרוש אנרגייה יותר גדולה מאשר לבצע אותה מחוץ למים. בנוסף, הרוטציה הזו תעלה את פלג הגוף העליון שלך למעלה כי הרוטציה של כף היד תגרוף מים גם למטה, מה שיוריד את הרגליים, וייצור דראג נוסף.
בקיצור, לא מומלץ - והטענה שהTOP עושים את זה שגויה לחלוטין, כי ללא יוצא מהכלל (ואשמח אם יחודש לי בנושא) - אין שחיין בTOP שמבצע את זה.

לגבי ה TOP הדיבור היה על TI
לגבי האגודל אולי אתה צודק, הייתי בקבוצת בינוניים אז לכן אולי זה היה משהו שהוא לימד בשביל משהו בהמשך

• פותח/ת השרשור
ה ti בהגדרה נועדה ל'לא שחיינים'
חשוב לזכור כי שחיה למרחקים ארוכים ומים פתוחים היא תחום מאוד אזוטרי וזה תחום מאוד לא מפותח ביחס למקצים הקצרים בהם הטכניקה שונה.

ה TI היה רק דוגמא , דווקא לטריאתלט זה לא רעיון רע לאמץ את השיטה הזו. (מקסימום התקדמות במינימום מאמץ)
נ.ב לא עשיתי קורס TI אבל קצת ניסיתי בעצמי כשחזרתי לשחות אחרי כמעט 20 שנה (לא הצלחתי...)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית