הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש עוד מישהו שעובד בתנאים של כלב?

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך

Vile

משתמש קבוע
1,071
374
נק' מוניטין:
752
1,071
374
היי,
התחלתי לעבוד במלצרות לאחרונה כדי להרוויח יותר כסף כי המדינה המגעיל הזאת לא מפסיקה לגנוב ממני כסף.
בקושי מספיק לסיים את החודש.

יש עוד אנשים שעובדים במלצרות ולא מקבלים הפסקות? לא מקבלים משכורת? לא מקבלים 125% עד 150% בשבתות ולילות?
לא מקבלים אוכל?

או שרק אצלנו זה ככה?
משהו לא מסתדר לי פה, לא נראה לי הגיוני שאף אחד לא התלונן עליהם מכל העובדי מסעדה והבתי קפה שיש פה בארץ.

• פותח/ת השרשור
תחליף מקום.. יש ויש.
הרבה יותר קל להגיד מאשר לעשות.
כיום מאוד קשה למצוא עבודה, במיוחד באזור המרכז.

חפש עבודה במקום אחר במקביל
אני מנסה כמה שאפשר, אבל אני לא מבין איך לא תובעים את המעסיקים על הדברים האלו?
טכנית גם לקבל רק טיפים זה פלילי ונחשב להעלמת מס', למה המדינה לא עושה עם זה כלום?

קשה למצוא עבודה..מרכז...
אני עבדתי בקייטרינג, הרווחתי 35 שקל לשעה לא כולל טיפים (שנכנסים לי לכיס) ונתנו לי גם לאכול + הסעות (מתל אביב).
בן כמה אתה שהמדינה שוחטת ממך כסף? אתה לא בן23-24?

לא תובעים את המעסיקים כי רוב מי שעובד בעבודות האלה הם צעירים שאין להם זמן או כסף לעשות את זה.

היצע וביקוש ידידי
באוסטרליה השכר מינימום הוא 60 שקל לשעה, אני הייתי עובד שם במקומך

היי,
התחלתי לעבוד במלצרות לאחרונה כדי להרוויח יותר כסף כי המדינה המגעיל הזאת לא מפסיקה לגנוב ממני כסף.
בקושי מספיק לסיים את החודש.

יש עוד אנשים שעובדים במלצרות ולא מקבלים הפסקות? לא מקבלים משכורת? לא מקבלים 125% עד 150% בשבתות ולילות?
לא מקבלים אוכל?

או שרק אצלנו זה ככה?
משהו לא מסתדר לי פה, לא נראה לי הגיוני שאף אחד לא התלונן עליהם מכל העובדי מסעדה והבתי קפה שיש פה בארץ.

אני גם עובד בבית קפה(אבל במטבח), והתנאים של המלצרים פשוט מזעזעים-לא משלמים להם על ההפסקות,מקבלים את הכסף מהטיפים, והכי גרוע זה שהם מגיעים ו"אין הרבה עבודה" והמלצרים לפני מסתדרים הם פשוט לא עולים למשמרת ומחכים שיתחיל קצת עומס אז יוצא לפעמים שהם יושבים שעה.
מלצרים תנאים מזוויעים, תעבור למטבח גם יותר כיף
אה הם גם משלמים על האוכל(למרות שיש הנחה), והמטבח אוכל חופשי)

הייתי מלצר עד לפני חודשיים במסעדה שקרובה לי לבית ונוחה לי עם השעות של הצבא

מה שקורה שם זה פשוט גועל נפש לא משלמים לך משכורת באמת, לוקחים את כל הטיפים ומהם מוציאים לך את המשכורת ואת שאר הטיפים אתה מקבל במקום ככה שאיכשהו זה יוצא שהם כן משלמים לך..

ויודע מה זה עוד בסדר מקובל עלי 40 שקל לשעה זה סכום יפה אז לא באמת אכפת לי מי משלם אבל קרה כל כך הרבה פעמים שהגעתי ולא היו צריכים עוד מלצר ופשוט התייבשתי שם עד שהיו צריכים אותי ללא תשלום כמובן (יכל לקחת גם שעה וחצי) וכמה מקרים פשוט שלחו אותי לבית אחרי שחיכיתי..

מה שעצוב שזה ככה ב90% מהמקומות.בארץ ואם מישהו היה עושה עם זה משהו גדול הייתי שמח לקחת חלק ולעצור את הביזיון והניצול הזה של חיילים,סטונדטים וצעירים שפשוט אין להם ברירה אחרת

אחרי למעלה מ7 שנים בתחום (הייתי ברמן, עבדתי בלא מעט סוגי מקומות):

כמעט אף מקום לא עובד בצורה 100% חוקית מבחינת תנאים סוציאלים, הרבה מקומות (כמעט כולם) עושים מניפולציות על התלוש שכר שלך על מנת שמבחינת ראיית חשבון יצא חוקי- כלומר אם אומרים לך 100 ש"ח ליום, בתלוש יופיע לך 80 ועוד 20 דרך תשלום נסיעות ימי מחלה וכו'.

לרוב המקומות שעובדים בצורה יותר מסודרת - השכר יותר נמוך. הרבה בתי קפהו מסעדות שהחשבונות נמוכים יחסית ואין הרבה טיפים משלמים בצורה "יחסית" חוקית, כי אם תסתמך רק על טיפים אתה תקבל פחות ממינימום.

תתפלאו לשמוע עד כמה מקומות משתינים על עובדים, יצא לי לעבוד במועדון בת"א שלא שילם שקל אחד מכיסו לעובדים, הכל 100% שחור במזומן. קורים מקרים של "סטנד ביי" שאתה מגיע ולא צריכים אותך, המקומות היותר "נחמדים" משלמים לך איזה 50 על נסיעות, במועדון שאני עבדתי - לא שילמו כלום ושרפת לילה שלם לשבת על הבר לחכות.

חשוב לשים לב לצד השני של המטבע - מלצר / ברמן מרוויח פר שעה הרבה יותר מכל עבודה אחרת שניתן למצוא בשלב הזה של החיים. יסלחו לי מאמני הכושר אבל אני לא הייתי מוכן לשרוף יום שלם, אנרגיה ותשלום על קורס בשביל שכר מאוד קרוב למינימום.

לדעתי אחת הסיבות להווצרות המצב הזה - היא הטיפים. בלי טיפים, הבעלים לא יוכלו לעשות כאלו מניפולציות על שכר של עובדים, אני לא מבין (אחרי 7 שנים שזו הייתה המשכורת שלי, כן?) למה תפקידו של הלקוח לשלם שכר בסיס לנותן שירות. בחנות בגדים אני צריך לשלם שכר למוכר שנותן לי שרות? מי שעונה ומוכר לי חבילת גלישה באורנג' מקבל ממני טיפ? ממש לא. לדעתי כל ההגיון של טיפ פסול מיסודו.

התייחסו כאן לאוסטרליה, כן השכר מינ' כאן מאוד גבוה. מלצרים עובדים לפי בסיס שעתי כמו כל עבודה בערך. יש אפילו מלצרים עם משכורת שנתית (כלומר משרה מלאה, לא עבודת משמרות יום עסל יום בצל בהתאם לביקוש). בחגים משלמים סביב 200% לעובדים בתחום, ימי ראשון (השבת כאן) גם יש תשלום גבוה יותר (מנגד יש מסעדות שגובות 10% יותר בגלל שזה יום ראשון אבל אני מוצא את זה הוגן לגמרי).

זה היה אומנם מזמן אבל עבדתי בכמה מקומות ברמה הזו ואף פעם לא נתקלתי בתנאים כאלו. עבדתי בנאפיס בחולון ותמיד קיבלתי תלוש שכר הזוי עם יותר כסף ממה שהייתי אומר לקבל מלכתחילה. הייתי גם מלצר באולם ארועים וגם שם תמיד פינקו באוכל, משקאות (גם אלכוהולים) וטיפים מהשולחנות (וזה עוד היה אולם של שומרי מסורת שהמלצרים היו צריכים ללבוש כיפה לכל אורך המשמרת - ככה שהסטיגנה שדתיים/חרדים קמצנים זה לא לא נכון - או לא היה נכון לפחות איפה שאני עבדתי).
בגדול לא הייתי נשאר במקום כזה. נשמע כמו תת תנאים. לגבי מדוע לא תובעים את המעסיק, כמה סיבות:
1. רק כדי לקבל ייעוץ מעורך דין, תשלם באזור ה 1000-2000 ש״ח. ככל שהמשפט ימשך זמן רב יותר, ההוצאות שלך יגדלו. כן, אתה סביר להניח תנצח ותקבל את כל הכסף חזרה כהוצאות משפט, אבל עד שזה יקרה אתה תמשיך לשלם - לכן לא הרבה אנשים רוצים לעשו תאת זה מלתכחילה.
2. רוב הצעירים בגילך לא מודעים לתהליך המשפטי וזה נראה להם מסובך ומסורבל, אבל זה ממש לא ככה. אתה אפילו יכול לעשות את זה בעצמך ולפנות לבית משפט לדיני עבודה ללא עורך דין ולהגיש תביעה בייצוג עצמי. הבעיה בייצוג עצמי שאם לבעל הבית קפה/מסעדה שאתה עובד בה יש סוללה של עורכי דין, הם יכולים להפיל אותך בפח - במיוחד אם אתה חסר ניסיון.
3. צעירים בגילך מעדיפים לנדוד בין עבודות במקום ללכת ראש בראש עם מקום העבודה הקיים שגם ככה יפטר אותך (כנראה) אם ידעו שתובעים אותם (אם כי אני לא יודע כמה זה חוקי בכלל לעשות את זה, אבל מה שכן אתה סביר להניח תרצה לעזוב בעצמך בגלל האווירה שתשרור במצב כזה)

בהרבה מקומות התנאים זוועה.אני לא מוכן לעבוד בתנאי עבדות, ללא הפסקות/תשלומי נסיעות/יחס נורמלי.אם אתה סובל תעזוב.

יאללה כולם מזיינים פה בשכל "אם היו עושים משהו גדול אם מישהו היה מתארגן", מלצרים עושים פה 60+ שקל לשעה בטיפים (יש לי חברים מגיעים ל100+ בכיף), תראה לי עוד עבודה שיש לה היצע כזה גדול ועם דרישות כאלה מינימליות שעושים בה סכום כזה. מלצרים מסכימים לעבוד בתנאים חרא לא כי הם דגים שמתכופפים ומקבלים בשקט אלא כי הם מעדיפים להרוויח יותר עם טיפים מאשר לקבל מינימום כמו שומר בקניון ושישלמו להם עוד 15 שקל על המנוחה ועוד 20 שקל על נסיעות. והרי זה בא יד ביד כי ברגע שעושים סיפור מהתנאים ומוציאים הכל לאור אז גם עניין הטיפים (כסף שחור) יוצא לאור ואז נראה כמה הם שמחים עם השכר מינימום שלהם בחצי שעה מנוחה שהם יקבלו.

וכל מלצר שאומר שהוא מעדיף תנאים טובים על טיפים אבל ממשיך למלצר הוא חזיר שקרן שרוצה גם וגם ויודע שגם כשישפרו לו את התנאים הישראלים ימשיכו לתת את אותם הטיפים. לא חסר עבודות בתנאים לפי הספר שהם גם יותר קלות ממלצרות.

יאללה כולם מזיינים פה בשכל "אם היו עושים משהו גדול אם מישהו היה מתארגן", מלצרים עושים פה 60+ שקל לשעה בטיפים (יש לי חברים מגיעים ל100+ בכיף), תראה לי עוד עבודה שיש לה היצע כזה גדול ועם דרישות כאלה מינימליות שעושים בה סכום כזה. מלצרים מסכימים לעבוד בתנאים חרא לא כי הם דגים שמתכופפים ומקבלים בשקט אלא כי הם מעדיפים להרוויח יותר עם טיפים מאשר לקבל מינימום כמו שומר בקניון ושישלמו להם עוד 15 שקל על המנוחה ועוד 20 שקל על נסיעות. והרי זה בא יד ביד כי ברגע שעושים סיפור מהתנאים ומוציאים הכל לאור אז גם עניין הטיפים (כסף שחור) יוצא לאור ואז נראה כמה הם שמחים עם השכר מינימום שלהם בחצי שעה מנוחה שהם יקבלו.

וכל מלצר שאומר שהוא מעדיף תנאים טובים על טיפים אבל ממשיך למלצר הוא חזיר שקרן שרוצה גם וגם ויודע שגם כשישפרו לו את התנאים הישראלים ימשיכו לתת את אותם הטיפים. לא חסר עבודות בתנאים לפי הספר שהם גם יותר קלות ממלצרות.

אין בעיה לתנאים האלה כשאתה מקבל 60+ לשעה, אבל כשאתה מקבל 30 לשעה כולל טיפים עם חרא תנאים אז זה מעצבן.

תראה חבר, השתחררתי מהצבא כלוחם רובאי 08 הציעו לי עבודות באבטחה של 40 ש"ח לשעה. אבל לא בזין שלי לעמוד עם נשק כל היום ולשמור.
בכל מקרה, אני עובד במלצרות. זה נוח כי המשמרות קצרות (לרוב 4-5 שעות) אני לא מקבל משכורת אבל יוצא לי בכפולה (8-9 שעות עבודה) לעשות 400-700 ש"ח יומי. שזה בן זונה אם אני חושב שנה קדימה כסטודנט, לעבוד משמרת פעמיים- שלוש בשבוע שהמשמרת קצרה והכסף סבבה. וכן גם יש את הקטע שאתה סטנדביי לפעמיים שעתיים ואתה לא מקבל על זה כסף.

מה שאני בא להגיד, חד משמעי המעסיקים מנצלים את העובדים, אבל העובדים מקבלים את זה בסבבה כי זה נוח להם באותה תקופה. לא נוח לך אף אחד לא מחזיק אותך בכוח. לך תעבוד במקדונדלס תקבל כל שקל שמגיע לך ועדיין כנראה תעשה פחות כסף ממני.

זה ניצול, זה על הפנים, אבל זה מסתדר לחברה צעירים ללא מקצוע שרוצים כסף מהיר ו"קל"

ככה זה בהמון מקומות . עבודה במלצרות זה טיפים נטו . נדיר שמשלמים לך גם שעתי .
אם תדפוק כפולות ותתאבד בעבודה תיהיה המלצר הכי טוב אתה תעשה אחלה כסף . אבל זה יבוא על חשבון היום שלך [ואתה רוצה להתמאן - תזונה וכולי ..] .
הפסקות . אצלי רק אם אין עבודה אומרים לך צא 3 דקות סיגריה . ואם אתה לא מעשן אז אתה כנראה לא תיצא להפסקה . אוכל כן אוכלים בסוף משמרת . אבל שוב אתה שומר תזונה לא תוכל פיצה או כל דבר כזה או אחר ...

תחפש מקום שהטיפים עוברים אליך ידידה שלי מקבלת באירועים של עשירים 100-150 טיפ קיבלה 4 פעמים חחחחח

אני מציע לך לחפש מקום עם תנאים טובים יותר ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית