הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כורכום למפרקים

Majin Buu

משתמש משקיע
2,798
1,872
נק' מוניטין:
4,840
2,798
1,872
מה אצם יודעים על זה?
זה באמת עוזר?
בזמן האחרון התחיל להיות לי כאבי ברכיים במשך היום, הכאבים טיפה מעל הברך ולפעמים מתחת לעצם...

אני לא יודע מה סוג הכאב אצלך, אבל היתה לי דלקת במרפק שנגרמה מאחיזה בסקוואט וכורכום העביר לי אותה בכמה שבועות

כל המחקרים בנושא של זה עדיין לא סגורים על עצמם, מחוות דעת של הרבה משתמשים אפשר לראות שיש איזה שהיא אפשרות שזה יעזור, אבל זה לא פתרון קסם אם זה קרה לך מסיבה מסויימת כדי לפתור את הבעיה ולא רק לטפל בתסמינים

אני 3 שבועות עם כאבים בsacro illiac ומרביץ הרבה כורכום ואומגה 3, לא כ"כ עוזר (וגם לא עוזרת העובדה שהתאמנתי על זה 3 ימים אחרי).
יותר חשוב לא לאמץ ולא להרגיז את המקום בשלב הראשון כדי שתרגע הדלקת הרבה לפני שלוקחים חומר כזה או אחר.

• פותח/ת השרשור
אני 3 שבועות עם כאבים בsacro illiac ומרביץ הרבה כורכום ואומגה 3, לא כ"כ עוזר (וגם לא עוזרת העובדה שהתאמנתי על זה 3 ימים אחרי).
יותר חשוב לא לאמץ ולא להרגיז את המקום בשלב הראשון כדי שתרגע הדלקת הרבה לפני שלוקחים חומר כזה או אחר.
בינתיים אני לא יודע אם זה דלקת או לא, זה סתם כאבים בערך יום אחרי אימון בברכיים, מה אתה אומר להתאמן בכל מקרה?

אתה חייב להתחיל ממנוחה טוטאטלית . לא לבצע סקוואט ולא פשיטות או משהו שמחכה את זה . הדלקת צריכה זמן בכדי להירפא. כל עוד תעבוד עם כאב זה לא יעזור.
כשהכאב עובר ממליץ להתחיל קצת עם פשיטות ולראות איך מרגיש, ורק אז בעדינות לחזור לסקוואט בלי כאב.
מה שאתה מתאר זה כאב שמופיע כאשר הטכניקה לקויה והעומס הוא גדול, או לפחות לא מאוזן והולך בעיקר לארבע ראשי. כשמבצעים סקוואט נכון הרגל האחורית, הישבן וגם התאומים במידה מסויימת משתלבים והכל בצורה מאוזנת. ממליץ לך ללכת למדריך מקצועי זה שווה כל שקל ודקה.

אני רושם לך את זה מניסיון אישי כמובן...
בטיפול שלי שילבתי זריקות אביטרן והתאמנתי רק על הרגל האחורית למשך כמעט חודשיים וחצי. שזה כשלעצמו תרם לי רבות לפיתוח הכללי של הרגל, אשר הייתה לא מאוזנת גם ככה בגלל טכניקה לקויה (QUAD DOMINAT) .

• פותח/ת השרשור
אתה חייב להתחיל ממנוחה טוטאטלית . לא לבצע סקוואט ולא פשיטות או משהו שמחכה את זה . הדלקת צריכה זמן בכדי להירפא. כל עוד תעבוד עם כאב זה לא יעזור.
כשהכאב עובר ממליץ להתחיל קצת עם פשיטות ולראות איך מרגיש, ורק אז בעדינות לחזור לסקוואט בלי כאב.
מה שאתה מתאר זה כאב שמופיע כאשר הטכניקה לקויה והעומס הוא גדול, או לפחות לא מאוזן והולך בעיקר לארבע ראשי. כשמבצעים סקוואט נכון הרגל האחורית, הישבן וגם התאומים במידה מסויימת משתלבים והכל בצורה מאוזנת. ממליץ לך ללכת למדריך מקצועי זה שווה כל שקל ודקה.

אני רושם לך את זה מניסיון אישי כמובן...
בטיפול שלי שילבתי זריקות אביטרן והתאמנתי רק על הרגל האחורית למשך כמעט חודשיים וחצי. שזה כשלעצמו תרם לי רבות לפיתוח הכללי של הרגל, אשר הייתה לא מאוזנת גם ככה בגלל טכניקה לקויה (QUAD DOMINAT) .
אז לא לעשות סקוואטים\דדליפט עד שהכאב עובר?

אז לא לעשות סקוואטים\דדליפט עד שהכאב עובר?

לא ולא ! לא עובדים עם כאב. מי שאומר לך לעבוד ככה .....
אני הגעתי למצב שלא יכולתי ללכת. פשוט התעקשתי לעבוד עם כאב. עם חימום טוב הייתי מצליח להוציא אימון טוב. ואז כל השבוע לא יכולתי לקום מכסא. עד שהמצב נהיה ממש כרוני. אתה עוד יכול לעצור את זה ולהתאושש תוך זמן קצר.
אני זוכר שהשתמשתי ברצועות לברכיים בזמן הסקוואט, שרוולים .... רק להוציא אימון.

היום אחרי התהליך שעברתי אני לא משתשמש יותר ברצועות. עכשיו ומאחר ואני בילדר ולא ליפטר אז גם הפכתי את הסדר של התרגילים באימון רגליים, כך שאני מתחיל מפשיטות, עובר ללג פרס ומגיע לסקוואט עם הלשון בחוץ. עדיין מרים כבד, אבל לא סופר כבד ומצליח להוציא אימונים מדהימים בלי כאבי ברכיים (טפו טפו.... ברוך השם)

• פותח/ת השרשור
לא ולא ! לא עובדים עם כאב. מי שאומר לך לעבוד ככה .....
אני הגעתי למצב שלא יכולתי ללכת. פשוט התעקשתי לעבוד עם כאב. עם חימום טוב הייתי מצליח להוציא אימון טוב. ואז כל השבוע לא יכולתי לקום מכסא. עד שהמצב נהיה ממש כרוני. אתה עוד יכול לעצור את זה ולהתאושש תוך זמן קצר.
אני זוכר שהשתמשתי ברצועות לברכיים בזמן הסקוואט, שרוולים .... רק להוציא אימון.
זה בדיוק מה שאני עושה:🤦‍♂️:
אני מתחמם טוב ומתקדם יופי אבל אני זוכר שאתמול אפילו פשוט עמדתי במקום וברך ימין כאבה בטירוף! כאב לי לעלות ולרדת במדרגות.
פרס ופנדליי מותר לי לעשות נכון?
תודה רבה!

זה בדיוק מה שאני עושה:🤦‍♂️:
אני מתחמם טוב ומתקדם יופי אבל אני זוכר שאתמול אפילו פשוט עמדתי במקום וברך ימין כאבה בטירוף! כאב לי לעלות ולרדת במדרגות.
פרס ופנדליי מותר לי לעשות נכון?
תודה רבה!

פרס ופנדליי - כל עוד אין כאב בברך כן. אם התנועה המינימלית הזאת יוצרת כאב אז לא. אפשר להחליף פרס בלחיצה בישיבה...
אני יודע שזה נשמע מטורף להפסיק.... אבל זאת הדרך היחידה. בסופו של דבר בסוף התהליך אתה תגלה שמעז יצא מתוק. תפתח קצת איזורים ברגל שהוזנחו, תשפר טכניקה, ותחזור כליפטר הרבה יותר מנוסה וחכם.

* אגב - לך לבדיקה אורטופדית . תתעקש על מינימום אולטרסאונד. שם תבין בדיוק את חומרת הדלקת ואולי אף קרעים. תקבל גם פיזיוטרפיה אם צריך. אשמח ליעץ לך עוד מניסיוני כשיהיה לך תוצאות בדיקה או אבחנה מדוייקת.

אני לא יודע מה סוג הכאב אצלך, אבל היתה לי דלקת במרפק שנגרמה מאחיזה בסקוואט וכורכום העביר לי אותה בכמה שבועות

זה קצת מזכיר איך שעם אנטיביוטיקה דלקת גרון עוברת תוך שבוע
בעוד שבלי אנטיב' זה לוקח לדלקת שבעה ימים...

זה קצת מזכיר איך שעם אנטיביוטיקה דלקת גרון עוברת תוך שבוע
בעוד שבלי אנטיב' זה לוקח לדלקת שבעה ימים...
זה היה כאב במרפק שלא עבר לי גם כמה זמן אחרי שפתרתי את בעיית הטכניקה שגרמה לו, הכאב פשוט היה שם ולא נחלש, ואני מאמין שכורכום זה מה שהעביר אותו (כמובן שאם הטכניקה הייתה ממשיכה להיות בעייתית אז זה היה חוזר בטח)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית