הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון גובה אגן מול שוקיים ישרות בדדליפט

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
היי קראתי את הספר של הדדליפט שפרסמו פה
ויש שם 2 נקודות:
לנסות שהשוקיים יהיו כמה שיותר מאונכות
לנסות שהאגן יהיה באמצע של הגובה בין ברכיים וכתפיים.

אני יחסית גבוהה, ובשביל שהשוקיים שלי יהיו מאונכות אני צריך להרים אגן.
השאלה מה יותר חשוב ?
או מה אפשר לעשות בשביל להשיג את שתיהם

אתה מתעסק בשטויות

העלת כבר סרטונים שאתה עושה דדליפט בסדר גמור. רק תוציא חזה טיפה יותר וזהו. אתה צריך להתעסק במשקלים ובאוכל ולא בזויות של השוקיים...

• פותח/ת השרשור
אתה מתעסק בשטויות

העלת כבר סרטונים שאתה עושה דדליפט בסדר גמור. רק תוציא חזה טיפה יותר וזהו. אתה צריך להתעסק במשקלים ובאוכל ולא בזויות של השוקיים...

אני מתעסק בטכניקה כרגע, ומנסה להגיעה שהיא תיהיה מושלמת, כי לפני שנתיים בערך נפצעתי בדדליפט ולקח לי את כל הזמן הזה לחזור לתרגיל הזה ברובו בגלל פחד מנטלי, ולכן לא רוצה לקבל פציעה בגלל טכניקה גרועה

אני מתעסק בטכניקה כרגע, ומנסה להגיעה שהיא תיהיה מושלמת, כי לפני שנתיים בערך נפצעתי בדדליפט ולקח לי את כל הזמן הזה לחזור לתרגיל הזה ברובו בגלל פחד מנטלי, ולכן לא רוצה לקבל פציעה בגלל טכניקה גרועה
אבל הטכניקה שלך טובה... למה להמשיך להתעסק איתה?

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרת זה הרבה מנטלי
איך נפצעת מהדדליפט אגב?

לא יודע בדיוק איך זה קרה, אבל הרגשתי שהיד יוצאת מהכתף, היה לי 120 קילו שזה משקל שכבר עשיתי וזה קרה בחזרה 3-4 משהו כזה החזקתי באחיזה הפוכה (אחת קדימה אחת אחורה)
ועד עכשיו הכתף מציקה לי בבנץ ופרס

• פותח/ת השרשור
אבחנת את זה?

הלכתי לרופא לא זוכר בדיוק מה הלך אבל הבנתי שעד שאני יקבל תשובות יקח מינימום 3 חודש אז עזבתי את זה, בכללי זה הייתה טעות אבל היה לי לחץ ענק בלימודים ובדיוק התחלתי לעבוד.
אולי עכשיו באמת אני יבדוק את זה.

לא יודע בדיוק איך זה קרה, אבל הרגשתי שהיד יוצאת מהכתף, היה לי 120 קילו שזה משקל שכבר עשיתי וזה קרה בחזרה 3-4 משהו כזה החזקתי באחיזה הפוכה (אחת קדימה אחת אחורה)
אמרתי או לא אמרתי שצריך להחזיק כתף בדדליפט ?
אומנם לא כמו בסקוואט אבל צריך להחזיק אותה לפחות שלא תיקרע החוצה.
לא רצית להקשיב לי:S
בכל מקרה אל תדאג זה יעבור לך תעשה קצת פיזוטרפיה

לי אישית זה ממש עזר .
ותעשה גם face pull תרגיל נדיר לבעיות כתף
ותעשה את זה גם בלי שום קשר זה יעזור לך בלחיצת חזה ברמות שאתה לא מתאר ,
הרופא לא ממש יעזור לך לצערי ולצערך הרפואה בישראל שמורה אך ורק לעשירים ביותר לך ולי נותר רק לקוות שכורכום יעזור ופיזוטרפיה שנחפש ביוטוב .

• פותח/ת השרשור

אם הבנתי נכון ( בלי להיכנס לחלק האנטומי) אז אתה לא סותר את מה שרשום בספר

העניין של השוקיים מאונכות (אבל מוט נוגע בהם) הוא כי במשקלים כבדים המוט עולה בצורה ישרה למעלה ולכן השוקיים יפריעו לו
לגבי האגן אז הוא רשם שאנשים גבוהים יצטרכו להרים קצת אגן אבל באידיאל הוא צריך להיות בגובה שבין כתפיים לברכיים

אבל בכללי ניראה לי הבנתי, תודה

טכניקה אפשר ללמוד רק אחד על אחד, 2 אימונים אישיים אמורים לסדר אותך.
אני עבדתי עם מייק

איפה אתה גר ,
לא אכפת לי שתבוא איזה ים אני יראה לך איך לעשות דדליפט חצי שעה ותלך אם בא לך
אני חושב שמה שאני אומר עכשיו גם ככה לא יכנס לראש שלך כי אתה אף פעם לא מקשיב.😃
אבל בלי שום קשר לא מבין למה אתה אוכל לעצמך תראש ,
ברגע שתוריד אגן טיפה למעטה אז האגן שלך יהיה כמו שאתה רוצה בין הכתפיים לשוקיים במקום שהאגן יהיה בגובה של הכתפיים (מה שקורה אצלך) זה הכל לא סיפור

נערך לאחרונה:

מעולם לא שמעתי על מישהו שנפצע ככה מדדליפט, אם הייתי צריך לנחש הייתי מהמר שזה נגרם דווקא מהבנץ' (אם אני זוכר נכון המרפקים שלך יוצאים החוצה ואתה אוחז אפילו יותר רחב ממני).

גם לדעתי הדדליפט שלך בסדר גמור, הגיע הזמן לעלות במשקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
מעולם לא שמעתי על מישהו שנפצע ככה מדדליפט, אם הייתי צריך לנחש הייתי מהמר שזה נגרם דווקא מהבנץ' (אם אני זוכר נכון המרפקים שלך יוצאים החוצה ואתה אוחז אפילו יותר רחב ממני).

גם לדעתי הדדליפט שלך בסדר גמור, הגיע הזמן לעלות במשקלי העבודה.

זה קרה באמצע הדדליפט(כשהייתי כמעט למעלה כבר) אז קשה לי לראות איך הבנץ אשם, על האחיזה בבנץ אני עבדתי קצת גם

בכל מקרה סבבה תודה יתחיל לעלות במשקלים

זה קרה באמצע הדדליפט(כשהייתי כמעט למעלה כבר) אז קשה לי לראות איך הבנץ אשם, על האחיזה בבנץ אני עבדתי קצת גם

בכל מקרה סבבה תודה יתחיל לעלות במשקלים

אולי אם לקראת הנעילה משכת למעלה את הכתפיים ואז שחררת אותן לגמרי או שזה היה הקש ששבר את גב הגמל (או את הכתף שלו..) אבל פשוט קשה לי לראות איך זה קורה.

הגורם מס' 1 לפציעות/דלקות בכתפיים בחד"כ הוא הבנץ' (בדר"כ ∞ חזרות על ∞ סטים עם flared elbows) - אין סיבה שדדליפט/סקוואט תקינים יגרמו לך לפציעה, במיוחד לא בכתפיים.

לסיכום - הגיע הזמן להעמיס, כשתתקדם והמשקל יתחיל להיות כבד אתה יכול להעלות לכאן שוב סרטונים (או לבוא בערב כשאני נמצא) בשביל לוודא שהכל בסדר 😃

היי קראתי את הספר של הדדליפט שפרסמו פה
ויש שם 2 נקודות:
לנסות שהשוקיים יהיו כמה שיותר מאונכות
לנסות שהאגן יהיה באמצע של הגובה בין ברכיים וכתפיים.

אני יחסית גבוהה, ובשביל שהשוקיים שלי יהיו מאונכות אני צריך להרים אגן.
השאלה מה יותר חשוב ?
או מה אפשר לעשות בשביל להשיג את שתיהם

אז מה אם אתה גבוה? אני נמוך ובשביל לאזן את זה אני פשוט משתמש בצלחות יותר קטנות על מנת שאצליח לרדת ולערב את ההמסטרינג ולא רק את הגב.
לשאלה שלך, אין יותר חשוב. שניהם חשובים. אבל בשבילך, עדיף שהשוקיים יהיו כמה שיותר מאונכות בשביל שתצליח להרים את המוט מבלי שהוא ייתקע בשוקיים. תעבוד על גמישות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית