הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה חדרי כושר כאלה יקרים?!

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
אני מתאמן כרגע בגו אקטיב ראשון לציון, מכון יקר אבל סביר+
הבעיה היא שאני עובר דירה עוד שבועיים לרמת גן(קרוב לגבול גבעתיים) ובדקתי את המחירים בחדרי כושר ברחבי רמת גן-גבעתיים והכל יקר!!
קאנטרי גבעתיים+כפר המכביה זה מנויים של קאנטרי ככה שזה לא עוזר לי
TARGET נשמע טוב אבל הבעיה שהוא רחוק מהאזור שלי
הולמס פלייס גבעתיים יקר מאוד
מטרו ג'ים מחיר סביר אבל מאוד פשוט(גם דיי רחוק)
גו אקטיב רמת גן יקר

למה לעזאזל חדרי כושר כאלה יקרים??? זה כבר לא אנושי, אפילו מההורים נהיה לי לא נעים(עדיין בן 16, לא יכול לממן את עצמי יותר מידי)..

חדרי כושר לא כאלה יקרים,
אם הם היו אז אנשים לא היו מגיעים ולא היו משלמים
"כל מוצר שווה לפי מה שהצרכן מציע "
יכול להיות שהצרכן בארץ מטומטם זה כבר דיון אחר .

• פותח/ת השרשור
חדרי כושר לא כאלה יקרים,
אם הם היו אז אנשים לא היו מגיעים ולא היו משלמים
"כל מוצר שווה לפי מה שהצרכן מציע "
יכול להיות שהצרכן בארץ מטומטם זה כבר דיון אחר .
אני לא יודע איפה אתה גר, אבל ברמת גן-גבעתיים הכל מאוד יקר!
למה? כי אתה בישראל.
נכון שבישראל יוקר המחייה גדול, אבל גם לחדרי כושר זה הגיע? 🙁

לדעתי :
אין יוקר מחייה בישראל אין דבר כזה יוקר מחייה ,
אתם חושבים שהדירות היו יקרות אם לא היו משלמים עליהן ? אם כן אז אתם אומרים לי שאנשים מעדיפים להפסיד כסף ולא למכור דירות כן?
כל דבר יקר בגלל שמשלמים עליו.
אם היה לך אוטו ששווה 100 שקל והיו מוכנים לקנות אותו ממך ב מליון דולר אתה לא היית מוכר כי זה יקר מידי ?
פשוט הישראלים נהיו כאלה פלצנים רוצים כל הזמן לקנות את הג'ינס שרשום עליו דיזל והוא הכי יקר ואת האוטו מחליפים כל חודש וקונים את הדירות הכי יקרות בתל אביב כי שם הכי יקר ורוצים את המחשב הכי טוב והנעל הכי טובה והכל בשביל מה ? פוזה ?
אז הישראלים הטמבלים שהם הרוב דופקים את כל השאר .
אבל יוקר מחייה זה סתם משפט שהתקשורת דפקה לנו כדי שנאמין שאין מה לעשות וככה זה ישאר תמיד .
אבל גם אם אני יפיץ את דעתי בכל מדינת ישראל זה לא יעניין אף אחד כי מי אני ?

אתה מאוד טועה, ממליץ לך לקרוא את הספר ה'כלכלן הסמוי'.

איפה אתה גר? ומה הסכום שנראה לך סביר?

גבול ר"ג-גבעתיים זה אזור גדול
גבעתיים.png

לדעתי :
אתם חושבים שהדירות היו יקרות אם לא היו משלמים עליהן ? אם כן אז אתם אומרים לי שאנשים מעדיפים להפסיד כסף ולא למכור דירות כן?
אם היה לך אוטו ששווה 100 שקל והיו מוכנים לקנות אותו ממך ב מליון דולר אתה לא היית מוכר כי זה יקר מידי ?
פשוט הישראלים נהיו כאלה פלצנים רוצים כל הזמן לקנות את הג'ינס שרשום עליו דיזל והוא הכי יקר ואת האוטו מחליפים כל חודש וקונים את הדירות הכי יקרות בתל אביב כי שם הכי יקר ורוצים את המחשב הכי טוב והנעל הכי טובה והכל בשביל מה ? פוזה ?
אבל יוקר מחייה זה סתם משפט שהתקשורת דפקה לנו כדי שנאמין שאין מה לעשות וככה זה ישאר תמיד .

אתה טועה בענק.
יש כ"כ הרבה להסביר שאני לא יודע מאיפה להתחיל...
המצב שתיארת כאן מדבר על שוק חופשי בו כוחות השוק מכתיבים את המחיר לפי ביקוש והיצע.
המצב בישראל רחוק מרחק תהומי משוק חופשי.
על שוק הדירות יש רגולציה כבדה ומאוד ומניעת תחרות יזומה ע"י הממשלה.
המשק נשלט ע"י מונופולים, קרטלים, הטלת מכסות, אגרות ומיסים עם שמות יצירתיים.
תוסיף על זה רגולציה כבדה בדמות בירוקרטיה יזומה וחקיקה אנטי שוק חופשי וקיבלת כלכה מהונדסת. כמובן לרעת האזרח ולטובת בעלי אינטרסים.
מאחר וכל גורם כלכלי משפיע על האחר בתגובת שרשרת, גם ענפים שאין עליהם רגולציה בצורה ישירה מושפעים בדרך עקיפה.
לדוגמה: חדרי כושר.
השוק אמנם לכאורה חופשי. אבל צריך לשלם שכירות גבוהה, (ושוק הנדל"ן אינו חופשי) צריך לשלם חשמל (ומחירי החשמל מופקעים בגלל שיש מונופול שחיתות אדירה והיעדר תחרות) צריך לקנות ציוד מחול (ואז יש מיסי, יבוא אגרות היטלים ושאר שטויות) צריך לשלם ארנונה (מס מופקע תמורת שירות אפסי)
אז תיאורטית השוק חופשי. בפועל גם ענפים חופשיים מושפעים ויוצרים מעמדות של צבא עבדים ובעלי אינטרסים.

אתה טועה בענק.
המצב שתיארת כאן מדבר על שוק חופשי בו כוחות השוק מכתיבים את המחיר לפי ביקוש והיצע.
תוסיף על זה רגולציה כבדה בדמות בירוקרטיה יזומה וחקיקה אנטי שוק חופשי וקיבלת כלכה מהונדסת. כמובן לרעת האזרח ולטובת בעלי אינטרסים.
מאחר וכל גורם כלכלי משפיע על האחר בתגובת שרשרת, גם ענפים שאין עליהם רגולציה בצורה ישירה מושפעים בדרך עקיפה.
השוק אמנם לכאורה חופשי. אבל צריך לשלם שכירות גבוהה, (ושוק הנדל"ן אינו חופשי) צריך לשלם חשמל (ומחירי החשמל מופקעים בגלל שיש מונופול שחיתות אדירה והיעדר תחרות) צריך לקנות ציוד מחול (ואז יש מיסי, יבוא אגרות היטלים ושאר שטויות) צריך לשלם ארנונה (מס מופקע תמורת שירות אפסי)
אז תיאורטית השוק חופשי. בפועל גם ענפים חופשיים מושפעים ויוצרים מעמדות של צבא עבדים ובעלי אינטרסים.
לא למדתי כלכלה זה סתם היה תאוריה ,
תודה על ההסבר !
אבל זה לא נכון שאם פשוט הצרכן יפסיק לקנות אז יורידו מחירים ?

אתה טועה בענק.
אחלה של הסבר למה לרדת מהארץ,מה למדתה אם אפשר לשאול?

תודה על ההסבר !
איך נפסיק להשתמש בחשמל כשיש לך ספק אחד? זו דוגמא אחת מיני רבים.
אגב, זה בדיוק מה שזיו הסביר לך, אין תחרות וחברת החשמל מנצלת את זה לצורך העלאת מחירים מופקעים.

תודה על ההסבר !
תיאורטית כן.
מעשית זה בלתי אפשרי כי ישנו "ביקוש קשיח"
(הביקוש לא ירד למרות העליה במחיר)
דוגמאות:
דיור - הייתי מאוד שמח לא לצרוך דיור. או לפחות להפחית את הכמות. בלתי אפשרי.
חשמל - ניתן להפחית כמות מסויימת עד למינימום אפשרי.
מזון ותרופות - לא ריאלי.

במקום שאפשר אני אכן מחרים את השוק.
100% מתיק המניות שלי נמצא בוול סטריט.
אני קונה בגדים רק באינטרנט (ומצליח לחמוק פעמים רבות מהמכס)
מוצרים שאני יכול להזמין מחו"ל אני מזמין ברשת.
חשבתי אפילו לפתוח חשבון בנק בחול לנהל שם את הכספים ולקנות באופן ישיר ולשלוח לארץ.
אבל יש חוק איסור הלבנת הון וקיימת חובת דיווח לרשויות כולל תשלום מיסים על רווחי הון בחו"ל. בעייתי.

עדיין זה לא מספיק להשפיע על הכלכלה המהונדסת.
לדעתי רק רוויזיה ושידוד מערכות יכולים להוביל לשינוי. וזאת אפשר לעשות רק ע"י מהפכה אלימה.
אחלה של הסבר למה לרדת מהארץ,מה למדתה אם אפשר לשאול?
אפשר.
למדתי הנדסה בטכניון. במסגרת קורסים של בחירה חופשית לקחתי קורסים בכלכלה.
יש לי אח כלכלן ולמדתי באופן לא פורמלי מהחומר שנמצא ברשותו.
הלימודים התיאורטים לא ממש יעילים ומחוברים למציאות. יש הבדל תהומי בין תיאוריה כלכלית לבין המציאות, ולראיה מבחן התוצאה. לו התיאוריות הכלכליות היו מתקיימות כל סטודנט לכלכלה או אנסליסט מתחיל היה הופך למליונר תוך זמן קצר.

עיקר הידע מגיע מנסיון, מעקב ולימוד עצמאי אחרי כרישי השקעות (גורג סורוס, ווארן באפט וכו' ) פעילות בשוק ההון ובפורומים הכלכלים.
אני פעיל 8 שנים.

תיאורטית כן.
מעשית זה בלתי אפשרי כי ישנו "ביקוש קשיח"
(הביקוש לא ירד למרות העליה במחיר)
דוגמאות:
דיור - הייתי מאוד שמח לא לצרוך דיור. או לפחות להפחית את הכמות. בלתי אפשרי.
חשמל - ניתן להפחית כמות מסויימת עד למינימום אפשרי.
מזון ותרופות - לא ריאלי.

במקום שאפשר אני אכן מחרים את השוק.
100% מתיק המניות שלי נמצא בוול סטריט.
אני קונה בגדים רק באינטרנט (ומצליח לחמוק פעמים רבות מהמכס)
מוצרים שאני יכול להזמין מחו"ל אני מזמין ברשת.
חשבתי אפילו לפתוח חשבון בנק בחול לנהל שם את הכספים ולקנות באופן ישיר ולשלוח לארץ.
אבל יש חוק איסור הלבנת הון וקיימת חובת דיווח לרשויות כולל תשלום מיסים על רווחי הון בחו"ל. בעייתי.

עדיין זה לא מספיק להשפיע על הכלכלה המהונדסת.
לדעתי רק רוויזיה ושידוד מערכות יכולים להוביל לשינוי. וזאת אפשר לעשות רק ע"י מהפכה אלימה.

אפשר.
למדתי הנדסה בטכניון. במסגרת קורסים של בחירה חופשית לקחתי קורסים בכלכלה.
יש לי אח כלכלן ולמדתי באופן לא פורמלי מהחומר שנמצא ברשותו.
הלימודים התיאורטים לא ממש יעילים ומחוברים למציאות. יש הבדל תהומי בין תיאוריה כלכלית לבין המציאות, ולראיה מבחן התוצאה. לו התיאוריות הכלכליות היו מתקיימות כל סטודנט לכלכלה או אנסליסט מתחיל היה הופך למליונר תוך זמן קצר.

עיקר הידע מגיע מנסיון, מעקב ולימוד עצמאי אחרי כרישי השקעות (גורג סורוס, ווארן באפט וכו' ) פעילות בשוק ההון ובפורומים הכלכלים.
אני פעיל 8 שנים.
גם אני משתדל לקנות הכל דרך האינטרנט בדיוק קניתי 4 ג'ינסים 4 חולצות האלה שהיו הכי פופולרים אני מקווה שלא פיקששתי ואני יקבל איכות חרא .:S
יש לך הלצה לגבי ביגוד מחול ?

לדעתי :

אם תפיץ את דעתך בכל המדינה זה ביחוד יהיה לא מובן למי שינסה לקרוא אותך.
אבל כן אהבתי את השאלה" אתם חושבים שהדירות היו יקרות אם לא היו משלמים עליהן ?" 😃

זה בערך מה שמכיל המנוי שלך בחדר הכושר:
1. עלות חשמל יחסית גבוהה (ביחס למדינות אחרות לכל מה שאני אכתוב גם בהמשך)
2. עלות מים יחסית גבוהה
3. עלות ארנונה
4. מיסים למדינה
5. ייבוא של מכשירים מבחוץ (משמע לשלם ליבואן + את כל העלויות שיש ליבואן בדרך והקופון שהוא גוזר עליך. מדובר בעיקר על מכשירים אירובים ולא ברזל שהם רוב הכסף בחדרי הכושר)
6. תשלום למדריכים (במדינות אחרות אין מדריכים שמסתובבים ו״עוזרים״ לאנשים אלא אם אתה לוקח אותם בתור מאמנים אישיים.
7. חוסר התייעלות. יותר מידי אנשים ב״הנהלת חשבונות״, יותר מידי ״מזכירות״, יותר מידי חוגים חסרי תועלת ועל כל אלו צריך לשלם.
8. פקטור נוסף ומכריע זה שאנשים ממשיכים לשלם. הרשתות מאוד חכמות ומעלות מחירים באופן לינארי שאף אחד לא שם לב אליהם. זה יכול להיות 5-10 ש״ח כל כמה חודשים ולאנשים לא באמת זה נראה כמו הפרש גדול פר חודש אבל מעט האנשים שבאמת מכפילים את הסכום לשנה שלמה ואז רואים שזה אכן הפרש, שלא נדבר באחוזים.

הצרכן הישראלי ממשיך לשלם כי הוא לא מוכן לוותר על השירות אותו הוא נהג לקבל במשך שנים באופן עיקבי. הוא מעדיף להמשיך לשלם ולהשאר באותו הסטטוס קוו במקום לסבול לתקופה קצרה ולהיות עם עתיד טוב יותר. זה ד״א תקף בכל דבר לא רק במנוי לחד״כ. אם אדם נהג לאכול מילקי, הוא ימשיך לאכול מילקי - הוא לא יפסיק לאכול את אותו המילקי רק בגלל שהוא עולה עוד 2 ש״ח. הוא שומע שיש ״חרם״, אבל הוא אומר ״זה בטח שוב לא יעבוד, אז למה לי לא לקנות בכל מקרה? אני רוצה להנות...״.
בארה״ב לדוגמה אם יש חרם על עסק זה חרם טוטאלי ועסקים מאוד מפחדים מהנושא. הצרכן האמריקאי הולך ראש בראש עם העסק גם אם זה מוריד לו את איכות החיים, לעיתים אפילו באופן דרסטי. הצרכן הישראלי מפונק ורוצה הכל בלא כלום ולכן הוא סובל וימשיך לסבול עד שישנה מנטליות (מה שלא יקרה כנראה בעשור הקרוב).

המציאות הישראלית שבה היכולת לקנות דירה מאוד מוגבלת גורמת לנו להיות פחות שקולים לגבי רכישות שוטפות. כאשר אתה מבין שזה לא באמת יקדם אותך לדירה לחסוך כל חודש 1000 שקל, אתה מוצא על מה לבזבז אותם לדוגמא התור לאייפון 6.
בנוסף הצרכן הישראלי מאוד מפונק ומעדיף מותגי פרמיום ביחס למותגים פחות ידועים. בחו"ל אתה רואה הרבה פחות אנשים שהולכים עם משקפי שמש ממותגים כמו אוקלי ורודי פרוג'קט ובאר. זה כמעט הסטנדרט בקרב ספורטאים ולו החובבים ביותר.

המציאות הישראלית שבה היכולת לקנות דירה מאוד מוגבלת גורמת לנו להיות פחות שקולים לגבי רכישות שוטפות. כאשר אתה מבין שזה לא באמת יקדם אותך לדירה לחסוך כל חודש 1000 שקל, אתה מוצא על מה לבזבז אותם לדוגמא התור לאייפון 6.
בנוסף הצרכן הישראלי מאוד מפונק ומעדיף מותגי פרמיום ביחס למותגים פחות ידועים. בחו"ל אתה רואה הרבה פחות אנשים שהולכים עם משקפי שמש ממותגים כמו אוקלי ורודי פרוג'קט ובאר. זה כמעט הסטנדרט בקרב ספורטאים ולו החובבים ביותר.
דווקא המחיר של האייפון 6 בישראל ריאלי. אם תחשב עלויות מכס ומע״מ ותוסיף גזירת קופון של היבואן, החנויות/רשתות כמעט ולא מרוויחות על המכשיר (50-100 ש״ח ליחידה לכל היותר). היבואן כנראה עושה את הקופון הגדול ביותר, מניח לערך 30% ברוטו. אם אני לא טועה הרשתות הסלולריות כבר לא רוכשות ישירות מאפל

דווקא המחיר של האייפון 6 בישראל ריאלי. אם תחשב עלויות מכס ומע״מ ותוסיף גזירת קופון של היבואן, החנויות/רשתות כמעט ולא מרוויחות על המכשיר (50-100 ש״ח ליחידה לכל היותר). היבואן כנראה עושה את הקופון הגדול ביותר, מניח לערך 30% ברוטו. אם אני לא טועה הרשתות הסלולריות כבר לא רוכשות ישירות מאפל

אחי אין שום דבר ריאלי בלשלם 3500 ש"ח על טלפון.
משה אתה מדבר כאילו אם הולמס פלייס או גו אקטיב יורידו שקל ממחיר המנוי שלהם הם יפשטו רגל. בהחלט אפשר להוריד את המחירים לסכומים יותר סבירים גם עם כל ההוצאות השוטפות. אבל אף אחד לא יוריד מחיר סתם כי הוא יכול או כי אכפת לו מהכיס של הלקוחות.

משה אתה מדבר כאילו אם הולמס פלייס או גו אקטיב יורידו שקל ממחיר המנוי שלהם הם יפשטו רגל. בהחלט אפשר להוריד את המחירים לסכומים יותר סבירים גם עם כל ההוצאות השוטפות. אבל אף אחד לא יוריד מחיר סתם כי הוא יכול או כי אכפת לו מהכיס של הלקוחות.

לא יודע איך זה בחו"ל אבל שאתה מדבר על רשתות כמו הולמס פלייס בד"כ במחיר המנוי כלול רשימת חוגים לא קטנה שאפשר להיכנס מה שמייקר את מחיר המנוי
אני אישית משלם 165 לחודש על מנוי לחדר כושר שמאובזר בצורה טובה ומספיק לכל מה שצריך
אז כן, אי אפשר להגיד ש-165 זה מחיר שהוא ברצפה אבל זה יותר שפוי מ-250-350 ולמי שלא נכנס לחוגים זה פתרון מעולה
לפני כן אגב שילמתי 100 בחודש לחדר כושר שכונתי אחר אבל הוא היה קצת יותר מוזנח(עדיין היה לא מעט מכשור ואפילו כלוב)
בנוסף אפשר לראות את הרשת "פרופיט" שמתרחבת לאט לאט וגם במחירים דיי נמוכים

אז יש אלטרנטיבות לרשתות הגדולות והיקרות וכמו שמשה אמר, אחד הפאקטורים למחירים הוא זה שאנשים ממשיכים לשלם

מה שריאלי לאחד לא ריאלי לאחר. אני לא רואה בעיה לשלם על טלפון 3500 ש״ח אחת לשנתיים. לא יודע מה איתך, אבל הטלפון משרת אותי על בסיס יומי בכל דבר שאני עושה. אני מוכן להקריב 145 ש״ח לחודש ושיהיה לי טלפון נורמלי ולא חתיכת פלסטיק צולעת נטולת פ׳יצרים או אופציות סינכרון. יש לי גם מאקבוק שעולה בישראל כ-15,000 ש״ח, כיצד זה בדיוק סותר את המענה לצרכים שלי?
זה כמו שאגיד שאין שום דבר ריאלי בלרכוש טלויזיה ב 5,000, 10,000 או 20,000 ש״ח. מה הבעיה במסך מחשב 15 אינץ? תראה בו טלויזיה, אותו הדבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית