הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה חדרי כושר כאלה יקרים?!

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
זה בערך מה שמכיל המנוי שלך בחדר הכושר:
1. עלות חשמל יחסית גבוהה (ביחס למדינות אחרות לכל מה שאני אכתוב גם בהמשך)
2. עלות מים יחסית גבוהה
3. עלות ארנונה
4. מיסים למדינה
5. ייבוא של מכשירים מבחוץ (משמע לשלם ליבואן + את כל העלויות שיש ליבואן בדרך והקופון שהוא גוזר עליך. מדובר בעיקר על מכשירים אירובים ולא ברזל שהם רוב הכסף בחדרי הכושר)
6. תשלום למדריכים (במדינות אחרות אין מדריכים שמסתובבים ו״עוזרים״ לאנשים אלא אם אתה לוקח אותם בתור מאמנים אישיים.
7. חוסר התייעלות. יותר מידי אנשים ב״הנהלת חשבונות״, יותר מידי ״מזכירות״, יותר מידי חוגים חסרי תועלת ועל כל אלו צריך לשלם.
8. פקטור נוסף ומכריע זה שאנשים ממשיכים לשלם. הרשתות מאוד חכמות ומעלות מחירים באופן לינארי שאף אחד לא שם לב אליהם. זה יכול להיות 5-10 ש״ח כל כמה חודשים ולאנשים לא באמת זה נראה כמו הפרש גדול פר חודש אבל מעט האנשים שבאמת מכפילים את הסכום לשנה שלמה ואז רואים שזה אכן הפרש, שלא נדבר באחוזים.

הצרכן הישראלי ממשיך לשלם כי הוא לא מוכן לוותר על השירות אותו הוא נהג לקבל במשך שנים באופן עיקבי. הוא מעדיף להמשיך לשלם ולהשאר באותו הסטטוס קוו במקום לסבול לתקופה קצרה ולהיות עם עתיד טוב יותר. זה ד״א תקף בכל דבר לא רק במנוי לחד״כ. אם אדם נהג לאכול מילקי, הוא ימשיך לאכול מילקי - הוא לא יפסיק לאכול את אותו המילקי רק בגלל שהוא עולה עוד 2 ש״ח. הוא שומע שיש ״חרם״, אבל הוא אומר ״זה בטח שוב לא יעבוד, אז למה לי לא לקנות בכל מקרה? אני רוצה להנות...״.
בארה״ב לדוגמה אם יש חרם על עסק זה חרם טוטאלי ועסקים מאוד מפחדים מהנושא. הצרכן האמריקאי הולך ראש בראש עם העסק גם אם זה מוריד לו את איכות החיים, לעיתים אפילו באופן דרסטי. הצרכן הישראלי מפונק ורוצה הכל בלא כלום ולכן הוא סובל וימשיך לסבול עד שישנה מנטליות (מה שלא יקרה כנראה בעשור הקרוב).

ההוצאות הכי גדולות שלי כיום הם מיסים מטורפים אח"כ דיור ואח"כ ותחבורה.
הייתי שמח לשמוע איך אני עושה (או איך האמריקאים עושים) חרם על שוק השכירות. להפוך להומלס לכמה חודשים ולסבול קצת כדי שהמחירים ירדו?
ואיך אני אמור לעשות חרם על מחירי הדלק המופקעים? אני מוכן להחרים את תחנות הדלק ולוותר על הנסיעה באופנוע לעבודה. אבל אז אצטרך רכבת, מונופול ממשלתי המנוהל ע"י חבורת בבונים עם מחירים מופקעים.
אז אחרים גם את הרכבת ואסע באוטובוס, מונופול מושחת נוסף עם מחירים מופקעים.
אז אחרים גם את האוטובוס ואשאר בבית.
ומס הכנסה זה מס מופקע אז אחרים גם אותו ולא אעבוד כדי לא לשלם.
נותר לי לשבת בבית ולא לעשות כלום, אבל אני צריך להחרים את שוק השכירות, אז אי אפשר לשבת בבית.
אז בקיצור להיות הומלס מובטל ולקוות שהחרמות יעבדו.
לא ריאלי.
אפשר אולי להחרים חברה או מוצר.
אי אפשר להחרים את כל המערכת, בייחוד שהשחיתות והריקבון מגובות ע"י מדיניות ממשלה.

מה שריאלי לאחד לא ריאלי לאחר. אני לא רואה בעיה לשלם על טלפון 3500 ש״ח אחת לשנתיים. לא יודע מה איתך, אבל הטלפון משרת אותי על בסיס יומי בכל דבר שאני עושה. אני מוכן להקריב 145 ש״ח לחודש ושיהיה לי טלפון נורמלי ולא חתיכת פלסטיק צולעת נטולת פ׳יצרים או אופציות סינכרון. יש לי גם מאקבוק שעולה בישראל כ-15,000 ש״ח, כיצד זה בדיוק סותר את המענה לצרכים שלי?
זה כמו שאגיד שאין שום דבר ריאלי בלרכוש טלויזיה ב 5,000, 10,000 או 20,000 ש״ח. מה הבעיה במסך מחשב 15 אינץ? תראה בו טלויזיה, אותו הדבר.

או.קיי, אז ככה יותר טוב?
"אין שום דבר ריאלי בלשלם 3500 ש"ח על טלפון שעושה בדיוק אותם דברים של פלאפון ב-2000 ש"ח"
ואם אתה מוכן לשלם עוד 1500 ש"ח רק כי המחשבה על להחזיק ביד פלסטיק במקום מתכת מעבירה בך חלחלה... זה כבר מעבר להבנתי, אבל פסיכולוג אולי יעזור.
ואכן אין שום דבר ראלי לרכוש טלויזיה במחירים כאלה לדעתי אלא אם כן אתה ממש מתאמץ למצוא מה לעשות עם הכסף שלך.

איכות חיים עולה כסף . כל אחד משלם לפי צרכים שלו - מחפש שכירות זולה או שותפים וקונה טלפון ב 1000 ש"ח . אחר קונה טלפון יקר וגר בדירה יקרה.
כל אחד והצרכים ויכולות שלו.

א
איכות חיים עולה כסף . כל אחד משלם לפי צרכים שלו - מחפש שכירות זולה או שותפים וקונה טלפון ב 1000 ש"ח . אחר קונה טלפון יקר וגר בדירה יקרה.
כל אחד והצרכים ויכולות שלו.
אין שכירות זולה.
גרתי 8 שנים עם שותפים.

מה שריאלי לאחד לא ריאלי לאחר. אני לא רואה בעיה לשלם על טלפון 3500 ש״ח אחת לשנתיים. לא יודע מה איתך, אבל הטלפון משרת אותי על בסיס יומי בכל דבר שאני עושה. אני מוכן להקריב 145 ש״ח לחודש ושיהיה לי טלפון נורמלי ולא חתיכת פלסטיק צולעת נטולת פ׳יצרים או אופציות סינכרון. יש לי גם מאקבוק שעולה בישראל כ-15,000 ש״ח, כיצד זה בדיוק סותר את המענה לצרכים שלי?
זה כמו שאגיד שאין שום דבר ריאלי בלרכוש טלויזיה ב 5,000, 10,000 או 20,000 ש״ח. מה הבעיה במסך מחשב 15 אינץ? תראה בו טלויזיה, אותו הדבר.
בזמן שיש אין סוף תלונות על יוקר המחייה (אומנם בצדק אך איני נכנס לנושא) זה ידוע כי לצרכן הישראלי יש בעיית קניה קשה מאוד. זה קצת מתסכל לראות משפחה עם בעיות כלכליות שלילדים שלה יש אייפונים וחולצות "BOSS" ב - 300 ש"ח. אין לצרכן הישראלי, ואם יורשה לי, לנו, את היכולת לשמור על הכסף שלנו. הבעיה בתקופה האחרונה היא לא שאנחנו מרוויחים מעט כסף, אלא שופכים את הכסף על אין סוף דברים מיותרים ומפונקים.

לפי התגובות כאן נראה שהממשלה אילפה את האזרחים להיות עבדים להשלים עם המצב הקיים ולחפש פתרונות יצירתיים.

ואכן אין שום דבר ראלי לרכוש טלויזיה במחירים כאלה לדעתי אלא אם כן אתה ממש מתאמץ למצוא מה לעשות עם הכסף שלך.
אז למה אתה לא נשאר עם מסך מחשב 15״ ועובר למסך גדול יותר? למה שלא תשאר על אינטרטנט 256kb ADSL, הרי האתרים יעלו אותו הדבר. מה רע לך בנוקיה 5210?
אתה מנסה כרגע להעפיל את השימושים שלך לשימושים שלי כשאין לך מושג מה המכשיר ב-3500 ש״ח עושה בגלל שלא ניצלת את המירב ממנו. ברגע שיהיה לך מאק ואייפון אתה תבין, במיוחד עם iOS8. העניין של הפלסטיק לא קשור, זה רק היה להמחיש את איכות המכשיר והיכולת שלו לשרוד לאורך זמנים בתנאי שטח. זה נחמד להחזיק את הפלסטיק שלך בכיס בתנאי מזגן רוב היום. נראה אותך מסתובב עם טלפון פלסטיק רוב היום בשטח ותראה מה יקרה לו אחרי שנתיים, כשהפלת אותו מספר רב של פעמים, דרכת עליו, ירקת עליו, הרטבת אותו בגשם ועוד. אני לא רוצה להפוך את זה לעוד דיון על אנדרואיד כנגד אפל כי זה לא קשור לדיון הנוכחי, אבל זה שאתה לא מוכן לשלם על טלפון 3500 ש״ח לא אומר שאין הצדקה לכך לאנשים שכל מנצלים את המירב מאותו המכשיר.

לפי התגובות כאן נראה שהממשלה אילפה את האזרחים להיות עבדים להשלים עם המצב הקיים ולחפש פתרונות יצירתיים.
בפועל הממשלה לא צריכה לאלף אף אחד. אלו האזרחים הטיפשים שמשלימים עם המצב והולכים להצביע לביבי כל בחירות בגלל שהוא יודע לנאום באו״ם. אבל ביבי ממשיך לדפוק אותם כלכלית, חברתית ובטיחונית ולכן מגיע לאותם האנשים שמביאים לו 22-35 מנדטים כל פעם, שזה בעצם הרוב. אם אני לא טועה על מנדט זה 40,000 איש? זה אומר שכמיליון איש בוחרים להידפק על בסיס קבוע. העוד 20-30 מנדטים הנוספים הולכים לשמאל, שבוחרים להידפק גם כן רק מהצד השני (מישהו קרא פה את התוכנית של שלי יחימוביץ? לקחת מילארדים של שקלים בתור הלוואה כדי לקדם את המשק ולגרום ל״צמחיה״? צריך להיות מטורף וחסר הגיון או הבנה בסיסית בכלכלה כדי לבחור באופן אקטיבי בדבר כזה - ויסלחו לי בוחרי השמאל).

יש הבדל תהומי בין תיאוריה כלכלית לבין המציאות, ולראיה מבחן התוצאה. לו התיאוריות הכלכליות היו מתקיימות כל סטודנט לכלכלה או אנסליסט מתחיל היה הופך למליונר תוך זמן קצר.

מה? מה?

אתה יכול לתת דוגמא איזה מין תאוריה כלכלית היתה הופכת אותך (נניח והיית סטודנט לכלכלה) למיליונר בזריזות לו התקיימה?

מה? מה?

אתה יכול לתת דוגמא איזה מין תאוריה כלכלית היתה הופכת אותך (נניח והיית סטודנט לכלכלה) למיליונר בזריזות לו התקיימה?
לדוגמא, אם שוק המניות היה מתנהג באופן רציונאלי על בסיס מדדים כלכליים ולא עפ'י פנטזיות אפשר היה באמצעות ניתוח דוחות כספיים לדעת במה להשקיע

לדוגמא, אם שוק המניות היה מתנהג באופן רציונאלי על בסיס מדדים כלכליים ולא עפ'י פנטזיות אפשר היה באמצעות ניתוח דוחות כספיים לדעת במה להשקיע
אתה טועה. כי שוק המניות הוא מודל מובהק של כאוס. אפשר לדעת במה להשקיע ואפשר להיעזר בהרבה מאוד מודלים סבירים אבל בסופו של יום צריך לדעת להתנהל בממוצע טוב יותר מאחרים בכדי להרוויח בשוק המניות.

תחשוב על מה שכתבת פה עוד שנייה...
העובדה שיש (לא הרבה, סטטיסטית, אבל כמובן שיש) חברות שהמניות שלהן נסחרות הרבה מעל 'ערכן הכלכלי' הוא מה שמאפשר
לאנשים להתעשר. לא להיפך.
רגע אתה באמת חושב שאם חישוב פשוט של מכפילי רווח היה קובע שער מניה כל הסטודנטים היו מליונרים ברגע?

במחשבה נוספת אתה כנראה מנסה להטריל פה קוראים תמימים. לא יאה 😃

אנחנו מתכוונים לאותו דבר. אין שום הסבר כלכלי כמותי למה לפייסבוק היה כדאי לרכוש את וואטסאפ ב 19 מיליארד עם רווחים של מיליונים בודדים.

כן.
תיאוריית "השוק היעיל". כל האלגוטרייד מבוססים על השיט הזה.
לעולם היא לא מתקיימת.

בפועל הממשלה לא צריכה לאלף אף אחד. אלו האזרחים הטיפשים שמשלימים עם המצב והולכים להצביע לביבי כל בחירות בגלל שהוא יודע לנאום באו״ם. אבל ביבי ממשיך לדפוק אותם כלכלית, חברתית ובטיחונית ולכן מגיע לאותם האנשים שמביאים לו 22-35 מנדטים כל פעם, שזה בעצם הרוב. אם אני לא טועה על מנדט זה 40,000 איש? זה אומר שכמיליון איש בוחרים להידפק על בסיס קבוע. העוד 20-30 מנדטים הנוספים הולכים לשמאל, שבוחרים להידפק גם כן רק מהצד השני (מישהו קרא פה את התוכנית של שלי יחימוביץ? לקחת מילארדים של שקלים בתור הלוואה כדי לקדם את המשק ולגרום ל״צמחיה״? צריך להיות מטורף וחסר הגיון או הבנה בסיסית בכלכלה כדי לבחור באופן אקטיבי בדבר כזה - ויסלחו לי בוחרי השמאל).
משה , אם רק היית רואה איך ביבי משיג את מרבית המצביעים שלו , כל כך הרבה אנשים מתחת לקו העוני שמפריכים בהם תקוות שווא , תעמולה זולה בפריפרייה שעוד יותר זולה ממנה , יש להם מנדטים ממוחזרים מבחירות לבחירות , ממש כמו מאפיה , שולטים בשכבות החלשות ללא עוררין. בשביל זה הוא גם חבר לליברמן , שהמון רוסים מצביעים לו 'על עיוור'.

ההוצאות הכי גדולות שלי כיום הם מיסים מטורפים אח"כ דיור ואח"כ ותחבורה.
הייתי שמח לשמוע איך אני עושה (או איך האמריקאים עושים) חרם על שוק השכירות. להפוך להומלס לכמה חודשים ולסבול קצת כדי שהמחירים ירדו?
ואיך אני אמור לעשות חרם על מחירי הדלק המופקעים? אני מוכן להחרים את תחנות הדלק ולוותר על הנסיעה באופנוע לעבודה. אבל אז אצטרך רכבת, מונופול ממשלתי המנוהל ע"י חבורת בבונים עם מחירים מופקעים.
אז אחרים גם את הרכבת ואסע באוטובוס, מונופול מושחת נוסף עם מחירים מופקעים.
אז אחרים גם את האוטובוס ואשאר בבית.
ומס הכנסה זה מס מופקע אז אחרים גם אותו ולא אעבוד כדי לא לשלם.
נותר לי לשבת בבית ולא לעשות כלום, אבל אני צריך להחרים את שוק השכירות, אז אי אפשר לשבת בבית.
אז בקיצור להיות הומלס מובטל ולקוות שהחרמות יעבדו.
לא ריאלי.
אפשר אולי להחרים חברה או מוצר.
אי אפשר להחרים את כל המערכת, בייחוד שהשחיתות והריקבון מגובות ע"י מדיניות ממשלה.
אתה לא יכול לעשות חרם על כל דבר. המצוקה בשוק הדיור נובע מחוסר בדירות ולכן המחירים גבוהים ובצדק כי הביקוש מאוד גבוה. הממשלה אשמה, אבל זה משהו שהתחיל ב 2006/2007 כשאולמרט החליט להקפיא את כל הבנייה במרכז מסיבות לא ברורות. השנתיים הללו שזה קפא, הרס את רוב השוק. חרם נגד ממשלה נקרא אנרכיה וזה בקרוב מאוד יקרה בישראל אם הדברים לא יראו טוב יותר ב 2-3 שנים הקרובות. אף אחד לא באמת מאמין שיכולה להיות מהפכה אזרחית בישראל, אבל ההיסטוריה בעבר הוכיחה את עצמה שזה אפשרי בגל מקום שיש בו שלטון לא דיקטטורי (וגם שם לרוב נגמר הרומן).

אתה לא יכול לעשות חרם על כל דבר. המצוקה בשוק הדיור נובע מחוסר בדירות ולכן המחירים גבוהים ובצדק כי הביקוש מאוד גבוה. הממשלה אשמה, אבל זה משהו שהתחיל ב 2006/2007 כשאולמרט החליט להקפיא את כל הבנייה במרכז מסיבות לא ברורות. השנתיים הללו שזה קפא, הרס את רוב השוק. חרם נגד ממשלה נקרא אנרכיה וזה בקרוב מאוד יקרה בישראל אם הדברים לא יראו טוב יותר ב 2-3 שנים הקרובות. אף אחד לא באמת מאמין שיכולה להיות מהפכה אזרחית בישראל, אבל ההיסטוריה בעבר הוכיחה את עצמה שזה אפשרי בגל מקום שיש בו שלטון לא דיקטטורי (וגם שם לרוב נגמר הרומן).

ממשלת אולמרט היא ממש לא הסיבה, זו למעשה פרופוגנדה של אנשי לשכת נתניהו לחמוק מאחריות ולגלגל אשמה על מישהו אחר.
במקום לתת הסברים, אני אתן לנתניהו להסביר בקולו שלו בעימות משנת 96' מדוע מחירי הדיור גבוהים (כן, כבר אז..) ואיך ניתן להוריד אותם (בממשלה הבאה ב 96' חחח) בבקשה:
(החל מדקה 5)

אין שום בעיה להוריד את מחירי הדיור שום, ואפילו הממשלה לא צריכה לעשות כלום. למעשה היא צריכה לא לעשות :

לא להגביל אדמות מדינה ובעלי קרקע פרטית.
לא להגביל את הקבלנים במכסות בניה.
לא להגביל יזמים/קבלנים מחו"ל (כיום הממשלה לא מאפשרת לחברות זרות לבנות בארץ)

בתחילת שנות התשעים, מדינת ישראל קלטה מעל למליון וחצי עולים, ויחד עם הריבוי הטבעי היה צורך לספק דיור ל 2 מליון אנשים.
וזה עבר בקלות. למה? כי הממשלה רצתה.

כיום הממשלה לא מעוניינת בהורדת המחירים.
נתניהו התגאה בפני ה OECD שההון המצרפי של אזרחי ישראל גדל באופן משמעותי בשנות כהונתו (הסיבה לכך היא שמחירי הדירות האמירו למחירים בועתיים וכך לכאורה יש לאזרחים יותר הון).
למעשה נתניהו מעניק לעצמו קרדיט על לכאורה זינוק בכלכלת ישראל. המשמעות של "הישג" זה, היא שנתניהו יוכל לגבות הון תועפות על הרצאות המסבירות את המדיניות הכלכלית המופלאה שלו.

כי המדינה הזאת היא מדינת צבא גועלית שרוב המשכורת מתנפחת בתחת של אנשי קבע ובטילים של ביבי...
קראתי איפשהו לפני כמה ימים שהמשכורת הבסיסית שצריך זוג + 3 ילדים על מנת להתקיים בכבוד בחודש היא 16 אלף שקל, שזה מטורף בכל קנה מידה אפשרי ולא משנה איך תהפוך את זה.

כל המיסוי המטורף הזה נובע מתקציב הביטחון המטורף שאמא שלי ואמא שלך משלמות...

אז למה אתה לא נשאר עם מסך מחשב 15״ ועובר למסך גדול יותר? למה שלא תשאר על אינטרטנט 256kb ADSL, הרי האתרים יעלו אותו הדבר. מה רע לך בנוקיה 5210?
אתה מנסה כרגע להעפיל את השימושים שלך לשימושים שלי כשאין לך מושג מה המכשיר ב-3500 ש״ח עושה בגלל שלא ניצלת את המירב ממנו. ברגע שיהיה לך מאק ואייפון אתה תבין, במיוחד עם iOS8. העניין של הפלסטיק לא קשור, זה רק היה להמחיש את איכות המכשיר והיכולת שלו לשרוד לאורך זמנים בתנאי שטח. זה נחמד להחזיק את הפלסטיק שלך בכיס בתנאי מזגן רוב היום. נראה אותך מסתובב עם טלפון פלסטיק רוב היום בשטח ותראה מה יקרה לו אחרי שנתיים, כשהפלת אותו מספר רב של פעמים, דרכת עליו, ירקת עליו, הרטבת אותו בגשם ועוד. אני לא רוצה להפוך את זה לעוד דיון על אנדרואיד כנגד אפל כי זה לא קשור לדיון הנוכחי, אבל זה שאתה לא מוכן לשלם על טלפון 3500 ש״ח לא אומר שאין הצדקה לכך לאנשים שכל מנצלים את המירב מאותו המכשיר.
אתה טוען שאייפון יותר עמיד מפלאפונים בעלי מערכת הפעלה של אנדרואיד ?
אני אישית לא מבין איזה סיבה יש לאנשים לרכוש מכשיר ב 3500 ש"ח כשהם יכולים לקבל ב 1000 שקל פחות מכשיר הרבה יותר חזק ממנו מבחינת ביצועים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית