הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי אופני כושר

Shawn1OC

משתמש מתחיל
255
67
נק' מוניטין:
183
255
67
יש חסרונות לאופני כושר על פני ריצה ? מעבר לקטע הנפשי שריצה זה בחוץ ויותר נחמד וכו' ..
יש לי קצת בעיות ברגליים וכואב לי אחרי ריצה , אני בתהליכים לברר מה הבעיה , אני לא יודע אם זה סתם כי אני לא בכושר או כי יש לי בעיות [ כואב לי כבר כמה שנים , גם כשאני לא בפעילות ] .
בכל מקרה חשבתי על אופני כושר , רציתי לדעת מה ההבדל ביניהן לבין ריצה , מבחינת פיתוח סיבולת לב ריאה \ חיזוק שרירים ברגליים \ האם ריצה יכולה לגרום יותר נזק מאופניים \ השפעה על הגב לעומת ריצה .

בעקרון אין הבדל. ברכיבה על אופניים מערבים פחות קבוצות שרירים ולכן עבור אותו מאמץ תשרוף כ 20% פחות קלוריות.
החסרון מבחינתי ברכיבה על אופני כושר שיש נטייה לרכב בעצימות קלה מדי ואז שריפת הקלוריות מאוד נמוכה.
תדאג לרכב בדופק לפחות 70% וסיבובי רגללים בין 80 ל 90 כאשר אתה מרגיש מאמץ לדווש.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה .
ואם באמת יש לי בעיה כלשהי בברכים , באמת עדיף לרכוב על אופנים ? זה מוריד עומס מהרגליים ?
ואולי זה נשמע מפגר , אבל רכיבה על אופניים תגדיל לי את סיבלות הלב ריאה כמו ריצה ? כלומר אני ארכב על אופניים במשך חודשיים , ואז אצא לריצה , אני ארגיש שיפור ואוכל לרוץ פתאום 10KM בכיף ?

רכיבה תשפר לך את סבולת לב הריאה, אבל כדי לרוץ טוב תצטרך לרוץ כי זאת לא אותה עבודה של שרירים.
בגדול רכיבה פחות מקשה על הברכיים, אבל גם ריצה לפי סרגל מאמצים מותאם לא אמורה ליצור בעיות ברכיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית