אחר אתגר החודש: Grace

• פותח/ת השרשור
איך אפשר להשוות בכלל מתאמן מתחיל שלומד את התנועה עם מוט ריק או חימום, לבין עבודה על טכניקה עם מקל מטאטא. מתאמן מתחיל לא מכיר בכלל את התנועה וחייבים ללמוד מאפס, בלי מוט בכלל על הגב. בקשר לחימום, כשאני רק מתחילה את האימון קשה לי לרדת לסקוואט גם בלי מוט, אבל זה לא קשור.
אני אישית עם מוט ריק לא יכולה לבצע קלין שנראה נורמלי, אני חייבת קצת משקל עליו. נכון, אתה לא עובד על טכניקה עם ה- 1RM שלך, אבל גם לא עם מוט ריק. ולחלק מהאנשים כאן (לא לי...) 60ק"ג זה מוט ריק. בכל תרגיל.
אני מסכימה עם מורן שה-WOD הוא לא הזמן או המקום לעבוד על הטכניקה. בכל האימון על זמן של CrossFit ישנה פשרה הגיונית בטכניקה.
משקל שאתה יכול לעשות איתו שלושים חזרות סביר להניח שלולא השלושים חזרות, או גורם הזמן, היית עושה אותו בטכניקה מעולה.

אבל חלאס לברבר! תתחילו לעשות!

אימוני טכניקה אפשר ורצוי לעשות עם כל משקל (שהמתאמן יכול לבצע). ביצוע טכניקה טובה עם משקל קל (אפילו מגוחך - מוט ריק) עוזר בבניית ויותר מאוחר בהשרשת התנועות הנכונות ודפוסים מוטורים שאנחנו מכוונים אליהם. ראה burgener warmup, ראה ריפ שמתחיל כל מתאמן ממוט ריק.
יש תקלות טכניות שיתגלו רק כשיש משקל על המוט (מעט או יותר) ואותם כמובן צריך לפתור עם משקל על המוט. וגם לחזור קצת במשקל ולהדגיש את התיקון.

עם זאת, WOD על זמן הוא מקום מחורבן לעבוד על טכניקה. בגרייס אין זמן או צורך לנתח כל חזרה ולנסות לשנות דברים. כשאתה מתנשף כמו מנייאק, כל מה שצריך לדאוג הוא שהטכניקה שלך בטוחה והכי יעילה שאתה יכול באותו רגע. בגרייס צריך לבחור משקל שבו אפשר לעשות 30 חזרות עם טכניקה סבירה+ ולרוץ עם זה. בימים אחרים אפשר לשפר את הטכניקה בקלין-ג'רק.

wod הוא בהחלט לא המקום או הזמן להתחיל לתרגל טכניקה,בשביל זה יש ימי מנוחה.

אתה מודע לזה ש60ק"ג סקוואט זה משקל בדיחה? אתה מודע לעובדה שהבחור שאמרת לו עכשיו משהו על 60ק"ג עושה סקוואטים עם 200 קילו?

סיימתי
so?
לא שאלתי כמה הוא חזק,אנחנו מדברים על אימוני טכניקה ,וכאלה עושים בלי משקל בכלל או אם משקל זניח ,כדי שתשומת הלב תופנה כולה לדגשי טכניקה,ולא ידרשו מאמץ שיסיח את הדעת.

אם למר בחור כאן סקואט + 100 ק"ג לא מפריע שהוא מונח על הכתפיים,אז שיתרגל + 100 ק"ג.
שאר בני התמותה צריכים הדרגתיות!

כן הוא יודע שאני שונא לעשות אימונים ללא מגע , ואימונים ב50% מהירות .
לא אמרתי שהם מיותרים , אמרתי שאני עושה אותם כל אימון , אבל הערך שלהם נמוך לדעתי .

אני קראתי את הרקע שלך באימוני כח (אתה פרסמת אותו ) , ולכן על פי זה ועל פי מה שאתה כותב לדעתי חסר לך רקע בתחום הזה .
זה לא נועד לזלזל אבל אני לא יכול לקחת מישהוא ברצינות שהוא אומר שאני צריך לעשות אימוני טכניקה עם משקל נמוך , החוכמה זה לעבוד עם טכניקה טובה כאשר המשקל גבוה .
להביא לי אימון אירובי עם 60 קילו סקוואט ולהגיד שהוא קשה זה מצחיק , לרוץ 10 קילומטר יהיה לי יותר קשה .

אתה צודק,אני פרסמתי את הרקע שלי.
בוא תספר קצת על שלך ,אני חייב להודות שאין לי מושג מה אתה עושה.
אתה מתאמן בקרוספיט בצורה מסודרת?
עברת קורס מדריכים או הסמכה כלשהי?
יש לך רקע בעבודה עם ספורטאים מקצועיים?
כמה זמן אתה עוסק בספורט ובאילו ענפים?
איפה אתה מתאמן היום ותחת מי?

תרגיש חופשי לא לענות על חלק מהשאלות אם הן נראות לך לא רלוונטיות ,אני באמת סקרן לדעת ולא ממשיך בכיוון הרגיל שלנו 😵‍💫🥊

איך אפשר להשוות בכלל מתאמן מתחיל שלומד את התנועה עם מוט ריק או חימום, לבין עבודה על טכניקה עם מקל מטאטא. מתאמן מתחיל לא מכיר בכלל את התנועה וחייבים ללמוד מאפס, בלי מוט בכלל על הגב. בקשר לחימום, כשאני רק מתחילה את האימון קשה לי לרדת לסקוואט גם בלי מוט, אבל זה לא קשור.
אני אישית עם מוט ריק לא יכולה לבצע קלין שנראה נורמלי, אני חייבת קצת משקל עליו. נכון, אתה לא עובד על טכניקה עם ה- 1RM שלך, אבל גם לא עם מוט ריק. ולחלק מהאנשים כאן (לא לי...) 60ק"ג זה מוט ריק. בכל תרגיל.
אני מסכימה עם מורן שה-WOD הוא לא הזמן או המקום לעבוד על הטכניקה. בכל האימון על זמן של CrossFit ישנה פשרה הגיונית בטכניקה.
משקל שאתה יכול לעשות איתו שלושים חזרות סביר להניח שלולא השלושים חזרות, או גורם הזמן, היית עושה אותו בטכניקה מעולה.

אבל חלאס לברבר! תתחילו לעשות!

אין עם נשים אי אפשר להתווכח, אין שום מטרה באימון כמו גרייס לעבוד על טכניקה. האימון נהגה במטרה אחת כאימון מטבולי, את זה אפילו אומר הכוהן הגדול של חלק מפה ריפ בעצמו כאשר הוא נשאל לגביו.
רוצים לעבוד על טכניקה, תתחילו לעבוד עם משקל הדרגתי עד שמגיעים לטווח משקל מתאים שמאפשר לעבוד כמו שצריך על טכניקה ועדיין מספק את הגירוי המתאים. רוצים לעבוד על כוח, קדימה תעמיסו בהתאם לתוכנית שלכם והמלצות המאמנים וכו'.
אז קדימה לעשות וחאלס לברבר, מצליחים לבצע עם משקל מלא קדימה תראו תוצאות במקום לארגן תחרות השתנה!

תרגיש חופשי לא לענות על חלק מהשאלות אם הן נראות לך לא רלוונטיות ,אני באמת סקרן לדעת ולא ממשיך בכיוון הרגיל שלנו 😵‍💫🥊

אם זה באמת מעניין אותך , אני אשלח לך הודעה פרטית .
עדיין העובדה שאתה חושב שיש צורך לבצע אימוני טכניקה בלבד , זה גישה שאני לא מכיר לתחום אימוני הכח (אני לא מדבר על חימום , או הכנה תוך כדי האימון ) .

יש גישה בה נעשים אימוני מהירות אבל גם שם המשקלים לא קלים , והסיבה העיקרית שעושים אותם כי שאתה מאוד חזק יש גבול לכמה פעמים אתה יכול לעשות ME בשבוע .
בנוסף לחשיבות של מהירות התנועה, אבל עדיין יש הבדל גדול בין אימוני מהירות .
לבין עבודה על טכניקה נטו .

אתה בחור ממש משעשע, בחיי. מה זה אומר עליך כאדם (וכאיש "מקצוע") אם אתה רוצה שישפטו את הטענות שלך ע"פ ה"רקע" שלך ולא על סמך טיבן?

so?
לא שאלתי כמה הוא חזק,אנחנו מדברים על אימוני טכניקה ,וכאלה עושים בלי משקל בכלל או אם משקל זניח ,כדי שתשומת הלב תופנה כולה לדגשי טכניקה,ולא ידרשו מאמץ שיסיח את הדעת.

אם למר בחור כאן סקואט + 100 ק"ג לא מפריע שהוא מונח על הכתפיים,אז שיתרגל + 100 ק"ג.
אז 60 קילו מרגיש כמו מטאטא+- בשבילו, ואני חייב לציין שעבור רוב האנשים שעושים סקוואטים לתקופה של יותר מחודש.

so?

מה שאתה לא מבין זה שאתה צריך את ה 100 קילו האלה שיפריעו לך, כי טכניקה מושלמת עם 20 ק"ג לא שווה כלום ברגע שאתה הולך על משקל כבד.

התעוררתי היום בבוקר עם חשק לעשות את האתגר. לצערי הפלא שלי זייף והפסיק לצלם כל הזמן משום מה. בכל מקרה יש תעוד חלקי של כמה חזרות בודדות (אני אעלה בהמשך). האימון של היום :

פוש פרס הכל ל 3 חזרות :
40-60-70-80-90-100

האתגר עצמו:
5:42

חח רואים הא :120ag: ?

האמת לא ברור מה היה שם. חלק מהחזרות היו פוש פרס חלק פוש גיורק.

יפה מאוד. זמן מצוין והחזרות שיש בסרט מלאות וגם זה חשוב.

• פותח/ת השרשור
טוב, כנראה שוב לא הערכתי נכון את הכח המדהים שלי. עשיתי grace עם 65lbs כי ה 1RM שלי ב- power clean הוא 95lbs. עשיתי Push Press ולא Jerk.

זמן: 3:19

זה באמת היה מעט מידי משקל.

מישל, כל הכבוד על האתגר!

Back
למעלה תחתית