הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הורדת פרולקטין

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך

Prime

משתמש פעיל
471
130
נק' מוניטין:
291
471
130
רמת הפרולקטין אצלי במשך כמה בדיקות נוגעת בסף העליון (300-390), ולצערי אני גם מרגיש את ההשפעות של זה.
החרמנות נמוכה מאוד, זקפה שיורדת מהר והרגשה לפעמים מבאסת. למרות זאת הטסט' טוטאל יצא בגבול העליון, וטסט פרי לא מבצעים.
לקראת הבדיקה התעוררתי ב-7 בבוקר והלכתי לעשות את הבדיקות 2-3 שעות אחר כך.

אני בן 17. מתאמן 3 פעמים בשבוע FBW, כל אימון 40-45 דקות אינטנסיביות, ואחרי האימון 10 דקות של אינטרוולים בחבל.
מעולם לא נגעתי בחומרים, משקל תקין, אחוז שומן תקין (12-13), אוכל איכותי בלבד.

אני לא יודע מה לעשות, כי אחרי מספר ביקורים אצל 2 אנדוקרינולוגיות שונות אני לא מקבל שום טיפול ואף אחד לא מתייחס לבעיה שלי ברצינות.
איך אפשר לתקן את המצב?
מישהו?

לא יודע מה קרה אצלי אבל גם לי הייתה תקופה עם הבעיות שציינת וזה קרה כשהייתי בדל פחמימה קיצוני בזמן חיטוב וזה הפסיק בערך חודש אחרי שיצאתי ממנו

אז אם במקרה אתה בדל פחמימה או דיאטה קיצונית כלשהי זאת יכולה להיות אפשרות..

• פותח/ת השרשור
אתה בגיל ההיתבגרות וזה נורמאלי.שמעתי שויטמין סי יכול להוריד תנסה אין מה להפסיד.
אתה בטוח שזה נורמלי שבגיל ההתבגרות תהיה רמת חרמנות נמוכה וכל התופעות שציינתי?
אני גם רוצה להוסיף שאני מתעורר בבוקר בלי זקפה. כל שאר הבדיקות דם שביצעתי יצאו בנורמה והכל תקין...

עזרה מישהו?
@Aviad Barak
@Tom

אתה בטוח שזה נורמלי שבגיל ההתבגרות תהיה רמת חרמנות נמוכה וכל התופעות שציינתי?
אני גם רוצה להוסיף שאני מתעורר בבוקר בלי זקפה. כל שאר הבדיקות דם שביצעתי יצאו בנורמה והכל תקין...

עזרה מישהו?
@Aviad Barak
@Tom
אכן מדובר ברמות פרולקטין גבוהות ובגלל זה אין לך חשק מיני , רמות פרולקטין בגבר הם אמורים להיות על עשרות ולא מאות , תתיעץ עם רופא , אבל אתה יכול תמיד לנסות לקחת דוסטינקס זה לא יגרום לך לתופעות לוואי או משהו ,רמות פרולקטין אצל גברים הם אמורות להיות נמוכות מאוד

• פותח/ת השרשור
אכן מדובר ברמות פרולקטין גבוהות ובגלל זה אין לך חשק מיני , רמות פרולקטין בגבר הם אמורים להיות על עשרות ולא מאות , תתיעץ עם רופא , אבל אתה יכול תמיד לנסות לקחת דוסטינקס זה לא יגרום לך לתופעות לוואי או משהו ,רמות פרולקטין אצל גברים הם אמורות להיות נמוכות מאוד
כמו שאמרתי הייתי אצל 2 רופאים שונים ואני לא מקבל שום טיפול כי הם בטוחים שהכל בסדר (אפילו שכבר שנה אני מרגיש לא חד)
כשהעלתי את הנושא של דוסטינקס ובכלל להוריד את הפרולקטין הם ישר קטלו אותי ואמרו לי שאני משוגע והם לא יתנו לי שום תרופה.
וואלה לא יודע מה צריך לעשות כדי לקבל טיפול.

ומקריאה שעשיתי הבנתי שהמינון של הדוסטינקס לגבר הוא ממש נמוך, משהו כמו חצי כדור פעם ב-3 ימים?
אפשר לפרט איך אמור להראות טיפול לפרולקטין? (מינון ותקופה)

רמת הפרולקטין אצלי במשך כמה בדיקות נוגעת בסף העליון (300-390), ולצערי אני גם מרגיש את ההשפעות של זה.
החרמנות נמוכה מאוד, זקפה שיורדת מהר והרגשה לפעמים מבאסת. למרות זאת הטסט' טוטאל יצא בגבול העליון, וטסט פרי לא מבצעים.
לקראת הבדיקה התעוררתי ב-7 בבוקר והלכתי לעשות את הבדיקות 2-3 שעות אחר כך.

אני בן 17. מתאמן 3 פעמים בשבוע FBW, כל אימון 40-45 דקות אינטנסיביות, ואחרי האימון 10 דקות של אינטרוולים בחבל.
מעולם לא נגעתי בחומרים, משקל תקין, אחוז שומן תקין (12-13), אוכל איכותי בלבד.

אני לא יודע מה לעשות, כי אחרי מספר ביקורים אצל 2 אנדוקרינולוגיות שונות אני לא מקבל שום טיפול ואף אחד לא מתייחס לבעיה שלי ברצינות.
איך אפשר לתקן את המצב?
מישהו?

כמה בדיקות עשית לפרולקטין?

כמו שאמרתי הייתי אצל 2 רופאים שונים ואני לא מקבל שום טיפול כי הם בטוחים שהכל בסדר (אפילו שכבר שנה אני מרגיש לא חד)
כשהעלתי את הנושא של דוסטינקס ובכלל להוריד את הפרולקטין הם ישר קטלו אותי ואמרו לי שאני משוגע והם לא יתנו לי שום תרופה.
וואלה לא יודע מה צריך לעשות כדי לקבל טיפול.

ומקריאה שעשיתי הבנתי שהמינון של הדוסטינקס לגבר הוא ממש נמוך, משהו כמו חצי כדור פעם ב-3 ימים?
אפשר לפרט איך אמור להראות טיפול לפרולקטין? (מינון ותקופה)
אתה לא חייב ללכת דרך רופאים כדי לטפל בפרולקטין יש הרבה רופאים שהם בורים ואפשר להשיג דוסטינקס רפואי ללא בית מרקחת אבל גם ברור שלא פה כי זה לא חוקי

בדיקת פרולקטין היא בדיקה מאוד לא אמינה ומושפית מתיזמון, קיום יחסי מין, גירוי ועוד.
דוסטינקס, כדופמין אגוניסט אכן מפחית רמות פרולקטין אפילו במינונים מאוד נמוכים, אלא שכלל לא השתכנעתי שהסימפטומים שציינת מכווינים בהכרח למסקנה שמדובר בפרולקטין גבוה.
יתר-על-כן, פרולקטין גבוה באופן שאינו טרנזיאנטי אינו מתרחש כתוצאה מתחלופת עונות אלא ממספר מקורות. על כן יש לאבחן את המקור לבעיה (במידה ובכלל יש בעיה), טרם או במקביל לטיפול בסימפטומים.

• פותח/ת השרשור
כולם סביב 300 ומעלה? היית ער כשעתיים מינימום לפני הבדיקה?
כן, כל בדיקה 300+ וער שעתיים-שלוש לפני הבדיקה
אתה לא חייב ללכת דרך רופאים כדי לטפל בפרולקטין יש הרבה רופאים שהם בורים ואפשר להשיג דוסטינקס רפואי ללא בית מרקחת אבל גם ברור שלא פה כי זה לא חוקי
צודק אבל אני לא יודע מינונים, תקופה וכו'.. אתה יכול לפרט?
בדיקת פרולקטין היא בדיקה מאוד לא אמינה ומושפית מתיזמון, קיום יחסי מין, גירוי ועוד.
דוסטינקס, כדופמין אגוניסט אכן מפחית רמות פרולקטין אפילו במינונים מאוד נמוכים, אלא שכלל לא השתכנעתי שהסימפטומים שציינת מכווינים בהכרח למסקנה שמדובר בפרולקטין גבוה.
יתר-על-כן, פרולקטין גבוה באופן שאינו טרנזיאנטי אינו מתרחש כתוצאה מתחלופת עונות אלא ממספר מקורות. על כן יש לאבחן את המקור לבעיה (במידה ובכלל יש בעיה), טרם או במקביל לטיפול בסימפטומים.
אני לא יודע מה להגיד לך, הפרופיל ההורמונלי יצא תקין יחסית, חוץ מפרולקטין. זו הסיבה שאני חושב לטפל דווקא בזה.

כן, כל בדיקה 300+ וער שעתיים-שלוש לפני הבדיקה

צודק אבל אני לא יודע מינונים, תקופה וכו'.. אתה יכול לפרט?

אני לא יודע מה להגיד לך, הפרופיל ההורמונלי יצא תקין יחסית, חוץ מפרולקטין. זו הסיבה שאני חושב לטפל דווקא בזה.
0.25מג פעמיים בשבוע שני חמישי או ראשון רביעי , זאת אומרת 0.5מג בשבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית