הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיגוע דקירה בת"א, החייל נפצע אנושות ונפטר מפצעיו.

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
רק מחזק את דבריי אחי ;)
מקרה ששמעתי בבית כנסת בשבת האחרונה:
פלוגה כלשהי עברה במחנה פליטים כלשהו,ומלמעלה מישהו התכוון לזרוק מקרר על הג'יפ,המפקד שישב בג'יפ ירה בערבי וקיבל 10 שנים בכלא צבאי.
מדובר על 2002-3.
הצבא שלנו זה הצבא הכי ביזיוני כנראה בעולם,חייל שמקפח את חייו נענש כי השיב אש לגורם עוין,איפה עוד יש צבא כזה סמרטוט???

אני מאד מסכים איתכם לגבי החוסר גיבוי ומצד שני גם ראיתי הרבה מקרים של גיבוי מלא והעלמת עין מאנשים בדרגות בכירות.

יש נהלי פתיחה באש ואין הרבה תחום אפור. צריך לדעת לסלול דרך החוקים.
לא מצב אידיאלי אבל אין ברירה זה מה שאתה עושה כשאתה מוקף אויבים ואתה חייב לשמור על התומכים שלך בכל מחיר.

הרבה תחום אפור
53db80d0411217d4.jpg

שאלה רצינית-למה שבנאדם ילך לקרבי להגן על מדינה שיורקת לו בפנים כשהוא מגן עליה????בושה!!ומתי נפסיק לחשבן לעולם ונתחיל להגן על עצמנו כמו כל מדינה אחרת?

שאלה רצינית-למה שבנאדם ילך לקרבי להגן על מדינה שיורקת לו בפנים כשהוא מגן עליה????בושה!!ומתי נפסיק לחשבן לעולם ונתחיל להגן על עצמנו כמו כל מדינה אחרת?

תשובה רצינית:
1. כי יש עוד תקווה שמישהו יעשה פה שינוי.
2. כי אין ברירה אחרת. מישהו צריך לעשות את זה.

תשובה רצינית:
1. כי יש עוד תקווה שמישהו יעשה פה שינוי.
2. כי אין ברירה אחרת. מישהו צריך לעשות את זה.
נכון אין ברירה,אבל מי שעושה את זה זה פראיר רציני,למה שמישהו יסכן את החיים שלו שלוש שנים וכשהוא מיישם מה שהוא הוכשר בשבילו הוא מקבל זין לפה בצורת כלא צבאי??

למה עשיתי את זה בשביל ביבי?
עשיתי בשביל אמא, אבא וסבתא.

אל תהיה חכמולוג,הבנת מה הכוונה שלי,למה בנאדם צריך להגן על המדינה שהמדינה יורקת לו בפנים שהיא הכי צריך???מתי יקום מנהיג שיעשה עם ה משו זאת השאלה

אל תהיה חכמולוג,הבנת מה הכוונה שלי,למה בנאדם צריך להגן על המדינה שהמדינה יורקת לו בפנים שהיא הכי צריך???מתי יקום מנהיג שיעשה עם ה משו זאת השאלה
אל תגיד לי לא להיות חכמולוג.
הייתי לוחם, חפ"ש, מ"כ..תקופה קצרה סמל מחלקה.
אכלתי הרבה חרא בחברון, עזה, עמוד ענן וכד'. אני אומר לך בשביל מה אני הייתי שם.
בשלב מסויים, למה שציינתי, מתווספים גם החברים מהפלוגה.
אם אתה לא רוצה להבין את זה, לך דחוף.

אל תגיד לי לא להיות חכמולוג.
הייתי לוחם, חפ"ש, מ"כ..תקופה קצרה סמל מחלקה.
אכלתי הרבה חרא בחברון, עזה, עמוד ענן וכד'. אני אומר לך בשביל מה אני הייתי שם.
בשלב מסויים, למה שציינתי, מתווספים גם החברים מהפלוגה.
אם אתה לא רוצה להבין את זה, לך דחוף.
גם אני הייתי קרבי,ברור שאתה שם בשביל המשפחה ובשטח עצמו בשביל החברים,אבל אני בניגוד אליך שראיתי את המקרה של דוד הנחלואי ועוד מלא מקרים דומים העצבנתי שלא עושים עם זה משו ובמקום לגבות את החייל אז שולחים אותו לכלא,זה נקרא להיות פראייר שאתה עושה משו טוב ומקבל זין (ואף אחד לא הולך לקרבי בשביל מדליות אבל לפחות שכשאתה מיישם מה שלימדו אותך שהמדינה לא תזרוק עליך)

גם אני הייתי קרבי,ברור שאתה שם בשביל המשפחה ובשטח עצמו בשביל החברים,אבל אני בניגוד אליך שראיתי את המקרה של דוד הנחלואי ועוד מלא מקרים דומים העצבנתי שלא עושים עם זה משו ובמקום לגבות את החייל אז שולחים אותו לכלא,זה נקרא להיות פראייר שאתה עושה משו טוב ומקבל זין (ואף אחד לא הולך לקרבי בשביל מדליות אבל לפחות שכשאתה מיישם מה שלימדו אותך שהמדינה לא תזרוק עליך)
דוד הנחלוואי היה חפ"ש דבע.
כן. זה מה שהוא היה.
לאיים בנשק על ילדודס שבאים עלייך?אתה מסכן תגיד לי?איך הגעת למצב שהם מתקרבים אלייך ככה?רק כי אתה חייל מסכן וזרקן שמשחק בטלפון במקום להתעסק בתכלס. ואל תגיד לי שאני חרטטן, אני יודע טוב מאוד מה הולך שם ואני מכיר את סוג האנשים.

אז מה אם הוא חפש או אפילו רמטכל??לאיים על ילדודס?לא יודע איזה סירטון ראית הם לא בדיוק היו ילדים,והוא נגיע למצב שבאים אליו מכל הכיוונים כי שוב פעם המדינה זורקת זין ורק כאשר מקיפים אותך מכל הכיוונים אתה יכול לדרוך נשק,וגם אז אתה לא בסדר
ממליץ לך לבדוק בתעודת שחרור שלך את התפקיד הצבאי שלך,לוחם לא היית זה בטוח

אז מה אם הוא חפש או אפילו רמטכל??לאיים על ילדודס?לא יודע איזה סירטון ראית הם לא בדיוק היו ילדים,והוא נגיע למצב שבאים אליו מכל הכיוונים כי שוב פעם המדינה זורקת זין ורק כאשר מקיפים אותך מכל הכיוונים אתה יכול לדרוך נשק,וגם אז אתה לא בסדר
ממליץ לך לבדוק בתעודת שחרור שלך את התפקיד הצבאי שלך,לוחם לא היית זה בטוח
הם לא באו אליו מכל הכיוונים סתם. יש תהליך שקורה.
אבן לא נזרקת, מישהו זורק אותה.
אתה חושב שאותי לא הקיפו אף פעם?לא עמד מולי קיר של אנשים שעומדים וזורקים אבנים?אתה תופס אחד אחד ומפוצץ אותם במקום.
מה יעזור לי לדרוך?נראה לך שהם לא מכירים את החוקים?אל תהיה ילד.
היה לי חבר, אחלה גבר, אחלה מפקד. הצמיד קנה לרכה של ערבי במחסום, הערבי אמר לו בוא תירה. מש"ל.

דברים עושים בשכל. אתה לא רמבו.
החוקים לפתיחה באש הם על הפנים, אבל יש דרכים לעבוד בצורה נכונה ואפקטיבית גם תחת החוקים האלה. זה שאנשים בוחרים להיות קוקסינלים זה סיפור אחר..

אתה יודע מה זה לינץ?אתה יכול שניה אחת להסתכל על שממה וחמש שניות אחרי זה להיות מוקף,אבל עזוב אנחנו סתם מדברים פה באוויר,שורה תחתונה לדעתי צעיר בן 18 שמתגייס לקרבי ורואה מקרה כזה חושב פעמיים אם קרבי זה המקום בשבילו,למרות הרצון לשרת ולעשות משו משמעותי בשירות

שום הרתעה ושום נעליים אני ילד בן 16 שנוסע יום יום על מדים נצרת עילית-חיפה ועובר במקומות לא הכי ״ידידותיים״ (בינהם הכניסה לכפר כנא) ותאכלס מה אני יכול לעשות כדי להגן על עצמי? כלום. הם לא מבדילים אם אני חייל או תלמיד בבית ספר צבאי כמו כמעט כול אזרח.. חוץ מזה אני נוסע בחברה בשם נצרת טורס ו90% מהאוטובוס הם בני דודינו היקרים ככה שבכול רגע נתון אחד מאותם מחבלים יכול לשבת לידי, ואני בטוח במאתיים אחוז שלפחות פעם ביומיים מישהו שרואה אותי באוטובוס חושב לעצמו בראש היתי רוצה לדקור אותו... מה אני יכול לעשות עם זה? כלום! ראו מקרה עדן אטיאס (גם הוא מנצרת עילית)... בקיצור, גם אני מפחד ללכת על מדים, דווקא כשבדרך כלל הלכתי בגאווה ובטחון.. ובצדק!

הייתי אומר שאני אשמח לשמוע איך השמאל יגיבו על זה אבל האמת שזה פשוט יעצבן אותי.
במקום שיגנה את מעשה הדקירה וישלח החלמה מהירה לחייל, הוא החליט לברך שלא הוציאו את ה״דוקר״ להורג

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 18.4 · צפיות: 105
החייל נפטר.
בינתיים המחבל מקבל טיפול רפואי יותר טוב ממני ובטח אוכל יותר טוב ממני.אבל אני חייל אז זה לא צריך לדאוג לי.

רק לראות את התגובה של מירב מיכאלי הבוגדת הזאת , מעלה לי ת'סעיף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית