הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיגוע דקירה בת"א, החייל נפצע אנושות ונפטר מפצעיו.

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
כל התשובות נכונות.
המעניין הוא שביקשת הוכחה. אין שום בעיה לספק לך הוכחה, השאלה היא האם אתה חושב אחרת?
כן
קודם כל, בתנ''ך יש כמה פסוקים על רציחות שעלולים לזעזע אותך, אז שלא תחשוב שהקוראן יותר טוב. כל הדתות מגעילות.
לגבי החינוך, אני גם חושב אחרת, בדיוק כמו שיש מיעוט שמחנך את בניו ככה, יש גם מתנחלים לדוגמא שמחנכים לשנאת ערבים.

כן
קודם כל, בתנ''ך יש כמה פסוקים על רציחות שעלולים לזעזע אותך, אז שלא תחשוב שהקוראן יותר טוב. כל הדתות מגעילות.
לגבי החינוך, אני גם חושב אחרת, בדיוק כמו שיש מיעוט שמחנך את בניו ככה, יש גם מתנחלים לדוגמא שמחנכים לשנאת ערבים.
אפרופו דת וקוראן, איך אתה מסביר שכל הארגוני טרור למיניהם הם רק מוסלמים?

כן
אלא שאני לא אדם דתי. בניגוד לערבי הממוצע (וגם שאינו ממוצע) שחושב מאז המאה ה-12 ונעילת שערי האג'תהאד, שאין לסטות מהפרשנות הישירה לדברי הקוראן.
בנוגע לחינוך, אתה אפילו רחוק יותר מהמציאות. הערבי במזרח התיכון מתחנך מגיל הגן באמצעות אסופת שקרים מחרידים ושוב, גם כאן הזכרת שוליים שלמעשה אינך מכיר (סתם המצאת, אתה לא באמת מכיר קבוצת ימנים קיצוניים המחנכת פורמלית את ילדיהם כך), לעומת כלל האוכלוסיה (לא רוב, כלל).
אני חייב להעיר לך שבניסיון להיות לא קונפורמיסט, אתה נע על הספקטרום שבין עיוור ובור לשקרן.

אפרופו דת וקוראן, איך אתה מסביר שכל הארגוני טרור למיניהם הם רק מוסלמים?
האמת שאין לי מושג, בטח נעשו מחקרים בנושא
סתם המצאת, אתה לא באמת מכיר קבוצת ימנים קיצוניים המחנכת פורמלית את ילדיהם כך
איך אתה חושב שילדים מתנחלים שמיידים אבנים חונכו?
ערבי במזרח התיכון מתחנך מגיל הגן באמצעות אסופת שקרים מחרידים
אני חייב להעיר לך שבניסיון להיות לא קונפורמיסט, אתה נע על הספקטרום שבין עיוור ובור לשקרן.
אה, ואתה ביקרת בגן ילדים ערבי ושמעת את אוסף השקרים המחרידים? כל הקיצוניים בכל דת גדלו על שקרים מחרידים, בגלל זה קיצוניים ממשיכים להתקיים

אפרופו דת וקוראן, איך אתה מסביר שכל הארגוני טרור למיניהם הם רק מוסלמים? לא סתם יש משפט שאומר -"לא כל המוסלמים הם מחבלים, אבל כל המחבלים הם מוסלמים".
אולי כי המחבלים באים מאוכלוסיות עניות במדינות עניות שהחינוך שם גרוע או לא קיים, איפה שסטטיסטית יש הרבה מוסלמים?

קח לדוגמא את אמריקה ואפילו אירופה שאוהבים לתאר אותה כנכבשת על ידי מוסלמים. כמה מקרי טרור יש שם וכמה מהם מבוצעים על ידי מוסלמים יחסית לחלק שלהם באוכלוסייה? מספר אפסי.

ברגע שאנשים חיים טוב והם שווי זכויות לשאר האזרחים הם לא יפנו לטרור באופן טבעי.

אולי כי המחבלים באים מאוכלוסיות עניות במדינות עניות שהחינוך שם גרוע או לא קיים, איפה שסטטיסטית יש הרבה מוסלמים?

קח לדוגמא את אמריקה ואפילו אירופה שאוהבים לתאר אותה כנכבשת על ידי מוסלמים. כמה מקרי טרור יש שם וכמה מהם מבוצעים על ידי מוסלמים יחסית לחלק שלהם באוכלוסייה? מספר אפסי.
זה רק עניין של זמן עד שדעאש יחולל פיגועי טרור ברחבי אירופה. תן לזמן לעשות את שלו.

יש לך סטטיסטיקה? סתם מסקרנות. אאל"ט דווקא קראתי איפה שהוא שמהגרי העבודה מהמדינות המוסלמיות אחראים היום לרוב הפשע שם. יותר מקבוצות אתניות אחרות. (מה שהסיבה לא תיהיה)

האמת שאין לי מושג, בטח נעשו מחקרים בנושא

איך אתה חושב שילדים מתנחלים שמיידים אבנים חונכו?

אה, ואתה ביקרת בגן ילדים ערבי ושמעת את אוסף השקרים המחרידים? כל הקיצוניים בכל דת גדלו על שקרים מחרידים, בגלל זה קיצוניים ממשיכים להתקיים
אני לא חושב על אותם המתנחלים שמיידים אבנים. הם מבצעים עבירה ואני לא שוטר ולא תליין. את החינוך הפורמלי שלהם קל להכיר, הוא זהה לשלך.
עדיין, אין צורך לבקר בבית ספר של ערבי בכדי להבין שהחינוך הפורמלי שלו קורא להשמדתך. זאת עובדה ידועה שאף אחד לא מכחיש. אתה יושב בד'ר אלאסלאם ואתה כופר. את האיסלאם אין לפרש. האיסלאם יקבע כל צעד בחייו ובהלכותיו של המוסלמי.
אני באמת חושב שיש לך כוונה טובה, אלא שאתה עד כדי כך לא נותן לעובדות לבלבל אותך שאתה פשוט נמנע מהן בכל מחיר.

אני לא חושב על אותם המתנחלים שמיידים אבנים. הם מבצעים עבירה ואני לא שוטר ולא תליין. את החינוך הפורמלי שלהם קל להכיר, הוא זהה לשלך.
הם עבריינים כמו הפלסטינים שמיידים אבנים, אלה שחונכו מגיל 0 לטרור
עדיין, אין צורך לבקר בבית ספר של ערבי בכדי להבין שהחינוך הפורמלי שלו קורא להשמדתך. זאת עובדה ידועה שאף אחד לא מכחיש. אתה יושב בד'ר אלאסלאם ואתה כופר. את האיסלאם אין לפרש. האיסלאם יקבע כל צעד בחייו ובהלכותיו של המוסלמי.
אני באמת חושב שיש לך כוונה טובה, אלא שאתה עד כדי כך לא נותן לעובדות לבלבל אותך שאתה פשוט נמנע מהן בכל מחיר.
התנ''ך לא קובע כל צעד בחייו ובהלכותיו של היהודי?

הם עבריינים כמו הפלסטינים שמיידים אבנים, אלה שחונכו מגיל 0 לטרור

התנ''ך לא קובע כל צעד בחייו ובהלכותיו של היהודי?
לא. התנ"ך לא קובע. האסלאם היא דת יסודנית והיהדות לא.

יכול להיות שזה רק אני, אבל אני רואה שהתנ''ך מכתיב לחרדים לדוגמא את החיים לגמרי
זה ממש לא משנה מה אתה רואה, כי אתה רושם שטויות. כמעט כל היקש שלך לא נכון והקונספציה שלך שכנראה נובעת מתוך סלידה מדת באשר היא (שאני בהחלט יכול לזרום איתה) גורמת לך להיות קהה להבדלים בסיסיים בין הדתות ובין המאמינים.

זה ממש לא משנה מה אתה רואה, כי אתה רושם שטויות. כמעט כל היקש שלך לא נכון והקונספציה שלך שכנראה נובעת מתוך סלידה מדת באשר היא (שאני בהחלט יכול לזרום איתה) גורמת לך להיות קהה להבדלים בסיסיים בין הדתות ובין המאמינים.
טוב אז תסביר לי, איך הצורה שבה החרדים חיים לפי הדת היהודית שונה מהצורה שבה הערבים חיים לפי הדת המוסלמית?

שמענו את הסיפורים האלה שאם המצב הכלכלי שלהם יהיה בסדר הם ישבו בשקט, אתה יכול ללכת ולחפש כמה ערבים מאירופה שהם אקדמים ו/או ממשפחה מובססת העדיפו את דעאש על רמת חיים טובה יותר משל רוב הפורום הזה..
1. המצב הכלכלי שלהם אף פעם לא היה טוב, ככה שה"שמענו שהם ישבו בשקט אם יהיה" - לא היה - אז לא שמעת כלום.
2. בוא תספק לכולנו סטטיסטיקה כמה בחרו להצטרף לדעאש מכלל הערבים האקדמאים בכלל אירופה - התוצאה תהיה 0.00001% אם לא פחות - אבל זה כיף לקחת 5 שהצטרפו והיו אקדמאים ולהלכיל עליהם את כולם.
3. המטרה היא לא לתת להם כלכלה חזקה אלא מדינה. הגבתי על זה בעבר, אבל האופציות ש"על השולחן" אם לערבים תהיה מדינה הם הרבה יותר פתוחות הן צבאית והן מדינית מבחינת הממשלה. כרגע אתה נלחם בעם שאינך רוצך לספח לשטח שלך שנמצא תחת השלטון שלך. יש שיקראו לזה גטו, יש שיקראו לזה אפרטהייד - זה לא משנה ההגדרה: או שתספח את השטחים כמו שנעשה ברמת הגולן או שתתנתק מהם טוטאלית ותקבע שם מדינה משלהם. אם יש לך פתרונות אחרים חוץ מלומר "לא מביא להם בחיים מדינה, תראהמ ה קרה כש..." אז נוכל להתקדם. כרגע הימין לא מביא שום פתרון - כולם נגד החזרת שטחים - כולם נגד הקמת מדינה פלסטינית - כולם נגד הסדר מדיני. עכשיו תשאל את השאלות הבאות ואף אחד לא ידע לענות עליהן, שזה מצחיק בפני עצמו:

1. מה הפתרון החילופי שלך? אם התשובה היא להשאיר את המצב כמו שהוא ולקוות לשקט, אתם חיים בסרט.
2. מדוע אינך רוצה לתת את מזרח ירושלים לערבים? 99% מהאוכלוסיה שם ערבים. יהודים מפחדים להסתובב שם הן בבוקר והן בערב. השטח הזה לא היה לעולם של ישראל אם ירדן לא הייתה תוקפת את ישראל במלחמת ששת הימים. אז לומר "זה תמיד היה ויהיה שלנו" זה פשוט לשקר לעצמך ולהיסטוריה האחרונה של האזור.
3. נטענת הטענה שאין רצף טריטורילי בין עזה ליו"ש. הוצעו מספר פתרונות כמו: גשר, מנהרה, ואפילו דברים ביזארים כמו כביש עוקף ירדן.
אפשר ליצור רצף טריטורילי אם רוצים - כשלא רוצים אז שום דבר לא נוצר.

מה הפתרון שלך כרגע לסכסוך? לומר לרסס אותם אחד אחד או "להשטיח את עזה" זה בדיוק הדבליזם של אנשים שאינם מבינים דדבר במשפט בין לאומי, יחסים בין מדינות, חוק באופן כללי והשלכות מדיניות, כלכליות וחברתיות על מצב שכזה על המדינה עצמה. צריך להיות ממש דביל חסר השכלה כדי לומר "להשטיח את עזה" או "לזרוק את כל הערבים לים". מצטער אבל אם משהו איי פעם טען את זה פה, ממליץ לך לשים את הראש באמבטיה עם קרח ולנסות להבין למה זה בלתי אפשרי.
כרגע, אפשר למנוע את כל ההתפרועיות הללו בטווח הקצר אם יפעילו "קצת" כוח. הערבים בהחלט יכולים לסגת אחורה. אבל בטווח הארוך השנאה שלהם והכעס רק יתעצם ובאיזשהו שלב, עם גידול האוכלוסיה המסיבי שלהם (המון ילדים לבית בודד) יביא מצב של אינתיפאדה שישראל לא תוכל להשתלט עליה חוץ מטבח סגנון סוריה - ואז נחייה ונראה כמה יהיו בעד זה כי הישראלים לא ירצו לצאת מהבית בכלל והכל ישותק פה. זה כמובן תרחיש בלהות, אבל הוא אכן קיים ודיי רחוק.

נערך לאחרונה:
טוב אז תסביר לי, איך הצורה שבה החרדים חיים לפי הדת היהודית שונה מהצורה שבה הערבים חיים לפי הדת המוסלמית?
אני יכול להסביר לך, אבל אז אתה תהיה גם עצל... מספיק שאומר שהחרדים לא לוקחים כלום מהתנך ללא פרשנות.
למה אתה עסוק בחרדים? הרי הקשר בינם לבין ציונות ומדינת ישראל קלוש כשבנוסף, הם מיעוט.
בקרב הערבים, לא מדובר בדעת הרוב אלא באמונת הכלל.

למה אתה עסוק בחרדים? הרי הקשר בינם לבין ציונות ומדינת ישראל קלוש כשבנוסף, הם מיעוט.
אתה חושב שהקשר בין דאעש לדוגמא לבין האיסלאם הוא לא מקרי? הם חבורת מטורפים שמשתמשים באיסלאם כדי לממש את הסטיות שלהם
בקרב הערבים, לא מדובר בדעת הרוב אלא באמונת הכלל.
לזה יש לך הוכחה כלשהי?

אתה חושב שהקשר בין דאעש לדוגמא לבין האיסלאם הוא לא מקרי? הם חבורת מטורפים שמשתמשים באיסלאם כדי לממש את הסטיות שלהם

לזה יש לך הוכחה כלשהי?
כן. יש הוכחות. כמושכבר הסברתי לך, לא צריך לחפש אותן. זה האסלאם. אין אף מנהיג ערבי שטוען אחרת ואין אף מנהיג ערבי שלא טען זאת.

בנוגע לדעא"ש, המעניין הוא שהם אינם סוטים כלל אלא פשוט כל כך יסודניים. זאת הטענה העיקרית שלהם, ששוב, הובאה לציטוט בכל התבטאות לתקשורת.
למעשה, הם ממשיכים מסעות הכיבוש של מוחמד ועד לסגירת שערי האיג'תהאד כהגדרתם. כלומר האיסלאם כפי שכל מוסלמי בעולם מכיר בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית