הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פיגוע דקירה בת"א, החייל נפצע אנושות ונפטר מפצעיו.

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
כן. יש הוכחות. כמושכבר הסברתי לך, לא צריך לחפש אותן. זה האסלאם. אין אף מנהיג ערבי שטוען אחרת ואין אף מנהיג ערבי שלא טען זאת.

בנוגע לדעא"ש, המעניין הוא שהם אינם סוטים כלל אלא פשוט כל כך יסודניים. זאת הטענה העיקרית שלהם, ששוב, הובאה לציטוט בכל התבטאות לתקשורת.
למעשה, הם ממשיכים מסעות הכיבוש של מוחמד ועד לסגירת שערי האיג'תהאד כהגדרתם. כלומר האיסלאם כפי שכל מוסלמי בעולם מכיר בו.
אוקיי דאעש יסודניים, אם תקום קבוצה יסודניית ביהדות, זה יראה לא פחות גרוע
לא יודע כמה זה אומר על האיסלאם שקמה קבוצה כזו קיצונית, לדעתי לא הרבה.

חבל שאתה לא מכיר את היהדות שאתה כותב כאלה שטויות.

אני אוהב אחת לתקופה לבחון אם אני עדיין חד. חד מאוד... נהיה בקשר.

דיון נוראי.. תאמינו לי.
ראינו איזה שלום נהיה אחרי שמסרנו את גוש קטיף, כי הערבושים שעברו לשם הפסיקו לתקוף את אזרחי מדינת ישראל הדרומיים, ואפילו אלו החיים במרכז.
אי אפשר לסמוך על האויב הערבי, היום נסענו במשאית דרך חווארה , כפר ערבי למי שלא מכיר על ציר 60 , בצד הכביש נפל אדם מבוגר ועצרנו את המשאית ואחד הנגדים ירד לעזור לו לקום, תהיו בטוחים שהדבר היחיד ששמתי לב אליו זה כל הקהל מסביב ובחנתי כל אחד בשבע עיניים לכל מקרה שיקרה , במיוחד אחרי תגי מחיר שהיו אתמול.
קל לדבר, אבל אני כבר מפחד לעמוד בצמתים , בתחנות אוטובוס שנמצאים בהם ערבים , או אפילו שנמצאים בהם רק יהודים, מהחשש שאולי מהכביש מישהו יבוא וידרוס אותי.

אני מצליח להבין את הגישה של השמאל בארץ.. לא האידיוטים הקיצוניים, החברה שמדברים על שלום.
גם ככה גרים שם בעיקר ערבים. ניתן להם מדינה, נדאג לרצף טריטוריאלי. אם יעשו בלאגן נתקוף אותם כמדינה מול מדינה.
בפועל זה לא יעבוד. אתה מוותר על שטחים מהמדינה שלך בשביל שקט זמני, שאח"כ יבוא לך בטילים על נתב"ג, לינצ'ים בלי סוף והרבה פחות יכולת להגן על עצמך תוך איבוד של יותר מידי חיי אדם.

הם לא רוצים שלום, הם רוצים שאתה לא תהיה פה. ובגלל זה הפתרון שאני רואה הוא להמשיך לשלוט בשטחי מדינת ישראל. לתת להם זכויות כאזרחים אך גם את אותן חובות שחלים על כולנו וכמובן ענישה מחמירה. עשית פיגוע? אפילו אם זה קטן ביותר נשללת לך האזרחות ואתה מוגלה מהמדינה.. לאן? לך חפש.
וכן, זה יתפוס לשני הצדדים.

אני מצליח להבין את הגישה של השמאל בארץ.. לא האידיוטים הקיצוניים, החברה שמדברים על שלום.
גם ככה גרים שם בעיקר ערבים. ניתן להם מדינה, נדאג לרצף טריטוריאלי. אם יעשו בלאגן נתקוף אותם כמדינה מול מדינה.
בפועל זה לא יעבוד. אתה מוותר על שטחים מהמדינה שלך בשביל שקט זמני, שאח"כ יבוא לך בטילים על נתב"ג, לינצ'ים בלי סוף והרבה פחות יכולת להגן על עצמך תוך איבוד של יותר מידי חיי אדם.

הם לא רוצים שלום, הם רוצים שאתה לא תהיה פה. ובגלל זה הפתרון שאני רואה הוא להמשיך לשלוט בשטחי מדינת ישראל. לתת להם זכויות כאזרחים אך גם את אותן חובות שחלים על כולנו וכמובן ענישה מחמירה. עשית פיגוע? אפילו אם זה קטן ביותר נשללת לך האזרחות ואתה מוגלה מהמדינה.. לאן? לך חפש.
וכן, זה יתפוס לשני הצדדים.
עזוב את העניין הראשון שדיברת עליו מהבחינה הערבית, מהבחינה היהודית יש לך עשרות אלפי תושבים שלא יעזבו את המקומות שהם גרים בהם, את אחי , משפחה של 8 נפשות גירשו מהבית לפני 3 שנים כי בן דוד החליט שהשטח שייך לו.. כמובן שהיום הבית הישן נטוש ואין שם כלום, חוץ מזכרונות וכאב לב לעבור לגור בבית שקטן ב30-40 אחוז מהבית הקודם

עזוב את העניין הראשון שדיברת עליו מהבחינה הערבית, מהבחינה היהודית יש לך עשרות אלפי תושבים שלא יעזבו את המקומות שהם גרים בהם, את אחי , משפחה של 8 נפשות גירשו מהבית לפני 3 שנים כי בן דוד החליט שהשטח שייך לו.. כמובן שהיום הבית הישן נטוש ואין שם כלום, חוץ מזכרונות וכאב לב לעבור לגור בבית שקטן ב30-40 אחוז מהבית הקודם

ולצערי כמו אחיך יש עוד הרבה.
אנשים שהיה להם בית ושטח פרטי גדול וכרגע הם חיים בקרוואן מטר על מטר כמו עובדים זרים.
אני לא מאמין שיהיה שלום מתישהו אבל אני כן מאמין, וכמה שזה נשמע גדול ומפוצץ, שאין לנו ארץ אחרת וחייבים לשמור על מה שיש.

ולצערי כמו אחיך יש עוד הרבה.
אנשים שהיה להם בית ושטח פרטי גדול וכרגע הם חיים בקרוואן מטר על מטר כמו עובדים זרים.
אני לא מאמין שיהיה שלום מתישהו אבל אני כן מאמין, וכמה שזה נשמע גדול ומפוצץ, שאין לנו ארץ אחרת וחייבים לשמור על מה שיש.
זה לא גדול ולא מפוצץ.. פשוט יש לזה מחיר.

תמים או טיפש
c26809e3a038ae40c48384056be3891a0adcbf3ea2d13053e5ca83d8deb93798.jpg

על שטחים מהמדינה שלך
מהמדינה שלך? ממתי השטחים הללו היו חלק מהמדינה שלך כדי שתקרא להם "השטחים שלי"? אלו שטחים שנכבשו ולא סופחו. תקרא להם מעכשיו שטחים כבושים ללא מטרה או חזון - בעצם יש להם מטרה, לומר "זה שלי ואני לא נותן לך. למה? ככה".

שאח"כ יבוא לך בטילים על נתב"ג
שטפו לך את המוח בטלויזיה. אני אזרום איתך, יהיה טילים בנתב"ג - רגע, בעצם לא היו טילים בנתב"ג לפני 3 חודשים? בעצם אגיד לך יותר מזה, הייתי בנתב"ג בדיוק כשהיו טילים עליו ו"רצתי" (יותר נכון הלכתי בזמן שכולם היו בכאוס - תיירים....) למקלט. אז מה שונה טילים מעזה לטילים מיו"ש - הם יכולים להגיע מכל מקום היום לנתב"ג, מצפון, דרום, מזרח או מערב (בסדר מערב לא, אבל הבנת את הנקודה).

לינצ'ים בלי סוף
למה שיהיו לינצ'ים? לא תהיה להם אפשרות כניסה לשטח שלנו ולנו לא תהיה את האפשרות להיכנס לשטח שלהם. זה לא יהיה "שלום" כמו שהשמאל מספר לכולם והחזון הכושל שלהם כבר עשורים, זה יהיה סטטוס קוו בדומה למה שהתרחש עד היום עם סוריה ובמובן מסויים עם לבנון. סוריה זו ההוכחה שאפשר לחיות בשקט ללא שלום ולאחרונה גם לבנון מוכיחה את זה (חיזבאללה זה לא בדיוק לבנון - הם הקוץ בתחת של לבנון כמו שחמאס זה הקוץ בתחת של ישראל וכמו שהג'יהאד זה הקוץ בתחת של אפגניסטן - כל אחד והקוץ שלו).

והרבה פחות יכולת להגן על עצמך תוך איבוד של יותר מידי חיי אדם.
והיום אנחנו פשוט חיים בארמוניה ואין איבוד של חיי אדם.

הם לא רוצים שלום, הם רוצים שאתה לא תהיה פה
בטח שהם ירצו את זה. אתה כלאת אותם מכל פינה אפשרית. דיכאת אותם במשך עשורים ועכשיו הם שונאים אותך עוד יותר ממה ששנאו אותך בהתחלה. זה כמו שאני אכלא אותך בכלוב ואתן לך 5 פירורי לחם, 3 פעמים ביום - במשך 40 שנה. אתה תאהב אותי?
עכשיו תגיד הבאנו את גוש קטיף ותראה מה קרה. מה שקרה שהבאת להם שטח עם הגבלות מסיביות. בנוסף, העברת השטח לא התבצעה בשום חכמה אמיתית - ממשלת ישראל חשבה שאם היא תזרוק את השטח סתם כך ותתן אותו מתנה לאבו מאזן אז יקרו ניסים ונפלאות. היה צריך לתת את השטח ולעשות העברת ממשל בשלבים, בדומה למה שעשו בעיראק ונכשלו כי אובמה דביל ויצא מוקדם מידי וגם לא עשה את זה נכון. היו צריכים להשאיר נוכחות של הצבא הישראלי בעזה ולתת לאבו מאזן את היכולת לשלוט שם כמה שנים ורק אז, אולי, לצאת משם לצמיתות כמו שנעשה בהתנתקות. לצאת משם מהיום הראשון הביא את התוצאה שאתה חווה היום. אז כן, אתה יכול לטעון "למה לסכן את הצבא הישראלי שיגן על האוכלוסיה הזו ויחזק את השלטון של אבו מאזן בעזה" - אז אני אענה בזה שאילו עוד אופציות יש לך אם אתה בעצמך לא רוצה לשלוט על האנשים הלל ולספח אותם לשטח שלך? לזרוק אותם סתם כך ולומר "אני לא אחראי עליהם תעשו מה שאתם רוצים" - לא עובד בפועל, לא בחוק הבין לאומי ולא באף קנה מדיני. כבשת את השטח, עכשיו תתן עליו דין וחשבון. רצית להחזיר אותו ולא רצו לקבל אותו, בעיה שלך - תתמודד או שתפסיק לכבוש שטחים כשאין לך מטרה ממשית בכיבוש שלהם. כרגע יו"ש מבחינת ישראל הוא סה"כ איזשהו באפר זון שאם יתקפו יום אחד מירדן, אז יהיה אפשר להדוף את זה עם הערבים ביו"ש. בישראל אין חשיבה ממשית על האנשים ביו"ש אלא השטח של יו"ש והביטחון לישראל - זה בסדר, אבל אי אפשר להתעלם מ-2 מיליון ערבים שכמו שאתה רואה לאחרונה עושים בלאגן ורוצים לחיות חיים נורמטיבים גם כן. השנאה שלהם נובעת בין היתר מהחינוך שהם מקבלים בבתי הספר. תשתלט על זה ותוך 2 עשורים חיסלת את המזבלה שהולכת שם - אבל גם את זה לא רוצים בישראל.

בגלל זה הפתרון שאני רואה הוא להמשיך לשלוט בשטחי מדינת ישראל. לתת להם זכויות כאזרחים אך גם את אותן חובות שחלים על כולנו וכמובן ענישה מחמירה
זה סוג של פיצול אישיות. מצד אחד אתה נגד לתת להם מדינה ושיהיה להם שטח משלהם ושיעשו בו מה שרוצים. מצד שני אתה רוצה לספח אותם לשטח שלך ולתת להם אזרחות עם כל החובות והזכויות שכרוכות בכך. אז אם תתן להם אזרחות הם לא יעשו בך לינץ פתאום? לא יהיה לך מפחיד להסתובב ברחובות? איך זה שונה בדיוק? זה קצת מצחיק הייתי אומר. חשבת מה יקרה אם תתן להם זכויות מלאות, כולל זכות הצבעה לראשות ממשלה? אתה מצרף כרגע 2 מיליון אזרחים להצביע - אתה יודע איזה כוח מפלגות ערביות יתפסו בכנסת? הצעה של "זכויות מלאות" זו התאבדות מראש. יש פרצות בחוק ואפשר לתת להם אזרחות מבלי לתת להם זכות הצבעה - עשו את זה כבר במגוון רחב של מדינות וזה עבר בשלום. במידה וזה באמת יקרה, אפשר אולי לחשוב מה לעשות בנושא. צריך גם להגביל אותם מבחינת תשלומים של ביטוח לאומי וזכויות כאלו ואחרות עד שלא יתרמו את חלקם, אחרת כל הקופות של המדינה יפשטו רגל. זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע מה שאתה מציע, הן תקציבית והן מעשית.

עשית פיגוע? אפילו אם זה קטן ביותר נשללת לך האזרחות ואתה מוגלה מהמדינה.. לאן? לך חפש.
אתה אמור לחפש את זה בשבילו. אף מדינה לא תתן לך אישור נחיתה בשיטחה אם אין הסכמה של המדינה לקבל את אותו האדם. אתה לא יכול להעלות אותו למטוס ולשלוח אותו סתם ככה למדינה כזו או אחרת.

נערך לאחרונה:
מהמדינה שלך? ממתי השטחים הללו היו חלק מהמדינה שלך כדי שתקרא להם "השטחים שלי"? אלו שטחים שנכבשו ולא סופחו. תקרא להם מעכשיו שטחים כבושים ללא מטרה או חזון - בעצם יש להם מטרה, לומר "זה שלי ואני לא נותן לך. למה? ככה".

שטפו לך את המוח בטלויזיה. אני אזרום איתך, יהיה טילים בנתב"ג - רגע, בעצם לא היו טילים בנתב"ג לפני 3 חודשים? בעצם אגיד לך יותר מזה, הייתי בנתב"ג בדיוק כשהיו טילים עליו ו"רצתי" (יותר נכון הלכתי בזמן שכולם היו בכאוס - תיירים....) למקלט. אז מה שונה טילים מעזה לטילים מיו"ש - הם יכולים להגיע מכל מקום היום לנתב"ג, מצפון, דרום, מזרח או מערב (בסדר מערב לא, אבל הבנת את הנקודה).

אתה אמור לחפש את זה בשבילו. אף מדינה לא תתן לך אישור נחיתה בשיטחה אם אין הסכמה של המדינה לקבל את אותו האדם. אתה לא יכול להעלות אותו למטוס ולשלוח אותו סתם ככה למדינה כזו אחרת.

מסכים איתך לגבי הכל חוץ "מהפתרון הסופי". זה אפשרי וגם כלכלי להעביר את הערבים מפה.

זה אולי יקח הרבה שנים, אבל התוצאה תהיה שווה את המאמץ. מאז הסכם אוסלו, ישראל בזכות הלחץ הבינלאומי והפנימי עשתה הרבה שטויות ולא השיגה כלום. עכשיו אני יוצא מההנחה שאין דבר כזה "עם פלסטיני". בגלל שלא הומני להשמיד מיעוט שלם, להשאיר את הגטו ואפטרטהייד הקיים, נשארה אופציה יחידה בשביל "הימין". מה שעשו עד עכשיו לא נקרא שלום אלא הרהור מעמדה של ישראל בשטחים שלה כמדינת לאום יהודית.
אני לא יהודי, ועדיין מבין את החשיבות שלשמה כמה המדינה. לא הייתי נותן להם מדינה מכמה סיבות: בורות,שנאה לישראל ו\או לעם היהודי,לא מאורגנים,בלי מנהיגות שיכולה "לשלוט" עד כלל המגזר וכו.
את הבחירות דחו מדצמבר למועד לא ידוע(בחירות פנימיות על הליכוד), אני מקווה שהמועמד היחידי שעומד מול ביבי ינצח(פייגלין). אם לא- אני לא רואה שינוי הן בבטחון והן במדיניות הכלכלית ששוררת היום בארצנו.

נערך לאחרונה:
רק ביבי יעצור את הגרעין האיראני!
אפילו האמריקאים כבר לא שמים עליו בנושא הזה ויודעים שאין לו קניידלך לפעול בתחום. צריך להשלים עם איראן גרעינית, זה כנראה יהיה המצב בשנה הקרובה.

מה שהכי מדהים זה שאשכרה אנשים האמינו לפני שנתיים שהוא הולך להפציץ את הכור באיראן. ועוד אחרי הפיאסקו הקודם של עמוד ענן, עוד האמינו שרק ביבי חזק נגד החמאס.

מה שהכי מדהים זה שאשכרה אנשים האמינו לפני שנתיים שהוא הולך להפציץ את הכור באיראן. ועוד אחרי הפיאסקו הקודם של עמוד ענן, עוד האמינו שרק ביבי חזק נגד החמאס.
זה בסדר, עדיין יהיו 25 מנדטים חסרי השכלה שימשיכו לבחור בדמות שיודעות לדבר אנגלית ולנאום ותו לא. כשמישהו יעדכן אותי מה ביבי עשה בשלושת הממשלות האחרונות שתרם לישראל אני אשמח לדון איתו על זה - אף בוחר שלו עד עכשיו שניסה לדבר איתי על פוליטיקה (ואני בד"כ אף פעם לא מדבר על זה עם אנשים כי אני שונא את הנושא הזה מאחר ואנשים לא יודעים עובדות בסיסיות ואני כל פעם מחדש מתעצבן על זה שיש להם בכלל זכות בחירה) לא הצליח להעלות אפילו סעיף אחד משמעותי - אבל מה? הוא עדיין המשיך לבחור בו. למה? ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית