הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיגוע דקירה בת"א, החייל נפצע אנושות ונפטר מפצעיו.

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך
משה,
צרך לספח את הגדה ולהעניק סלי הגירה מרצון לתושבי איו"ש.
מה שישאר יקבלו תושבות, ולאחר מספר שנים שיוכיח את נאמנותו יקבל אזרחות מלאה כולל זכות בחירה וכל מה שמסביב.
כיף?

כי לתת לברברים האלה מדינה זה לא פתרון. כבר היה ניסוי עם זה, לא ריאלי ולא עובד.
אני רק לא מבין למה לעזאזל רכשנו מטוסים חמקנים.

במצב הנוכחי לסגת מהגדה זו טעות. ההקצנה האיסלאימיסטית באזור, כמו גם הפופולאריות של החמאס פשוט תגרום לכך שהחמאס ישלוט גם בגדה (או אולי אפילו תנועות סלאפיסטיות כדוגמת דאע"ש וחבריו). ויש הבדל בין טילים ארוכי טווח לנתב"ג שכיפת ברזל יודעת ליירט לבין פצמ"רים וקסאמים שאין להם כרגע מענה (אולי יהיה עוד שנה או שנתיים - כבר יש רעיונות, אבל זה לא המצב כרגע).

לבין פצמ"רים וקסאמים שאין להם כרגע מענה
יש מענה לפצמ"רים, זה פשוט עדיין לא יושם בשטח (לייזר). זה כבר הורכב ונמצא בשלבי Testing, אבל לא מוכן לפריים טיים ולכן לא השתמשו בזה במלחמה האחרונה (בעיקר כדי לא להוציא לזה שם רע).

יקבל אזרחות מלאה כולל זכות בחירה וכל מה שמסביב.
לא, אסור לתת שום זכות בחירה מלאה. הם יבחרו 99.9% במפלגות ערביות, שכמו שראית בכנסת לא בדיוק משרתות את העם היהודי. אתה תקבל פשוט מפלגה שנייה בגודלה שהיא ערבית. אתה בעצם חופר את הבור לעצמך ברגע שזה יקרה וזה לא יקרה לעולם עם אף ממשלה וטוב שכך.

מהמדינה שלך? ממתי השטחים הללו היו חלק מהמדינה שלך כדי שתקרא להם "השטחים שלי"? אלו שטחים שנכבשו ולא סופחו. תקרא להם מעכשיו שטחים כבושים ללא מטרה או חזון - בעצם יש להם מטרה, לומר "זה שלי ואני לא נותן לך. למה? ככה".

מצחיק שאתה קורא להם שטחים כבושים כשהארץ מתועדת כשוממת לא הרבה שנים לפני שקמה המדינה שלנו.
לא ניכנס לעניין שאין דבר כזה פלסטין ומקורם מכל מיני ארצות ערב לרוב מערב הסעודית ומצריים. הם באו לארץ ישראל. שבכל מיני מקורות היסטוריים בין היתר התנ"ך והקוראן מצוין שזאת מדינת היהודים. ואני אומר את זה בזמן שאני אוכל צ'יזבורגר.
כבשנו את הארץ? אני יודע שהם קיבלו הרבה יותר שטח מאיתנו ע"י האו"ם ובסופו של דבר בחרו לפתוח במלחמה. בעייה שלהם..

שטפו לך את המוח בטלויזיה. אני אזרום איתך, יהיה טילים בנתב"ג - רגע, בעצם לא היו טילים בנתב"ג לפני 3 חודשים? בעצם אגיד לך יותר מזה, הייתי בנתב"ג בדיוק כשהיו טילים עליו ו"רצתי" (יותר נכון הלכתי בזמן שכולם היו בכאוס - תיירים....) למקלט. אז מה שונה טילים מעזה לטילים מיו"ש - הם יכולים להגיע מכל מקום היום לנתב"ג, מצפון, דרום, מזרח או מערב (בסדר מערב לא, אבל הבנת את הנקודה).

מקבל את זה. עדיין זה לא סיבה מספיק טובה לוותר על השטח הזה.

למה שיהיו לינצ'ים? לא תהיה להם אפשרות כניסה לשטח שלנו ולנו לא תהיה את האפשרות להיכנס לשטח שלהם. זה לא יהיה "שלום" כמו שהשמאל מספר לכולם והחזון הכושל שלהם כבר עשורים, זה יהיה סטטוס קוו בדומה למה שהתרחש עד היום עם סוריה ובמובן מסויים עם לבנון. סוריה זו ההוכחה שאפשר לחיות בשקט ללא שלום ולאחרונה גם לבנון מוכיחה את זה (חיזבאללה זה לא בדיוק לבנון - הם הקוץ בתחת של לבנון כמו שחמאס זה הקוץ בתחת של ישראל וכמו שהג'יהאד זה הקוץ בתחת של אפגניסטן - כל אחד והקוץ שלו).

ראיתי כמה תפס הסטטוס קוו שהיה בהר הבית ובכללי בירושלים.
איתם זה לא עובד.

והיום אנחנו פשוט חיים בארמוניה ואין איבוד של חיי אדם.
בטח שהם ירצו את זה. אתה כלאת אותם מכל פינה אפשרית. דיכאת אותם במשך עשורים ועכשיו הם שונאים אותך עוד יותר ממה ששנאו אותך בהתחלה. זה כמו שאני אכלא אותך בכלוב ואתן לך 5 פירורי לחם, 3 פעמים ביום - במשך 40 שנה. אתה תאהב אותי?
עכשיו תגיד הבאנו את גוש קטיף ותראה מה קרה. מה שקרה שהבאת להם שטח עם הגבלות מסיביות. בנוסף, העברת השטח לא התבצעה בשום חכמה אמיתית - ממשלת ישראל חשבה שאם היא תזרוק את השטח סתם כך ותתן אותו מתנה לאבו מאזן אז יקרו ניסים ונפלאות. היה צריך לתת את השטח ולעשות העברת ממשל בשלבים, בדומה למה שעשו בעיראק ונכשלו כי אובמה דביל ויצא מוקדם מידי וגם לא עשה את זה נכון. היו צריכים להשאיר נוכחות של הצבא הישראלי בעזה ולתת לאבו מאזן את היכולת לשלוט שם כמה שנים ורק אז, אולי, לצאת משם לצמיתות כמו שנעשה בהתנתקות. לצאת משם מהיום הראשון הביא את התוצאה שאתה חווה היום. אז כן, אתה יכול לטעון "למה לסכן את הצבא הישראלי שיגן על האוכלוסיה הזו ויחזק את השלטון של אבו מאזן בעזה" - אז אני אענה בזה שאילו עוד אופציות יש לך אם אתה בעצמך לא רוצה לשלוט על האנשים הלל ולספח אותם לשטח שלך? לזרוק אותם סתם כך ולומר "אני לא אחראי עליהם תעשו מה שאתם רוצים" - לא עובד בפועל, לא בחוק הבין לאומי ולא באף קנה מדיני. כבשת את השטח, עכשיו תתן עליו דין וחשבון. רצית להחזיר אותו ולא רצו לקבל אותו, בעיה שלך - תתמודד או שתפסיק לכבוש שטחים כשאין לך מטרה ממשית בכיבוש שלהם. כרגע יו"ש מבחינת ישראל הוא סה"כ איזשהו באפר זון שאם יתקפו יום אחד מירדן, אז יהיה אפשר להדוף את זה עם הערבים ביו"ש. בישראל אין חשיבה ממשית על האנשים ביו"ש אלא השטח של יו"ש והביטחון לישראל - זה בסדר, אבל אי אפשר להתעלם מ-2 מיליון ערבים שכמו שאתה רואה לאחרונה עושים בלאגן ורוצים לחיות חיים נורמטיבים גם כן. השנאה שלהם נובעת בין היתר מהחינוך שהם מקבלים בבתי הספר. תשתלט על זה ותוך 2 עשורים חיסלת את המזבלה שהולכת שם - אבל גם את זה לא רוצים בישראל.

זה סוג של פיצול אישיות. מצד אחד אתה נגד לתת להם מדינה ושיהיה להם שטח משלהם ושיעשו בו מה שרוצים. מצד שני אתה רוצה לספח אותם לשטח שלך ולתת להם אזרחות עם כל החובות והזכויות שכרוכות בכך. אז אם תתן להם אזרחות הם לא יעשו בך לינץ פתאום? לא יהיה לך מפחיד להסתובב ברחובות? איך זה שונה בדיוק? זה קצת מצחיק הייתי אומר. חשבת מה יקרה אם תתן להם זכויות מלאות, כולל זכות הצבעה לראשות ממשלה? אתה מצרף כרגע 2 מיליון אזרחים להצביע - אתה יודע איזה כוח מפלגות ערביות יתפסו בכנסת? הצעה של "זכויות מלאות" זו התאבדות מראש. יש פרצות בחוק ואפשר לתת להם אזרחות מבלי לתת להם זכות הצבעה - עשו את זה כבר במגוון רחב של מדינות וזה עבר בשלום. במידה וזה באמת יקרה, אפשר אולי לחשוב מה לעשות בנושא. צריך גם להגביל אותם מבחינת תשלומים של ביטוח לאומי וזכויות כאלו ואחרות עד שלא יתרמו את חלקם, אחרת כל הקופות של המדינה יפשטו רגל. זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע מה שאתה מציע, הן תקציבית והן מעשית.

אתה אמור לחפש את זה בשבילו. אף מדינה לא תתן לך אישור נחיתה בשיטחה אם אין הסכמה של המדינה לקבל את אותו האדם. אתה לא יכול להעלות אותו למטוס ולשלוח אותו סתם ככה למדינה כזו או אחרת.

אני מקבל את מה שאתה אומר ובכל זאת אני רואה שעצם העובדה שניתן להם מדינה רק יוביל להתגברות הטרור רק שהפעם זה יהיה בשם אחר- ראה ערך: חיזבאלה..קרא להם קוץ בתחת בסופו של דבר זה מה שיהיה ב"פלסטין"- תושבים מסכנים וערימה של טרוריסטים שלשלטון אין שליטה עליהם אז אף אחד לא לוקח אחריות עליהם..

ולך תספר לעולם למה אזרחים של פלסטין נהרגים כשזה יקרה.

לגבי הדיכוי. איך מטאליקה אמרו sad but true. מצב עצוב אני מסכים שגם הם בני אדם וגם להם מגיע לחיות בכבוד במדינה ריבונית אבל לא על חשבון המדינה שלנו. שיחזרו למקורות שלהם ויחיו בכבוד.

מצחיק שאתה קורא להם שטחים כבושים כשהארץ מתועדת כשוממת לא הרבה שנים לפני שקמה המדינה שלנו.
ישראל כבשה את השטחים ממדינת ירדן ופלסטין דאז (ניתן ע"י האו"ם) = שטחים כבושים.
לא ניכנס לעניין שאין דבר כזה פלסטין
כיום לא, אבל בזמן האימפריה הבריטית/העות'מאנית היה וישראלים/יהודים היו חלק מאותה פלסטין.

ומקורם מכל מיני ארצות ערב
ויהודים

הם באו לארץ ישראל
לא, הם באו לאימפריה העות'מאנית ולאחר מכן היו חלק מהאימפריה הבריטית.

שבכל מיני מקורות היסטוריים בין היתר התנ"ך והקוראן מצוין שזאת מדינת היהודים.
מעניין מאוד מדוע היו בשנת 1800 רק כ-7000 יהודים באזור כנגד פי כמה וכמה ערבים. זה לא משנה מה כתבו בספר כזה או אחר - נגד דת אני לא יכול להפעיל שום רציונל - זה או שאתה מאמין במה שכתוב והולך לפי זה או שאתה לא.

כבשנו את הארץ?
לא, קיבלת כ-40% ממנה מהאו"ם.

אני יודע שהם קיבלו הרבה יותר שטח מאיתנו ע"י האו"ם
זה התקבל פר אוכלוסיה. האוכלוסיה הערבית באזור הייתה גדולה יותר מהאוכלוסיה היהודית ולכן קיבלה יותר, אבל לא בהרבה יותר.

ובסופו של דבר בחרו לפתוח במלחמה. בעייה שלהם..
נכון, אבל כעת זו בעיה שלך שכבשת שטחים שלא ניתנו לך מלכתחילה ולא סיפחת את כולם לשטח שלך והשארת את האוכלוסיה באזור בבידוד מוחלט ודיכאת אותם כלכלית (וגם חברתית ותרבותית באיזשהו שלב, אבל זה לא משנה כרגע). את רמת הגולן ישראל סיפחה, חלק מהנגב ישראל סיפחה - עזה ויו"ש לא סיפחה. למה? באפר זון - זה למה.

מקבל את זה. עדיין זה לא סיבה מספיק טובה לוותר על השטח הזה.
וזה בדיוק חוזר לנקודה שכתבתי לפני כן: "למה אתם לא רוצים להחזיר את השטח הזה? ככה"

ראיתי כמה תפס הסטטוס קוו שהיה בהר הבית ובכללי בירושלים.
איתם זה לא עובד.
אתה לא נתת פה שום דבר בתמורה. אתה רק אומר לי מגיע הכל ואני לא משחרר כלום. מה הבאת להם בדיוק? מוסד קדוש שהיה שלהם מלכתחילה ואין לו באמת ייעול ליהודים (ושמישהו יתקן אותי בבקשה) חוץ מלעורר פרובוקציות שזה "גם שלי, למה? ככה"

אני מקבל את מה שאתה אומר ובכל זאת אני רואה שעצם העובדה שניתן להם מדינה רק יוביל להתגברות הטרור רק שהפעם זה יהיה בשם אחר- ראה ערך: חיזבאלה..קרא להם קוץ בתחת בסופו של דבר זה מה שיהיה ב"פלסטין"- תושבים מסכנים וערימה של טרוריסטים שלשלטון אין שליטה עליהם אז אף אחד לא לוקח אחריות עליהם..
וההמלצה שלי היא בדיוק להכניס שלטון צבאי ולעשות את המעבר במשך זמן. להעמיד צבא ישראלי בגבולות, אבל בו זמנית לתת חופש מוחלט מבחינה כלכלית/תרבותית/חברתית. עם הזמן להתחיל לסגת, אבל בחכמה.

ולך תספר לעולם למה אזרחים של פלסטין נהרגים כשזה יקרה.
את זה לא תצטרך להסביר כי הם לא תחת כיבוש.

לגבי הדיכוי. איך מטאליקה אמרו sad but true. מצב עצוב אני מסכים שגם הם בני אדם וגם להם מגיע לחיות בכבוד במדינה ריבונית אבל לא על חשבון המדינה שלנו. שיחזרו למקורות שלהם ויחיו בכבוד.
אבל אתה לא מביא שום פתרונות. אתה רק אומר מצב עצוב, הכל טוב ויפה שישאר ככה. אם זה ישאר ככה הבית שלך ישרף עוד 10 שנים ע"י ערבי אלמוני שבא לעשות לך "דווקא" כי אתה עשית לו ולמשפחתו "דווקא" במשך עשורים.

תראה אתה נעול על הדעה שלך. היא נשמעת הגיונית הומאנית, יעילה וללא חסרונות.
בהרבה מצבים אחרים יכולתי להסכים איתך. לא במקרה הזה.
מדובר על עם דתי- שמפרש את הדת בצורה כזאת שרוצה שכל העולם יהיה מוסלמי. עם שמאמין בקידוש המוות- שהיד.

נכון, יש ביניהם הרבה שהיו מעדיפים לחיות בסגנון חיים מערבי עם חינוך, כלכלה, תרבות ולא להיות רועי צאן בורים.
אבל בכל מקום בעולם כמעט הערבים מנתהלים בצורה של העולם הישן.. דיקטטורה או מונרכיה. וגם במקומות שקוראים לזה דמוקרטיה זה לא באמת.
אני לא רואה איך הם יתפתחו בצורה טובה.. אני נוטה להאמין שהטרור בסופו של דבר ישלוט שם קצת אחרי שניסוג (הלכתי לפי הדברים שלך), והתוצאה תהה פחות שטח במדינה שלנו, טרור בסדר גודל מטורף, כגון דעאש האחים המוסלמים וכו' שמאד קרוב למרכז המדינה, תקציב הבטחון יאלץ לעלות לתקופה ארוכה מה שאומר שהמילקי יהיה קצת יותר יקר.
בקיצור אני רק רואה איך נחזק אותם ונחליש את עצמנו.

אני יודע שאני לא מביא פה פתרון אבל לא הצלחת לשכנע אותי שזה הפתרון הנכון.
וכן אני יודע שכמה שזה לא נשמע הגיוני להרבה אנשים, המצב הזה נוח למדינה, טוב לנו להשאיר אותם על אש קטנה, להשאיר אותם חלשים. זה נורא לדעתי אבל אני מעדיף את הפתרון הזמני הזה עד שמישהו יתן פתרון יעיל יותר, מאשר מצב שבעוד מספר שנים תהה מלחמת יום כיפור 2 רק שהפעם זה יהיה הרבה יותר קרוב למרכז המדינה ולמרכז החיים הישראלי.

@Moshe
(ג'יהאד جهاد). מלכתחילה נקראו מלחמות מוחמד ותומכיו בעובדי האלילים הערבים "ג'יהאד", והמתים המוסלמים במלחמות אלה נחשבו כמי שזוכים לגמול מיוחד בעולם הבא (סורת אאל עמראן, 188). כיום הפרשנות למצווה זו נרחבת מאוד ונושאת אופי פוליטי. טווח הפרשנות נע בין הגדרת "ג'יהאד" כמאבקו של אדם ביצרו הרע ותו לא, וכלה בהגדרתו כמלחמה כוללת בכל מי שאינו מוסלמי.
מושג חשוב אחר באסלאם הוא "שהיד" (شهيد - המשמעות המילולית של המילה היא "עֵד", ויש חוקרים הסבורים שזהו תרגום של המילה היוונית "מרטיר", שמשמעותה זהה). שהיד הוא מוסלמי שמת למען הדת או תוך קיום אחת ממצוותיה. מוות תוך כדי תפילה, בזמן המסע למכה, תוך כדי שליחות דתית וכדומה מעניק למנוח את התואר "שהיד". גם מי שנהרג בג'האד מכונה "שהיד". בארצות ערב מקובל להשתמש בתואר "שהיד" גם לגבי חיילים שנהרגו במלחמה.

על פי התפיסה המוסלמית, העולם מחולק לחלקים: דאר אל-אסלאם (دار الإسلام) - בית האסלאם, האזור שכבר הפך מוסלמי, כמו ערב הסעודית וחלק מהמזרח התיכון, ודאר אל-חרב (دار الحرب) - מקום המלחמה, האזור שבו עדיין מתנהלת מלחמה בין המאמינים לכופרים. דאר אל-הודנה (دار الهدنه) - מקום מלחמה בו לכוחות האסלאמיים אין את היד העליונה לנצח, ולכן יקבל את הצעות שלום (הפסקת אש) באופן זמני אלא עד שיתחזק ויהיה ביכולתו להגיע לניצחון מוחלט, דאר אל-אמן (دار الامن) - הקמת מדינה לא-אסלאמית באזור של דאר אל-אסלאם מהווה בעיה קשה בהשקפת העולם המוסלמית, ויש מוסלמים הסבורים כי אי אפשר להשלים עם מצב כזה, אלא באופן זמני ומוגבל. השריעה מטילה מגבלות על לא-מוסלמים החיים במדינה מוסלמית. רק בני דתות מונותאיסטיות (ובעיקר נוצרים ויהודים) רשאים לחיות במדינה מוסלמית והם מוגדרים כ"בני חסות" החייבים במס גולגולת ונתונים תחת משטר של הגבלות.

שתבין על מה אני מדבר

@Moshe

יש מענה לפצמ"רים, זה פשוט עדיין לא יושם בשטח (לייזר). זה כבר הורכב ונמצא בשלבי Testing, אבל לא מוכן לפריים טיים ולכן לא השתמשו בזה במלחמה האחרונה (בעיקר כדי לא להוציא לזה שם רע).

לא, אסור לתת שום זכות בחירה מלאה. הם יבחרו 99.9% במפלגות ערביות, שכמו שראית בכנסת לא בדיוק משרתות את העם היהודי. אתה תקבל פשוט מפלגה שנייה בגודלה שהיא ערבית. אתה בעצם חופר את הבור לעצמך ברגע שזה יקרה וזה לא יקרה לעולם עם אף ממשלה וטוב שכך.
קראת רק 50% ממה שכתבתי.

ממשלה של ימנים קיצוניים
יש פיגועים
יש הרוגים
יש מלחמות
המצב גרוע
מי אשם?

השמאלנים! 😄
ממשלה של ימינים קיצוניים?
הלוואי וזה היה המצב...
כרגע הממשלה בנויה מביבי הפחדן שנותן לבהמות לעשות בורדל מירושלים, ועושה להם נו נו נו ע"י הבטונדות שהוא שם.
דביל שכזה...

כמה העדיפו את דעאש?
לא יודע, אבל העובדה שהיו כאלה, מראה שאתה לא יכול לקנות בכסף אנשים עם מנטליות חייתית.
ברור שלא כולם כאלה, ברור שהרוב יעדיפו לחיות בשקט, אבל מספיק אחד עם אמצעי וכוונה.

1. המצב הכלכלי שלהם אף פעם לא היה טוב, ככה שה"שמענו שהם ישבו בשקט אם יהיה" - לא היה - אז לא שמעת כלום.
2. בוא תספק לכולנו סטטיסטיקה כמה בחרו להצטרף לדעאש מכלל הערבים האקדמאים בכלל אירופה - התוצאה תהיה 0.00001% אם לא פחות - אבל זה כיף לקחת 5 שהצטרפו והיו אקדמאים ולהלכיל עליהם את כולם.
3. המטרה היא לא לתת להם כלכלה חזקה אלא מדינה. הגבתי על זה בעבר, אבל האופציות ש"על השולחן" אם לערבים תהיה מדינה הם הרבה יותר פתוחות הן צבאית והן מדינית מבחינת הממשלה. כרגע אתה נלחם בעם שאינך רוצך לספח לשטח שלך שנמצא תחת השלטון שלך. יש שיקראו לזה גטו, יש שיקראו לזה אפרטהייד - זה לא משנה ההגדרה: או שתספח את השטחים כמו שנעשה ברמת הגולן או שתתנתק מהם טוטאלית ותקבע שם מדינה משלהם. אם יש לך פתרונות אחרים חוץ מלומר "לא מביא להם בחיים מדינה, תראהמ ה קרה כש..." אז נוכל להתקדם. כרגע הימין לא מביא שום פתרון - כולם נגד החזרת שטחים - כולם נגד הקמת מדינה פלסטינית - כולם נגד הסדר מדיני. עכשיו תשאל את השאלות הבאות ואף אחד לא ידע לענות עליהן, שזה מצחיק בפני עצמו:

1. מה הפתרון החילופי שלך? אם התשובה היא להשאיר את המצב כמו שהוא ולקוות לשקט, אתם חיים בסרט.
2. מדוע אינך רוצה לתת את מזרח ירושלים לערבים? 99% מהאוכלוסיה שם ערבים. יהודים מפחדים להסתובב שם הן בבוקר והן בערב. השטח הזה לא היה לעולם של ישראל אם ירדן לא הייתה תוקפת את ישראל במלחמת ששת הימים. אז לומר "זה תמיד היה ויהיה שלנו" זה פשוט לשקר לעצמך ולהיסטוריה האחרונה של האזור.
3. נטענת הטענה שאין רצף טריטורילי בין עזה ליו"ש. הוצעו מספר פתרונות כמו: גשר, מנהרה, ואפילו דברים ביזארים כמו כביש עוקף ירדן.
אפשר ליצור רצף טריטורילי אם רוצים - כשלא רוצים אז שום דבר לא נוצר.

מה הפתרון שלך כרגע לסכסוך? לומר לרסס אותם אחד אחד או "להשטיח את עזה" זה בדיוק הדבליזם של אנשים שאינם מבינים דדבר במשפט בין לאומי, יחסים בין מדינות, חוק באופן כללי והשלכות מדיניות, כלכליות וחברתיות על מצב שכזה על המדינה עצמה. צריך להיות ממש דביל חסר השכלה כדי לומר "להשטיח את עזה" או "לזרוק את כל הערבים לים". מצטער אבל אם משהו איי פעם טען את זה פה, ממליץ לך לשים את הראש באמבטיה עם קרח ולנסות להבין למה זה בלתי אפשרי.
כרגע, אפשר למנוע את כל ההתפרועיות הללו בטווח הקצר אם יפעילו "קצת" כוח. הערבים בהחלט יכולים לסגת אחורה. אבל בטווח הארוך השנאה שלהם והכעס רק יתעצם ובאיזשהו שלב, עם גידול האוכלוסיה המסיבי שלהם (המון ילדים לבית בודד) יביא מצב של אינתיפאדה שישראל לא תוכל להשתלט עליה חוץ מטבח סגנון סוריה - ואז נחייה ונראה כמה יהיו בעד זה כי הישראלים לא ירצו לצאת מהבית בכלל והכל ישותק פה. זה כמובן תרחיש בלהות, אבל הוא אכן קיים ודיי רחוק.
אמרת די הרבה דברים בשמי שמעולם לא אמרתי..
2.אין לי סטטיסטיקה, אבל אני מבטיח לך שאם אחפש אמצא יותר מ5.
3.מה שקורה שם הגדרתית לא קשור לגטו או אפרטהייד וכמובן שאף אחד לא רוצה לספח אותם.
כשהימין אומרים "לא מביא להם מדינה, תראה מה קרה ש" הם מגבים את מה שהם אומרים עם הטיעון הכי חזק - עובדות.
עובדתית, כשנתת להם שטח המצב הבטחוני שלך הורע.

1.לא יודע, זו לא העבודה שלי למצוא פתרון.
2.מי אמר שאני לא? לא רק שיקחו את מזרח ירושלים, שיקחו את המשולש ויזדיינו איתם, זה חייב להיות חלק מכל הסכם קבע.
3.כשאתה אומר גשר ומנהרה הדבר היחיד שאני חושב הוא כמה קל יהיה להסתנן משם כדי לפגע בארץ, אחרי ניסיון מר של 100 שנה אני לא אוכל לסמוך על השכנים שלנו גם אם הכלכלה שלהם תהיה שוות ערך לכלכלה של יפן.

גם את זה לא אמרתי.
זה לא נוגד את העובדה שגם באינתיפאדה של עוד 30 שנה לא תהיה שום בעיה לטפל, זה הכל תלוי בכמה כוח תשתמש.
אני כן אומר שאם פלסטיני זורק מטען צינור על חייל, הוא צריך למות.
אם 8000 פלסטינים זורקים מטען צינור על חייל, אז 8000 צריכים למות ואם הקהילה הבין לאומית לא מבינה את זה אז זה לא מעניין אותי.

בכל מקרה אין ל"פלסטינים" שום זיקה או זכות משפטית לשטח בו הם יושבים בדיוק באותה מידה שלישראל אין.
כש30-40% מהאוכלוסיה שלהם נשלטת ע"י ארגון טרור אופציה של הסכם לא רלוונטית (וזה לא שאבו מאזן הרבה יותר טוב).
לרשות אין שום יכולת לשלוט על איו"ש בלי שישראל נמצאת שם.

אני רואה שני סוגי אנשים בפורום: האלה שרואים לטווח רחוק, והבורים.

מדהים איזה חוסר זיקה יש לאדם שלפי הנכתב לא ממש גר בארץ , ןכמה קל להעביר ביקורת על ראשי מדינית שעברו קצת יותר מאיתנו בחיים.

הצחקתם אותי שיו"ש חלק לא חשוב ממדינת ישראל.

*נשלח מהסמארטפון שלי בין חווארה לשכם.

מדהים איזה חוסר זיקה יש לאדם שלפי הנכתב לא ממש גר בארץ , ןכמה קל להעביר ביקורת על ראשי מדינית שעברו קצת יותר מאיתנו בחיים.
מדהים כמה קל ללכת לכשלים לוגים במקום להתייחס לעובדות שהצגתי ולהתכחש אליהם. נכתב מקליפורניה, בין סן פרנסיסקו לסן חוזה.
ואני עזבתי בעיקר את המדינה המטומטמת שלך בגלל הפן המקצועי כשלא ראיתי שום יכולת להתפתח וללמוד דברים שרציתי ברמה שרציתי. אני לא שולל לחזור בעתיד (למרות שיש לי אזרחות אמריקאית) ועדיין יש לי משפחה בישראל ולכן כן מעניין אותי איך החיים בישראל יראו עוד 5 או 10 שנים.

1.לא יודע, זו לא העבודה שלי למצוא פתרון.
אבל העבודה שלך זה להתלונן ולומר רק "לא, לא ולא?"

2.אין לי סטטיסטיקה, אבל אני מבטיח לך שאם אחפש אמצא יותר מ5.
המספרים לא מעניינים. מעניין האחוז מכלל האוכלוסיה. תמצא אותו ואחרי זה תוכל לצאת בהצהרות.
נ.ב יש גם ישראלית שהצטרפה לדעאש, אז כל הישראלים בוגדים.

וכמובן שאף אחד לא רוצה לספח אותם.
למה?

כשהימין אומרים "לא מביא להם מדינה, תראה מה קרה ש" הם מגבים את מה שהם אומרים עם הטיעון הכי חזק - עובדות.
תודה, לא צחקתי ככה מול מסך כבר הרבה זמן. אני חושב שאתה קצת התבלבלת מה הן עובדות ומה הן חצאי עובדות או דעות. הממשלה שלך לא הציגה עד היום עובדה אחת בנוגע לערבים ביו"ש. הכל ספוקצוליות.

עובדתית, כשנתת להם שטח המצב הבטחוני שלך הורע.
עובדתית נתת להם שטח בלי יכולת לפתח אותו והגבלת אותם בכל דרך אפשרית, אז מה השטח שהבאת להם שווה? זה כמו שאתן לחקלאי שטח בלי זרעים, מגרפות או טרקטור. הוא יתפלל לאל הגשם ואולי יגדל משהו.

3.כשאתה אומר גשר ומנהרה הדבר היחיד שאני חושב הוא כמה קל יהיה להסתנן משם כדי לפגע בארץ, אחרי ניסיון מר של 100 שנה אני לא אוכל לסמוך על השכנים שלנו גם אם הכלכלה שלהם תהיה שוות ערך לכלכלה של יפן.
ואיך בדיוק יסתננו ממנהרה שבה עוברת רכבת על בסיס קבוע, כל 10-15 דקות כשהצלינדר של המנהרה מכוסה בבטון מזויין ואולי אפילו מתכת כולשהי שהאופציות הכי טובות שלך לפרוץ אותה זה להביא מיכשור מאוד כבד ש:
א. אין להם תקציב אליו
ב. לא תצליח לעולם להכניס לקוטר של מנהרה

הינה בקשה, עוד פתרונות - אז מה התרוץ שלך הפעם?

אחרי ניסיון מר של 100 שנה אני לא אוכל לסמוך על השכנים שלנו גם אם הכלכלה שלהם תהיה שוות ערך לכלכלה של יפן.
לא חיית 100 שנה ונראה שאתה גם לא בקיא בעובדות שהיו לפני 100 שנה בארץ ישראל עד כה.

זה לא נוגד את העובדה שגם באינתיפאדה של עוד 30 שנה לא תהיה שום בעיה לטפל, זה הכל תלוי בכמה כוח תשתמש.
זה לא משנה בכמה כוח תשתמש. גידול האוכלוסיה שם גדול יותר מגידול האוכלוסיה של ישראל. בזמן מסויים ובמצב מסויים האוכלוסיה הזו תתפרץ לכל עבר ואתה לא תוכל לעצור את זה. אם אתה חושב שכן, אתה חי בסרט. יתרה מזאת, ערבים עם תעודת זהות כחולה, כמו כיום, יתחילו לעשות פיגועים באופן הרבה יותר מסיבי ואז מה תעשה? את מי בדיוק "תסנן" או "תדכא"? תשלול לכל הערבים עם תעודת זהות כחולה את האזרחות? בוא תצטרף לגזע העליון ונגמור עניין, גם ככה כמעט בלתי אפשרי להתגייר בישראל.

אם 8000 פלסטינים זורקים מטען צינור על חייל, אז 8000 צריכים למות ואם הקהילה הבין לאומית לא מבינה את זה אז זה לא מעניין אותי.
הם זורקים צינור כי אין פתרון, לא כי יום אחד בבוקר התחשק להם לזרוק צינור. תגיע להסדר מדיני והם לא יזרקו עליך צינור, כי לא תהיה להם גישה אליך ולא לך אליהם. אם הקהילה הבין לאומית לא מעניינת אותך, אז גם המסחר הכלכלי הבין לאומי לא מעניין אותך. אז פעם הבאה כשתרצה לרכוש דלק ותגיע למשאבה והמכונה תגיד לך "נגמר, כי הקהילה הבין לאומית דפקה ברז" אז אולי תבכה ותבין למה הקהילה הבין לאומית חשובה. כשינתקו את כל הבנקים ממערכת הסוויפט בדומה למה שעשו לאיראן, אז אולי תבין למה הקהילה הבין לאומית חשובה. כשלא תוכל לטוס לחו"ל, לייצא סחורות או לייבא סחורות, אז אולי תבין כמה הקהילה הבין לאומית חשובה. כשיתחילו להטיל הסגרים ימיים על ספינות מסחר ומסע ישראליות, אז אולי תבין שהחולצות החמודות שרכשת מסין כבר לא קיימות ותוצרת כחול לבן יעלה לך פי 10 אם לא 20.
בכל מקרה אין ל"פלסטינים" שום זיקה או זכות משפטית לשטח בו הם יושבים בדיוק באותה מידה שלישראל אין.
לישראל ועוד איך יש זיקה משפטית על השטח הזה. היא כבשה אותו, הוא באחריותה, היא אחראית על האוכלוסיה בו. תספח או תתנתק - פשוט מאוד. לא רוצה לא את זה ולא את זה? תקבל סנקציות עולמיות, אלימות מערבים והרשימה עוד ארוכה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

כש30-40% מהאוכלוסיה שלהם נשלטת ע"י ארגון טרור אופציה של הסכם לא רלוונטית (וזה לא שאבו מאזן הרבה יותר טוב).
כל הדיון מדבר על יו"ש ולא עזה. בעזה ניתן לטפל בנפרד. כרגע כל ההסכמים כוללים את יו"ש בלבד - יהודה ושומרון. עזה לא ממש על הפרק ובה צריך לטפל צבאית עם העברת שלטון לאבו מאזן. כיצד לטפל בה צבאית כדי לקבל מינימום אבדות, אני לא יודע מאחר ואני לא מכיר את המציאות בשטח או הפתרונות הרלוונטים בנושא. אני מניח שזה לא יהיה יפה או נוצץ.

לרשות אין שום יכולת לשלוט על איו"ש בלי שישראל נמצאת שם.
יש, אם תהיה העברת ממשל בשלבים בדומה למה שנעשה בעירק, רק שצריך לעשות את זה חכם.

"סוגרת לנו עיתון"- הבן אדם שלא סתם משלם כספים כדי שהוא יהיה "חינם" הוא פשיסט מובהק.
http://www.haaretz.co.il/news/world/america/1.2481304
אני לא סובל את שלדון, הוא עוצר את ההתקדמות בכל תחומי החיים בארה"ב ובישראל. שמרני שסופו קרוב. הוא בעד "דיקטטורה" בישראל,תומך בשלטון ביבי,תומך בכח מקסימלי בממשל וכו.
בפלורידה הוא עצר את החוק של גראס רפואי(אם יש פה מעשנים או תומכים).

ביבי וחברים הצביעו "נגד" ההצעה הזאת מהסיבה הפשוטה שלו ולשלדון יש את אותה מטרה- להסיט את הרוב. אם העיתון ישאר חינמי- הביקוש לעיתונים אחרים ירד, ובעצם יצרו סוג של מונופול. השקעה לטווח הרחוק. עד כמה שאני לא אוהב לעשות תשחצים בחינם, עדיף לקרוא על האדם שנותן עיתון יומי בעל מעל 30 דפים חינם לכלל אוכלוסיית ישראל ומה המוטיבים שלו. הוא מפסיד כסף אבל בטווח הרחוק הוא יקבל שליטה מחשבתית.

אבל העבודה שלך זה להתלונן ולומר רק "לא, לא ולא?"

המספרים לא מעניינים. מעניין האחוז מכלל האוכלוסיה. תמצא אותו ואחרי זה תוכל לצאת בהצהרות.
נ.ב יש גם ישראלית שהצטרפה לדעאש, אז כל הישראלים בוגדים.

למה?

תודה, לא צחקתי ככה מול מסך כבר הרבה זמן. אני חושב שאתה קצת התבלבלת מה הן עובדות ומה הן חצאי עובדות או דעות. הממשלה שלך לא הציגה עד היום עובדה אחת בנוגע לערבים ביו"ש. הכל ספוקצוליות.

עובדתית נתת להם שטח בלי יכולת לפתח אותו והגבלת אותם בכל דרך אפשרית, אז מה השטח שהבאת להם שווה? זה כמו שאתן לחקלאי שטח בלי זרעים, מגרפות או טרקטור. הוא יתפלל לאל הגשם ואולי יגדל משהו.

ואיך בדיוק יסתננו ממנהרה שבה עוברת רכבת על בסיס קבוע, כל 10-15 דקות כשהצלינדר של המנהרה מכוסה בבטון מזויין ואולי אפילו מתכת כולשהי שהאופציות הכי טובות שלך לפרוץ אותה זה להביא מיכשור מאוד כבד ש:
א. אין להם תקציב אליו
ב. לא תצליח לעולם להכניס לקוטר של מנהרה

הינה בקשה, עוד פתרונות - אז מה התרוץ שלך הפעם?

לא חיית 100 שנה ונראה שאתה גם לא בקיא בעובדות שהיו לפני 100 שנה בארץ ישראל עד כה.

זה לא משנה בכמה כוח תשתמש. גידול האוכלוסיה שם גדול יותר מגידול האוכלוסיה של ישראל. בזמן מסויים ובמצב מסויים האוכלוסיה הזו תתפרץ לכל עבר ואתה לא תוכל לעצור את זה. אם אתה חושב שכן, אתה חי בסרט. יתרה מזאת, ערבים עם תעודת זהות כחולה, כמו כיום, יתחילו לעשות פיגועים באופן הרבה יותר מסיבי ואז מה תעשה? את מי בדיוק "תסנן" או "תדכא"? תשלול לכל הערבים עם תעודת זהות כחולה את האזרחות? בוא תצטרף לגזע העליון ונגמור עניין, גם ככה כמעט בלתי אפשרי להתגייר בישראל.

הם זורקים צינור כי אין פתרון, לא כי יום אחד בבוקר התחשק להם לזרוק צינור. תגיע להסדר מדיני והם לא יזרקו עליך צינור, כי לא תהיה להם גישה אליך ולא לך אליהם. אם הקהילה הבין לאומית לא מעניינת אותך, אז גם המסחר הכלכלי הבין לאומי לא מעניין אותך. אז פעם הבאה כשתרצה לרכוש דלק ותגיע למשאבה והמכונה תגיד לך "נגמר, כי הקהילה הבין לאומית דפקה ברז" אז אולי תבכה ותבין למה הקהילה הבין לאומית חשובה. כשינתקו את כל הבנקים ממערכת הסוויפט בדומה למה שעשו לאיראן, אז אולי תבין למה הקהילה הבין לאומית חשובה. כשלא תוכל לטוס לחו"ל, לייצא סחורות או לייבא סחורות, אז אולי תבין כמה הקהילה הבין לאומית חשובה. כשיתחילו להטיל הסגרים ימיים על ספינות מסחר ומסע ישראליות, אז אולי תבין שהחולצות החמודות שרכשת מסין כבר לא קיימות ותוצרת כחול לבן יעלה לך פי 10 אם לא 20.

לישראל ועוד איך יש זיקה משפטית על השטח הזה. היא כבשה אותו, הוא באחריותה, היא אחראית על האוכלוסיה בו. תספח או תתנתק - פשוט מאוד. לא רוצה לא את זה ולא את זה? תקבל סנקציות עולמיות, אלימות מערבים והרשימה עוד ארוכה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

כל הדיון מדבר על יו"ש ולא עזה. בעזה ניתן לטפל בנפרד. כרגע כל ההסכמים כוללים את יו"ש בלבד - יהודה ושומרון. עזה לא ממש על הפרק ובה צריך לטפל צבאית עם העברת שלטון לאבו מאזן. כיצד לטפל בה צבאית כדי לקבל מינימום אבדות, אני לא יודע מאחר ואני לא מכיר את המציאות בשטח או הפתרונות הרלוונטים בנושא. אני מניח שזה לא יהיה יפה או נוצץ.

יש, אם תהיה העברת ממשל בשלבים בדומה למה שנעשה בעירק, רק שצריך לעשות את זה חכם.
לא יודע איך לעשות אלף ציטוטים כאלה וזה נראה סתם ארוך אז אני אפריד כל פסקה ברווח.
הידע שלך בהיסטוריה של הנושא הזה לוקה בחסר.

זו לא העבודה שלי, זו היכולת שלי להביע דעה.
יכלתי לזרוק פתרונות הזויים כמו כל אחד ברחוב או בפורום, אבל בשביל לעמוד מאחורי הצעה לפתרון של בלאגן כזה צריך יותר ידע ברמת הפרט, ולא משלמים לי בשביל זה.

האנלוגיה שלך לא נכונה.
לא אמרתי שאם יש אקדמאי ערבי אחד בדעאש, אז כנראה שכולם כאלה.
אמרתי שהדבר קיים, ושזו דוגמה למוסלמים שלא משנה כמה המצב הכלכלי והבטחון האישי שלהם יהיו טובים, הם ימשיכו לעסוק בטרור כי זה עניין של מנטליות וחינוך.
לא מעניין אותי אם יש 50 או 50 אלף כאלה, מספיק אחד כזה שיתפוצץ במרכז העיר שאתה גר בה בשביל אולי להרוס לך את החיים, אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה? לא מעניין אותי שהחיים של אוכלוסיה לא נוחים, אם זה בא על חשבון הביטחון האישי שלי.

מה למה? אני לא רוצה לספח אותם, שילכו קיבינימאט.
אני רואה את ההתנהלות במשולש ובמזרח ירושלים וגם את זה אני לא מבין.

אני חושב שאתה צריך להתחיל להפריד בין הממשלה שלי אלי, לא מעניין אותי הדעה שלהם או העמדות שלהם, הן בחלקן או רובן לא העמדות שלי.

אני הצגתי עובדות ואת הדיון הזה על "יצאת מרצועת עזה אבל חנקת אותם ובגל זה הם פונים לטרור" כבר נהלתי עם אלכס.
אם תסתכל על ציר הזמן תבין שכשיצאו מהרצועה לא הטילו סגר מיד, אבל פלסטינים מהרצועה המשיכו (הם ירו רקטות גם לפני) לירות על ישובים ישראלים, עד שלב מסוים בו הוטל הסגר.
זה אולי יותר דומה למצב בו נתת לחקלאי חווה, שהיא אחת מכמה חוות שהיו בשליטתך.
החוואי התחיל לשרוף לך את החוות כי הוא שונא אותך וכתגובה מנעת ממנו זרעים מגרפות או טרקטור. מגיע לו.

קודם כל, אני לא חושב שרכבת כל 5 דקות זה פתרון שירצה אותם.
בנוסף, לא ראיתי תכניות של מנהרה כמו שאתה מדבר עליה, אין לי ידע בנושא ואני לא יודע עד כמה זה פרקטי.
אם יש פתרון לבעיית הרצף הטריטוריאלי, מה איכפת לי שיתממש?

גם אתה לא, אבל שנינו למדנו היסטוריה ושנינו מכירים את ההיסטוריה העשירה של ארץ ישראל בפרעות ורציחות המוניות של יהודים ע"י ערבים עוד לפני שהוקמה ארץ ישראל, סתם כשלא בא להם בטוב שפתאום יש להם שכנים שלא קוראים באותו הספר ביום שישי.

אני חושב שאתה חי בסרט.
גם אם האוכלוסיה של סין תחליט שהיא זורקת אבנים על ערים ישראליות כל יום למערכת הבטחון לא תהיה בעיה לטפל בזה, זה יקח המון זמן ויהיו המון הרוגים, אבל יטפלו בזה.
זו רק שאלה של כמה כוח אתה רוצה להפעיל והממשלה הנוכחית דוגלת ב"להכיל", מה שנותן את האפקט ההפוך של הרתעה וגורם לזה להמשך.
אתה חושב שבימים אלה אין מחבלים פוטנציאליים עם תעודת זהות כחולה? אתה לא מכיר את עומק האחיזה של השב"כ בשטח ואת כמות המקרים האלה שנמנעים על בסיס שבועי.

גם יהודים בשנות ה-30 בגרמניה זרקו מטעני צינור? אני לא יודע אם אתה מסרב להבין מכיוון ששטפו לך את המוח עם תרבות הפוליטיקלי קורקט, אבל אנחנו לא מדברים על אותה המנטליות כמו שלי ושלך.
אתה באמת, באמת חושב שהקהילה הבין לאומית תחרים אותך כמו שהיא מחרימה את איראן כי אתה לא מגיע להסדר עם הפלסטינים? אולי הם גם יחרימו את טורקיה, כי היא כובשת את קפריסין? אולי את בריטניה שכובשת את איי פוקלנד? אולי את מרוקו שכובשת את מדבר סהרה? את רוסיה שכבשה חלקים מגאורגיה (ולא באיחור של כמה שנים שכבשה גם חלקים מאוקראינה?)
הפרנויה הזאת של חרם בין לאומי מנותקת מהמציאות וכשמדיניות החוץ של ישראל תהיה לשים זין על הצביעות הבין לאומית, החשיבות של העימות הטיפשי הזה תרד ומדינות אירופאיות יפסיקו "להיות מודאגות מיחידות דיור חדשות בירושלים" (אני לא חושב שבתים שנבנים בפסגת זאב צריכים לעניין אותם בכלל).

אוקיי, שישראל תתנתק מהשטח ותחזיר אותו לבעלים הקודמים שלו, ירדן.
ירדן לא רוצה? שתחזיר לבעלים הקודמים, בריטניה.
ניסיתי, אבל לא מצאתי "פלסטין" בטאבו על השטח.

הדיון כן מדבר על עזה, כי אתה לא יכול לעשות הסדר מדיני שלא תקף ל30-40% מהאוכלוסיה.
אני מכיר את המציאות שם, אתה חושב שכמה אותיות על המקלדת יעיפו משם את חמאס? ואיך הקהילה הבין לאומית הכל כך יקרה שלך תגיב כשתגיד לה "שומעת רגע? אני נכנס לרצועה להרוג 20 אלף מחבלים כדי שיהיה הסדר, אז אל תצעקי סבבה?"

תשלח מייל לחמאס ותודיע להם שהדרך היחידה להסדר היא שהם יעבירו את השלטון לחברים שלהם שהם זרקו מהגגות לפני כמה שנים אחרי הבחירות, הם נשמעים כמו אנשי שיחה טובים.

"סוגרת לנו עיתון"- הבן אדם שלא סתם משלם כספים כדי שהוא יהיה "חינם" הוא פשיסט מובהק.
אני לא סובל את שלדון, הוא עוצר את ההתקדמות בכל תחומי החיים בארה"ב ובישראל. שמרני שסופו קרוב. הוא בעד "דיקטטורה" בישראל,תומך בשלטון ביבי,תומך בכח מקסימלי בממשל וכו.

ביבי וחברים הצביעו "נגד" ההצעה הזאת מהסיבה הפשוטה שלו ולשלדון יש את אותה מטרה- להסיט את הרוב. אם העיתון ישאר חינמי- הביקוש לעיתונים אחרים ירד, ובעצם יצרו סוג של מונופול. השקעה לטווח הרחוק. עד כמה שאני לא אוהב לעשות תשחצים בחינם, עדיף לקרוא על האדם שנותן עיתון יומי בעל מעל 30 דפים חינם לכלל אוכלוסיית ישראל ומה המוטיבים שלו. הוא מפסיד כסף אבל בטווח הרחוק הוא יקבל שליטה מחשבתית.
ואם ישראל היום יסגר ידיעות אחרונות לא יחשב כמונופול?

זה שאתה שונא אותו קשור לכך שהממשלה שלך מתנהגת בצורה פשיסטית?

זה שאתה שונא מישהו אומר שאסור לתת לו להביע את דעתו?
זה מדרון חלקלק.
כל מה שרשמת אגב, זה בולשיט.

זה בולשיט כי אתה חושב שמישהו יחלק עיתון בחינם לכל המדינה במשך שנים בלי מוטיב מסוים? נחמד לראות שישראלים כרגיל לא רואים תוצאות לטווח רחוק.
זה שאתה שונא אותו קשור לכך שהממשלה שלך מתנהגת בצורה פשיסטית?
קשר הון ושלטון בישראל הוא אחד החזקים בעולם. מהסיבה הזאת ביבי ניסה לעצור את ההצעה הזאת. אני שונא פשיזם בהתגלמות דמוקרטיה שזה בעצם מה שקורה בישראל. בכל מקרה אם משהו ניתן "בחינם" זה צריך להוריד נורה אדומה אצל כולם, כי אין דבר כזה חינם במיוחד אם זה מגיע מבן אדם שתומך במשטר הנוכחי, ומנסה להדחיק עתונאות חופשית בעזרת הזרמת כספים דרך הים. מישהו פה שמע את המילים של איתן כבל? החוק נועד להגן על מה שנשאר מהדמוקרטיה, וכל מה שהוא בעצם מציא זה שישראל היום ימכר "בכסף" ככה שלא יווצר מצב שהידע של כלל האוכלוסיה על מה הולך במדינה יבוא ממקור אחד.
ואם ישראל היום יסגר ידיעות אחרונות לא יחשב כמונופול?
הוא לא יסגר - הוא ימכר במחיר מסוים וכך תהיה תחרות.
ואם כבר ציטוט:
יוזם החוק, ח"כ איתן כבל, האשים את מו"ל העיתון, שלדון אדלסון, בניסיון לשבור את שוק המודעות באמצעות שימוש במחירי רצפה מתוך רצון למוטט את העיתונות הכתובה בישראל. ״הגיע הזמן לדבר במלים ברורות גם על הפיל הנוסף בחדר. 'ישראל היום' לא מתקיים בגלל הצלחתו כעיתון אלא בגלל מאות מיליונים מכספי הימורים שמוזרמים מעבר לים. האם יש מישהו בבית הזה שחושב בכנות שככה נראה מודל של עיתון נורמלי? שככה נראית תחרות הוגנת?". לדבריו, ״אינני מבקש לסגור את 'ישראל היום', אלא למנוע את סגירת שאר העיתונים במדינה, למנוע את פיטוריהם ולמנוע את אחדות המחשבה במדינה״

יוזם החוק, ח"כ איתן כבל, האשים את מו"ל העיתון, שלדון אדלסון, בניסיון לשבור את שוק המודעות באמצעות שימוש במחירי רצפה מתוך רצון למוטט את העיתונות הכתובה בישראל. ״הגיע הזמן לדבר במלים ברורות גם על הפיל הנוסף בחדר. 'ישראל היום' לא מתקיים בגלל הצלחתו כעיתון אלא בגלל מאות מיליונים מכספי הימורים שמוזרמים מעבר לים. האם יש מישהו בבית הזה שחושב בכנות שככה נראה מודל של עיתון נורמלי? שככה נראית תחרות הוגנת?". לדבריו, ״אינני מבקש לסגור את 'ישראל היום', אלא למנוע את סגירת שאר העיתונים במדינה, למנוע את פיטוריהם ולמנוע את אחדות המחשבה במדינה״
זו בעיה של העיתונים האחרים שהם לא יעילים - הם אמורים להסגר אם הם לא יודעים לשלוט בהוצאות כנגד הכנסות שלהם. ישראל היום ממומן בעיקר מפרסומות שמפוזרות לאורך כל העיתון מכף רגל עד ראש, ככה שלומר שהעיתון עצמו מפסיד זה קצת מצחיק. תבדוק כמה שילמו ליאיר לפיד שיכתוב טור מסכן בידיעות אחרונות פעם בשבוע באורך 300 מילים ותבין אולי מדוע העיתונים הללו לא מצליחים להסתדר כספית - זה לא בגלל ישראל היום, זה בגלל כשלים בניהול העיתון ופיזור כספים כאילו אין מחר. לתת 100 אלף ש"ח לכותב בעיתון שמפרסם טור פעם בשבוע זה פשוט עצוב. כספית ד"א היה מקבל שכר דומה. העיתונים הללו, בעיקר מעריב וידיעות, לא באמת התקדמו. אנשים היום קוראים עיתונים באינטרנט או במכשיר הנייד/טאבלט. ידיעות/מעריב נכנסו דיי מאוחר לסצנה בזמן שישראל היום כבר זמן רב מוציאה מהדורה דיגיטלית.

ומנסה להדחיק עתונאות חופשית בעזרת הזרמת כספים דרך הים
אתה מנסה להדחיק חופש ביטוי. כשזה לא לטעמך אתה מעדיף להשתיק את האדם שעומד מולך. ממתי לעסק פרטי אסור לחלק דברים בחינם? מישהו מכריח אנשים לקחת את העיתון ולקרוא אותו? מישהו מכריח אותם ללחוץ על הלינק ולפתוח את העיתון? לא ראיתי שפופאפים נפתחים לי באופן אוטומטי של ישראל היום במחשב כל היום. מחר אני אבקש מפייגלין או איתן כבל שישלמו 1000 ש"ח לשעה כדי להופיע בערוץ הכנסת כי מה שהם אומרים לא מצא חן בעיני. או שערוץ 2 יגיד שהוא משדר את הנאומים/הצהרות שלהם רק בתשלום - אז זה לא יהיה בסדר? למה, כי אתה תומך בהם?

בכל מקרה הדיון הזה עקר. החוק הזה לא יגיע למליאה וראש הממשלה יטיל עליו וטו. גם אם לא יתיל, זה לא יעבור בג"ץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית