הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם ללמוד לימודים אקדמאיים? איך בוחרים מה ללמוד?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

אהלן,

יש לי התלבטות האם ללכת ללמוד מקצוע כלשהו (שזו בעיה בפני עצמה, שעליה אפרט מיד) או אולי ישר להתחיל בעבודה כלשהי ומשם להתקדם לאט לאט.

האופציה לעבודה שנשמעת לי מעניינת זה עבודה שקשורה לאגף הביטחון כגון אבטחת אישים, אבטחה כללית, משטרה, קבע (צה"ל) וכדומה, עם השנים להתקדם בדרגות והוותק (מעלה את השכר), עם אופציה לשלב לימודים בהמשך בתואר כלשהו כדי להעלות את המשכורת.

היתרון שחשבתי בהתחלת עבודה הוא חיסכון בזמן יקר של למידה (3-4 שנים) שבו אני יכול להתחיל לעבוד ולהכניס כסף החל מהיום הראשון בעבודה, לעומת אם אלך ללמוד שאז אראה כסף רק בעוד 3-4 שנים לאחר שהשארתי במוסד הלימודים כ 20-30 אלף ש"ח.

אופציה שניה: ללמוד תואר כלשהו.
הבעיה היא שאין לי כיוון בכלל. ממש אין לי שמץ של רעיון.
והשאלה אם היום באמת שווה ללמוד והאם זה מבטיח עתיד וורוד יותר. אולי באמת לא משתלם היום ללמוד.

אשמח לשמוע את דעתכם.

אהלן,
שמע שמעתי הרבה דברים על עבודות אבטחה אז אנסה לתמצת לך טיפה.
אבטחת אישים-אתה חותםע ל חוזה של 5 שנים(בערך, יש איזה קאץ' שאפשר לקצר), עושה קורס אחיד(פותח לך דלתות לעוד עבודות אבטחה), זה קורס קשה של 3 חודשים בתנאי פנימיה עם המון קרב מגע ..ועוד כמות מפגרת של שעות עבודה(אחריי הקורס הכוונה). אין לך חיים..החיים שלך זה אבטחה. משמרות של 24 שעות, כשאתה יוצא הבייתה אתה בכוננות ויכולים להקפיץ אותך בכיף..וגם מקפיצים.
זו לא עבודה מספקת מי יודע מה ומעטים מקבלים קביעות בשב"כ(יש אולי חמש בכל השירות עם קביעות, שהם מאבטחי אישים).
מבחינה כספית, אתה תסגור די הרבה, בעיקר לגיל שלך(אני מניח שאתה בתחילת שנות העשרים שלך), אפשר די בקלות להגיע ל20K ברוטו בחודש.אתה גם תכיר אנשים מעניינים ותראה מקומות שבתור בן אדם רגיל מאוד יכול להיות שלא היית רואה..אבל מאוד יכול להיות שגם לא היית רוצה לראות אותם. מי רוצה לעמוד ליד עץ במתחם VIP במלון דוד?
אם אתה רוצה קריירה בשב"כ ותחום הבטחון קורץ לך, תשקול ללכת להיות רכז. 8 חודשים לימודי ערבית+תואר ראשון במזרחנות. אתה חותם 5 שנים חוזה ולמעשה זה המקפצה הטובה ביותר לעבודה בקביעות בשב"כ. עבודה נורא מעניינת ואחריי הצבא שקלתי לעסוק בזה..
הקורס מתחיל פעם בשנה באפריל, אז אם אתה שוקל ממליץ להזדרז.

אבטחה כללית-זה לא לקריירה. יש לך אחלה עבודות, חלקן בית זונות(ע"ע מה שאני עושה)וחלקן רציניות עם הרבה כסף שטמון בחובן: מטוסאים, מאבטחי שגרירויות ועוד כל מני אבטחה של משרד החוץ, גבולות ונמלים. הכסף בעבודות הרציניות הוא טוב מאוד ואפשר לחסוך די הרבה כסף. לא לקריירה, אם אתה רוצה לחסוך לטיול זה אחלה דרך.
מגיעים שם בקלות ל20 בחודש(שגרירויות), מטוסאים פחות.
יש לך עוד הרבה עבודות אבטחה שלא כתבתי עליהן כמו אבטחה בנמלים, מעברים וכד'. בקצרה אומר שגם שם עושים כסף טוב, אבל זה מאוד צבאי..לא בשביל כל אחד.
מטוסאים=המאבטחים על המטוס.

משטרה זה קריירה שניתן לשקול. יש הרבה מסלולים מעניינים(אהמ יס"מ)ותנאים לא רעים למי שמתקדם שם. כנ"ל לגביי קבע בצבא.

אם אין לך כיוון, לך לאיזה עבודה לתקופה עד שיעלה לך רעיון או כיוון כלשהו. זו ההמלצה שלי.
אף אחד לא מבטיח לך עתיד ורוד

אין לך מה ללכת לאבטחה אם אתה מתכנן על להתקדם. אמנם יש עבודות אבטחה שאפשר לעבוד בהן הרבה מאוד זמן גם בתור מאבטח פשוט (כל עבודה שדורשת קורס אחיד), אבל להגיע למצב שזו הקריירה שלך (מנב"ט) יכול לקחת הרבה שנים במקרה הטוב, ובחיים לא במקרה הרע.

מה שכן עושים בעבודות האלה כסף טוב ובהרבה מהן אפשר ללמוד תוך כדי, אמנם לרוב בהתחלה זה יכול להיות בעייתי בגלל חוזי העסקה.

מה שלא יהיה - לא ממליץ ללכת ללמוד סתם תואר כי אתה חושב שצריך. הארץ מפוצצת באנשים עם מקרה דומה שלקחו תואר במנהל עסקים או תקשורת או כלכלה ופשוט אין מה לעשות עם זה. נסיון עדיף.

בוחרים תארים ע"י קריאה של ספרים אקדמאים בנושא (ספרים של קורסי מבוא). אתה קורא את רשימת הקורסים במוסד הלימודים שאליו אתה רוצה לפנות ללמוד ורוכש ספרי מבוא בנושא של התארים שמעניינים אותך. מעיין בספרים או קורא אותם בשלמותם ובוחר את התואר. לא אהבת את התואר אחרי שנה? לרוב אפשר לעבור לתואר מקביל.

• פותח/ת השרשור
אהלן,
שמע שמעתי הרבה דברים על עבודות אבטחה אז אנסה לתמצת לך טיפה.
אבטחת אישים-אתה חותםע ל חוזה של 5 שנים(בערך, יש איזה קאץ' שאפשר לקצר), עושה קורס אחיד(פותח לך דלתות לעוד עבודות אבטחה), זה קורס קשה של 3 חודשים בתנאי פנימיה עם המון קרב מגע ..ועוד כמות מפגרת של שעות עבודה(אחריי הקורס הכוונה). אין לך חיים..החיים שלך זה אבטחה. משמרות של 24 שעות, כשאתה יוצא הבייתה אתה בכוננות ויכולים להקפיץ אותך בכיף..וגם מקפיצים.
זו לא עבודה מספקת מי יודע מה ומעטים מקבלים קביעות בשב"כ(יש אולי חמש בכל השירות עם קביעות, שהם מאבטחי אישים).
מבחינה כספית, אתה תסגור די הרבה, בעיקר לגיל שלך(אני מניח שאתה בתחילת שנות העשרים שלך), אפשר די בקלות להגיע ל20K ברוטו בחודש.אתה גם תכיר אנשים מעניינים ותראה מקומות שבתור בן אדם רגיל מאוד יכול להיות שלא היית רואה..אבל מאוד יכול להיות שגם לא היית רוצה לראות אותם. מי רוצה לעמוד ליד עץ במתחם VIP במלון דוד?
אם אתה רוצה קריירה בשב"כ ותחום הבטחון קורץ לך, תשקול ללכת להיות רכז. 8 חודשים לימודי ערבית+תואר ראשון במזרחנות. אתה חותם 5 שנים חוזה ולמעשה זה המקפצה הטובה ביותר לעבודה בקביעות בשב"כ. עבודה נורא מעניינת ואחריי הצבא שקלתי לעסוק בזה..
הקורס מתחיל פעם בשנה באפריל, אז אם אתה שוקל ממליץ להזדרז.

אבטחה כללית-זה לא לקריירה. יש לך אחלה עבודות, חלקן בית זונות(ע"ע מה שאני עושה)וחלקן רציניות עם הרבה כסף שטמון בחובן: מטוסאים, מאבטחי שגרירויות ועוד כל מני אבטחה של משרד החוץ, גבולות ונמלים. הכסף בעבודות הרציניות הוא טוב מאוד ואפשר לחסוך די הרבה כסף. לא לקריירה, אם אתה רוצה לחסוך לטיול זה אחלה דרך.
מגיעים שם בקלות ל20 בחודש(שגרירויות), מטוסאים פחות.
יש לך עוד הרבה עבודות אבטחה שלא כתבתי עליהן כמו אבטחה בנמלים, מעברים וכד'. בקצרה אומר שגם שם עושים כסף טוב, אבל זה מאוד צבאי..לא בשביל כל אחד.
מטוסאים=המאבטחים על המטוס.

משטרה זה קריירה שניתן לשקול. יש הרבה מסלולים מעניינים(אהמ יס"מ)ותנאים לא רעים למי שמתקדם שם. כנ"ל לגביי קבע בצבא.

אם אין לך כיוון, לך לאיזה עבודה לתקופה עד שיעלה לך רעיון או כיוון כלשהו. זו ההמלצה שלי.
אף אחד לא מבטיח לך עתיד ורוד

תודה על הפירוט.

אני מחפש עבודה לחיים ולכן אם כבר קבע\משטרה נשמע הכי הגיוני.
לגבי השב"כ, האם החוזה הוא רק ל 5 שנים ואחר כך יכולים לחפף אותך או שניתן להגיע לקביעות לכל החיים?

מה שלא יהיה - לא ממליץ ללכת ללמוד סתם תואר כי אתה חושב שצריך. הארץ מפוצצת באנשים עם מקרה דומה שלקחו תואר במנהל עסקים או תקשורת או כלכלה ופשוט אין מה לעשות עם זה. נסיון עדיף.

מצד שני, כשאתה עם תואר אתה 'שווה יותר' מבחינת משכורת, ולא משנה במה התואר- העיקר שיש לך תואר.
שוטר עם תואר בחינוף אפילו, מקבל יותר משוטר ללא תואר.
בוחרים תארים ע"י קריאה של ספרים אקדמאים בנושא (ספרים של קורסי מבוא). אתה קורא את רשימת הקורסים במוסד הלימודים שאליו אתה רוצה לפנות ללמוד ורוכש ספרי מבוא בנושא של התארים שמעניינים אותך. מעיין בספרים או קורא אותם בשלמותם ובוחר את התואר. לא אהבת את התואר אחרי שנה? לרוב אפשר לעבור לתואר מקביל.

העניין הוא שאפילו אין לי כיוון שבו אפשר להתחיל לקרוא מאמרים.
אני לא יכול להצביע על הנדסה או חינוך או אבטחה. אין לי מושג מאיפה להתחיל.

שמעתי על ייעוץ שאתה עושה כמה מבחנים ומתוך התשובות הבוחן ממליץ לך מה הכיוון המתאים לך. לא יודע עד כמה זה טוב.

נשאל אחרת,
איך אתם בחרתם את המקצוע אותו אתם לומדים?
ו

להשיג קביעות בשב"כ זה עסק לא פשוט בכלל, אם זה מה שאתה שואל.
ברמת העקרון כן אתה יכול לחפף את החוזה, לא יודע כמה זה רעיון טוב להתחיל מסלול רכזים ולחפף בחוזה.

שמעתי על ייעוץ שאתה עושה כמה מבחנים ומתוך התשובות הבוחן ממליץ לך מה הכיוון המתאים לך. לא יודע עד כמה זה טוב.
בגלל זה אני אומר, קוראים ספרים בנושא. לא ספר אחד, לא 2, לפחות 8-10 (לא קריאה מלאה מילה במילה, עיון/ריפרוף/קריאה של פרקים ספציפים/פסקאות בדפים מסויימים וכו').
אני הייתי נעול על מדעי המחשב עד כיתה ט' בערך שהלכתי לעשות קורס מד"א כל הקיץ ומאז התאהבתי בכל הנושא של הפיזיולוגיה/גוף האדם ובו זמנית גם התחלתי לשנוא תיכנות/מחשבים כי זה "משעמם".
בארה"ב למזלי לא בוחרים תואר עד השנה השלישית (מתוך 4 או במקרה שלי מתוך 6) ועד אז עושים מבואות בכל המקצועות הרלוונטים (ביולוגיה, כימיה פיזיקלית וארוגנית, חדו"א, פיזיקה, אנטומיה/פיזיולוגיה וקורסים הומנים שמחייבים אותך לקחת בשביל "העשרה" (6 כיתות ספרות באנגלית לא היה פשוט בשבילי נפשית, כולל כיתת סרטים של צ'רלי צ'פלין ודומיו. לקחתי עוד הרבה "זבל" מסביב כמו מיקרו/מאקרו כלכלה, היסטוריה (שהיה לא רע), אזרחות (שהיה נורא כי לימד אותי פרופסור למשפט), אנטרופולוגיה ביולוגית וכו'). לצערי הייתי צריך לעשות השלמות באנגלית ומתמטיקה כשהגעתי מישראל כי החינוך הציבורי בישראל הוא פח.
בגדול, אתה תמיד יכול לקחת קורס אחד באוניברסיטה הפתוחה ולראות אם זה הכיוון. הכי גרוע הפסדת כמה אלפי שקלים.

תעשה תואר במשפטים אחי...
ותצטרף למעגל האבטחה עחי. הבנתי ששינו עכשיו את המבחן להכשרה בגלל שיש כל כך הרבה אנשים שרוצים להיות עורכי דין. רוצים שרף המעבר יהיה 50% בכל מחזור (עד כה היה לערך 70% מהאנשים עברו).

ותצטרף למעגל האבטחה עחי. הבנתי ששינו עכשיו את המבחן להכשרה בגלל שיש כל כך הרבה אנשים שרוצים להיות עורכי דין. רוצים שרף המעבר יהיה 50% בכל מחזור (עד כה היה לערך 70% מהאנשים עברו).

הוסיפו חלק של כתיבה של מסמכים משפטיים, וואו! פתרון גאוני להצפה של המקצוע. חוצמזה מי שלא עובר עושה את המבחן של המועד הבא ועובר ואם לא אז אחריו.
הפתרון הוא סטאז ארוך יותר , נגיד 3 שנים במשכורת מינימום. אז אני רוצה לראות מי ירצה להיות עו"ד

הפתרון הוא סטאז ארוך יותר , נגיד 3 שנים במשכורת מינימום. אז אני רוצה לראות מי ירצה להיות עו"ד
אני מתערב שעדיין ילכו. אנשים בוחרים בעו"ד ומנהל עסקים כי אין להם מושג מה הם רוצים לעשות בחיים ורוצים לרצות אמ אמא ואבא (לפחות זה מה שאני ראיתי בקרב חברים שלי שכרגע מסיימים ולא מעוניינים להמשיך או שמצטערים שהלכו על זה מלכתחילה).

כן זה נכון, העו"ד שמאמן אותי הוא בן 71. בחור שהיה במוסד וחוקר ראשי במצ"ח ועוד כמה דברים מעניין אם תשווה אותו למה שהולך היום אתה תבין כמה פעם המקצוע הזה היה מכובד וכמה היום הוא בתחתית הסקאלה. פשוט הזוי

בגלל זה אני אומר, קוראים ספרים בנושא. לא ספר אחד, לא 2, לפחות 8-10 (לא קריאה מלאה מילה במילה, עיון/ריפרוף/קריאה של פרקים ספציפים/פסקאות בדפים מסויימים וכו').
אני הייתי נעול על מדעי המחשב עד כיתה ט' בערך שהלכתי לעשות קורס מד"א כל הקיץ ומאז התאהבתי בכל הנושא של הפיזיולוגיה/גוף האדם ובו זמנית גם התחלתי לשנוא תיכנות/מחשבים כי זה "משעמם".
בארה"ב למזלי לא בוחרים תואר עד השנה השלישית (מתוך 4 או במקרה שלי מתוך 6) ועד אז עושים מבואות בכל המקצועות הרלוונטים (ביולוגיה, כימיה פיזיקלית וארוגנית, חדו"א, פיזיקה, אנטומיה/פיזיולוגיה וקורסים הומנים שמחייבים אותך לקחת בשביל "העשרה" (6 כיתות ספרות באנגלית לא היה פשוט בשבילי נפשית, כולל כיתת סרטים של צ'רלי צ'פלין ודומיו. לקחתי עוד הרבה "זבל" מסביב כמו מיקרו/מאקרו כלכלה, היסטוריה (שהיה לא רע), אזרחות (שהיה נורא כי לימד אותי פרופסור למשפט), אנטרופולוגיה ביולוגית וכו'). לצערי הייתי צריך לעשות השלמות באנגלית ומתמטיקה כשהגעתי מישראל כי החינוך הציבורי בישראל הוא פח.
בגדול, אתה תמיד יכול לקחת קורס אחד באוניברסיטה הפתוחה ולראות אם זה הכיוון. הכי גרוע הפסדת כמה אלפי שקלים.

אז בארהב בעצם עושים 6 שנים ש 3 מהם הם מבוא במגוון מקצועות ואז אתה בעצם מקבל תואר ראשון?

אז בארהב בעצם עושים 6 שנים ש 3 מהם הם מבוא במגוון מקצועות ואז אתה בעצם מקבל תואר ראשון?
לא, תואר ראשון זה 4 שנים שמתוכם שנתיים מבואות וקורסים שאתה בוחר מרשימה בתחום ההומני (תלוי בתואר/איזה מסלול אתה עושה, לרוב אתה תקח 5-7 כיתות הומניות + קורסי מבוא/בסיס). לי לקח 6 שנים בגלל שאני עושה תואר כפול וכשהגעתי מישראל עשיתי השלמות ואני גם לא עשיתי את המסלול ה"סטנדרטי" שעושה כל אמריקאי, שזה אומר ללכת מתיכון ישר לאוניברסיטה. הלכתי קודם לקולג' קהילתי ואז עברתי לאוניברסיטה (שזה הרבה יותר זול ולא צריך פסיכומטרי (SAT)).

• פותח/ת השרשור
להשיג קביעות בשב"כ זה עסק לא פשוט בכלל, אם זה מה שאתה שואל.
ברמת העקרון כן אתה יכול לחפף את החוזה, לא יודע כמה זה רעיון טוב להתחיל מסלול רכזים ולחפף בחוזה.

כתבתי אם הם יכולים לחפף אותך אחרי 5 שנים כי בא להם?

באיזה נושא?

יש עשרות אם לא מאות מקצועות לימוד, ולבחור מיקוד כלשהו של 10 מקצועות זה לא פשוט כשאין לך מושג מאיפה להתחיל\מה הכיוון שלך...

כתבתי אם הם יכולים לחפף אותך אחרי 5 שנים כי בא להם?

באיזה נושא?

יש עשרות אם לא מאות מקצועות לימוד, ולבחור מיקוד כלשהו של 10 מקצועות זה לא פשוט כשאין לך מושג מאיפה להתחיל\מה הכיוון שלך...

אתה יכול לנסות ללכת ליועץ קריירה

באיזה נושא?
יש לך תחביבים? אתה אוהב לקרוא על נושא מסויים ופחות על אחרים? משהו מושך אותך בעולם זה?
אלו שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך. יועצי קריירה הלכתי ל-3 וזה לא כזה להיט (אבל לא יזיק).
בגדול תשאל את עצמך שאלות כלליות:
1. אתה רוצה לעבוד עם אנשים? זה כבר יחסל לך חצי מהמקצועות איי שם.
2. האם אתה מעתניין במדע? אם כן באילו תחומים? אם לא, כבר חיסלת נתח גדול מהמקצועות הזמינים איי שם.
3. האם אתה אוהב מתמטיקה? אם כן יש לך מספר אופציות, אם לא חיסלת גם נתח של מדעי מחשב/מתמטיקה
4. האם מקצועות הומנים מדברים אליך? היסטוריה? ספרות? סוציולוגיה? פסיכולוגיה? אם גם לא, חיסלתי חצי מהאונירסטה לפחות אם לא יותר.

ככה תמשיך עד שתמצא לך 5-10 תארים מעניינים ומשם הדרך לבחור גם לא אמורה להיות קשה במיוחד.
תמצא תחום גלובלי ומשם תתחיל לרדת. אל תחפש דברים ספציפים כי זה רק יבלבל אותך. תתחיל בעצים הגדולים: מדע, הומני, מתמטיקה/מדעי המחשב, ספורט וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית