ייעוץ שרירים קטנים בתוכניות של SS ו5X5

• פותח/ת השרשור Hikakku
  • פורסם בתאריך

Hikakku

משתמש מתחיל
209
5
נק' מוניטין:
282
209
5
אני מתאמן כבר מעל שנה.. הייתי מאתמן על תוכניות מפוצלות רגילות של AB\ABC וכל זה..
אני מגלה עניין רב בתוכניות הכח והייתי רוצה להתחיל לעבוד לפיהן... למרות שכרגע אני לא יכול, מחר אני מתגייס אז אני לא יודע איך מה ומתי...
אבל בכל מקרה ברגע שאני יוכל לחזור להתאמן באופן סדיר אני הולך ללכת על SS ואז למשהו מתקדם יותר...

השאלה היא בעצם, מה אתם ממליצים לבנאדם שכבר לא מעלה משקל על המוט מאימון לאימון , ויש לו פיגור באחד השרירים הקטנים, לדוגמא : הטרייספס שלי בפיגור עצבני...
אכשיו כידוע לי לא מאמנים שרירים קטנים בתוכניות כח... אז מה הייתם ממליצים לבנאדם שרוצה להכניס קצת פרופורציות בין הבייספס והטרייספס ורוצה לתת דגש באחד מיהם?

אני חייב להגיד שהטרייספס שלי ממש עולה לי על העצבים.. לא משנה מה עשיתי עד אכשיו , אף פעם לא הצלחתי להכניס אותו לפרופוציות... כלומר, זה לא שהטרייספס לא גודל ביכלל, הוא גודל , אבל תמיד נשאר באותו יחס לשאר הגוף... יש מצב שזה פשוט גנטי ?

ובכללי, מה הייתם ממליצים לבנאדם שמתאמן בתוכנית כח לעשות עם הוא רוצה לתת דגש לקבוצת שרירים קטנה ?

בתוכנית הטרייספס שלך יכאבו די הרבה, הלחיצות הולכות ונעשות כבדות יותר, אתה לא צריך לדאוג בקשר לזה.
אין דגש לשרירים קטנים, בגלל זה הם קטנים. אתה לא יכול לצפות שהבייספס שלך יהיה בגודל החזה, הם באופן טבעי לא צריכים להראות ככה.

בהצלחה, שים משקל על המוט והכל יהיה בסדר.

בגדול לא ניתן לתת דגשים לשרירים מסויימים, התפתחות תלוייה בגנטיקה והטרייספס עובד חזק מאוד בלחיצת חזה ובמתח (במידה ועושים צר) ובפרס.
אני משער עד כדי כמעט בטוח שאתה כן יכול לעלות עוד משקל על המוט מאימון לאימון, את זה תוכל לראות ב SS (אם תפעיל לפי כל הכללים של הספר ולא תתעצל לקרוא אותו).

• פותח/ת השרשור
אני בהחלט הולך לקרוא אותו. יש מצב אני מדפיס וקורא בזמן החופשי בצבא ^^
כרגע אתה חושב שאני יכול לעלות משקלים מאימון לאימון? אני עומד על
95 קילו לחזה - 3 חזרות
110 סקווט - 3 חזרות
125 דדליפט - 5 חזרות...

בכל מקרה.. עם ההפסקה של הצבא אני בטוח הולך לעשות SS ככה שזה לא משנה..

ולThe Sun אני מבין , ואני בהחלט לא מתכוון לזה שאני רוצה בייספ ענק... אני אומר שיחס בין הבייספס לטרייספס הוא דיי משמעותי לטובת הבייספס... וזה לא נראה משהו.. זה למה אני מודאג בקשר לטרייספס...
אבל כמו שהבנתי ממשה זה גנטי ..

תודה בכל מקרה =)

אני בהחלט הולך לקרוא אותו. יש מצב אני מדפיס וקורא בזמן החופשי בצבא ^^
כרגע אתה חושב שאני יכול לעלות משקלים מאימון לאימון? אני עומד על
95 קילו לחזה - 3 חזרות
110 סקווט - 3 חזרות
125 דדליפט - 5 חזרות...

בכל מקרה.. עם ההפסקה של הצבא אני בטוח הולך לעשות SS ככה שזה לא משנה..

ולThe Sun אני מבין , ואני בהחלט לא מתכוון לזה שאני רוצה בייספ ענק... אני אומר שיחס בין הבייספס לטרייספס הוא דיי משמעותי לטובת הבייספס... וזה לא נראה משהו.. זה למה אני מודאג בקשר לטרייספס...
אבל כמו שהבנתי ממשה זה גנטי ..

תודה בכל מקרה =)
כן אתה עוד יכול להעלות, תנסה להתקדם עם SS. אני מניח שילך לך לפחות שבועיים של התקדמות בהנחה שעד היום לא ניסית להעלות משקלים. אחרי זה אתה תדע כבר מה אתה צריך לעשות.

בהצלחה

קודם כל סביר מאוד שאתה לא מבצע את התרגילים בטכניקה נכונה, וזה לא בהכרח באשמתך, הדרכה נורמלית לתרגילים, בעיקר לסקוואט אי אפשר למצוא במכוני כושר בארץ, רק בספרים - ככה שיש לך עוד סיבה לקרוא.

ולהתקדם במשקלים אפשר על אחת כמה וכמה אם לא עשית תכנית כוח לפני.

בגדול לא ניתן לתת דגשים לשרירים מסויימים, התפתחות תלוייה בגנטיקה והטרייספס עובד חזק מאוד בלחיצת חזה ובמתח (במידה ועושים צר) ובפרס.
אני משער עד כדי כמעט בטוח שאתה כן יכול לעלות עוד משקל על המוט מאימון לאימון, את זה תוכל לראות ב SS (אם תפעיל לפי כל הכללים של הספר ולא תתעצל לקרוא אותו).

משה אני אשמח להסבר איך הטרייספס עובד חזק מאוד במתח אחיזה צרה.

סינרגיסט, אבל אני לא בטוח שבמתח הוא עד כדי כך משמעותי (כמו שהדו ראשי לא כזה משמעותי בכפיפת הכתף).

ראיתי נייר שבדקו ב EMG כמובן שהבייספס היה דומיננטי הרבה יותר אך גם היד האחורית הציגה תוצאות.
כמובן שלא ניתן להסתמך רק על כך, אבל עדיין הוא סינרגיסט ומקבל גירוי.
בכל מקרה פרס ולחיצת חזה מספיקים.

ראיתי נייר שבדקו ב EMG כמובן שהבייספס היה דומיננטי הרבה יותר אך גם היד האחורית הציגה תוצאות.
כמובן שלא ניתן להסתמך רק על כך, אבל עדיין הוא סינרגיסט ומקבל גירוי.
בכל מקרה פרס ולחיצת חזה מספיקים.

✌️

כה ברור, השאלה אם הוא נכנס לאובר-טריינינג אם בA הרי אני עובד עליו, ובB יום למחרת אני עושה מתח.., אז שוב השאלה כמה זה קריטי, כי אני עושה מתח אחיזה צרה כרגע.. בנתיים עד שיהיה אפשרי לעשות מתח אחיזה רחבה לחזרות סבירות.

כה ברור, השאלה אם הוא נכנס לאובר-טריינינג אם בA הרי אני עובד עליו, ובB יום למחרת אני עושה מתח.., אז שוב השאלה כמה זה קריטי, כי אני עושה מתח אחיזה צרה כרגע.. בנתיים עד שיהיה אפשרי לעשות מתח אחיזה רחבה לחזרות סבירות.

הטרייספס עובד בעיקר במתח בסופינציה, אם אתה עובד בפרונציה אז אני לא חושב שתיכנס לOVER-TRAINING.

• פותח/ת השרשור
קודם כל סביר מאוד שאתה לא מבצע את התרגילים בטכניקה נכונה, וזה לא בהכרח באשמתך, הדרכה נורמלית לתרגילים, בעיקר לסקוואט אי אפשר למצוא במכוני כושר בארץ, רק בספרים - ככה שיש לך עוד סיבה לקרוא.

ולהתקדם במשקלים אפשר על אחת כמה וכמה אם לא עשית תכנית כוח לפני.

אני לא עובד במכון , אני עובד בבית, יש לי את מה שנחוץ... למדתי הרבה מסירטונים שונים ובניהם גם של ריפטו...
גם אבא שלי בזמנו היה פאוורליפטר ... אז בהתחלה גם קיבלתי הדרכה מצויינת ממנו... אמנם ריפטו עשה כמה תיקונים.. שוב מדובר בזמנים שונים ... וגם בפאוורליפטינג הדברים קצת שונים
אבל עדיין הייתה לי תכניקה לא רעה...
ואכשיו היא ביכלל טכניקה טובה. יכול להיות שאם ריפטו היה עומד ליידי הוא היה מתקן משהו , אבל בקטנה...

אני לא עובד במכון , אני עובד בבית, יש לי את מה שנחוץ... למדתי הרבה מסירטונים שונים ובניהם גם של ריפטו...
גם אבא שלי בזמנו היה פאוורליפטר ... אז בהתחלה גם קיבלתי הדרכה מצויינת ממנו... אמנם ריפטו עשה כמה תיקונים.. שוב מדובר בזמנים שונים ... וגם בפאוורליפטינג הדברים קצת שונים
אבל עדיין הייתה לי תכניקה לא רעה...
ואכשיו היא ביכלל טכניקה טובה. יכול להיות שאם ריפטו היה עומד ליידי הוא היה מתקן משהו , אבל בקטנה...

איך אתה עושה סקאווט? אתה עושה פאוור קלין?

• פותח/ת השרשור
איך אתה עושה סקאווט? אתה עושה פאוור קלין?

אני לא עושה פאוור קלין...
איך אתה רוצה שאני יגיד לך איך אני עושה סקוואט?
אני פועל לפי איך שריפטו מסביר בסירטונים שלו.
ומה הסקוואט קשור כרגע? ם-ם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית