הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה VS מדעי המחשב

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך

yan

משתמש פעיל
796
62
נק' מוניטין:
228
796
62
אני מתלבט מאוד מה ללמוד בשנה הבאה אני נמשך לשני המקצועות.
ההתלבטות היא אם ללמוד מדעי המחשב בבר אילן או הנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת תל אביב (מתקבל לשניהם)
אני יודע מה העבודה פחות או יותר במדעי המחשב אך בהנדסת חשמל אין לי מושג מה אפשרויות התעסוקה.
אשמח לשמוע דעות ממומחי הפורום.

רק אציין שאם אתה רוצה ללמוד מדעי מחשב עדיף ללמוד בטכניון או באת"א, לא בבר-אילן.

בכל אופן, ממליץ לך לפנות לתחום שמושך אותך יותר, מבחינת "יוקרה" או תעסוקה שני התארים נחשבים די מקבילים.

• פותח/ת השרשור
אני לא מתקבל באוניברסיטאות אחרות למדעי המחשב.
בנוסף מהן הדרישות לקורסי היהדות בבר אילן?

אני לא מתקבל באוניברסיטאות אחרות למדעי המחשב.
בנוסף מהן הדרישות לקורסי היהדות בבר אילן?
14 נק"ז, זה בדרך כלל 7 קורסים שנתיים בני שעתיים שבועיות.
אפשר להספיק את זה על גבי 3 או 4 שנים (תלוי מה התואר שתבחר לעשות)

• פותח/ת השרשור
שמעתי לאחרונה שיש מלא מהנדסי חשמל בשוק ואין תעסוקה לכולם כי אין הרבה אפשרויות עבודה בתחום בארץ. מישהו שמבין בנושא?

באופן כללי שוק החומרה הצטמצם.
אם מעניין אותך לתכנת וזה משהו שתרצה לעשות כל יום במשך 9 שעות למשך שנים, בחירה במדעי המחשב תהיה נכונה יותר (גם התואר קצר יותר)

אם יש לך אפשרות להנדסת חשמל אז לך על זה בלי לחשוב בכלל

• פותח/ת השרשור
באופן כללי שוק החומרה הצטמצם.
אם מעניין אותך לתכנת וזה משהו שתרצה לעשות כל יום במשך 9 שעות למשך שנים, בחירה במדעי המחשב תהיה נכונה יותר (גם התואר קצר יותר)
כלומר יש יותר אפשרויות תעסוקה לבוגר מדעי המחשב? גם אם הוא יוצא בר אילן ולא תל אביב/טכניון?

שתי החלופות מאוד דומות מבחינת פוטנציאל הקריירה. תבחר במה שיותר מעניין אותך, האם תכנות או חומרה.
כלומר יש יותר אפשרויות תעסוקה לבוגר מדעי המחשב? גם אם הוא יוצא בר אילן ולא תל אביב/טכניון?
בוגר אוניברסיטה במדעי המחשב, ימצא עבודה כל שהיא. תנאי השוק בזמן סיום הלימודים, הממוצע שלך והנסיון שצברת בזמן הלימודים יקבעו כמה תרוויח.

ובהנדסת חשמל יותר בעייתי באמת?
אופי המקצועות שונה, מהנדס אלקטרוניקה עובד בחברה שמפתחת מוצר, כלומר יש השקעה משמעותית בציוד.
מתכנת יכול אפילו לעבוד מהבית ולכן יש מגוון של משרות ברמות שונות.
לדעתי זה לא אמור להיות שיקול בבחירה שלך בין שתי החלופות

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא ששניהם מעניינים אותי מאוד לכן ההתלבטות
מה כן אמור להיות השיקול חוץ מעניין?
מה אתה היית בוחר לצורך העניין?

כאמור בין שתי חלופות כאלה שהן דומות, נושא העניין הוא החשוב ביותר כי אי אפשר לדעת מה יהיה מצב השוק בעוד 3/4 שנים.
אני באופן אישי הייתי בוחר במדעי המחשב

אני הרבה יותר נמשך להנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
מדעי המחשב זה הרבה יותר תאורתי ומתמטיקה ברובה (לא שהנדסת חשמל דורש פחות יודע ויכולת במתמטיקה)
והנדסת חשמל הרבה יותר קשה (צריך גם פיזיקה)

אבל הוא אמר שהוא לא אוהב מתמטיקה, אז מה יש לו לחפש במדעי המחשב

אז בסדר נגיד והוא יעשה את התואר במדעי המחשב אחרי שנתיים -שלוש, מקסימום 5 שנים בתעשייה, הוא יעזוב את המקצוע.

אתה שואל למה? כי הוא לא יאהב את המקצוע. אם אתה לא אוהב את העבודה שלך את לא תצליח לשרוד, וגם אם תצליח זה לתקופה מאוד קצרה ובזמן התקופה אתה תסבול ותתחיל להצטער שבכלל בזבזת 3-4 שנים מהחיים שלך על התואר הזה, בזמן שיכלת ללמוד משהו שאתה באמת אוהב.

זאת הדעה שלי.

אבל הוא אמר שהוא לא אוהב מתמטיקה, אז מה יש לו לחפש במדעי המחשב

אז בסדר נגיד והוא יעשה את התואר במדעי המחשב אחרי שנתיים -שלוש, מקסימום 5 שנים בתעשייה, הוא יעזוב את המקצוע.

אתה שואל למה? כי הוא לא יאהב את המקצוע. אם אתה לא אוהב את העבודה שלך את לא תצליח לשרוד, וגם אם תצליח זה לתקופה מאוד קצרה ובזמן התקופה אתה תסבול ותתחיל להצטער שבכלל בזבזת 3-4 שנים מהחיים שלך על התואר הזה, בזמן שיכלת ללמוד משהו שאתה באמת אוהב.

זאת הדעה שלי.

שני דברים,
1. מי שלא אוהב או יותר נכון מסתדר עם מתמטיקה שלא ילמד לא מדעי המחשב ולא הנדסה.
2. אחרי סיום התואר השימוש במתמטיקה כמתכנת זניח. דווקא מהנדס עלול להזדקק לחישובים כאלה ואחרים אבל גם זה לא היסטרי

אני לי טיפה של ניסיון עדיין ואני גוזל, אבל להשוות בין שני תארים רק בגלל תעסוקה ועבודה לא נשמע אבסורדי למדי? באמת עדיף ללמוד מקצוע על סמך כמה כסף או בטחון כלכלי יהיה לך? מצד אחד אני מרגיש רק רחמים כלפי כזאת קבלת החלטות, מצד שני יכול להיות שאני חי בעולם משלי, אבל אני לא הייתי רוצה לחיות את שארית חיי במקצוע שכל מה שאני חושב עליו זה כסף.
עוד לא מצאתי אדם שהיה טוב במשהוא שהוא לא אהב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית