הנדסת חשמל ואלקטרוניקה VS מדעי המחשב

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך
אני לי טיפה של ניסיון עדיין ואני גוזל, אבל להשוות בין שני תארים רק בגלל תעסוקה ועבודה לא נשמע אבסורדי למדי? באמת עדיף ללמוד מקצוע על סמך כמה כסף או בטחון כלכלי יהיה לך? מצד אחד אני מרגיש רק רחמים כלפי כזאת קבלת החלטות, מצד שני יכול להיות שאני חי בעולם משלי, אבל אני לא הייתי רוצה לחיות את שארית חיי במקצוע שכל מה שאני חושב עליו זה כסף.
עוד לא מצאתי אדם שהיה טוב במשהוא שהוא לא אהב
כמה אנשים מצאת שיודעים במה הם טובים ?

• פותח/ת השרשור
ואו רגע רגע מי אמר שאני לא אוהב מתמטיקה? לא כתבתי את זה בשום מקום
אמרתי להפך שהנושאים של שניהם מעניינים
ולכן השיקול הוא אפשרויות התעסוקה

אני מתלבט מאוד מה ללמוד בשנה הבאה אני נמשך לשני המקצועות.
ההתלבטות היא אם ללמוד מדעי המחשב בבר אילן או הנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת תל אביב (מתקבל לשניהם)
אני יודע מה העבודה פחות או יותר במדעי המחשב אך בהנדסת חשמל אין לי מושג מה אפשרויות התעסוקה.
אשמח לשמוע דעות ממומחי הפורום.

ניראלי שראיתי באת"א תואר דו חוגי שמשלב הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם מדעי המחשב.

תעסוקה יש לך קצת יותר לכיוון מדעי המחשב אבל חשמל מרוויחים יותר, ההשווה שלי פה הם למקומות כמו אינטל,אלביט,רפאל וכו'
יוצאת דופן זה גוגל, אצלם המשכורת היא מטורפת(למדמח) אבל להתקבל לשם זה גם מטורף.

לגבי מתמטיקה, אז במדעי המחשב יש לך את זה רק בתואר אחרי זה בעבודה כמעט ולא ואם כן זה דברים בסיסיים שגוגל יתן לך הסבר, בהנחה שלא תלך לתואר שני
בחשמל בתואר יש יותר פיסיקה ומתמתיקה רק לחשב דברים(במדעי המחשב זה יותר לכיוון להוכיח דברים)

ההבדל בעבודה לתואר ראשון בין מדעי המחשב וחשמל הוא יחסית זניח ברוב המקרים, מכיר אנשים שעושים עבודה הפוכה כלומר בעלי תואר של מדמח ועובדים בתפקיד של חשמל והפוך, השני יותר נפוץ בעיקר בגלל שאנשי מדעי המחשב פחות נמשכים למה שעושים חשמל.

מדעי המחשב לרוב כותבים תוכנה ברמה גבוהה כלומר אפליקציות, חשמל כותבים יותר מעגלים חמשליים.
בשניהם יושבים וכותבים קוד, חשמל עובד יותר עם דברי חומרה מאוד מאוד קרוב לברזלים, מדמח כותבים מעל זה.

אני מציעה לך לבחור על סמך מה מעניין אותך יותר לכתוב אפליקציה או לכתוב חומרה.

למצוא עבודה כאשר אתה טוב, כלומר יש לך ממוצע גבוהה והציונים שלך גבוהיים במקצעוות החשובים, ואתה טוב בראיונות עבודה, כלומר יודע לפתור שאלות מקצועיות (יש אנשים בעלי ממוצע גבוהה שלא יודעים) אזי לא יהיה לך בעיה למצוא עבודה בשני המקצועות.

בר אילן לא נחשב מקום חזק במדעי המחשב, יהיה לך מאוד מאוד קשה להגיעה לראיון ראשון, בחברות הנ"ל

לגבי חשמל ת"א לא מכיר רמה שלא.

אבל אם אתה מתחיל ללמוד במקום שהוא לא נחשב אז תצפה למצוא עבודה לרוב עם שכר נמוך משמעותי משהייתי יכול לקבל אילו למדתה במקום אחר.

• פותח/ת השרשור
תעסוקה יש לך קצת יותר לכיוון מדעי המחשב אבל חשמל מרוויחים יותר, ההשווה שלי פה הם למקומות כמו אינטל,אלביט,רפאל וכו'

לגבי מתמטיקה, אז במדעי המחשב יש לך את זה רק בתואר אחרי זה בעבודה כמעט ולא ואם כן זה דברים בסיסיים שגוגל יתן לך הסבר, בהנחה שלא תלך לתואר שני
בחשמל בתואר יש יותר פיסיקה ומתמתיקה רק לחשב דברים(במדעי המחשב זה יותר לכיוון להוכיח דברים)

ההבדל בעבודה לתואר ראשון בין מדעי המחשב וחשמל הוא יחסית זניח ברוב המקרים, מכיר אנשים שעושים עבודה הפוכה כלומר בעלי תואר של מדמח ועובדים בתפקיד של חשמל והפוך, השני יותר נפוץ בעיקר בגלל שאנשי מדעי המחשב פחות נמשכים למה שעושים חשמל.

מדעי המחשב לרוב כותבים תוכנה ברמה גבוהה כלומר אפליקציות, חשמל כותבים יותר מעגלים חמשליים.
בשניהם יושבים וכותבים קוד, חשמל עובד יותר עם דברי חומרה מאוד מאוד קרוב לברזלים, מדמח כותבים מעל זה.

למצוא עבודה כאשר אתה טוב, כלומר יש לך ממוצע גבוהה והציונים שלך גבוהיים במקצעוות החשובים, ואתה טוב בראיונות עבודה, כלומר יודע לפתור שאלות מקצועיות (יש אנשים בעלי ממוצע גבוהה שלא יודעים) אזי לא יהיה לך בעיה למצוא עבודה בשני המקצועות.

בר אילן לא נחשב מקום חזק במדעי המחשב, יהיה לך מאוד מאוד קשה להגיעה לראיון ראשון, בחברות הנ"ל

אבל אם אתה מתחיל ללמוד במקום שהוא לא נחשב אז תצפה למצוא עבודה לרוב עם שכר נמוך משמעותי משהייתי יכול לקבל אילו למדתה במקום אחר.
וואו תודה רבה על התשובה המפורטת!! מבחינת מדעי המחשב איך בן גוריון?

ניראלי שראיתי באת"א תואר דו חוגי שמשלב הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם מדעי המחשב.
כן תנאי קבלה מטורפים. ואם אין חיים בלימודים בחשמל לבד אז בשילוב של שניהם זה לא נורמלי.

וואו תודה רבה על התשובה המפורטת!! מבחינת מדעי המחשב איך בן גוריון?

כן תנאי קבלה מטורפים. ואם אין חיים בלימודים בחשמל לבד אז בשילוב של שניהם זה לא נורמלי.

בכללי ממה שאני יודע זה הולך ככה טכניון>ירושלים>ת"א>ב"ש, זה בערך נכון לצפון, במרכז ממה שאני יודע אין יותר מידי העדפה לפה או לשם. אבל עוד פעם המשווה היא לא חוק.

שווה להשקיעה לפי דעתי שנה מהחיים ולהתקבל למקום שיש לו שם (לא חובה טכניון).

@godlin23 להתעכב שנה בשביל מוסד לימודים זה הפסד הכנסה של 120,000 שקל לפחות, הפרשי השכר בין בוגר טכניון לבוגר בר אילן יהיו לא יותר מ 2000-3000, אז אני לא בטוח שזאת השקעה טובה.

@godlin23 להתעכב שנה בשביל מוסד לימודים זה הפסד הכנסה של 120,000 שקל לפחות, הפרשי השכר בין בוגר טכניון לבוגר בר אילן יהיו לא יותר מ 2000-3000, אז אני לא בטוח שזאת השקעה טובה.

בין 2 המקומות שהזכרתה אני חושב שיהיה יותר הבדל בחודש (בברוטו).
בנוסף יכול להיות מאוד שיהיה יותר קשה למצוא עבודה ראשונה מבר אילן, כי הרבה מקומות סוגרים דלתות לאנשים ממוסדות לימוד מסויימות
מדבר מידע פנימי.
והמקומות שסוגרים לרוב הם החברות הגדולות שיכולות להעסיק סטודנט או בוגר טרי, חברות קטנות וסטארטאפים לרוב מחפשים אנשים בעלי ניסיון.

על סמך מה גוגל מחליטים מי יותר מתאים ? ניתן להתקבל לשם במשרת סטודנט/בלי ניסיון ?

על סמך מה גוגל מחליטים מי יותר מתאים ? ניתן להתקבל לשם במשרת סטודנט/בלי ניסיון ?

כרגע אני יודע שהם לוקחים סטודנטים רק לקיץ בתור INTERNS, מהלך קבלה של סטודנט לא יודע
למשרה מלאה קבלה לשם דיי קשה, ממוצע מהטכניון היא מעל 85 רק בשביל לקבל זימון לראיון ראשון, ואז יש לך 5 ראיונות טכנאים ועוד 2 ראיונות מנהל.
כאשר ברוב החברות יש בין 2-3 ראיונות סה"כ.
כלומר אתה צריך שהמראיין בראיון הראשון יהיה מבסוט ממך כדאי שתמשיך לראיון הבאה וכך הלאה.
אבל הם לרוב מחפשים אנשים בעלי ניסיון.

אבל לעבוד שם זה באמת חלום לכל מתאמן חדר כושר. יש להם ארוחות שף כל פעם, במקררים יש גלידות מגנום וכדומה (חינם), יש כל מיני סוגי אגוזים ועוד המון דברים.

מהנדס חשמל(זרם חזק) אחרי שאתה מסיים תתואר יש לך שנתיים של נסיון בתור חשמלאי ראשי לאחר השנתיים אתה מקבל תרשיון ממשרד התמת והכל נפתח לך (עם תלך ללמוד מהנדס חשמל אחרי שהיה לך רשיון מציעה תתחום של הבודקים שנחשב לרמה הכי גבוהה במקצוע).
הבעיה היחידה שצריך הרבה ניסיון וידע במקצוע בשביל לקבל תרשיונות.
נ.ב
*זה המקצוע הכי קשה בתוך מקצועות
הההנדס.
*באמצע המקצוע מתפצל לזרם חזק(חשמל),וזרם חלש(אלקטרוניקה). שאם עשיתה תתואר בזרם חזק יכך לך בערך שנה וחצי להשלים לזרם חלש ולהפך.

אולי השוק מוצף בכאלה שסיימו תתואר אבל יש ביקוש גדול לכאלה עם רשיון ביד

אני הנדסאי חשמל עכשיו, אבל אחרי שאשתחרר מצהל אני ממשיך למהנדס מציע בחום.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מהנדס חשמל(זרם חזק) אחרי שאתה מסיים תתואר יש לך שנתיים של נסיון בתור חשמלאי ראשי לאחר השנתיים אתה מקבל תרשיון ממשרד התמת והכל נפתח לך (עם תלך ללמוד מהנדס חשמל אחרי שהיה לך רשיון מציעה תתחום של הבודקים שנחשב לרמה הכי גבוהה במקצוע).
נ.ב
הההנדס.
*באמצע המקצוע מתפצל לזרם חזק(חשמל),וזרם חלש(אלקטרוניקה). שאם עשיתה תתואר בזרם חזק יכך לך בערך שנה וחצי להשלים לזרם חלש ולהפך.

כלומר יש לי שנתיים של עבודה כפועל? כמה מרוויחים בשנתיים האלה?

נ.ב
הההנדס.

מה ?
עד כמה שאני יודע אין קשר בכלל בין מה שרשמתה לבין מקצוע הנדסת חשמל שנלמד בטכניון.

כנראה דיברתה על חשמלאי, וזה ממש ממש שונה מהנדסת חשמל

כרגע אני יודע שהם לוקחים סטודנטים רק לקיץ בתור INTERNS, מהלך קבלה של סטודנט לא יודע
למשרה מלאה קבלה לשם דיי קשה, ממוצע מהטכניון היא מעל 85 רק בשביל לקבל זימון לראיון ראשון, ואז יש לך 5 ראיונות טכנאים ועוד 2 ראיונות מנהל.
כאשר ברוב החברות יש בין 2-3 ראיונות סה"כ.
כלומר אתה צריך שהמראיין בראיון הראשון יהיה מבסוט ממך כדאי שתמשיך לראיון הבאה וכך הלאה.
אבל הם לרוב מחפשים אנשים בעלי ניסיון.

אבל לעבוד שם זה באמת חלום לכל מתאמן חדר כושר. יש להם ארוחות שף כל פעם, במקררים יש גלידות מגנום וכדומה (חינם), יש כל מיני סוגי אגוזים ועוד המון דברים.
ואם אני אלמד בתל אביב? ( כי זה ליד הבית שלי) זה לא טוב? שמעתי שאין הבדל בין טכניון לתל אביב בהערכה

כלומר יש לי שנתיים של עבודה כפועל? כמה מרוויחים בשנתיים האלה?

אתה עובד כמהנדס רק עם רשיון מוגבל של עד 250 אמפר בשנתיים האלה אתה צובר נסיון כמתכנן, לומד בפועל תעבודה ועוד אחרי שנתיים יש לך תמבחן לקבלת רשיון מהנדס חשמל ששמה רוצים לראות תעבודות שלך ושואלים אותך שאלות כדי לראות שאתה יודע תמקצוע.

מה ?
עד כמה שאני יודע אין קשר בכלל בין מה שרשמתה לבין מקצוע הנדסת חשמל שנלמד בטכניון.

כנראה דיברתה על חשמלאי, וזה ממש ממש שונה מהנדסת חשמל

יש קשר כי עם אתה מהנדס חשמל בלי רשיון אז אתה לא יכול לעשות כלום באזרחות כי אתה לא מוסמך לכך, מה שאומר אתה לא יכול לתכנן דברים ולאשר אותם אתה תצטרך מישהו בעל רשיון שיחתום, ואתה לא יכול לגעת בלוחות חשמל של מתח גבוהה ועוד...

אתה עובד כמהנדס רק עם רשיון מוגבל של עד 250 אמפר בשנתיים האלה אתה צובר נסיון כמתכנן, לומד בפועל תעבודה ועוד אחרי שנתיים יש לך תמבחן לקבלת רשיון מהנדס חשמל ששמה רוצים לראות תעבודות שלך ושואלים אותך שאלות כדי לראות שאתה יודע תמקצוע.

יש קשר כי עם אתה מהנדס חשמל בלי רשיון אז אתה לא יכול לעשות כלום באזרחות כי אתה לא מוסמך לכך, מה שאומר אתה לא יכול לתכנן דברים ולאשר אותם אתה תצטרך מישהו בעל רשיון שיחתום, ואתה לאhttps://www.lbs.co.il/threads/60903/page-2#post-787862 יכול לגעת בלוחות חשמל של מתח גבוהה ועוד...

תראה תיאור של תואר " הנדסת חשמל " של טכניון - אין שם שום דבר על מתח גבוה ולוחות חשמל .
http://webee.technion.ac.il/hebrew

משאתה מדבר זה חשמלאי מוסמך וכדומה - זה סיפור שונה לחלוטין.
אני הנדסאי אלקטרוניקה ולא למדתי דקה על מתח גבוה כי לזה יש מסלול לימודים אחר לחלוטין .

לא היה לי כוח לקרוא את כל הדעות אגיד לך את דעתי:

בעקרון למהנדס תוכנה / מדעי המחשב, בדרך כלל יותר קל למצוא עבודה כי הביקוש עצום. בנוסף לזה בהתחלה המשכורת גבוהה יותר ברוב המקומות תעסוקה..

כל שוק החומרה מאוד מצטמצם אבל זה גורם לכך ששינויי חומרה הם משמעותיים כך שבתפקיד בכיר בתור מהנדס אלקט' וחשמל יש לך הרבה אפשרויות להתפתח ולהגיע למקומות מאוד מעניינים.

התואר בחשמל ואלקט' קשה יותר.

כשאתה לומד חשמל ואלקט' חלק מהתואר הוא גם ללמוד לתכנת ברמה מסויימת תלוי איפה אתה לומד.

בסופו של דבר חשוב להחליט מה אתה אוהב יותר, גם בתור מהנדס חשמל ואלקט' אתה תיהיה מול מחשב כל היום ככה שזה לא עיקר המחשבה עיקר המחשבה שלך צריכה ליהיות האם רכיבים אלקטרונים ודפי מפרט שלהם לא נראה לך כמו סינית שאתה בכלל לא רוצה להתקרב אליהם (אז חשמל זה לא בשבילך) או אם מתמטיקה יחסית גבוהה ולוגיקה זה משהו שעושה לך רע (אס תוכנה לא בהכרח בשבילך)

זה ככה סתם נק' למחשבה יש עוד הרבה דברים..תבחר מה שאתה אוהס זה הכי חשוב כי שני המקצועות האלה קצת מקבילים אחד לשני ובניהם בתפקיד בכיר אתה עושה בערך אותה משכורת

• פותח/ת השרשור
לא היה לי כוח לקרוא את כל הדעות אגיד לך את דעתי:

בעקרון למהנדס תוכנה / מדעי המחשב, בדרך כלל יותר קל למצוא עבודה כי הביקוש עצום. בנוסף לזה בהתחלה המשכורת גבוהה יותר ברוב המקומות תעסוקה..

כל שוק החומרה מאוד מצטמצם אבל זה גורם לכך ששינויי חומרה הם משמעותיים כך שבתפקיד בכיר בתור מהנדס אלקט' וחשמל יש לך הרבה אפשרויות להתפתח ולהגיע למקומות מאוד מעניינים.

התואר בחשמל ואלקט' קשה יותר.

כשאתה לומד חשמל ואלקט' חלק מהתואר הוא גם ללמוד לתכנת ברמה מסויימת תלוי איפה אתה לומד.

בסופו של דבר חשוב להחליט מה אתה אוהב יותר, גם בתור מהנדס חשמל ואלקט' אתה תיהיה מול מחשב כל היום ככה שזה לא עיקר המחשבה עיקר המחשבה שלך צריכה ליהיות האם רכיבים אלקטרונים ודפי מפרט שלהם לא נראה לך כמו סינית שאתה בכלל לא רוצה להתקרב אליהם (אז חשמל זה לא בשבילך) או אם מתמטיקה יחסית גבוהה ולוגיקה זה משהו שעושה לך רע (אס תוכנה לא בהכרח בשבילך)

זה ככה סתם נק' למחשבה יש עוד הרבה דברים..תבחר מה שאתה אוהס זה הכי חשוב כי שני המקצועות האלה קצת מקבילים אחד לשני ובניהם בתפקיד בכיר אתה עושה בערך אותה משכורת
השאלה היא אם כבוגר בר אילן לא יהיה לי קשה למצוא עבודה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית