הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה VS מדעי המחשב

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך
הכל תלוי בממוצע שלך
כבוגר טכניון יותר דלתות פתוחות עבורך , אבל עם ממוצע גבוה לא תהיה לך בעיה.

תראה תיאור של תואר " הנדסת חשמל " של טכניון - אין שם שום דבר על מתח גבוה ולוחות חשמל .
http://webee.technion.ac.il/hebrew

משאתה מדבר זה חשמלאי מוסמך וכדומה - זה סיפור שונה לחלוטין.
אני הנדסאי אלקטרוניקה ולא למדתי דקה על מתח גבוה כי לזה יש מסלול לימודים אחר לחלוטין .

כי יש הבדל עקרי בין חשמל(שזה זרם חזק וטעות יכולה להרוג בנאדם או לשרוף את כל המפעל) בעוד שאלקטרוניקה זה זרם חלש (מקסימום ישרף המחשב ).

בגלל זה לכל מי שלומד חשמל זרם חזק צריך לעבור אחרי התואר הכשרה(נסיון) כדי שיוכל בכלל להתחיל לעסוק במקצוע.

בחשמל יש דרגות רשיון שאומרות לך במה אתה יכול לעזור הרבה מהמהנדסי חשמל מגלים שהם צריכים רשיון אחרי הלימודים.

בגלל זה שאתה מסיים נותנים לך רשיון חשמלאי ראשי ואחרי זה מזמינים אותך לוועדה כדי לבחון אותך כדי שתקבל רשיון מהנדס מוסמך.

בלי רשיון אסור לך אפילו להחליף מנורה בבית לפי מה שחוק החשמל אומר.

מה גם שלא מסבירים לך שבאמצע הלימודים אתה בוחר לאן ללכת, זרם חזק-חשמל תעשייתי או זרם חלש-לכיוון האלקטרוניקה ומחשבים

השאלה היא אם כבוגר בר אילן לא יהיה לי קשה למצוא עבודה?
לא רואה סיבה שיהיה לך קשה..קודם כל תוכנה זה מקצוע מבוקש מאוד, בר אילן זה אוניברסיטה מכובדת מאוד ובסוף יש חשיבות גדולה למי אתה ומה היכולות שלך כמהנדס וכבן אדם ולא רק לציונים או מוסד אקדמי

• פותח/ת השרשור
לא רואה סיבה שיהיה לך קשה..קודם כל תוכנה זה מקצוע מבוקש מאוד, בר אילן זה אוניברסיטה מכובדת מאוד ובסוף יש חשיבות גדולה למי אתה ומה היכולות שלך כמהנדס וכבן אדם ולא רק לציונים או מוסד אקדמי
הכוונה היא מדעי המחשב בבר אילן כי להנדסה אני מתקבל בתל אביב

הכוונה היא מדעי המחשב בבר אילן כי להנדסה אני מתקבל בתל אביב
אני מניח שאתה מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 2015, כלומר יש לך עדיין אפשרות לתקן בגרויות במועד חורף ולעשות שוב פסיכומטרי.
בגדול אני לא רואה הבדל משמעותי בין ללמוד מדעי המחשב בת'א לבר אילן (כי פקטורים כמו ממוצע ואיפה עבדת בזמן הלימודים משמעותיים יותר)
הטכניון אולי נחשב יותר, אבל אני מניח שזה כרוך בלגור מחוץ לבית שזה סיפור שונה לגמרי.

באופן כללי, אתה מייחס לזה יותר מדי חשיבות.
בשנת 2000 כל מי שידע לכתוב hello world קיבל עבודה וב 2002 גם מצטיייני דיקן בטכניון התקשו למצוא עבודה. אז קשה לדעת מה יהיה.
לסיכום ממוצע גבוה (85) ועבודה במקביל ללימודים תוציא אותך לשוק במצב טוב מאוד כבוגר בר אילן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית