הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ facepulls

stitch

משתמש משקיע
5,836
6,264
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,834
5,836
6,264
ראיתי הרבה המלצות מנוגדות. איך הכי נכון לעשות את התרגיל הזה, משיכות לפנים בקרוס כבל?
בישיבה או בעמידה? במוט ישר או בחבל?

• פותח/ת השרשור
הנקודה היא שבישיבה עם מוט, אני מושך משקל הרבה יותר גבוה, אבל אין את התנועה הזאת בסיום, של הדאבל בייספס. אותה אפשר רק עם חבל. זאת התנועה הנכונה?

הנקודה היא שבישיבה עם מוט, אני מושך משקל הרבה יותר גבוה, אבל אין את התנועה הזאת בסיום, של הדאבל בייספס. אותה אפשר רק עם חבל. זאת התנועה הנכונה?

התנועה הזאת כביכול עוזרת לבודד את הכתפיים, אז לטעמי כן.

• פותח/ת השרשור
הנה סרטון שמסביר דברים הפוכים לגבי האחיזה והגובה של המרפקים לעומת הכתפיים:

המטרה העיקרית ואולי היחידה בפייס-פולס היא לחזק את מסובבי הכתף [rotator cuffs] ... ולכן אנחנו רוצים לתת להם כמה שיותר תנועתיות
משמע...
ידיים כמה שיותר ישרות ביחס לכתפיים [כמו צלב לצורך העניין] .. והמרפק מכופף ב 90 מעלות
בדיוק אתמול אני ואחד האנשים מהמכון עלינו על שיטה חדשה לפייס פולס ואם יהיה עניין אצלם ביום שני באימון [אם @StasZ יבוא לצלם... 😛 ]

עד שעליתי על מה שאני עכשיו עושה [בדיוק אימון 1]
הייתי עושה עם חבל, ככה הייתה את האפשרות הכי גדולה לפתוח את הידיים עד לכמעט 90 מעלות במרפק וכמה שיותר לתת סיבוב חיצוני בכתף..
במונחים יותר ברורים.. הבאתי את החיבור ברזל באמצע של החבל במקום למול העיניים מעל הראש.. זה ישים כבר את שאר הגוף די במצב מתאים

אגב.. בסרטון השני הוא לוקח את הפייס-פולז כתרגיל מבודד לטרפזים...
אז.. לא.. לא להקשיב לו...
גם מפסיד את החלק החשוב והעיקרי בפייס-פולז .. וגם ואללה.. זה חתיכת חרא תרגיל לטרפזים או וואטאבר הוא רוצה לעבוד שם.. כל חתירה כבדה תעשה עבודה יותר טובה ממה שהוא מדגים שם.. או... פאקינג דדליפט/אולי-ליפטס

הסרטון הראשון יותר סביר כי הוא אשכרה מתחיל ב...
"a shoulder rehab exercise" .... שזה מה שזה בתכלס... brilliant!
אבל הגישה קצת שונה ממה שאני אוהב לעשות, אוהב יורת להרחיק את הידיים לצדדים ולהביא את הכבל אל מעל הראש... יותר תנועתיות למסובבי כתף..

נערך לאחרונה:
בסרטון השני הוא לוקח את הפייס-פולז כתרגיל מבודד לטרפזים...
אם להיות קטנוניים, יש לך תנועה בשלושה מפרקים (כפיפה במרפק, פשיטה אופקית בכתף וקירוב שכמות) , אז זה ממש לא תרגיל מבודד, אם כי עדיין לא יעיל בשיט. אולי המטרה שלו היא לחזק את הכתף האחורית כדי למנוע\לטפל בדיספרופורציה או בפציעות שנגמרות מדיספרופורציה שיש לרבים בין החלק הקדמי של פלג הגוף העליון (חזה, כתף קדמית) לחלק האחורי (רחב גבי, טרפזים, כתף אחורית). אם כי גם במקרה כזה פייספולס עדיף.

לנושא:
עומאר מסביר את זה יפה. קל יותר לחלק את התנועה בפייספולס לשני חלקים. חלק של פשיטת הכתף ואז חלק של סיבוב חיצוני בכתף. נסה להרגיש חזק את הכתף האחורית וחלקים קטנים בין המרפק לכתף עובדים. אם כבר יש פציעה באזור, חפש את התנועה בה תרגיש את המקום הכואב עובד. בתרגיל הזה הכאב אמור להיות שונה מאשר בתרגילים שמכבידים על הפציעה, כמו לחיצות (במוט, בעיקר), כאב של שיקום.
יש לעבוד עם משקל קל מאוד ולטווח חזרות גבוה על מנת להזרים דם לאזור הפצוע ולעודד שיקום.

• פותח/ת השרשור
לנושא:
עומאר מסביר את זה יפה. קל יותר לחלק את התנועה בפייספולס לשני חלקים. חלק של פשיטת הכתף ואז חלק של סיבוב חיצוני בכתף. נסה להרגיש חזק את הכתף האחורית וחלקים קטנים בין המרפק לכתף עובדים. אם כבר יש פציעה באזור, חפש את התנועה בה תרגיש את המקום הכואב עובד. בתרגיל הזה הכאב אמור להיות שונה מאשר בתרגילים שמכבידים על הפציעה, כמו לחיצות (במוט, בעיקר), כאב של שיקום.
יש לעבוד עם משקל קל מאוד ולטווח חזרות גבוה על מנת להזרים דם לאזור הפצוע ולעודד שיקום.
עברתי את שלב הפציעה והשיקום. אני עכשיו עובד בתרגיל הזה (כמו שעומאר מראה, אגב) כדי לחזק את הכתף והמסובבים שלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית