הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הולכים לבחירות

החלום של בנט הוא מדינת הלכה. בהצלחה.
תלך עם ציפי לבני ותקבל מדינה ערבית.
תלך עם יאיר לפיד ולא תגיע לעולם לבאר שממנו אתה שואף לשתות.
עם ביבי המצב כרגע על הפנים,במלחמה האחרונה היה אפשר לראות כמה הוא רופס ובאמת חלש..והיה לחוץ ותחת השפעה מהשמאל.

מה נישאר לך?
ליברמן ? כחלון שהוא מתמודד חדש ואתה לא יודע מה יהיו ההלשכות?
בנט אולי דואג לבנייה בשטחים ולמתנחלים כי חלק מהאנשים שיושבים אצלו במפלגה זוהי מטרתם,אבל לעומת חברי כנסת אחרים הוא לפחות נעמד לצד ישראל בזמנים הקשים,הוא יודע איך להסביר והוא בן אדם שבא עם רקע וניסיון לא כמו יאיר לפיד העלוב שהיה מתאבק,עיתונאי ומגיש חדשות,אדם ללא תעודת בגרות שקיבל את הכיסא של שר האוצר...

וזו אחת מהסיבות למה לאנשים שלא מצביעים אין שום זכות לבוא ולהתלונן על המצב במדינה..עדיף להצביע מאשר לא להצביע.

אני בכלל לא יהודי,אין לי ערכים של דת ואני לא מכיר ביהדות כי לא נולדתי יהודי..עליתי לארץ מטעם חוק השבות.
אבל למרות זה אני בעד בנט כי אני באמת חושב שאולי לו יש סיכוי להצליח במדינה שאני אוהב.

באמת? הזכות להתלונן נלקחה ממני ולא שמתי לב? אני לא מתלונן על הממשלה. אני מתלונן על עם ישראל, שנהנה לזרוק את חופש הפרט לפח ומתנהג כמו אוסף פשיסטים מטומטמים. הממשלה שתתקבל היא הממשלה שמגיעה לעם הזה. לא ממש משנה לי מה יהיו התוצאות של הבחירות.

אני חושב שהבחירות האלו יהיו באמת תעלומה, כמעט כל המפלגות אכזבו.
אני הייתי פעיל של "יש עתיד" ואמשיך להצביע להם (גם מכאן) למרות שקשה להגיד שהם כיכבו. מצד שני, הם כן עשו דברים כמו השוויון בנטל (שעדיין לא לגמרי נכנס לפועל) ונלחמו למוות על אפס מע"מ - שאפשר להתווכח אם הוא יוריד או לא את המחירים, אבל העם צריך נבחרים שמוכנים לעשות צעדים קיצוניים על מנת להוריד את המחירים. אומנם מהתוצאות בפועל אני לא לגמרי מרוצה, אבל מהדרך אני כן. אני לא חושב שיש מישהו שהיה עושה את הדברים בצורה יותר טובה.

מצד שני אני פסימי ולא חושב שיהיה אפשר לשחזר את ה19 מנדטים שקיבלו בבחירות הקודמות.

דווקא את שלי יחימוביץ' הערכתי, וקיוויתי בזמנו להקים איתה ממשלה, את בוז'י אני לא ממש מכיר, אבל הוא עושה עלי רושם כפוליטיקאי מגעיל מלוכלך ולא אמין. אפשר לשנוא את שלי, אבל יש לה עמדה אידיאולוגית ברורה, והיא לא כאן בשביל משחקי כוח.

לבני אומנם יושבת עם הדעות שלי פחות או יותר, אבל היא פוליטיקאית מהסוג הישן, בתוספת אגו. הייתה יכולה לחבור לעבודה או ליש עתיד, מבחינה אידיאולוגית היא לא שונה מאוד מאף אחד מהמפלגות. ובאופן מגוחך החליטה להקים מפלגה חדשה, עם מצע זהה פחות או יותר (רק פחות מפורט ופרקטי) מיש עתיד, לקחת סתם עוד "שמות" שכל מה שאכפת להם זה הכסא שלהם, כמו עמיר פרץ ועמרם מצנע שרבו למוות על תפקיד השר לענייני שום דבר.

דווקא חברי הכנסת של מרצ לרוב עושים עבודה טובה, אני לא מסכים עם הדעות שלהם לרוב (בנושא בטחון) אבל הם ראויים. אני חושב שכל מי ששמאלני צריך להצביע להם.

ליברמן נעלם מהמפלה, המפלגה שלו לדעתי תמחק אם לא יקרה משהו יוצא דופן. הוא איבד את הלגיטימיות בתור האדם החזק והלא מתפשר.

בנט לדעתי יעלה, הוא כיכב במלחמה והעם אוהב אותו, אני חושב שהוא אדם אמיתי שפועל 100% למען העם והמדינה. המינוס היחידי לדעתי זו המפלגה שלו ששמה את היהדות במרכז.

לגבי ביבי אין לי מה להגיד שלא נאמר, האדם הכי שנוא עלי, אני אעדיף את אחמד טיבי בתור רוה"מ מאשר את ביבי, אעדיף מימין ומשמאל, אני חושב שהוא אדם שפל, חסר עמוד שדרה ופועל לרעת ציבור הבוחרים שלו, בניגוד למצע שלו. אני לא אתפלא משום תוצאה שהליכוד יקבלו.

אולי העלאת אחוז החסימה תיצור מצב קצת יותר מעניין, אנשים יפסיקו להצביע למפלגות נישה, או שכמה מפלגות נישה יתאחדו ויצרו מפלגה רצינית ורחבה בעלת דעה ואג'נדה לתחומים נרחבים. (למשל עלה ירוק, ארץ חדשה ואור היו יכולים להתאחד, שלושתן עם אג'נדה חזקה מאוד אבל רק לכיוון ספציפי אחד, אך עדיין לא נוגדות אחת את השניה).

החלום של בנט הוא מדינת הלכה. בהצלחה.
אשמח לדוגמאות. עד כה לא ראיתי שום דבר שמראה את זה ואם כבר ההפך, הוא מנסה לשבור הרבה "מונופולים" של המוסדות הדתיים ובגלל זה גם הדתיים שונאים אותו. עד כמה שבדקתי גם רוב הבית יהודי חילוניים, כולל איילת שקד.
אז כן, הם לא תומכים בשבירת הסטטוס קוו של תחבורה ציבורית בשבת, מה זה משנה? זה לא ישתנה עם אף ממשלה ימנית.

אני חושב שהבחירות האלו יהיו באמת תעלומה, כמעט כל המפלגות אכזבו.
אני הייתי פעיל של "יש עתיד" ואמשיך להצביע להם (גם מכאן) למרות שקשה להגיד שהם כיכבו. מצד שני, הם כן עשו דברים כמו השוויון בנטל (שעדיין לא לגמרי נכנס לפועל) ונלחמו למוות על אפס מע"מ - שאפשר להתווכח אם הוא יוריד או לא את המחירים, אבל העם צריך נבחרים שמוכנים לעשות צעדים קיצוניים על מנת להוריד את המחירים. אומנם מהתוצאות בפועל אני לא לגמרי מרוצה, אבל מהדרך אני כן. אני לא חושב שיש מישהו שהיה עושה את הדברים בצורה יותר טובה.

מצד שני אני פסימי ולא חושב שיהיה אפשר לשחזר את ה19 מנדטים שקיבלו בבחירות הקודמות.

דווקא את שלי יחימוביץ' הערכתי, וקיוויתי בזמנו להקים איתה ממשלה, את בוז'י אני לא ממש מכיר, אבל הוא עושה עלי רושם כפוליטיקאי מגעיל מלוכלך ולא אמין. אפשר לשנוא את שלי, אבל יש לה עמדה אידיאולוגית ברורה, והיא לא כאן בשביל משחקי כוח.

לבני אומנם יושבת עם הדעות שלי פחות או יותר, אבל היא פוליטיקאית מהסוג הישן, בתוספת אגו. הייתה יכולה לחבור לעבודה או ליש עתיד, מבחינה אידיאולוגית היא לא שונה מאוד מאף אחד מהמפלגות. ובאופן מגוחך החליטה להקים מפלגה חדשה, עם מצע זהה פחות או יותר (רק פחות מפורט ופרקטי) מיש עתיד, לקחת סתם עוד "שמות" שכל מה שאכפת להם זה הכסא שלהם, כמו עמיר פרץ ועמרם מצנע שרבו למוות על תפקיד השר לענייני שום דבר.

דווקא חברי הכנסת של מרצ לרוב עושים עבודה טובה, אני לא מסכים עם הדעות שלהם לרוב (בנושא בטחון) אבל הם ראויים. אני חושב שכל מי ששמאלני צריך להצביע להם.

ליברמן נעלם מהמפלה, המפלגה שלו לדעתי תמחק אם לא יקרה משהו יוצא דופן. הוא איבד את הלגיטימיות בתור האדם החזק והלא מתפשר.

בנט לדעתי יעלה, הוא כיכב במלחמה והעם אוהב אותו, אני חושב שהוא אדם אמיתי שפועל 100% למען העם והמדינה. המינוס היחידי לדעתי זו המפלגה שלו ששמה את היהדות במרכז.

לגבי ביבי אין לי מה להגיד שלא נאמר, האדם הכי שנוא עלי, אני אעדיף את אחמד טיבי בתור רוה"מ מאשר את ביבי, אעדיף מימין ומשמאל, אני חושב שהוא אדם שפל, חסר עמוד שדרה ופועל לרעת ציבור הבוחרים שלו, בניגוד למצע שלו. אני לא אתפלא משום תוצאה שהליכוד יקבלו.

אולי העלאת אחוז החסימה תיצור מצב קצת יותר מעניין, אנשים יפסיקו להצביע למפלגות נישה, או שכמה מפלגות נישה יתאחדו ויצרו מפלגה רצינית ורחבה בעלת דעה ואג'נדה לתחומים נרחבים. (למשל עלה ירוק, ארץ חדשה ואור היו יכולים להתאחד, שלושתן עם אג'נדה חזקה מאוד אבל רק לכיוון ספציפי אחד, אך עדיין לא נוגדות אחת את השניה).
מדהים, פשוט מדהים, שיש עוד אנשים שמוכנים להצביע למגיש חדשות עם הג'ל הזה, אחרי היריקה שהוא דפק לעם ישראל בפרצוף בשנתיים האחרונות. אותי זה הדהים שבן אדם כזה קיבל 20 מנדטים מלכתחילה, אבל כנראה שאני במיעוט.
לגבי עלה ירוק, לא ברור לי איך אפשר להצביע למפלגה שהאג'נדה העיקרית שלה היא שיהיה אפשר לעשן איזה צמח

מדהים, פשוט מדהים, שיש עוד אנשים שמוכנים להצביע למגיש חדשות עם הג'ל הזה, אחרי היריקה שהוא דפק לעם ישראל בפרצוף בשנתיים האחרונות. אותי זה הדהים שבן אדם כזה קיבל 20 מנדטים מלכתחילה, אבל כנראה שאני במיעוט.
לגבי עלה ירוק, לא ברור לי איך אפשר להצביע למפלגה שהאג'נדה העיקרית שלה היא שיהיה אפשר לעשן איזה צמח
איזה יריקה לפיד דפק לעם ישראל?

אני לא חושב שבנט יהיה פראייר כמו ביבי להביט מהצד על יהודים שנרצחים בבית הכנסת...ועל כן לתת לו הזדמנות.
בכלל אם יש מישהו קיצוני יותר אני אבחר בו ויפה שעה אחת קודם

יאיר לפיד חתיכת דמגוג

נישואים אזרחיים? לא
תחבורה ציבורית בשבת? לא
הורדת מכסים ליבואנים על מוצרי מזון? לא
הפרדת דת ממדינה? לא
לשקר על זה שעישנת קנאביס? כן
לגייס חרדים שסתם יעמיסו על הצבא ויהפכו אותו לעוד יותר דתי ומסורבל? כן (למרות שזה לא יקרה)
פטור ממעמ שפשוט יגרום לקבלנים לעלות את המחיר במחיר המעמ? כן
מניעה מבעלי דירות לעלות את השכר דירה אם הם רוצים? כן (עם לבני) *סמיילי של סטלין*

ויש עוד אלף ואחד דברים

הוא פשוט לא עשה שום דבר שיעזור לבן אדם ממוצע, הוא סתם מנסה לרצות את כולם. נואם בפני דתיים ואומר להם "אתם ניצחתם" כדי לצאת מגניב.

הדעות הכלכליות של בנט דווקא מצוינות. כנ"ל ישראל כץ מהליכוד ופייגלין. הם מבינים למה יקר פה. חבל שהם הזויים מבחינה דתית ויובילו את המדינה לחורבן.

למרצ יש גם דעות כלכליות נוראיות ולכן הם לא יקבלו את הקול שלי. למרות שיש להם אידיאולוגיה אמיתית.

עלה ירוק חבורת טיפשים שהם לא משנים את שם המפלגה ומעיפים את הקנאביס כדרישת הדגל של המפלגה.

בקיצור אין פה עתיד. האופציה היחידה היא לברוח לקנדה.

אשמח לדוגמאות. עד כה לא ראיתי שום דבר שמראה את זה ואם כבר ההפך, הוא מנסה לשבור הרבה "מונופולים" של המוסדות הדתיים ובגלל זה גם הדתיים שונאים אותו. עד כמה שבדקתי גם רוב הבית יהודי חילוניים, כולל איילת שקד.
אז כן, הם לא תומכים בשבירת הסטטוס קוו של תחבורה ציבורית בשבת, מה זה משנה? זה לא ישתנה עם אף ממשלה ימנית.

קראת את המצע שלהם?

קראת את המצע שלהם?
כן ואני לא רואה בעיה עם כך עד כה.
למשפטים כמו "התנועה שואפת לעצב את מדינת ישראל ברוח התורה." יש פירושים רבים. להפריד דת ומדינה לא יקרה במדינת ישראל ולא משנה במי תבחר - לא תמצא לזה רוב בכנסת בגלל הרכבה התמידי מבחינת מנדטים, ככה שבוחרים במי שיקח את הדת לפחות אקסטרים. אם החרדים שוב יהיו בממשלה אתה תראה איך חוק הגיוס מתבטל ואיך הם שוב יקבלו מאות מיליוני שקלים לישיבות - בנט עד כה תמך בחוק גיוס החרדים ותמך בשילובם בשוק העבודה. הוא גם תמך בלימודי הליבה כמדומני ודברים שעשה שר החינוך מ"יש עתיד". משפטים מפוצצים במצע יש מספיק, זה בעיקר כדי לרצות את ה CORE של המפלגה שבזמנו הכילה הרבה רבנים שעזבו את בנט בדיוק מהסיבה שהוא לא בדיוק קירב את הדת למדינה אלא עשה ההפך.

בנט פוליטיקאי.
פוליטיקה= אומנות השקר.
הטקסט שכתבת הוא לא מה שבנט חושב, הוא מה שהוא רוצה שאתה תחשוב. ובמבחן התוצאה הוא עושה את זה בהצלחה.
כל ההצגה כלפי חוץ נועדה למשוך קולות מהרוב המתון.
האידיאולגיה של המפד"ל לאורך כל השנים הייתה ותמשיך להיות מדינת הלכה, ללא תלות מי עומד בראשה, להלן "בנט" ,וללא תלות בטרמינולוגיה הפופוליסטית, להלן "הבית היהודי".

ססמת הבחירות השנה צריכה להיות "רק לא ביבי"!
מצידי תטילו מטבע ולכו להצביע.
אף אחד - כולל החרדים - לא יכול להיות יותר גרוע ממנו. לכל מפלגה יש ציבור בוחרים לדאוג לו ואין לי בעיה עם זה שהדתיים דואגים לסקטור שלהם, הלוואי שגם המפלגות החילוניות היו יותר מכוונות לסקטור שלהם.
היוצא דופן היחידי הוא ביבי - שפשוט דואג לביבי.
כל הבחירות האלה ובזבוז המליונים בעקבותיהם הוא כדי לשמור על הכסא והאגו של ראש הממשלה ההזוי הזה.
רק אל תישארו בבית ותשאירו אותנו בידיים של ההמון האדיוטי שילך להצביע שוב לביבי.

האידיאולגיה של המפד"ל לאורך כל השנים הייתה ותמשיך להיות מדינת הלכה, ללא תלות מי עומד בראשה, להלן "בנט" ,וללא תלות בטרמינולוגיה הפופוליסטית, להלן "הבית היהודי".
עובדה שכרגע יש פיצול בתוך המפלגה עצמה ואורי אריאל רוצה לפרק את המפלגה ל-2 גושים בגלל שבנט לא עומד על אותם עקרונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית