הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הולכים לבחירות

ססמת הבחירות השנה צריכה להיות "רק לא ביבי"!
מצידי תטילו מטבע ולכו להצביע.
אף אחד - כולל החרדים - לא יכול להיות יותר גרוע ממנו. לכל מפלגה יש ציבור בוחרים לדאוג לו ואין לי בעיה עם זה שהדתיים דואגים לסקטור שלהם, הלוואי שגם המפלגות החילוניות היו יותר מכוונות לסקטור שלהם.
היוצא דופן היחידי הוא ביבי - שפשוט דואג לביבי.
כל הבחירות האלה ובזבוז המליונים בעקבותיהם הוא כדי לשמור על הכסא והאגו של ראש הממשלה ההזוי הזה.
רק אל תישארו בבית ותשאירו אותנו בידיים של ההמון האדיוטי שילך להצביע שוב לביבי.
כולם זונות.

כולם זונות.
יש אנשים הגונים וטובים אפילו בפוליטיקה הבעיה היא שרק החרא צף !
תבוסה קשה לביבי תהיה המסר הכי טוב מהעם למיאוס שאנחנו מרגישים כלפי הפוליטיקה הזו
אני רק מקווה שאני לא בונה לעצמי תקווה שתתפוצץ לי בפנים..

עובדה שכרגע יש פיצול בתוך המפלגה עצמה ואורי אריאל רוצה לפרק את המפלגה ל-2 גושים בגלל שבנט לא עומד על אותם עקרונות.

ואולי זה ספין לפני הבחירות?
מחלוקת כזו יכולה למשוך תשומת לב תקשורתית ולשים את המפד"ל בפוקוס. בנוסף קרנו של בנט תעלה בקרב הציבור החילוני מאחר והוא נתפס כאדם מתון.
איננו יודעים באמת מה בדיוק קרה שם.
וייתכן מאוד שהפיצול נולד במוחם הקודח של יועצי תקשורת.
לפני הבחירות אני מניח שהם יתאחדו לבסוף "כדי להציל את ארץ ישראל" (ו/או בחר שקר אחר).

אף אחד - כולל החרדים - לא יכול להיות יותר גרוע ממנו. לכל מפלגה יש ציבור בוחרים לדאוג לו ואין לי בעיה עם זה שהדתיים דואגים לסקטור שלהם, הלוואי שגם המפלגות החילוניות היו יותר מכוונות לסקטור שלהם.
הבעיה עם חרדים היא לא שהם לא דואגים למגזר שלהם. הבעיה היא שהם דואגים למגזר שלהם על חשבון המגזרים האחרים - ולא רק מבחינת הקצבאות ושירות בצה''ל - אלא באמצעות כפיית אורח חיים דתי על כולם בצורה המקסימלית שהם יכולים להשיג. ולפני שתגידי לי לא נכון - תעברי חתונה או גירושים בארץ ואז נדבר.
חרדים בשלטון=מדינת הלכה. אם זה בסדר מבחינתך, אחלה. אני מעדיפה את ביבי לעומתם בכל רגע נתון.

בבחירות הקרובות יש הערכות שעלה ירוק יקבלו 5 מנדטים- מה שיעביר אותם מעל אחוז החסימה. לא שהם ישנו משהו..

הליכוד כושל- אני מקווה שמשה פייגלין יפתח מצע משלו ויחבר את הליברלים והימנים סביבו.
אולי הוא פנאט דתי- אך בהשוואה לשאר הפוליטקאים הוא לא מנסה להיות פוליטיקלי-קורקט, עושה מה שהוא רוצה(עולה להר הבית-המקום הכי בעייתי), אומר מה שהוא רוצה וכו. בלווא הכי, חוק מדינת לאום כבר עבר- אז אין באמת "שמאל" במדינה שמאופיינת כמדינת לאום יהודית.
לחרדים יהיה פה רוב אם החילונים לא יגבשו כוח פוליטי מאוחד(מה שלא יקרה).
חרם בינלאומי כבר בדרך (ההכרה במדינת "פלסטין" בסוף תגיע גם לפה- Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it).
הפרדת דת ממדינה כבר לא ריאלית בגלל מצב דמוגרפי אבל יש עדיין דברים שעוד לא מאוחר לטפל בהם. מקסימום בסוף ישראל תקרוס כלכלית כמו ספרד או ארה"ב ב-2008.
וד"א אותם אנשי שמדברים על עלה ירוק כעל חברה של סטלנים.

קבצים מצורפים

• 9a625d6b-96f8-4c3d-bb07-c7b2d332026b.jpg
    9a625d6b-96f8-4c3d-bb07-c7b2d332026b.jpg
    KB 42.1 · צפיות: 139
  • 32358_430251933709243_183227842_n-500x666.jpg
    32358_430251933709243_183227842_n-500x666.jpg
    KB 30.2 · צפיות: 116
  • 201273_448318280_jpg.jpg
    201273_448318280_jpg.jpg
    KB 46.5 · צפיות: 145
  • 215351_327989953996235_404072079_n.jpg
    215351_327989953996235_404072079_n.jpg
    KB 48.8 · צפיות: 112
  • 521892_10151083840077176_1248419586_n.jpg
    521892_10151083840077176_1248419586_n.jpg
    KB 64.2 · צפיות: 163
  • 556512_10151063799332176_1121216763_n.jpg
    556512_10151063799332176_1121216763_n.jpg
    KB 73.2 · צפיות: 99
חרדים בשלטון=מדינת הלכה. אם זה בסדר מבחינתך, אחלה. אני מעדיפה את ביבי לעומתם בכל רגע נתון.
אני לא מסכימה.
הדתים רוצים סטטוס קוו. אין להם מטרה לחרד אותנו רק שלא יפריעו להם לעסוק בשלהם.
מסכימה שהם צריכים לשרת בצבא אבל גם ללא זה יש מגמה מתמשכת של הקהילה החרדית לכיוון של השכלה גבוהה ויציאה לשוק העבודה.
ללא זה אין סיכוי למדינה שלנו להמשיך ולממן אותם.

אבל מה בדיוק את חושבת שיש בדיל שנסגר בין ביבי לחרדים?!?
להצביע היום לביבי=להצביע לחרדים!

לכל מפלגה יש ציבור בוחרים לדאוג לו ואין לי בעיה עם זה שהדתיים דואגים לסקטור שלהם, הלוואי שגם המפלגות החילוניות היו יותר מכוונות לסקטור שלהם.

אין דבר כזה בדמוקרטיה שנבחר ציבור "דואג לסקטור שלו".
זו טעות בחשיבה הקולקטיבית שצריך לעקור מהשורש. פקיד נושא משרה ציבורית חייב מתוקף תפקידו לדאוג לכלל האוכלוסיה.
בעירק סדאם חוסיין דאג לסונים בעיקר מאיזור עיר הולדתו תכרית.
בסוריה אסד (האב והבן) דאגו לבני עדתם העלווים.
האם יעלה על הדעת שבארה"ב אובמה "ידאג" רק לסקטור שלו "השחורים"?

רק ברפובליקת הבננות הקיקיונית שקיימת פה יש לגיטימציה לדוסים ולשאר מרעין בישין לגזול כספי ציבור לטובת אוכלוסייה סקטוריאלית ולא לטובת הכלל.
הדבר פסול מיסודו.

ואולי זה ספין לפני הבחירות?
ואולי לא?
עד כמה שזכור לי כל הפיצוץ עם אורי אריאל כבר מתחולל חודשים והגיע לשיאו עוד לפני שהיה את הבלאגן עם לפיד-נתניהו.

מאחר והוא נתפס כאדם מתון.
עד כה הוא אכן הוכיח שהוא מתון. לא ראיתי שום הצעת חוק ביזארית מהבית היהודי.

לפני הבחירות אני מניח שהם יתאחדו לבסוף "כדי להציל את ארץ ישראל" (ו/או בחר שקר אחר).
כרגע לדעתי בנט הוא השקר שיועיל הכי הרבה לישראל. הבחור מבין בביטחון כי בלעדיו לא היו נכנסים לעזה ומפוצצים מנהרות (שזה לא פיתרון אבסולוטי לבעיה אבל ניחה, עוד פלסטר לבנתיים). הוא מבין בכלכלה כי עד כה הוא מנסה לשבור רגולוציה ממשלתית שהתקיימה במשך עשרות שנים בישראל, בין היתר בתחום הייבוא (במזל או בשכל הוא גם עשה אקזיט אחד בכוחות עצמו ועוד אחד בהשקעת הון עם נאמנות עיוורת).
בוא נגיד שאני לא הייתי מקטלג אותו עדיין פוליטקאי כי הוא אפילו לא שנתיים בפוליטיקה. אני בתמים ובאמת חושב שהבחור הגיע לשנות את המדינה, את הבירוקרטיה ואת הביטחון. אני לא באמת רואה עוד סיבה מדוע אדם עם עשרות, אם לא 100+ מיליוני שקלים, ירצה להיכנס לבוץ שנקרא פוליטיקה ועוד בישראל. גם ללפיד יש כוונות טובות, רק שהוא מחפש פתרונות מהירים במקום לטפל בשורש הבעיה (מע"מ 0 נועד כדי לרצות את בוחריו ולהביא לפיתרון מהיר כביכול להורדת מחירי הדירות, בפועל אי אפשר להגביר ייצע כמו שצריך אפילו לא בקדנציה מלאה שלו כשר אוצר של 4 שנים (אפשר, ע"י פתיחת ענף הקבלנות/בנייה לחו"ל אבל זה כבר סיפור אחר)).

א. מי אמר שיש דיל? התשקורת? החרדים עצמם בינתיים אמרו שאין שום דיל, וגם הליכוד לא אמר דבר כזה.
ב. לא נכון - הממשלה האחרונה היא דוגמא סותרת לטענתך. הכל ינבע מהתמונה הכללית אחרי הבחירות.

זה לא אומר שכן צריך להצביע לביבי. אני מנסה לגרום לך לראות דברים בפרופורציה. אין שום סטטוס קוו בכך, שהחרדים חיים לפי אורח חייהם במקומות בהם יש רוב חרדי, וכל שאר האזרחים חיים לפי אורח חיי הדתיים בכל המדינה. זה שאת לא מרגישה שחירותך נפגעת פשוט נובע מכך שכנראה לא נתקלת במוסדות המנוהלים ע'י הרבנות או החרדים, ונעזוב רגע את התחבורה בשבת כי זה מובן מאליו מדי.

אני לא מסכימה.
הדתים רוצים סטטוס קוו. אין להם מטרה לחרד אותנו רק שלא יפריעו להם לעסוק בשלהם.
מסכימה שהם צריכים לשרת בצבא אבל גם ללא זה יש מגמה מתמשכת של הקהילה החרדית לכיוון של השכלה גבוהה ויציאה לשוק העבודה.
ללא זה אין סיכוי למדינה שלנו להמשיך ולממן אותם.

אולי אין להם מטרה לחרד אותנו, אבל זה מה שקורה בשטח. קרא בבית שמש ולפי המצב הדמוגרפי בו הם עושים 15 ילדים על כל 2 ילדים חילוניים עוד יובל הם יהיו רוב דמוגרפי.

החרדים עושים מציאות בשטח(קצב החיים שלהם חייב להיות מהיר ודרשני בגלל הילודה).

זו טעות בחשיבה הקולקטיבית שצריך לעקור מהשורש. פקיד נושא משרה ציבורית חייב מתוקף תפקידו לדאוג לכלל האוכלוסיה.
התבלבלת במושגים
פוליטיקאי אינו פקיד נושא משרה ציבורית (=עובד מדינה) הוא בהחלט דואג לאנטרסים של הציבור שלו. הציבור שלו זה לאו דוקא אנשים מאותו מוצא או גזע כמוהו אלא ציבור המצביעים שבחר בו, וזו בדיוק הסיבה שיאיר כנראה הולך לאכול אותה!

אני מנסה לגרום לך לראות דברים בפרופורציה
זה בדיוק מה שניסיתי להראות, לא השנאה לחרדים או לערבים תקבע את סדר היום שלי
(אולי רק השנאה לביבי...)

מי אמר שיש דיל? התשקורת? החרדים עצמם בינתיים אמרו שאין שום דיל
אני מקווה שאת לא עד כדי כך נאיבית.
ביבי אמר לא סגרתי שום דיל אבל הוא לא אמר "לא ניסיתי לסגור דיל". זה הכל שאלה של מחיר.

ואולי לא?
עד כמה שזכור לי כל הפיצוץ עם אורי אריאל כבר מתחולל חודשים והגיע לשיאו עוד לפני שהיה את הבלאגן עם לפיד-נתניהו.

עד כה הוא אכן הוכיח שהוא מתון. לא ראיתי שום הצעת חוק ביזארית מהבית היהודי.

כרגע לדעתי בנט הוא השקר שיועיל הכי הרבה לישראל. הבחור מבין בביטחון כי בלעדיו לא היו נכנסים לעזה ומפוצצים מנהרות (שזה לא פיתרון אבסולוטי לבעיה אבל ניחה, עוד פלסטר לבנתיים). הוא מבין בכלכלה כי עד כה הוא מנסה לשבור רגולוציה ממשלתית שהתקיימה במשך עשרות שנים בישראל, בין היתר בתחום הייבוא (במזל או בשכל הוא גם עשה אקזיט אחד בכוחות עצמו ועוד אחד בהשקעת הון עם נאמנות עיוורת).
בוא נגיד שאני לא הייתי מקטלג אותו עדיין פוליטקאי כי הוא אפילו לא שנתיים בפוליטיקה. אני בתמים ובאמת חושב שהבחור הגיע לשנות את המדינה, את הבירוקרטיה ואת הביטחון. אני לא באמת רואה עוד סיבה מדוע אדם עם עשרות, אם לא 100+ מיליוני שקלים, ירצה להיכנס לבוץ שנקרא פוליטיקה ועוד בישראל. גם ללפיד יש כוונות טובות, רק שהוא מחפש פתרונות מהירים במקום לטפל בשורש הבעיה (מע"מ 0 נועד כדי לרצות את בוחריו ולהביא לפיתרון מהיר כביכול להורדת מחירי הדירות, בפועל אי אפשר להגביר ייצע כמו שצריך אפילו לא בקדנציה מלאה שלו כשר אוצר של 4 שנים (אפשר, ע"י פתיחת ענף הקבלנות/בנייה לחו"ל אבל זה כבר סיפור אחר)).

הוא הצהיר שהוא נכנס לפוליטיקה "להציל את ארץ ישראל" הוא אמר שהוא "חובש כיפה ואדם דתי ולא מתבייש בזה."
זו חתירה למדינת הלכה, וזה ברור כשמש ביום בהיר.

אני עדיין לא קונה את עיניין "הפיצול" בגלל דיעותיו "המתונות של בנט"

אתה תראה עוד המון חוקים ביזארים/חשוכים במידה וחלילה הם יעלו לשלטון, מפלגות מפוקפקות לאורך ההיסטוריה היו מתונות וחביבות לפני שתפסו את השלטון.
אני לא רוצה להשתתף בניסוי של אנשים בעלי אידיאולוגיה דתית קיצונית.
התבלבלת במושגים
פוליטיקאי אינו פקיד נושא משרה ציבורית (=עובד מדינה) הוא בהחלט דואג לאנטרסים של הציבור שלו. הציבור שלו זה לאו דוקא אנשים מאותו מוצא או גזע כמוהו אלא ציבור המצביעים שבחר בו, וזו בדיוק הסיבה שיאיר כנראה הולך לאכול אותה!
גם ראש הממשלה הוא פקיד נושא משרה ציבורית.
ולתפיסתך החלק הארי של תקציב המדינה צריך ללכת לחברי מפלגת הליכוד, כי זה "הציבור שלו" 🤦‍♂️
עם חשיבה כזאת, אין פלא שמיעוט דוסים שולט פה.

זה בדיוק מה שניסיתי להראות, לא השנאה לחרדים או לערבים תקבע את סדר היום שלי
(אולי רק השנאה לביבי...)
אני מקווה שאת לא עד כדי כך נאיבית.
ביבי אמר לא סגרתי שום דיל אבל הוא לא אמר "לא ניסיתי לסגור דיל". זה הכל שאלה של מחיר.

הכל שאלה של מחיר, ומספר המנדטים שהמפלגות יקבלו.
בוז'י הרצוג ניסה להקים קואליציה חלופית עם החרדים כבר עכשיו. אז למה לי לפחד מזה שביבי ינסה?

זו חתירה למדינת הלכה
ציין פעולה אחת שהוא עשה לחתירה למדינת הלכה בשנתיים שהוא היה בממשלה/כנסת

בעלי אידיאולוגיה דתית קיצונית.
שוב, אין לזה ביסוס והביסוס היחיד נראה כמו דעה קדומה

הדתים רוצים סטטוס קוו.
הסטטוס קוו הזה גומר את קופת המדינה כי בפועל יש לערך 40% אבטלה ולכל משפחה דתית יש 7-10 ילדים, מה שמרוקן את קופת המדינה בקצבאות וסיעודים, ביטוחים רפואיים והרשימה עוד ארוכה.

היא לא נלקחה ממך,פשוט אנשים נוטים לא להצביע ואז באים ומתלוננים איך מפלגה כזו או אחרת נבחרה או למה המדינה נמצאת במצב הזה.
אם אנשים היו אופטימיים והולכים להצביע ובאמת להשפיע,וגם כל אותם אנשים שלא הולכים להצביע כי מראש הם חושבים שזה אבוד..המצב היה פה כבר שונה.
ומי אתה בדיוק שתעניק/תשלול זכויות?

צודק אולי לא ניסחתי את עצמי היטב,זה לא שולל ממנו את הזכות להתלונן
אבל זה כן מצביע על זה שהוא מתלונן לשווא,כי אם הוא לא קם בעצמו ומחליט ללכת להצביע זה כבר מראה למה המדינה נמצאת במצב כזה
אנשים לא מצביעים,או סתם מצביעים למפלגות שמראש יודעים שהם אפילו לא יעברו את אחוז החסימה[לא שיש עם זה בעיה,חופש הבחירה] אבל אחרי זה הם באים ומתלוננים למה ביבי בשלטון ולמה זה נבחר ולמה זה..

בנט פוליטיקאי.
פוליטיקה= אומנות השקר.
הטקסט שכתבת הוא לא מה שבנט חושב, הוא מה שהוא רוצה שאתה תחשוב. ובמבחן התוצאה הוא עושה את זה בהצלחה.
כל ההצגה כלפי חוץ נועדה למשוך קולות מהרוב המתון.
האידיאולגיה של המפד"ל לאורך כל השנים הייתה ותמשיך להיות מדינת הלכה, ללא תלות מי עומד בראשה, להלן "בנט" ,וללא תלות בטרמינולוגיה הפופוליסטית, להלן "הבית היהודי".

אתה טועה ומטעה,כמו שמשה כבר רשם בתוך הבית היהודי יש מלחמות על האידיאלוגיה
מצד אחד יש את השר אורי אריאל שדורש לפעול ביחד חזקה יותר כלפי הערבים ולזרז את חוק מדינת הלאום המקורי,ורואה בערבים כבעיה אחת גדולה.
ומצד שני יש את בנט שנגד מה שאורי אריאל חושב,ומאמין שצריך לתת הזדמנות גם להם אבל לא להיות עם יד חלשה כמו ביבי כנגד אותם מחבלים שעושים פיגועים וכנגד כל המתפרעים.
בנט ממש לא מה שאתה חושב,תראה לי עוד בן אדם אחד כמוהו שהולך ונואם בכל מקום בעולם רק כדי לתת לישראל כבוד ולהוציא לה שם טוב ולהגן על החפות שלנו מפני הטרור,אתה צודק שבפוליטיקה כולם מתלכלכים אין מה לעשות זה חלק מהתהליך..אבל מלהגיד שהוא משחק אותה כלפי חוץ ועד מה שהוא באמת זה פשוט לא נכון.
הוא לא צבוע ושקרן לעומת "האח" יאיר לפיד,שהוא שפנפן ודו פרצופי שמשנה את עורו בידיוק כמו זיקית לפי המצב.
הוא אומר את האמת בפנים גם אם היא כואבת,וגם אם זה גם לפירוק "האחים" מיש עתיד, גרם לבעיות בינו לבין החרדים ואף עם הליכוד.
והוא ממש לא כמו שאתה מתאר בעד מדינת הלכה,נכון שהוא חובש כיפה ואדם דתי שמאמין ולא מתבייש בזה,וההפך הוא הנכון זה דבר יפה.
בנתיים את רוב ההצעות ההלכתיות מקדמת אורית סטרוק וחברת כנסת איילת שקד,בנט מעורב יותר בדברים הקשורים לארץ ישראל עצמה מאשר לדת והלכה,בגלל זה החרדים לא מתים עליו.

קהילת חב"ד מראש שללו להצביע לבנט בגלל שהוא לא מסכים איתם בהרבה דברים,חדרים מבניק ברק ומאה שערים אף הם בבחירות הקודמות יצאו נגד בנט כי אמרו שהוא "דתי מזוייף".
בנט אף יצא נגד המוסדות החרדיים ונגד כל עיניין הכשרות,תראה לי עוד אדם אחד כזה שיצא נגד ככה בשנים האחרונות? וזה היה לפני וגם אחרי הבחירות,ככה שצבוע או שקרן הוא לא.
בנט היה בעד להקל על הגיור לכל הנשים שלא עוברות גיור בשנים האחרונות וחוות גיורים איומים..אז איך כל הדברים האלה הופכים את בנט כמי שרוצה מדינת הלכה. השהא בעצם רוצה לקרב את החילונים ולתת הזמדנות שווה לכולם.

אתה סתם רושם פה דברים שנשמעים חכמים אבל אין להם טיפת ביסוס ואמת.

הסטטוס קוו הזה גומר את קופת המדינה כי בפועל יש לערך 40% אבטלה ולכל משפחה דתית יש 7-10 ילדים, מה שמרוקן את קופת המדינה בקצבאות וסיעודים, ביטוחים רפואיים והרשימה עוד ארוכה.

זה לא עובד לפי פעולה/לא פעולה. מדובר במשנה אידיאולוגית סדורה. תבדוק מה האידיאולוגיה שעומדת מאחורי האדם וציבור הבוחרים שהוא מייצג. כמו שכבר הזכרתי, מפלגות מהפכניות מיישמות אידיאולגיה לאחר תפיסת השלטון.
ברור שעכשיו הוא ינסה להצטייר כחביב מעל פני השטח.
צריך להסתכל על המניעים, לא על פעולה ספציפית פופוליסטית שמקבלת תשומת לב תקשורתית.

אין ביסוס??? דיעה קדומה?
אני מאוד בקיא בנבכי הדת היהודית, בפוליטיקה הדתית, והאידיאולוגיה של אלה שלקחו על עצמם לייצג אותה בשם כולם.
בנט הוא בסה"כ חבר סיעה המייצגת קהל בוחרים מוכר וידוע עם היסטוריה מאוד עשירה ואין ספור דוגמאות של אידיאולגיה דתית קיצונית.
ברוך גולדשטיין קיבל גיבוי מלא מח"כ של המפד"ל שאמר "פורים שמח" כשנשאל בתגובה לרצח. יגאל עמיר מקבל גיבוי מלא בדיוק מאותו ציבור. יש עוד אינספור דוגמאות.

הוא לא צריך לעשות פעולה כדי להוכיח את זה. זה כתוב במצע והוא יעשה את זה כשיהיה לו מספיק כוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית