הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הולכים לבחירות

לך תקרא את מצע המפלגה ויהיה לך ברור שמה שכתבת כאן לא נכון בעליל. בעצם אני אחסוך ממך, לפי דעותיך הסוציאליסטיות בפורום אתה לא תצביע להם לעולם.
קראתי, לא ברור לי איך זה קשור למה שכתבתי.
איזה יריקה לפיד דפק לעם ישראל?
ראה התגובה של גיאDBG

איך אתה כזה בטוח?

אני לא בטוח בכלום. לא משנה לי אם הוא באמת מתכוון לזה או לא. אם זה כתוב במצע שלו, מבחינתי זה פוסל אותו.
התבלבלת במושגים
פוליטיקאי אינו פקיד נושא משרה ציבורית (=עובד מדינה) הוא בהחלט דואג לאנטרסים של הציבור שלו. הציבור שלו זה לאו דוקא אנשים מאותו מוצא או גזע כמוהו אלא ציבור המצביעים שבחר בו, וזו בדיוק הסיבה שיאיר כנראה הולך לאכול אותה!

אז בעינייך, התנהלות נכונה של חברה היא כאשר הרוב מצביע לעצמו "זכויות" על חשבון המיעוט?

ציין פעולה אחת שהוא עשה לחתירה למדינת הלכה בשנתיים שהוא היה בממשלה/כנסת

אמ.
הם הפילו את הנישואים של קהילת הגאים?
וגם את שוויון המס.
ואני מצטטת:
''במכתב לראש הממשלה כתבה יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד: "היום אישרה ועדת שרים לחקיקה את הצעת החוק של חברת הכנסת עדי קול לתיקון פקודת מס והענקת נקודות זיכוי לזוגות מאותו מין שוות לאלו של זוגות הטרוסקסואליים. הצעת חוק זו מפרה את הסטטוס קוו בענייני דת ומדינה כפי שקיימים בישראל, ומטרתה לחתור תחת הדיון הציבורי על עניין הנישואין האזרחיים שצריך לדון בו בכובד ראש".''

בבחירות הקודמות רציתי בהתחלה להצביע לבנט. אחרי שחפרתי קצת יותר לעומק במפלגה שלו, מי נמצא שם ומה האג'נדות, הוצאתי את זה מהר מהראש שלי.
עם כל הכבוד לכמה שהוא תותח בהסברה ובביטחון בישראל, אני לא אקח סיכון עם כל האג'נדות הדתיות וההלכתיות שהם רוצים.

אולי אין להם מטרה לחרד אותנו, אבל זה מה שקורה בשטח. קרא בבית שמש ולפי המצב הדמוגרפי בו הם עושים 15 ילדים על כל 2 ילדים חילוניים עוד יובל הם יהיו רוב דמוגרפי.

החרדים עושים מציאות בשטח(קצב החיים שלהם חייב להיות מהיר ודרשני בגלל הילודה).

צודק הם מולדים ילדים לא כי בזה הם מאמינים כבר אלפיים שנה אלא כי הם רוצים לכפות על כולם את הדת.
אז איך אתה מציע לפתור את זה? לתת לתינוקות שנולדים "מקלחת"?
הוא הצהיר שהוא נכנס לפוליטיקה "להציל את ארץ ישראל" הוא אמר שהוא "חובש כיפה ואדם דתי ולא מתבייש בזה."
זו חתירה למדינת הלכה, וזה ברור כשמש ביום בהיר.

אני עדיין לא קונה את עיניין "הפיצול" בגלל דיעותיו "המתונות של בנט"

אתה תראה עוד המון חוקים ביזארים/חשוכים במידה וחלילה הם יעלו לשלטון, מפלגות מפוקפקות לאורך ההיסטוריה היו מתונות וחביבות לפני שתפסו את השלטון.
אני לא רוצה להשתתף בניסוי של אנשים בעלי אידיאולוגיה דתית קיצונית.

גם ראש הממשלה הוא פקיד נושא משרה ציבורית.
ולתפיסתך החלק הארי של תקציב המדינה צריך ללכת לחברי מפלגת הליכוד, כי זה "הציבור שלו" 🤦‍♂️
עם חשיבה כזאת, אין פלא שמיעוט דוסים שולט פה.
התפקיד של ראש הממשלה ושל השרים(בעצם של הרשות המבצעת) הוא לדאוג ליישום לאכיפת החוקים ולקבוע מדיניות, בלי לתת עדיפות לאף חלק באוכלוסייה. לעומת זאת התפקיד של המפלגות הוא ליצג את ציבור הבוחרים שלהם. תחשוב שהיית מצביע למרצ והם היו תומכים בחוק שימנע מערבים ישראלים אזרחות. זה לא הגיוני שמפלגה תפעל נגד האינטרס של ציבור הבוחרים שלה.

א. מי אמר שיש דיל? התשקורת? החרדים עצמם בינתיים אמרו שאין שום דיל, וגם הליכוד לא אמר דבר כזה.
.

אין מצב שביבי הפחדן הזה היה הולך לבחירות מבלי לסגור קודם דיל עם החרדים.

ובאופן כללי אני לא מצליח להבין איך אנשים הולכים להצביע לכושל הזה שוב פעם.

התפקיד של ראש הממשלה ושל השרים(בעצם של הרשות המבצעת) הוא לדאוג ליישום לאכיפת החוקים ולקבוע מדיניות, בלי לתת עדיפות לאף חלק באוכלוסייה. לעומת זאת התפקיד של המפלגות הוא ליצג את ציבור הבוחרים שלהם. תחשוב שהיית מצביע למרצ והם היו תומכים בחוק שימנע מערבים ישראלים אזרחות. זה לא הגיוני שמפלגה תפעל נגד האינטרס של ציבור הבוחרים שלה.

אתה מוציא את דבריי מהקשרם.
המפלגות אכן מייצגות את ציבור הבוחרים, אבל לא "דואגות" רק להם.
נניח שהמצע של מרץ זה חינוך חינם מגיל 0.
ציבור הבוחרים שלהם נתן בהם אמון והם קיבלו נתח בשלטון.
עכשיו הם מייצגים ומקיימים את ההבטחה לציבור הבוחרים.
האם יעלה על הדעת שהחוק יוחל רק על מצביעי מרץ?
אין דבר כזה בדמוקרטיה "לדאוג לסקטור שלך".

נערך לאחרונה:
אין דבר כזה בדמוקרטיה "לדאוג לסקטור שלך".
בטח שכן, זו המהות של דמוקרטיה, לייצג את העם, כלומר, את המצביעים שלך.
או יותר נכון, לדאוג לתחת שלך ע"י כך שאתה משקף את דעת המצביעים ואם אתה מצליח לשכנע אותם מבלי אשכרה לעשות את זה (ע"ע פוליטיקאי מוצלח) הרי זה משובח.

בטח שכן, זו המהות של דמוקרטיה, לייצג את העם, כלומר, את המצביעים שלך.
או יותר נכון, לדאוג לתחת שלך ע"י כך שאתה משקף את דעת המצביעים ואם אתה מצליח לשכנע אותם מבלי אשכרה לעשות את זה (ע"ע פוליטיקאי מוצלח) הרי זה משובח.
אתם עדיין מתקשים להבין 🤦‍♂️
אני אסביר לאט למתקשים. המפלגות אכן מייצגות את ציבור הבוחרים שלהם.
ומטרתן להשפיע על החקיקה בהתאם למצע עבורו נבחרו.
כל שאר "הדאגה לסקטור" זו תרבות שלטונית קלוקלת, ריקבון ושחיתות.
במציאות הישראלית זה כ"כ נפוץ שזה הפך לנורמה.
אין טעם שאתן עוד דוגמאות. תקרא את הפוסט הקודם.

יהיה מעניין אחרי שהעלו את אחוז החסימה, לדעתי זה מהלך נהדר וצריך להעלות אותו ליותר גבוה, כך נמנע מ100 מפלגות ובזבוז קולות מדהים. ככל שאחוז החסימה יהיה יותר גבוה כך מפלגות יוותרו על האגו שלהן ויתאחדו. ברוב ארצות המערב יש מס' מאוד נמוך של מפלגות והשלטון הרבה יותר יציב ואפשר לקדם רפורמות חוקים ביותר קלות.

כאן באוסטרליה יש 3 מפלגות פחות או יותר - ליברל (ליכוד~), לייבור (עבודה) וגרינס (מרצ עם נטייה חזקה לאיכות הסביבה). כאשר הקרב הוא בעיקר ליברל מול לייבור שמקבלים 80-90 אחוז מהקולות.

פעם זה היה כאן עם העבודה והליכוד, עד שכל אחד החליט להקים סקטור משלו... זה מאוד פסול. מגביל את הקיצוניות ואת הפיזור בין ממשלות, ממשלות שמאל יהיו קיצוניות וממשלות ימין יהיו קיצוניות, חרדים בפנים קצבאות עולות חרדים בחוץ לוקחים להם הכל...

הליכוד כרגע זו הבחירה הכי גרועה שיש, בעיקר בגלל איש אחד, משה פייגלין. כהניסט קיצוני ומסוכן שבונה את המעמד שלו לאט ובשקט כבר שנים, ולדעתי כבר יותר חזק מביבי.

הליכוד כרגע זו הבחירה הכי גרועה שיש, בעיקר בגלל איש אחד, משה פייגלין. כהניסט קיצוני ומסוכן שבונה את המעמד שלו לאט ובשקט כבר שנים, ולדעתי כבר יותר חזק מביבי.
מסוכן למי? ללא יהודים? אם כבר התחילו את "התהליך" של מדינת לאום לא ניתן יהיה כבר לעצור אותו. השאלה היא אם מקום הערבים פה כתושבים דרג ב או לנסות להגר אותם למקום אחר כמו שפייגלין מציע. הוא ליברלי בנושאים מסוימים יותר משאר חברי הכנסת:לגליזציה,שוק פתוח,הפרדת חינוך מהדת ועוד הרבה. פנטי הוא כן, יוביל לשינוי מעוטי גם- לא יודע אם בכיוון הטוב אבל אם לא ננסה מה נקבל? עוד ביבי?
ימין קיצון עוד לא ניסינו(ולא הכיסא של ביבי לא נחשב ימין קיצון). צריך מישהו שמוכן ללכת נגד אותה השקפה בה המנהיג מלקק לכולם ומנסה להישאר כמה שיותר זמן בעמדת כוח בלי סיבה מסוימת. מנהיג=חזון. תראה לי מישהו עם חזון יותר גדול ממשה פייגלין. לך תדע אולי הוא יהיה טוב ליהודים כמו שהיטלר היה טוב לגרמנים(השוואה דומה אם לקחת בחשבון שהוא מאמין שמקומם של 25% מהאוכלוסיה בישראל הוא לא פה).
https://www.youtube.com/user/manhigut2

מסוכן למי? ללא יהודים? אם כבר התחילו את "התהליך" של מדינת לאום לא ניתן יהיה כבר לעצור אותו. השאלה היא אם מקום הערבים פה כתושבים דרג ב או לנסות להגר אותם למקום אחר כמו שפייגלין מציע. הוא ליברלי בנושאים מסוימים יותר משאר חברי הכנסת:לגליזציה,שוק פתוח,הפרדת חינוך מהדת ועוד הרבה. פנטי הוא כן, יוביל לשינוי מעוטי גם- לא יודע אם בכיוון הטוב אבל אם לא ננסה מה נקבל? עוד ביבי?
ימין קיצון עוד לא ניסינו(ולא הכיסא של ביבי לא נחשב ימין קיצון). צריך מישהו שמוכן ללכת נגד אותה השקפה בה המנהיג מלקק לכולם ומנסה להישאר כמה שיותר זמן בעמדת כוח בלי סיבה מסוימת. מנהיג=חזון. תראה לי מישהו עם חזון יותר גדול ממשה פייגלין. לך תדע אולי הוא יהיה טוב ליהודים כמו שהיטלר היה טוב לגרמנים(השוואה דומה אם לקחת בחשבון שהוא מאמין שמקומם של 25% מהאוכלוסיה בישראל הוא לא פה).
https://www.youtube.com/user/manhigut2
קודם כל, חוק הלאום לעולם לא יעבור. אף ראש ממשלה נורמאלי לא יעביר חוק גזעני כזה, ממס' גורמים, שהעיקרי שבהם הוא הסיכון של היחסים עם ארה''ב. לגבי הסקר שעליו אתה דיברת אם אני זוכר נכון, שאיזה 80% מהערבים יעברו לחו''ל אם יתנו להם את האופציה או משהו כזה, נשמע לי כמו בולשיט. לרוב הערבים, כמו ליהודים, יש זיקה דתית לאיזור, והדרך היחידה להעביר את הערבים מהארץ היא כמובן טרנספר, הרעיון של כהנא. עכשיו בוא תסביר לי למה אתה רוצה להקצין את מה שהלך כאן בשנים האחרונות עם ביבי, שהיה כישלון טוטאלי, ולא לפנות שמאלה לרעיון של 2 מדינות ל 2 עמים.

קודם כל, חוק הלאום לעולם לא יעבור. אף ראש ממשלה נורמאלי לא יעביר חוק גזעני כזה, ממס' גורמים, שהעיקרי שבהם הוא הסיכון של היחסים עם ארה''ב. לגבי הסקר שעליו אתה דיברת אם אני זוכר נכון, שאיזה 80% מהערבים יעברו לחו''ל אם יתנו להם את האופציה או משהו כזה, נשמע לי כמו בולשיט. לרוב הערבים, כמו ליהודים, יש זיקה דתית לאיזור, והדרך היחידה להעביר את הערבים מהארץ היא כמובן טרנספר, הרעיון של כהנא. עכשיו בוא תסביר לי למה אתה רוצה להקצין את מה שהלך כאן בשנים האחרונות עם ביבי, שהיה כישלון טוטאלי, ולא לפנות שמאלה לרעיון של 2 מדינות ל 2 עמים.
הייתי רוצה. אבל השמאל חלש - מיעוט בארצו. ביבי לא עשה שום דבר ימיני קיצוני כמו שפייגלין רוצה לעשות. פייגלין יפתור את הבעיה לדעתי. אם רעיון הטרנספר נשמע לך בולשיט אתה מוזמן בעצמך לחקור ולגלות כמה כסף ביזבזה ישראל מאז הסכם אוסלו(מספיק כדי לתת לכל ערבי חצי מיליון שח לטרנספר). שמאל לא יקבל תמיכה מהסיבה שהלאומנות פה - מלומדת בבית הספר, בצבא ובאזרחי. המדינה תמיד חילקה את הסקטורים ליהודים ולערבים. אפשר להיות יהודי שמאלני בישראל? כן. יש הרבה כאלה? בספק.
השאלה האם לתת לקבוצה יחסית קטנה(2 מיליון) בלי תרבות,שפה,אידיאולוגיה,חינוך - מדינה? אני מעדיף טרנספר. אם לא ילך אז לפחות אפשר להגיד שמיצינו את האופציות של הימין(השפויות, טרנספר זה עוד שפוי יחסית למה שקורא עכשיו שזה אפרטייד).
ישראל בכל מקרה תהפוך למדינה יהודית- בקצב הילודה של החרדים עוד יובל הם יהיו רוב. האם חקיקת "מדינת לאום" היא חכמה? לא. האם היא יכולה אחרת כאשר הציונות והיהדות הולכים יד ביד? בספק.

הייתי רוצה. אבל השמאל חלש - מיעוט בארצו. ביבי לא עשה שום דבר ימיני קיצוני כמו שפייגלין רוצה לעשות. פייגלין יפתור את הבעיה לדעתי. אם רעיון הטרנספר נשמע לך בולשיט אתה מוזמן בעצמך לחקור ולגלות כמה כסף ביזבזה ישראל מאז הסכם אוסלו(מספיק כדי לתת לכל ערבי חצי מיליון שח לטרנספר). שמאל לא יקבל תמיכה מהסיבה שהלאומנות פה - מלומדת בבית הספר, בצבא ובאזרחי. המדינה תמיד חילקה את הסקטורים ליהודים ולערבים. אפשר להיות יהודי שמאלני בישראל? כן. יש הרבה כאלה? בספק.
השאלה האם לתת לקבוצה יחסית קטנה(2 מיליון) בלי תרבות,שפה,אידיאולוגיה,חינוך - מדינה? אני מעדיף טרנספר. אם לא ילך אז לפחות אפשר להגיד שמיצינו את האופציות של הימין(השפויות, טרנספר זה עוד שפוי יחסית למה שקורא עכשיו שזה אפרטייד).
ישראל בכל מקרה תהפוך למדינה יהודית- בקצב הילודה של החרדים עוד יובל הם יהיו רוב. האם חקיקת "מדינת לאום" היא חכמה? לא. האם היא יכולה אחרת כאשר הציונות והיהדות הולכים יד ביד? בספק.
התכוונתי שנשמע לי שהמחקר עצמו הוא לא אמיתי, כי לא הגיוני לי ש 80% מהפלסטינאים באמת יעברו לחו''ל אם תינתן להם האופציה, בגלל הזיקה הדתית שיש להם לאיזור. זה שאתה מעדיף טרנספר זה לא ממש משנה, כי זה לא הומני, לא אנושי ולא ריאליסטי. וזה שהלאומנות פה מלומדת בבית הספר זה אחד משורשי הבעיה. למה הציונות והיהדות הולכים יד ביד?

התכוונתי שנשמע לי שהמחקר עצמו הוא לא אמיתי, כי לא הגיוני לי ש 80% מהפלסטינאים באמת יעברו לחו''ל אם תינתן להם האופציה, בגלל הזיקה הדתית שיש להם לאיזור. זה שאתה מעדיף טרנספר זה לא ממש משנה, כי זה לא הומני, לא אנושי ולא ריאליסטי. וזה שהלאומנות פה מלומדת בבית הספר זה אחד משורשי הבעיה. למה הציונות והיהדות הולכים יד ביד?
כי בדרכון שלך כתוב: יהודי ולא ישראלי. הבסיס של המדינה הזאת בנוי על לאומנות. היהדות בישראל נועדה להפריד אותנו מלא יהודים. ישראל לא פועלת כמו מדינה דמוקרטית כאשר רבע מהתושבים חיים בלי זכויות. קל יותר לבסס שליטה על בסיס אידיאולוגי דתי מאשר על רציונליות- במיוחד במדינה בה 75% מהאוכלוסיה הם יהודים. מה זה להיות יהודי בישראל? לא להיות ערבי.
יש כמובן גם את מגמת המסתננים שפוגעים באופי של המדינה כמדינת "היהודים". דמוקרטיה לה ממש יש פה, אז לפחות שיפסיקו להעמיד פנים ולהגיד בקול- המדינה שייכת ליהודים בלבד. המפלגות הדתיות והחרדיות נכנסו עמוק לפוליטיקה ולמרות שאני לא יהודי וחילוני - אני מודע לכוח הפוליטי שלהם, לעצור אותם אפשר רק עם חוק "הגבלת ילודה" כמו שעשו בסין. דבר כזה לא יקרה בגלל זה אני מקבל את העובדה שמדינת ישראל לא תהיה מדינת כלל אזרחיה, לא מדינה דמוקרטית ולא מדינת חילונים. דמוגרפית הנאורות בסכנה.

כי בדרכון שלך כתוב: יהודי ולא ישראלי. הבסיס של המדינה הזאת בנוי על לאומנות. היהדות בישראל נועדה להפריד אותנו מלא יהודים. ישראל לא פועלת כמו מדינה דמוקרטית כאשר רבע מהתושבים חיים בלי זכויות. קל יותר לבסס שליטה על בסיס אידיאולוגי דתי מאשר על רציונליות- במיוחד במדינה בה 75% מהאוכלוסיה הם יהודים. מה זה להיות יהודי בישראל? לא להיות ערבי.
יש כמובן גם את מגמת המסתננים שפוגעים באופי של המדינה כמדינת "היהודים". דמוקרטיה לה ממש יש פה, אז לפחות שיפסיקו להעמיד פנים ולהגיד בקול- המדינה שייכת ליהודים בלבד. המפלגות הדתיות והחרדיות נכנסו עמוק לפוליטיקה ולמרות שאני לא יהודי וחילוני - אני מודע לכוח הפוליטי שלהם, לעצור אותם אפשר רק עם חוק "הגבלת ילודה" כמו שעשו בסין. דבר כזה לא יקרה בגלל זה אני מקבל את העובדה שמדינת ישראל לא תהיה מדינת כלל אזרחיה, לא מדינה דמוקרטית ולא מדינת חילונים. דמוגרפית הנאורות בסכנה.
אז מה שאתה בעצם אומר זה שאתה לא מסכים עם דעות הימין אבל אתה מקבל אותן כבלתי נמנע?

אז למה אתה מצביע להן בשביל להעלות להן את הכוח, למען יהוה? אני לא מצליח להבין אותך. תצביע למפלגה שמשקפת את הדעות שלך, מזל שיש עוד אנשים בלי הגישה התבוסתנית הזו.
אני רוצה "שינוי". אי אפשר לדעת אם השמאל או הימין יביאו לשיגשוג בטחוני וכלכלי. אפשר רק לשאר. אני משאר שמנהיג ימיני ליברלי חזק יותר טוב משאר הפוליטקאים שעסוקים בלהיראות ולהישמע פוליטיקלי קורקט כדי לקבל עוד מנדטים.
בן אדם שלא מפחד להגיד מה הוא חושב, מודע בטעויות שלו(לא מסתכל מלמעלה כמו ביבי), מנמק וחוקר כל נושא לפני שמדבר עליו. איש חכם. כהניסט מסוכן? כן. מסוכן לך? סביר להניח שלא. צריך פיתרון עם הערבים? כן. האם הוא יוביא לשינוי כלשהו? - כן. זה שאני רואה את הנולד לא הופך אותי לתבוסתני אלא לריאליסט.
החוק האנטי-דמוקרטי הזה היה באוויר מאז הסכם אוסלו. מרבית הישראלים בוחרים בימין וזאת התוצאה. תנסה לבקש "להמיר" את האזרחות שלך לישראלית ותראה איך יצחקו עליך. עצוב שמעוט של להיות יהודי בישראל הפכה ללא להיות ערבי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית