חתונה - הגרסה האמיתית

כמו שיכולים להכניס לך סוגסטיה, אתה יכול להכניס לעצמך סוגסטיה, וגם זה הוכח אין ספור פעמים.
ועכשיו בקשר ל"אין רצון אישי"- זה נכון שעד גיל 6 מבחינת פסיכולוגיה התפתחותית אתה קולט מהסביבה וזה מה שמעצב מרכיבים מהאישיות, אבל זה לא אומר שכשאתה הופך לבעל מודעות גבוה אתה לא יכול לשנות/להתפתח. אם מה שהיית אומר היה נכון אבסולוטית אזי לא היו אנשים שחוזרים בשאלה (דוגמא).

סוגסטיה זו בסה"כ הצעה, אין שום משמעות למציע - זה יכול להיות אתה באופן מודע או באופן שהניצע כלל לא מודע לכך.

שוב, לגבי מרכיבי אישיות - אתם חייבים להבין דבר אחד כי זה פשוט טיפשות לא להבין את זה. התעשיות המגלגלות מיליארדים מבוססות על עקרונות בסיסיים שהאדם בוחר וצורך מוצרים באופן ריגשי-אמוציונלי אך דרך הסברים לוגיים רציונליים.

להתפתח/להשתנות - זה קורה רק במובן הרציונלי ולא האמוציונלי - גם אנשים שהיו עצבניים והיום הם לא, בסה"כ למדו לשלוט באופן רציונלי על הרפלקס. זה כמו הרפלקס הידוע של אנשים להרגיש שווים - כך שברגע שאנו מרגישים מופלים לרעה אנו נוטים להתעצבן.

חזרה בשאלה... טוב זו דוגמא שאפשר לחפור עליה - אבל שאלת את עצמך למה אנשים כל-כך מאמינים באלים מסויימים ומרגישים צורך בדת?
הרבה אנשים שחזרו בשאלה, זה נובע מתוך משבר בחיים ותחושת ריקנות וחיפוש אחר משהו ממלא ריגשית - חלק פונים לדת, חלק מוצאים מדיטציה, חלק לוקחים טריפים. רוב הדברים שאנחנו עושים מכוונים על ידינו לשחרור של דופמין. לכן תרבות הצריכה נדונה כתרבות בעייתית מאחר וצריכת מוצר מסויים גורם לשחרור רב של דופמינים אך לצניחה מהירה ותחושת ריקנות זמן מסוים לאחר הרכישה, מה שמצריך רכישות מתמידות.

אז רגע, למה בעצם יצרנים מייצרים את אותו הרכב בצבעים שונים?

האם תרכוש בתור גבר רכב ורוד? כנראה שלא

לא עושות מה? לא מתנהגות כאילו שהן רק נמצאות שם בחתונה? או לא מתפשרות?
לרוב נשים מתפשרות מול בן זוגן בכל תחומי החיים, ומשתתפות באופן פעיל בתכנון ארוע החתונה.
אתה רוצה לספר לי על התסכולים שלך?

לפי כל ההודעות שלך לגבי גברים, נשמע שאת זאת עם התסכולים ושנאה קלה לגברים.

לפי כל ההודעות שלך לגבי גברים, נשמע שאת זאת עם התסכולים ושנאה קלה לגברים.
אני לא מתכחשת לעניין התסכולים ממה שאני רואה בסביבתי. לגבי שנאת גברים - לא הייתי אומרת את זה לאשה נשואה (לגבר) כי זה מצחיק מעט.
מה שכן, אני משתדלת לא להכליל, ויוצאת נגד הכללות על נשים.

בדיוק באותו מקום שראית הכללה אצלי.
לא ראיתי הכללות אצלך.
ההודעה הראשונה שלי התייחסה להודעה של משה, שהיתה בה הכללה. ובהודעה זו שלי, לא הכללתי על כל הגברים, אלא התיחסתי להתנהגות ספציפית של גברים מסוימים.

לא ראיתי הכללות אצלך.
ההודעה הראשונה שלי התייחסה להודעה של משה, שהיתה בה הכללה. ובהודעה זו שלי, לא הכללתי על כל הגברים, אלא התיחסתי להתנהגות ספציפית של גברים מסוימים.

אז ההכללה שעשית עד עכשיו היא שגברים הם חסרי אופי ובכיינים ונשים מתפשרות בכל תחומי החיים ושואפות להרמוניה בבית ושלום עולמי. עכשיו תגידי שזו לא הכללה כי אמרת ״לרוב״. אם לא היית רוצה להכליל, היית שמה לב שבכיינות ומניפולטיביות זו התנהגות שקיימת אצל אנשים באופן כללי (ואני מהמר שאצל נשים יותר), ולא היית טורחת להדגיש שנמאס מגברים כאלה.

אז ההכללה שעשית עד עכשיו היא שגברים הם חסרי אופי ובכיינים ונשים מתפשרות בכל תחומי החיים ושואפות להרמוניה בבית ושלום עולמי. עכשיו תגידי שזו לא הכללה כי אמרת ״לרוב״. אם לא היית רוצה להכליל, היית שמה לב שבכיינות ומניפולטיביות זו התנהגות שקיימת אצל אנשים באופן כללי (ואני מהמר שאצל נשים יותר), ולא היית טורחת להדגיש שנמאס מגברים כאלה.
נמאס מגברים כאלה=נמאס מגברים שמתנהגים ככה. יש גברים שמתנהגים ככה, עובדה. זה אפילו לא מכיל "לרוב". אין פה אף שמץ הכללה.
אתה מוזמן לחלוק עליי בנושא נשים שמתפשרות. לדעתי דווקא כאן יש מקום להכליל לגבי רוב, אבל אני מוכנה לשמוע דעה נגדית.

נערך לאחרונה:
נמאס מגברים כאלה=נמאס מגברים שמתנהגים ככה. יש גברים שמתנהגים ככה, עובדה. זה אפילו לא מכיל "לרוב". אין פה אף שמץ הכללה.
אתה מוזמן לחלוק עליי בנושא נשים שמתפשרות. לדעתי דווקא כאן יש מקום להכליל לגבי רוב, אבל אני מוכנה לשמוע דעה נגדית.

אני מכיר מספיק זוגות כדי לתת דעה נגדית, אבל אין טעם. התפיסה שלנו לגבי זוגיות היא שונה, ואני בטוח שהיית רואה את זה באור אחר גם אם היינו מכירים אותם זוגות. חוץ מזה, זה מדגם גרוע להכללות, וזה לא משנה בכל מקרה.

סוגסטיה זו בסה"כ הצעה, אין שום משמעות למציע - זה יכול להיות אתה באופן מודע או באופן שהניצע כלל לא מודע לכך.

שוב, לגבי מרכיבי אישיות - אתם חייבים להבין דבר אחד כי זה פשוט טיפשות לא להבין את זה. התעשיות המגלגלות מיליארדים מבוססות על עקרונות בסיסיים שהאדם בוחר וצורך מוצרים באופן ריגשי-אמוציונלי אך דרך הסברים לוגיים רציונליים.

להתפתח/להשתנות - זה קורה רק במובן הרציונלי ולא האמוציונלי - גם אנשים שהיו עצבניים והיום הם לא, בסה"כ למדו לשלוט באופן רציונלי על הרפלקס. זה כמו הרפלקס הידוע של אנשים להרגיש שווים - כך שברגע שאנו מרגישים מופלים לרעה אנו נוטים להתעצבן.

חזרה בשאלה... טוב זו דוגמא שאפשר לחפור עליה - אבל שאלת את עצמך למה אנשים כל-כך מאמינים באלים מסויימים ומרגישים צורך בדת?
הרבה אנשים שחזרו בשאלה, זה נובע מתוך משבר בחיים ותחושת ריקנות וחיפוש אחר משהו ממלא ריגשית - חלק פונים לדת, חלק מוצאים מדיטציה, חלק לוקחים טריפים. רוב הדברים שאנחנו עושים מכוונים על ידינו לשחרור של דופמין. לכן תרבות הצריכה נדונה כתרבות בעייתית מאחר וצריכת מוצר מסויים גורם לשחרור רב של דופמינים אך לצניחה מהירה ותחושת ריקנות זמן מסוים לאחר הרכישה, מה שמצריך רכישות מתמידות.

אז רגע, למה בעצם יצרנים מייצרים את אותו הרכב בצבעים שונים?

האם תרכוש בתור גבר רכב ורוד? כנראה שלא

ואיך כל זה נוגד רצון אישי?
גם אם המאכלים מונחים על השולחן (ברירות המחדל) עדיין אני זה שיבחר את המאכל מבין מה שהחברה נותנת לי, מה שיוצר שילוב של שני רצונות.
ויש דברים שהם צרכי מחייה מעבר לדופמין.

ויש גברים שהיו קונים רכבים וורודים מטעמים כאלו ואחרים (פתח את הראש מספיק ותדע למה אני מתכוון)

אני דווקא חושבת שתרבות החתונות היא תוצאה של תכניות ריאלטי דוגמת כוכב נולד ולא תרבות השופוני (שגם לה יש תוצרי לוואי אבל אחרים). אנשים רוצים את ה15 דק תהילה-אלק ומוכנים לשפוך על זה מאות אלפי שח.
את האנפלציה הזו רואים גם בבת מצוות ובבר מצוות - והנה הלכה גם תיאוריית הנשים הרגשניות שצריכות לשמח את האמא. גברים יכולים להיות רגשנים ואדיוטים לא פחות.

ולגבי הגברים המובלים "כצאן לחופה", הנסיון שלי מלמד שזה רק גברים ישראלים. אין לי מושג מה הסיבה אבל כשחייתי בחול קיבלתי הצעות נישואין על הדרך, מאנשים שבקושי היכרתי. פשוט לא עושים שם עניין - לא מנישואין ולא מגרושין. אולי זאת תוצאה של שלטון הרבנות ואולי של סנדרום האמא היהודיה שאף בחורה לא טובה מספיק עבור הבן-יקיר-לי-שחי-עדיין-אצלנו-ולא-יודע-מה-יעשה-כשיגדל-למרות-שהוא-בן-38..
התפיסה שלנו לגבי זוגיות
הפתעת אותי 😳
יש לך תפיסה לגבי זוגיות שלא נוגעת לכמות הפלטות על המוט?

את מזלזלת בי?
ממש לא.
באמת חשבתי שתפיסת הזוגיות שלך מתמקדת בעיקר בלברוח מזוגיות לפחות כל עוד יש התקדמות במשקלים.
כוסית, אינטיליגנטית, קרניבורית אבל לא מסקו*אין לציין חנויות מחו"ל באתר* פלטה, אוכל?
אתה מנסה לנחש את הדרישות של קולדפייר ל"זוגית"...?

ואיך כל זה נוגד רצון אישי?
גם אם המאכלים מונחים על השולחן (ברירות המחדל) עדיין אני זה שיבחר את המאכל מבין מה שהחברה נותנת לי, מה שיוצר שילוב של שני רצונות.
ויש דברים שהם צרכי מחייה מעבר לדופמין.

ויש גברים שהיו קונים רכבים וורודים מטעמים כאלו ואחרים (פתח את הראש מספיק ותדע למה אני מתכוון)

אתה כנראה מתבלבל בין מושגים...

בחירה חופשית זה נחמד לדמוקרטיה - אנחנו מדברים על כך שההעדפות שלך בחיים, למשל אותן "הבחירות החופשיות" מורכבות למעשה מדברים שספגת בילדות וממסרים שהוטמעו לך במוח. ברור שאתה רוצה את זה ואתה מרגיש שאתה מעדיף פיצה על קינואה ובפיצה גם יש מרכיבים שגורמים לפרץ דופמין גבוה יותר.

נו זה דיון עקר, אתה בוחר באופן חופשי ביותר מה שאנשים הוציאו הון תועפות לשכנע אותך לבחור את זה.
הרעיון של רכב ורוד בא להמחיש את המחשבה הראשית שעולה לאנשים בראש שורוד זה צבע המשוייך לנשים.

עשו ניסוי קטן עם כובע ורוד ונצנצים - הניחו כובע ורוד עם נצנצים על יד מדרגנוע כאשר עוברים ושבים מבחינים בו.
20 מטר משם עצר אותם ילד קטן ואמר שהוא איבד את הכובע שלו ושאל אותם האם הם ראו במקרה כובע.

כל הגברים ענו שלא - כאשר עצרו אותם לאחר מכן ושאלו מדוע לא אמרו לילד על הכובע הורוד, התשובה ברורה לך, נכון?
אגב הנשים כולן אמרו שראו את הכובע הורוד עם הנצנצים - מה שאומר כנראה שהן שבויות פחות בסטיראוטיפים.

זה אמנם חצי קשור למה שדובר פה, אבל הרעיון הוא שהתפישה הרצונית והחופשית שלך כביכול לגבי צבעים, גם היא מתוכנתת.

ממש לא.
באמת חשבתי שתפיסת הזוגיות שלך מתמקדת בעיקר בלברוח מזוגיות לפחות כל עוד יש התקדמות במשקלים.

אז את לא מבינה את ההומור שלי? :(

אתה מנסה לנחש את הדרישות של קולדפייר ל"זוגית"...?

איך האשכול הזה הגיע לניתוח האישיות שלי??

אני דווקא חושבת שתרבות החתונות היא תוצאה של תכניות ריאלטי דוגמת כוכב נולד ולא תרבות השופוני (שגם לה יש תוצרי לוואי אבל אחרים). אנשים רוצים את ה15 דק תהילה-אלק ומוכנים לשפוך על זה מאות אלפי שח.
את האנפלציה הזו רואים גם בבת מצוות ובבר מצוות - והנה הלכה גם תיאוריית הנשים הרגשניות שצריכות לשמח את האמא. גברים יכולים להיות רגשנים ואדיוטים לא פחות.

ולגבי הגברים המובלים "כצאן לחופה", הנסיון שלי מלמד שזה רק גברים ישראלים. אין לי מושג מה הסיבה אבל כשחייתי בחול קיבלתי הצעות נישואין על הדרך, מאנשים שבקושי היכרתי. פשוט לא עושים שם עניין - לא מנישואין ולא מגרושין. אולי זאת תוצאה של שלטון הרבנות ואולי של סנדרום האמא היהודיה שאף בחורה לא טובה מספיק עבור הבן-יקיר-לי-שחי-עדיין-אצלנו-ולא-יודע-מה-יעשה-כשיגדל-למרות-שהוא-בן-38..

הפתעת אותי 😳
יש לך תפיסה לגבי זוגיות שלא נוגעת לכמות הפלטות על המוט?

תרבות החתונות החלה קצת הרבה הרבה לפני תרבות הריאלטי - עוד בימים שאז היה נהוג לעשות שולחן כבוד עם חלות ענקיות וDJ סוג ד'.
עם התקדמות הפרסום, המוצרים והטכנולוגיה ותוכניות הריאלטי - כך גם התקדמו החתונות להפקות ענק.

אבל הריאלטי בכלל התפתח ממציצנות.

אז את לא מבינה את ההומור שלי?
יש לך גם חוש הומור 😱😱??
😆

תרבות החתונות החלה קצת הרבה הרבה לפני תרבות הריאלטי
לדעתי לא.
תמיד היו חתונות מושקעות יותר או פחות בכל מיני סגנונות לפי ממעמד סוציואקונומי וכלכלי.
אבל בעידן הריאליטי החתונה הפכה להפקה עם "כוכבים": החתן מקדיש שיר, הכלה מעלה סולו של ריקוד עמוד, ועוד ככל ש"הכשרון" שלהם מאפשר להם. זה כמובן מלווה בהפקת אופנה - הכלה מחליפה 3 סטים של שמלות ויש גם בוק מהרגע שהיא פוקחת עפעף ועד שהיא הופכת לנסיכה חה חה...
תאטרון אבסורד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית