הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיות אינטרנט רציניות

Tamtamon

משתמש קבוע
1,292
687
נק' מוניטין:
1,512
1,292
687
כבר איזה כמה חודשים שהאינטרנט נופל רק לי בבית (יש לנו 3 מחשבים פועלים כל היום כולל שלי). הוא נופל לשנייה, מוציא אותי מכל משחק\תכנה (כמו TEAMSPEAK לדוגמה) ואז חוזר לאחר כמה שניות.
זה נופל כל איזה 20-30 דקות ככה שלשחק בצורה נורמלית אני לא יכול.
יש למישהו רעיון מה יכול להיות דפוק אצלי במחשב אם זה רק אצלי נופל? אני לא יודע מה לעשות כבר 🆘

• פותח/ת השרשור
התקשרנו מלא פעמים, החליפו מודם\ראוטר לפחות 4 פעמים כבר.
שוב, זה נופל רק במחשב שלי, לא בשאר הבית.

מחובר טוב.
אין קשר יכול להיות משהו נשבר בפנים
יש את הפינים המוזהבים האלה.. אם ככה קוראים לזה
תנסה גם לבדוק את הכרטיס רשת ולמחוק את הדרייבר שלו ולהתקין מחדש
ותעשה הרבה חיפושים בגוגל.. בטוח שתמצא משהו
עוד משהו
לך למנהל התקנים, לNETWORK ADAPTERS ותצלם את מה שזה מראה לך שם
תלחץ על החץ הזה

• פותח/ת השרשור
אני אבדוק עוד מעט את מה שאמרת,אני עושה פירמוט עכשיו אחרי מלא זמן אז אולי זה גם יעשה משהו (תאמת עושה בלי קשר לזה, אבל יש סיכוי).

אפשרי שאתה במקום בעייתי מבחינת ויפי ? נגיד כשאני בסלון שלי בגלל שהראוטר רחוק יחסית הקליטה ממש גרועה בפלאפון.

כבר איזה כמה חודשים שהאינטרנט נופל רק לי בבית (יש לנו 3 מחשבים פועלים כל היום כולל שלי). הוא נופל לשנייה, מוציא אותי מכל משחק\תכנה (כמו TEAMSPEAK לדוגמה) ואז חוזר לאחר כמה שניות.
זה נופל כל איזה 20-30 דקות ככה שלשחק בצורה נורמלית אני לא יכול.
יש למישהו רעיון מה יכול להיות דפוק אצלי במחשב אם זה רק אצלי נופל? אני לא יודע מה לעשות כבר 🆘

אהלן,
האם ישנם מכשירים שמחוברים לרשת הזו מלבד שלושת המחשבים שציינת? (מדפסת,סמאטרפונים,טאבלטים, כל דבר בעל חיבור לרשת(גם בwifi)? )
אם כן, האם חלקם מקבלים IP קבוע בצורה קשוחה? (מדפסות רשתיות נהוג להכניס להן IP בצורה ידנית)
אם כן, יכול להיות שיש IP Conflict ברשת הביתית שלך.
שזה אומר ששני מכשירים (Device) שמחוברים לרשת מקבלים את אותו IP וזה מה שיוצר את הקריסות החוזרות.
למה זה קורה?
יכול לנבוע מהמון סיבות... הנפוצה מבינהן-
יש מכשיר (המדפסת למשל) שמקבל IP בצורה קשיחה (נקבע ידנית), נניח - 192.168.0.5
ושרת ה- DHCP בראוטר אצלך מוגדר שיחלק את הכתובות האוטומטיות (אלה שלא מוגדרות ידנית, אלא המכשירים מקבלים רדנומלית בכל חיבור שלהם לרשת) בין (נניח) - 192.168.0.1 ל- 192.168.0.35
מה שיכול לקרות בעצם (ובאמת קורה..) זה שהמדפסת מקבלת בצורה קשיחה את 192.168.0.5 ואז פתאום הסמארטפון/טאבלט/מחשב/ וואט-אבר שלך מתחבר לרשת ומקבל בצורה אוטומטית מהשרת DHCP של הראוטר את אותו ה-IP והוא קרוס.

איך למנוע?
להגדיר בראוטר שטווח הכתובות האוטומטיות של שרת הDHCP יהיה מחוץ לטווח של הכתובות המוגדרות ידנית.
הכוונה היא נניח שהמדספת מקבלת -192.168.0.5 והמחשב 192.168.0.4 (קשוח-ידנית...)
אז שטווח הכתובות האוטומטיות יתחיל נניח מ-192.168.0.10 ויגמר ב-192.168.0.45
וכך בעצם אין מצב שהראוטר יחלק כתובת IP שכבר תפוסה ידנית על ידי מכשיר אחר.

שוב, לא יודע אם זו הבעיה אצלך...
אבל בזמן האחרון אנחנו נחשפים ליותר ויותר מכשירים שמתחברים לרשת הביתית (לפעמים בלי שאנחנו חושבים על זה יותר מדי - כל הסמארט TV וכ׳ו.. ויצא לי לראות גם מיקרוגלים שמתחברים לרשת ומכונות כביסה... אבל נעזוב את זה)
הראוטר מגיע למצב שחסר לו כתובות לחלק (במיוחד אם יש כאלו שמוגדרות ידנית והן באותו הטווח של האוטומטיות)
נתקל בזה אצל המון חברים/קרובים שמתלוננים על בעיות דומות לשלך... וזו כמעט תמיד הבעיה שאני מוצא אצלם ומסדר אותה.

בכל מקרה, אם זה יעזו לפתור לך את הבעיה - על הכיפק, שמחתי לעזור 😃

• פותח/ת השרשור
סיימתי פירמוט.
אפשרי שאתה במקום בעייתי מבחינת ויפי ? נגיד כשאני בסלון שלי בגלל שהראוטר רחוק יחסית הקליטה ממש גרועה בפלאפון.
אני מחובר דרך כבל
קרה לי גם פעם, איזה תשתית יש לך ?
012 אני חושב, ככה לפחות אמא שלי אמרה לי הרגע.

אהלן,
האם ישנם מכשירים שמחוברים לרשת הזו מלבד שלושת המחשבים שציינת? (מדפסת,סמאטרפונים,טאבלטים, כל דבר בעל חיבור לרשת(גם בwifi)? ) יש 3-4 סמארטפונים.
אם כן, האם חלקם מקבלים IP קבוע בצורה קשוחה? (מדפסות רשתיות נהוג להכניס להן IP בצורה ידנית) לא הבנתי מזה אומר.
אם כן, יכול להיות שיש IP Conflict ברשת הביתית שלך. כנ"ל.
שזה אומר ששני מכשירים (Device) שמחוברים לרשת מקבלים את אותו IP וזה מה שיוצר את הקריסות החוזרות.
למה זה קורה?
יכול לנבוע מהמון סיבות... הנפוצה מבינהן-
יש מכשיר (המדפסת למשל) שמקבל IP בצורה קשיחה (נקבע ידנית), נניח - 192.168.0.5
ושרת ה- DHCP בראוטר אצלך מוגדר שיחלק את הכתובות האוטומטיות (אלה שלא מוגדרות ידנית, אלא המכשירים מקבלים רדנומלית בכל חיבור שלהם לרשת) בין (נניח) - 192.168.0.1 ל- 192.168.0.35
מה שיכול לקרות בעצם (ובאמת קורה..) זה שהמדפסת מקבלת בצורה קשיחה את 192.168.0.5 ואז פתאום הסמארטפון/טאבלט/מחשב/ וואט-אבר שלך מתחבר לרשת ומקבל בצורה אוטומטית מהשרת DHCP של הראוטר את אותו ה-IP והוא קרוס.

איך למנוע?
להגדיר בראוטר שטווח הכתובות האוטומטיות של שרת הDHCP יהיה מחוץ לטווח של הכתובות המוגדרות ידנית.
הכוונה היא נניח שהמדספת מקבלת -192.168.0.5 והמחשב 192.168.0.4 (קשוח-ידנית...)
אז שטווח הכתובות האוטומטיות יתחיל נניח מ-192.168.0.10 ויגמר ב-192.168.0.45
וכך בעצם אין מצב שהראוטר יחלק כתובת IP שכבר תפוסה ידנית על ידי מכשיר אחר.

שוב, לא יודע אם זו הבעיה אצלך...
אבל בזמן האחרון אנחנו נחשפים ליותר ויותר מכשירים שמתחברים לרשת הביתית (לפעמים בלי שאנחנו חושבים על זה יותר מדי - כל הסמארט TV וכ׳ו.. ויצא לי לראות גם מיקרוגלים שמתחברים לרשת ומכונות כביסה... אבל נעזוב את זה)
הראוטר מגיע למצב שחסר לו כתובות לחלק (במיוחד אם יש כאלו שמוגדרות ידנית והן באותו הטווח של האוטומטיות)
נתקל בזה אצל המון חברים/קרובים שמתלוננים על בעיות דומות לשלך... וזו כמעט תמיד הבעיה שאני מוצא אצלם ומסדר אותה.

בכל מקרה, אם זה יעזו לפתור לך את הבעיה - על הכיפק, שמחתי לעזור 😃
רשמתי באדום חלק מהתשובות.
לתשובה עצמה שרשמת, לא הבנתי כלום 😆
אתה יכול לתת דרך לבדוק דרך האתר של הראוטר?
וזה הגיוני שזה דווקא לי מכל הבית?

חחח אוקי אני אשתדל לפשט את זה...
נעשה ניסוי, סבבה?

אז יש לך בבית 3 מחשבים + 3-4 סמארטפונים שמשתמשים ברשת וזהו?

לך לאחד המחשבים (רצוי לאחד שמחובר בכבל) ואז:
Start --> חפש cmd ופתח אותו ---> תכתוב ipconfig /all ותקיש אנטר (הרווח אחרי האות g ולפני ה-/ הוא הכרחי!)
אחרי שתעשה את זה תעלה לפה צילום מסך של מה שהוא מופיע לך

• פותח/ת השרשור
זה מה שהיה.
@R0nZi מקווה שפשוט פספסת את ההודעה 😛

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    ללא שם.png
    KB 43.9 · צפיות: 138
זה מה שהיה.
@R0nZi מקווה שפשוט פספסת את ההודעה 😛

אוקי, פתח דפדפן ותרשום בשורת כתובת:
10.0.0.138

זה אמור להביא אותך לעמוד הכניסה לראוטר שלך.
שם המשתמש והסיסמא אמורים להיות: admin (שניהם). אם לא מתחבר נסה עם A גדולה.

ותעלה צילום מסך

• פותח/ת השרשור
אוקי, פתח דפדפן ותרשום בשורת כתובת:
10.0.0.138

זה אמור להביא אותך לעמוד הכניסה לראוטר שלך.
שם המשתמש והסיסמא אמורים להיות: admin (שניהם). אם לא מתחבר נסה עם A גדולה.

ותעלה צילום מסך
טעות, מעלה שוב.
@R0nZi

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    ללא שם.png
    KB 9.1 · צפיות: 136
תוריד דרייברים ללוח אם שלך ותכנס לPOWER MANAGEMENT בלחצן ימני>מאפיינים על הNETWORK ADAPTER שלך ותבטל ALLOW THIS COMPUTER TO TURN OFF THIS DEVICE

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית