הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט לביקורת.

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
97.5 ק"ג, סט אחרון.
ניראה לי שלא יורד מספיק אבל ההרגשה היא שאני לא יכול לרדת יותר.
האם כדאי לי להמשיך לעלות משקל באימון הבאה (אני ב SS) או להישאר בזה ולשפר ? או אולי לעשות ריסט ?

@Beast and cheat @incin @Alikk1998

אשמח להערות שלכם.

הבחור מאחורה בסווטשרט של נייק ענק.

אתה שוב לא נועל ברכיים, אתה בבירור לא שובר ואתה גולש עם הברכיים. שים לב שכשאתה בבור של הסקוואט הברכיים משיכות לזוז.

• פותח/ת השרשור
הבחור מאחורה בסווטשרט של נייק ענק.

אתה שוב לא נועל ברכיים, אתה בבירור לא שובר ואתה גולש עם הברכיים. שים לב שכשאתה בבור של הסקוואט הברכיים משיכות לזוז.

הגלישה אני יודע ועד עכשיו לא מצליח לתקן את זה, גם במשקלים יחסית קטנים אני רואה שיש לי את זה.
לגבי השובר תיארתי לעצמי.
מה דעתך להישאר במשקל הזה לעשות ריסט (אפילו שמאוד חיכיתי ל 100) או לעלות ?

הגלישה אני יודע ועד עכשיו לא מצליח לתקן את זה, גם במשקלים יחסית קטנים אני רואה שיש לי את זה.
לגבי השובר תיארתי לעצמי.
מה דעתך להישאר במשקל הזה לעשות ריסט (אפילו שמאוד חיכיתי ל 100) או לעלות ?
תנסה לעשות סקוואט מול קיר ותראה איך ילך.

• פותח/ת השרשור
תנסה לעשות סקוואט מול קיר ותראה איך ילך.
אתה מתכוון לעשות נגיד כמה ס"מ לפני קיר ככה שהוא יעצור את הבירכיים שלי ? אם כן כמה ס"מ בערך צריך
ומה אתה מציעה לעשות עם המשקל ?

אתה מתכוון לעשות נגיד כמה ס"מ לפני קיר ככה שהוא יעצור את הבירכיים שלי ? אם כן כמה ס"מ בערך צריך
ומה אתה מציעה לעשות עם המשקל ?
תישאר באותו המשקל, תעמוד ככה שאתה יכול להסקוויט כרגיל בלי שהקיר מפריע ואז תתקרב עוד ועוד עד שהקיר בדיוק בנקודה של הברכיים.
תישאר במשקל הזה.

• פותח/ת השרשור
תישאר באותו המשקל, תעמוד ככה שאתה יכול להסקוויט כרגיל בלי שהקיר מפריע ואז תתקרב עוד ועוד עד שהקיר בדיוק בנקודה של הברכיים.
תישאר במשקל הזה.

קיר יהיה בעיה אבל אולי אני יעשה מול משטח של יוגה או משהו כזה.
אני ישאר במשקל הזה, ואת כל האימון כולל חימום ינסה לעשות מול ה"קיר"

סבבה תודה.

מעבר למה שאליק אמר מאוד הפריע לי שאין לך בכלל היפ דרייב - כל הכוח מגיע מהברכיים ולא מהאגן.
ראיתי אותך עושה סקוואטים עם 60 ק"ג ולא היתה הבעיה הזו, זה נראה עכשיו כאילו אתה פוחד לרדת ולקבל את הבאונס.

עוד משהו - שב יותר אחורה.

• פותח/ת השרשור
מעבר למה שאליק אמר מאוד הפריע לי שאין לך בכלל היפ דרייב - כל הכוח מגיע מהברכיים ולא מהאגן.
ראיתי אותך עושה סקוואטים עם 60 ק"ג ולא היתה הבעיה הזו, זה נראה עכשיו כאילו אתה פוחד לרדת ולקבל את הבאונס.

עוד משהו - שב יותר אחורה.

האגן מתחילת התנועה צריך ללכת אחורה יותר ?

• פותח/ת השרשור
כן, אבל במקביל עם דחיפת הברכיים החוצה - אל תתחיל את התנועה אך ורק עם האגן.

סבבה תודה יעבוד על זה השבוע.
יש לך רעיון איך אני עושה את זה בחד"כ אצלנו את מה שאליק הציעה ? חשבתי לעשות סקוואט בכיוון ההפוך ולשים שם את המזרון איך שהוא, או להוציא אותו רגיל ואז לבקש ממישהו לשים את המזרון לפני, או שיש לך רעיון יותר יצירתי?

סבבה תודה יעבוד על זה השבוע.
יש לך רעיון איך אני עושה את זה בחד"כ אצלנו את מה שאליק הציעה ? חשבתי לעשות סקוואט בכיוון ההפוך ולשים שם את המזרון איך שהוא, או להוציא אותו רגיל ואז לבקש ממישהו לשים את המזרון לפני, או שיש לך רעיון יותר יצירתי?
עושים FTTWS לא עם מו 100 קילו וקיר...

• פותח/ת השרשור
עושים FTTWS לא עם מו 100 קילו וקיר...

ככה אני עושה בסדר, הבעיה זה עם משקל ואני לא רציתי לעשות עם 100 קילו אלה אם נגיד 60-70 קילו, פלוס אם זה מזרון אז אפשר גם עם 100 מקסימום המזרון יפול

ככה אני עושה בסדר, הבעיה זה עם משקל ואני לא רציתי לעשות עם 100 קילו אלה אם נגיד 60-70 קילו, פלוס אם זה מזרון אז אפשר גם עם 100 מקסימום המזרון יפול

לא הייתי עושה את זה עם משקל, הייתי ממליץ על
TUBOW (=Terribly Useful Block of Wood)
אבל אין לנו בלוק עץ במכון.

כשאתה מעמיס משקל חוסרי איזון בגוף שלך מתגלים, הגוף או יותר נכון מערכת העצבים הראשית עוברת למצב שהגוף שלך הכי חזק בו.
לכן אתה נוטה יותר קדימה כדי להשתמש ביותר פשיטת ברכיים מאשר פשיטת אגן.
הייתי ממליץ לך להוריד משקל למקסימום שאתה עושה עם טכניקה טובה, ולהתקע טיפה על המשקל הזה, לחרוש אותו ולגרום לגוף להתרגל
לתנועה הנכונה, שהיא תתקבע לך במוח.
אתה יכול לשים מאחוריך בוקס שיהיה מספיק רחוק ומספיק נמוך כדי שיהיה לך סימן להתיישב אחורה ולמטה.
מציע לך גם לפתוח יותר את הרגליים ולדחוף אותם חזק חזק לצדדים.
וכשאתה עולה לשים לב להיפדרייב, תעשה ככה אימון או 2 עם משקל שנוח לך אבל לא קל מידי, ותצלם כל סט, כל סט תבדוק תן לעצמך הערות ספציפיות (מקסימום 2 כי יותר מזה אתה לא יכול להתרכז) ולחשוב עליהם בסט הבא.

*חסר לך היפ דרייב. כנס עם האגן קדימה לקראת הנעילה.
*ממליץ לעמוד רחב יותר ולפתוח את הברכיים לצדדים - תחשוב על לקרוע את הרצפה לצדדים.
*לא שובר 90 מעלות.
*ממליץ להכניס עבודת גמישות - מתיחות להאמסטרינג ולמקרבים +לשבת בסקוואט (ללא משקל) עם גב ניטרלי.

נראה שכולם נותנים לך עצות על סמך הסקוואט וומבנה הגוף שלהם. פעם הבאה שמישהו מעיר לך על גלישת ברכיים אני מציע שהוא ייקח דף ועט וינסה לשרטט את פרופורציות הגוף שלך ולהבין שאולי יש סיבה טובה שזה קורה וזה מה שצריך לקרות. מבחינת רגליים, הברכיים יגלשו קדימה כדי לפצות כאשר כל מיני תנאים מתקיימים, לדוגמא:
1) שוקיים קצרות ביחס לירכיים.
2) טורסו ארוך ושוקיים קצרות

זה רק שתי דוגמאות. עצה שלי, אם אתה לא מרגיש חזק בסקוואט, זה אומר שאתה צריך להתחיל לנסות וואריאציות שונות כדי להבין מאיזה תנוחה אתה יכול הכי להיות חזק .

שני הסנטים שלי בכל מקרה בהצלחה

נראה שכולם נותנים לך עצות על סמך הסקוואט וומבנה הגוף שלהם. פעם הבאה שמישהו מעיר לך על גלישת ברכיים אני מציע שהוא ייקח דף ועט וינסה לשרטט את פרופורציות הגוף שלך ולהבין שאולי יש סיבה טובה שזה קורה וזה מה שצריך לקרות. מבחינת רגליים, הברכיים יגלשו קדימה כדי לפצות כאשר כל מיני תנאים מתקיימים, לדוגמא:
1) שוקיים קצרות ביחס לירכיים.
2) טורסו ארוך ושוקיים קצרות

זה רק שתי דוגמאות. עצה שלי, אם אתה לא מרגיש חזק בסקוואט, זה אומר שאתה צריך להתחיל לנסות וואריאציות שונות כדי להבין מאיזה תנוחה אתה יכול הכי להיות חזק .

שני הסנטים שלי בכל מקרה בהצלחה

או שאתה לא מבין מה הכוונה בגלישת ברכיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית