הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קלן מול אפדרין

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
היי.
קודם כל, חיפשתי וקראתי כמעט כל אשכול שנפתח בנושא אפדרין, בנושא השוואות בין קלן לאפדרין ואת המאמרים בפורטל על שני החומרים.
עדיין יש לי מספר שאלות, ברשותכם.
1. איזה מהחומרים עדיף באחוז שומן גבוה יחסית (15-16, לערך) ואיזה עדיף לסיים אתו את החיטוב (הכוונה כשאחוז השומן כבר מתקרב ל-10)?
2. איזה מהחומרים יותר אנאבולי או נכון יותר לומר, יותר אנטי-קטבולי?
3. איזו דיאטה תעבוד טוב יותר עם כל אחד מהם? הכוונה ב'איזו דיאטה' היא איך הערכים צריכים להיראות, משמע, דל פחמימה, דיאטת חיטוב סטנדרטית וכולי.

אני מחר מסיים שבועיים של קלן ויוצא למנוחה.
תופעות לוואי סטנדרטיות, כמעט לא מורגשות ביחס למה שמספרים כאן. הרבה אנשים שונאים קלן בגלל תופעות הלוואי שלו, אני הרגשתי רק כאבי ראש מדי פעם וטיפה רעידות. ככה שאין לי בעיה להמשיך אתו. פשוט מתעניין אם אפדרין יכול להתאים לי יותר.
כל פנינה שיש לכם לשפוך על ההשוואה בין החומרים תתקבל בברכה.

קלן הרבה יותר אפקטיבי מהנסיון שלי איתו, אבל כדי לראות תוצאות צריך להריץ לפחות 5-6 שבועות עם קטוטיפן בדיאטה.

ייתרון של אפדרין שהוא מעורר אותך ונותן לך אדרנלין באימון, אני אישית הייתי משתמש בקלן ורק בימי אימון לוקח 25 מ"ג אפדרין חצי שעה לפני

שניהם יעילים בכל אחוז שומן. קלן יכול להיות יעיל יותר באחוזי שומן נמוכים בגלל שהוא יותר אנטיקטבולי בשל זמן מחצית חיים ארוך יותר (30 שעות לעומת 3-4 שעות של אפדרין). קלן נחשב שורף שומן חזק יותר גם בגלל זמן מחצית חיים ארוך יותר - אבל בגלל זה הוא גם ידוע בתור "דופק רצפטורים סידרתי" ולכן יש לקחת אותו עד שבועיים (או להשתמש בקטוטיפן). אפדרין מנגד אפשר להריץ חודשים/שנים ולא יהיו בעיות מיוחדות (אם כי תופעות הלוואי כמו מרץ ואנרגיה כבר לא יורגשו לאחר כמה חודשים של שימוש והעלאה של מינונים היא לא אסטרטגיה יעילה).

לגבי הדיאטה זה משתנה מאדם לאדם. בגדול קלן אוהב להשתמש במאגרי הפחמימה באופן מסיבי יותר מאפדרין אז דיאטה דלה בפחמימה + קלן = הרגשה לא נעימה (עייפות, חוסר חשק לחיות ועוד). כשאני אומר דל פחמימה אני מתכוון לפחמימה שמגיעה רק מהחלבון והירקות.
עם אפדרין זה פחות מורגש כי אפדרין מעורר, אז אפשר לשרוד. באחוזי שומן נמוכים לא תהיה לך ברירה אלא לעשות דל פחמימה כי תצטרך להגדיל את הגרעון הקלורי ופחמימה זה אב המזון היחיד שאתה יכול לשחק איתו בתפריט מבלי לפגוע בביצועים באופן דרסטי (ולשמור על השריר בו זמנית).

שניהם יעילים בכל אחוז שומן. קלן יכול להיות יעיל יותר באחוזי שומן נמוכים בגלל שהוא יותר אנטיקטבולי בשל זמן מחצית חיים ארוך יותר (30 שעות לעומת 3-4 שעות של אפדרין). קלן נחשב שורף שומן חזק יותר גם בגלל זמן מחצית חיים ארוך יותר - אבל בגלל זה הוא גם ידוע בתור "דופק רצפטורים סידרתי" ולכן יש לקחת אותו עד שבועיים (או להשתמש בקטוטיפן). אפדרין מנגד אפשר להריץ חודשים/שנים ולא יהיו בעיות מיוחדות (אם כי תופעות הלוואי כמו מרץ ואנרגיה כבר לא יורגשו לאחר כמה חודשים של שימוש והעלאה של מינונים היא לא אסטרטגיה יעילה).

לגבי הדיאטה זה משתנה מאדם לאדם. בגדול קלן אוהב להשתמש במאגרי הפחמימה באופן מסיבי יותר מאפדרין אז דיאטה דלה בפחמימה + קלן = הרגשה לא נעימה (עייפות, חוסר חשק לחיות ועוד). כשאני אומר דל פחמימה אני מתכוון לפחמימה שמגיעה רק מהחלבון והירקות.
עם אפדרין זה פחות מורגש כי אפדרין מעורר, אז אפשר לשרוד. באחוזי שומן נמוכים לא תהיה לך ברירה אלא לעשות דל פחמימה כי תצטרך להגדיל את הגרעון הקלורי ופחמימה זה אב המזון היחיד שאתה יכול לשחק איתו בתפריט מבלי לפגוע בביצועים באופן דרסטי (ולשמור על השריר בו זמנית).
משה,

האם זה כדאי לאדם בעל אחוז שומן גבוה למדי (25%) להתחיל להשתמש בקלן או אפדרין?

האם זה כדאי לאדם בעל אחוז שומן גבוה למדי (25%) להתחיל להשתמש בקלן או אפדרין?
השאלה צריכה להיות "האם אפשר" והתשובה היא כן. האם כדאי זו כבר שאלה אינדבידואלית שכל אחד יעשה בה את הבחירה האישית שלו. לא רואה מה זה משנה להתחיל על 25% או על 12%, זה לא שהחומר נהיה פחות אפקטיבי עם הזמן אלא להפך (לפחות עם אפדרין), ככל שצורכים יותר זמן האפקט גדל (אם כי תופעות הלוואי כמו שציינתי לא מורגשות כבר אז אם לוקחים בשביל לקבל מרץ אז כדאי להתחיל בסוף או לעשות הפסקות)

• פותח/ת השרשור

בהנחה שאני מסתדר מעולה עם דל פחמימה (נטו ירקות ופחמימות שמגיעות מהמאכלים העשירים בחלבון ושומן בתפריט) בשילוב עם קלן, האם זה מומלץ או שדווקא קלן יעבוד טוב יותר עם פחמימה בכמות סבירה?
כרגע סיימתי שבועיים עם קלן. מנסה לסדר קטו, אם לא יהיה תוך שבועיים-שלושה נחזור לסיבוב קצר של שבועיים, ואני שוקל להתחיל עם אפדרין לאחר מכן, כדי לנסות ולראות. קלן לא השפיע עליי משמעותית מבחינת תופעות לוואי. גם עם 120 מק"ג ודל פחמימה הרגשתי סבבה. קצת רעידות, קצת כאבי ראש, הזעה מוגברת באירובי בקטנה. המשקל יורד בצורה רצויה, ההפרדות לא מאחרות לבצבץ.
לא יודע עם איזה מהם להמשיך.

הרכב מנצח לא מחליפים
אם זה עובד והתופעות לוואי לא נוראיות וזה גם יותר זול אז למה לא

לדעתי שבועיים שבועיים עדיף על קטו אבל זאת רק הדעה שלי

אתה יכול בכיף לעשות 6 שבועות קלן עם קטוטיפן. להמשיך עם הקטוטיפן גם במנוחה לעוד שבועיים\שלושה ולצאת לעוד 4-6 שבועות תבלי בעיות מיוחדות
וקלן עובד מעולה עם דל פחמימה אם אתה יציב נפשית:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית