הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צ'ין אפס או מתח רגיל???

צ'ין אפס עובד יותר על היד קדמית ומתח רגיל נותן יותר דגש על הגב

אני אישית עושה מתח רגיל וטיפה רחב

אין הבדל,
מבחינה אנטומית הגוף עושה תנועה זהה בשני התרגילים אך באחד זה סופיניציה והשני פרונציה חלק מהשרירים בבייספ יעבדו פחות וחלק יותר אבל מבחינת השרירים בגב לא יהיה הבדל משמעותי.
בתאכלס תעשה מה שנוח לך אין שום הבדל מבחינת מסת שריר או וואטאבר

אני מעדיף את המתח הרגיל ורחב

אגב,
אולי אתה לא יודע.. אבל כבר הוכח שמתח "רחב" אינו "מרחיב" את הגב ואינו מועיל יותר ממתח רגיל.
להיפך,
טווח התנועה בו קצר יותר.

הייתי מוותר על מתח רחב ונשאר עם רגיל.
או צ'ין אפס 😃

אגב,
אולי אתה לא יודע.. אבל כבר הוכח שמתח "רחב" אינו "מרחיב" את הגב ואינו מועיל יותר ממתח רגיל.
להיפך,
טווח התנועה בו קצר יותר.

הייתי מוותר על מתח רחב ונשאר עם רגיל.
או צ'ין אפס 😃

תודה על העצה,

אני ישאר אם רגיל

מה ההבדל?? על מה מה נותן יותר דגש כל אחד??? ומה אתם עושים?
יש הדבלים מבחינת הגב ומבחינת כופפי המרפק (יד קדמית) אסביר את ההבדלים:
נתחיל בכופפי המרפק בכל מנח בכופפי המרפק יש שינוי בשריר העיקרי שפועל, יש שלושה כופפי מרפק:
בייספס, ברכיאליס וברורדיאליס, בצ'ין אפס אתה עובד חזק על כל כופפי המרפק, במתח רגיל אתה מנטרל את הבייספט ומוריד מכוחו של הברכיורדיאליס, מה שישאיר את הברכיאליס לעבוד לבד כמעט.
בגב אמנם יש גם הבדלים. כידוע שריר הרחב גבי מבצע כמה תנועות בכתף אחד מהתנועות הוא רוטציה בכתף (סיבוב כתף פנימה), כשאתה עושה מתח רגיל הכתף מסובבת החוצה מה שנותן כוח גדול יותר לגב כי הוא מאורך יותר לעומת צ'ין אפס בו הכתף מסובבת פנימה מה שמקצר את הרחב גבי ומוריד מכוחו.
לסיכום ההבדלים:
- מתח רגיל ברוחב כתפיים, גב עובד חזק כי הוא מאורך יותר ואין הרבה כוח מכופפי המרפק.
- צין אפס, גב עובד חלש יותר כי הוא מקוצר אך עדיין נותן את רוב התמורה בתרגיל וכופפי המרפק עובדים חזק יותר.

יש הדבלים מבחינת הגב ומבחינת כופפי המרפק (יד קדמית) אסביר את ההבדלים:
נתחיל בכופפי המרפק בכל מנח בכופפי המרפק יש שינוי בשריר העיקרי שפועל, יש שלושה כופפי מרפק:
בייספס, ברכיאליס וברורדיאליס, בצ'ין אפס אתה עובד חזק על כל כופפי המרפק, במתח רגיל אתה מנטרל את הבייספט ומוריד מכוחו של הברכיורדיאליס, מה שישאיר את הברכיאליס לעבוד לבד כמעט.
בגב אמנם יש גם הבדלים. כידוע שריר הרחב גבי מבצע כמה תנועות בכתף אחד מהתנועות הוא רוטציה בכתף (סיבוב כתף פנימה), כשאתה עושה מתח רגיל הכתף מסובבת החוצה מה שנותן כוח גדול יותר לגב כי הוא מאורך יותר לעומת צ'ין אפס בו הכתף מסובבת פנימה מה שמקצר את הרחב גבי ומוריד מכוחו.
לסיכום ההבדלים:
- מתח רגיל ברוחב כתפיים, גב עובד חזק כי הוא מאורך יותר ואין הרבה כוח מכופפי המרפק.
- צין אפס, גב עובד חלש יותר כי הוא מקוצר אך עדיין נותן את רוב התמורה בתרגיל וכופפי המרפק עובדים חזק יותר.

תיקון טעות
הפוך, במתח בסופינציה הכתף מסובב החוצה
סופינציה גוררת EXTERNAL ROTATION בכתף. בפרונציה INTERNAL

מה שכן באתר EXRX כתוב שהלטיסימוס דורסי עושה פשיטה הכי חזקה כאשר הכתף היא לא בחוץ ולא בפנים, לכן מתח ניטרלי יעבוד מאד טוב על הרחב גבי.

בוא ננסה להסביר את זה יותר טוב
כדי להפעיל יותר או פחות לטיסימוס זה תלוי מאד בשכמה
אם נבצע הרבה הורדת שכמות במהלך המתח אז הלטיסימוס יעבוד הכי חזק.
אם נבצע הרבה קירוב שכמות נעבוד יותר על הרומבוהידים והטרפזים והלטיסימוס יעבוד פחות.

במתח רחב אפשר לבצע גם הורדה וגם קירוב שכמות
במתח צר אפשר רק הורדת

לסיכום
הכל תלוי בשכמה

תיקון טעות
הפוך, במתח בסופינציה הכתף מסובב החוצה
סופינציה גוררת EXTERNAL ROTATION בכתף. בפרונציה INTERNAL

מה שכן באתר EXRX כתוב שהלטיסימוס דורסי עושה פשיטה הכי חזקה כאשר הכתף היא לא בחוץ ולא בפנים, לכן מתח ניטרלי יעבוד מאד טוב על הרחב גבי.

בוא ננסה להסביר את זה יותר טוב
כדי להפעיל יותר או פחות לטיסימוס זה תלוי מאד בשכמה
אם נבצע הרבה הורדת שכמות במהלך המתח אז הלטיסימוס יעבוד הכי חזק.
אם נבצע הרבה קירוב שכמות נעבוד יותר על הרומבוהידים והטרפזים והלטיסימוס יעבוד פחות.

במתח רחב אפשר לבצע גם הורדה וגם קירוב שכמות
במתח צר אפשר רק הורדת

לסיכום
הכל תלוי בשכמה
נכון טעות שלי בניתוח,
בצין אפס יש סיבוב כתף החוצה, הרחב גבי מפתח שם יותר כוח.
באמת תרגיל אדיר גם רחב גבי וגם כופפי המרפק עובדים בפול פאוור.
לגבי השכמות בכל תרגיל בגב יש קירוב שכמות.. זה לא משנה מה שכן השאלה מאיפה מגיע הכוח. לדוגמא בחתירה כנגד פולי קו הכוח הוא לכיוון הרחקת שכמות מה שיעמיס על הטרפז יותר מאשר מתח ששם קו הכוח הוא לכיוון עליית שכמות מה שיעמיס על הטרפז התחתון יותר.

בכל מקרה צין אפס תרגיל אדיר חחחחחח

נכון טעות שלי בניתוח,
בצין אפס יש סיבוב כתף החוצה, הרחב גבי מפתח שם יותר כוח.
באמת תרגיל אדיר גם רחב גבי וגם כופפי המרפק עובדים בפול פאוור.
לגבי השכמות בכל תרגיל בגב יש קירוב שכמות.. זה לא משנה מה שכן השאלה מאיפה מגיע הכוח. לדוגמא בחתירה כנגד פולי קו הכוח הוא לכיוון הרחקת שכמות מה שיעמיס על הטרפז יותר מאשר מתח ששם קו הכוח הוא לכיוון עליית שכמות מה שיעמיס על הטרפז התחתון יותר.

בכל מקרה צין אפס תרגיל אדיר חחחחחח

אבל אתה יכול לכוון את השכמה בעצמך
גם בחתירות אתה יכול לכוון הורדת שכמות ולהרגיש יופי את הלטיסימוס או לכוון לקירוב שכמות מקסימאלי ולהרגיש טרפז ורומבוהידים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית