הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדעי המחשב/הנדסת תוכנה טכניון VS אוניברסיטת בן גוריון

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
הייי,

אני מתקרב לשחרור מהצבא...
ועומדות בפני כמה דילמות ואשמח לעצתכם.

האם כדאי ללמוד מדעי המחשב/הנדסת תוכנה בשנה הקרובה באוניברסיטת בן גוריון,
או שעדיף לדחות בשנה לשפר מעט בגרויות ולנסות ללכת על הטכניון ?
מה דעתכם ?

ובכלל לאן כדאי לפנות הנדסת תוכנה או מדעי המחשב.

תודה רבה ושבת שלום.

בתור אחד שכבר עובד בתחום אני רוצה להגיד שזה ממש לא חשוב!

מה שכן חשוב זה הידע/נסיון שיש לך!

אני לדוגמא עובד כבר בחברת הייטק של פיתוח אתרים ואני סטודנט בכלל במכללת ספיר (כי זה קרוב לבית יחסית). בראיון עבודה לא שאלו אותי איפה עשיתי תואר, שאלו רק אם יש לי או אין. אבל השאלה הכי קריטית הייתה מה אני יודע.

ובניינו,לא משתנה באיזה מוסד אקדמי תסיים את התואר, אתה תבין שאתה עדיין לא יודע לתכנת. כי תכנות זה 90% ניסיון!

אני לדוגמא עובד כבר בחברת הייטק של פיתוח אתרים ואני סטודנט בכלל במכללת ספיר (כי זה קרוב לבית יחסית). בראיון עבודה לא שאלו אותי איפה עשיתי תואר, שאלו רק אם יש לי או אין. אבל השאלה הכי קריטית הייתה מה אני יודע.

ובניינו,לא משתנה באיזה מוסד אקדמי תסיים את התואר, אתה תבין שאתה עדיין לא יודע לתכנת. כי תכנות זה 90% ניסיון!
אני לא איש תוכנה, מצד שני מספיק זמן מספיק זמן בהיי-טק בכדי לא להסכים איתך....
היתרון של סיום התואר באוניברסיטה איכותית ובוודאי בטכניון הוא עצום. תכנות הוא לא "עניין של ניסיון" אלא עניין של התעדכנות ומתכנת שימצא עצמו דוגר ללא עדכון תדיר בשינויים בתחום ימצא עצמו מיותר מהר מאוד. למעשה אם לא יפתח יכולת מערכתית ולא יתקדם אל מעבר לעולם התיכנות (כתכנת) כנראה שיהיה לו קשה מאוד.

• פותח/ת השרשור
היתרון של סיום התואר באוניברסיטה איכותית ובוודאי בטכניון הוא עצום. תכנות הוא לא "עניין של ניסיון" אלא עניין של התעדכנות ומתכנת שימצא עצמו דוגר ללא עדכון תדיר בשינויים בתחום ימצא עצמו מיותר מהר מאוד. למעשה אם לא יפתח יכולת מערכתית ולא יתקדם אל מעבר לעולם התיכנות (כתכנת) כנראה שיהיה לו קשה מאוד.

אז לדעתך,
עדיף לשפר שנה ולהיכנס לטכניון?
יש לך מושג האם השוני גדול בין תוכנה למדעי המחשב?

אז לדעתך,
בתוכנה אתה לומד להיות מהנדס לכל דבר ובגלל זה יש יותר מתמטיקה בסילבוס לעומת מדעי המחשב שזה פחות.
אם אני לא טועה הנדסת תוכנה זה 4 שנים ומדעי המחשב 3

אז לדעתך,
לגבי שאלתך הראשונה, חד-משמעית כן.
בנוגע להבדלים בין המסלולים, האחד הוא תואר הנדסה והאחר לא. במידה ואתה מעוניין בתואר ראשון בלבד, העדיפות היא לתואר בהנדסה. במיגה ואתה שוקל לימודים מתקדמים אין לבחירה משמעות רבה עד כמה שאני יודע. אבל שוב, האפיק האקדמי שבו בחרתי רחוק מאוד מתוכנה...

• פותח/ת השרשור
לגבי שאלתך הראשונה, חד-משמעית כן.
בנוגע להבדלים בין המסלולים, האחד הוא תואר הנדסה והאחר לא. במידה ואתה מעוניין בתואר ראשון בלבד, העדיפות היא לתואר בהנדסה. במיגה ואתה שוקל לימודים מתקדמים אין לבחירה משמעות רבה עד כמה שאני יודע. אבל שוב, האפיק האקדמי שבו בחרתי רחוק מאוד מתוכנה...

הבנתי, אתה טוען שעדיפות לטכניון גם אם אני דוחה בשנה, על פי ניסיון שלך בהייטק וקבלת מועמדים ?
בנוסף אשמח לדעת מה למדת ?

הבנתי, אתה טוען שעדיפות לטכניון גם אם אני דוחה בשנה, על פי ניסיון שלך בהייטק וקבלת מועמדים ?
טכניון או אוניברסיטה.
הטכניון הוא בחירה טובה לכל תחומי ההנדסה. אוניברסיטאות מחזיקות פקולטה הרבה יותר מצומצמת ולכן הסטודנט עלול להיפגע בהיבטים הקשורים בהיצע או בתשתית מעבדית אך הרמה באופן כללי דומה.
בנוסף אשמח לדעת מה למדת ?
תואר ראשון ושני בהנדסה מכאנית ואוירונאוטיקה.

• פותח/ת השרשור
טכניון או אוניברסיטה.
הטכניון הוא בחירה טובה לכל תחומי ההנדסה. אוניברסיטאות מחזיקות פקולטה הרבה יותר מצומצמת ולכן הסטודנט עלול להיפגע בהיבטים הקשורים בהיצע או בתשתית מעבדית אך הרמה באופן כללי דומה.

תואר ראשון ושני בהנדסה מכאנית ואוירונאוטיקה.

הבנתי, קודם יפה מאוד על התואר 😃 מתי הספקת לתת כבר שני תארים חח ?

והבנתי את זה שיש יותר היצע...
אותי מסקרן, האם חברת הייטק יעדיפו X על פני Y, אם X יוצא טכניון וY יוצא אוניברסיטה כלשהי ?

תכנס לפורום עבודה בהייטק בתפוז, יש שם עשרות שרשורים בנושא.
ההמלצה שלי מדעי המחשב בטכניון

אותי מסקרן, האם חברת הייטק יעדיפו X על פני Y, אם X יוצא טכניון וY יוצא אוניברסיטה כלשהי ?
מעסיק יעדיף בוגר טכניון מסיבה מאוד מיוחדת, נניח אם הוא בעצמו למד בטכניון. מעבר לכך, איכות המהנדס שזה עתה סיים לימודיו בטכניון או באוניברסיטה קשורה בעיקר בפוטנציאל שלו ובאופן מימושו ובהיבט הזה לא כ"כ משנה אם מדובר באוניברסיטה או טכניון.
כפי שציינתי, לטכניון עדיפות מסויימת בעיקר מאחר והוא מעניק תשתית רחבה (גיוון תחומי ההתמחות של המרצים, תשתית מעבדות, מסלולי התמחות ואולי מעט יותר...) אך באופן כללי איכות המסיים קשורה בעיקר בקישוריו.
היחס למכללות מאידך, שונה מאוד. ראשית מאחר וקפיצת המדרגה באיכות המסיימים במכללות היא עניין של השנים האחרונות ואילו חלק ניכר מהמעסיקים סיימו לימודיהם באוניברסיטאות כשרק האחרונות בלטו. מעבר לכך, הרמה האקדמית באוניברסיטאות עדיין גבוהה בצורה ניכרת מזו של המכללות השונות.

הדירוג הוא כזה:
1.האוניברסיטאות המובילות: אוניברסית ת"א, העברית, בן גוריון או הטכניון
2.האוניברסיטאות הלא מובילות: חיפה, בר אילן
3.המכללות המובילות: האקדמית ת"א \ הבינתחומי
4.המכללות הלא מובילות: כמעט כל השאר. (ויש כאן גם דירוג פנימי בינהן)
5.המכללות שאף אחד לא מכיר: אלה שצצו אתמול בבוקר.
הערה:
1.5-2.5 האוניברסיטה הפתוחה (אף אחד לא באמת יודע איפה היא ממוקמת בגלל שרוב מי שלומד בה כבר עובד בתעשיה, אין הרבה שמתחילים ללמוד שם סתם ככה).

אפשר להתווכח על הדירוגים, למשל את אריאל יש כאלה שימקמו בקטגוריה 2 ויש כאלה שימקמו בקטגוריה 3. הדבר היחיד שאיאפשר להתווכח עליו הוא קטגוריה 1. רוב הויכוחים הם גם תלויי מקום, למשל באיזור ירושליים למכון לב יש שם טוב אז באיזור ההוא מכון לב לא נמצא בקטגוריה 4. בצפון הארץ לאורט בראודה יש שם ממש טוב ולכן שם רוב הבוגרים לא נחשבים בקטגוריה 4...

בסופו של דבר כל עוד אתה לומד במוסד שנמנה על קטגוריה 1 וסיימת בממוצע מעל 80 לא תהייה לך שום בעיה למצוא עבודה. אל תתפתה לזוטות של מעסיקים מסוימים שמסיבות אלה ואחרות מעדיפים מועמדים מסוימים ממוסדות מסוימים.. לרוב אלה לא סיבות מהימנות כי אם העדפה אישית.

עצתי לך, אם אתה מתקבל עכשיו לבן גוריון - לך לבן גוריון... אם תחכה שנה בסוף אולי הסכם יקפוץ דרמטית ואז לא תתקבל לשום מקום.

לדעתי הבעיה העיקרית בבן גוריון, היא שיש מעט מקומות לעבוד בהם במהלך הלימודים בהשוואה לאזור חיפה והמרכז.

בן גוריון !!
אל תבזבז שנה , בזמן הזה אתה יכול לצבור שנה ניסיון שזה הרבה הרבה יותר חשוב ומועיל

מסכימה עם מעליי , שתגיע לראיונות תראה שלאף אחד לא יהיה אכפת איפה למדת .. וגם יהיה לך ממוצע סבבה מאשר ממוצע נמוך בטכניון , וגם חיי חברה נורמלים

בן גוריון ללא ספק
(אומרת את זה בתור אחת עם תואר ו3 שנים ניסיון.. )

ומדעי המחשב והנדסת תוכנה זה נחשב אותו דבר , אני עשיתי הנדסת תוכנה (4 שנים) אבל מדעי המחשב מגיעים לאותם מקומות בדיוק וחוסכים שנה, אז אם יש לך אופציה לבחור לך על מדעי המחשב

בבן גוריון אתה תמצא את החוויה הסטודנטיאלית הכי טובה שתמצא מכל מכללה או אוניברסיטה. חיי החברה כאן זה פשוט מטורף.

לגבי הנדסת תוכנה, מדיבור שלי עם אנשים אמרו שזה סתם בזבוז זמן של שנה. מדעי המחשב עדיף יותר.

פיתוח אתרים זה לא פיתוח תוכנה 😃.
וסתם מעניין אותי כמה אתה מקבל לשעה.

הייי,

אני מתקרב לשחרור מהצבא...
ועומדות בפני כמה דילמות ואשמח לעצתכם.

האם כדאי ללמוד מדעי המחשב/הנדסת תוכנה בשנה הקרובה באוניברסיטת בן גוריון,
או שעדיף לדחות בשנה לשפר מעט בגרויות ולנסות ללכת על הטכניון ?
מה דעתכם ?

ובכלל לאן כדאי לפנות הנדסת תוכנה או מדעי המחשב.

תודה רבה ושבת שלום.

שני המקומות טובים, אצלי בצוות יש מישהו מבן גוריון. עדיין הרוב מהטכניון.

אני לא חושב שיש הבדל גדול איפה תסיים בין 2 המקומות האלו, מה שחשוב זה יהיה הציונים שלך בסוף התואר והנסיון.
בטכניון מאוד קל למצוע משרת סטודנט במהלך התואר וזה יתרון עצום על פני כל אותם שמסיים בלי כלום. אין לי מושג אם אפשר בקלות למצוא עבודה בבן גוריון.

מעסיקים יעדיפו לרוב טכניון אבל זה נכון יותר למקומות עבודה בצפון (שזה הרבה חברות רציניות), אבל במרכז זה לא מה שיתן לך יתרון.

כל מי שרשם פה שהנסיון של השנה ישחק תפקיד יותר רציני צודק חלקית, זה מאוד תלוי איפה ומה תמצע בשנה הזאת, יכול מאוד להיות שבגלל שנגיד לא יצא לך לעבוד במהלך התואר אז יהיה לך קשה למצוא משרה טובה ואז השנה שתמצא תיהיה נגיד במשרת QA(או פיתוח אתרים) ששווה לתחת בפיתוח תוכנה.

בכללי אין טעם ללכת להנדסת תוכנה, הסיבה העיקרית שאפשר ללכת לזה זה אם אתה נהנה במהלך הלימודים ואין לך בעיה להישאר עוד שנה, דרך אגב בטכניון אתה פשוט מתקבל לפקולטה ואז יכול לעשות איזה מסלול שאתה רוצה, אישית התחלתי אם כוונות לסיים תוכנה אבל בסוף אני מסיים מדמ"מ רגיל, מה גם שבטכניון יש מסלול של מדעי המחשב כללי 4 ו 3 שנים, כאשר ה 4 שנים זה פשוט עוד קורסי בחירה שצריך לקחת (חלקם ממש טובים)

חיי חברה לא יודע אבל בטכניון הם דיי סבבה, פסטיבל הסטודנט בטכניון הוא בין היותר טובים בארץ שכולל יומיים מסיבות + מסיבת בריכה.
יש במהלך כל השנה מסיבות נחמדות שהפקולטות מארגנות כלומר מביאים DJ מבחוץ והסטודנטים משמשים כברמנים כלומר בירה 10 שקל ואלכוהול ב 15 שקל (אלכוהול איכותי שלא מערבבים לך עם מים). ואני יכול להגיד שהם לא נופלות ממסיבות אחרות שיש בארץ.

מה גם חדר כושר מצויין לדעתי, בריכה אולימפית אם סאונה, אם אני לא טועה גם קורסי הספורט בטכניון הם הכי עשירים באפשרויות, יש אפילו רובה אוויר.

בסופו של דבר אם אתה יודע שאתה תוכל לעבוד במהלך התואר בבן גוריון תלך לשם, אם לא עדיף טכניון.
בתוכנה אתה לומד להיות מהנדס לכל דבר ובגלל זה יש יותר מתמטיקה בסילבוס לעומת מדעי המחשב שזה פחות.
אם אני לא טועה הנדסת תוכנה זה 4 שנים ומדעי המחשב 3

ההבדל בטכניון הוא בעיקר בזה שבתוכנה אין לך כמעט בחירה של קורסים הכל נבחר בשבילך, לעומת הכללי 4 שנים שפשוט יש לך כמעט יד חופשית לבחור קורסים, ואז אתה יכול לקחת את כל הקורסים הטובים של תוכנה ולדלג על הקורסים המעצבנים שלהם, ה 3 שנים הוא פשוט פחות קורסי בחירה מ 4 שנים.

בשביל מעסיקים אין כל כך הבדל מה סיימתה, אבל לפעמים מחפשים אנשים שעשו קורסים בתחום עיבוד תמונה או מערכות לומדות, וזה לרוב משהוא שבמסלול של 3 שנים אנשים לא לוקחים.

פיתוח אתרים זה לא פיתוח תוכנה 😃.
וסתם מעניין אותי כמה אתה מקבל לשעה

אנחנו גם עושים אפליקציות. ותאמין לי שפיתוח אתרים לא רחוק בכלל מפיתוח תוכנות. ככה זה שעבודים ב-C#.

אני מרוויח 45 לשעה כי אני סטודנט כרגע אז יש לי לאן להתקדם אבל כנראה רק אחרי התואר.

תקשיב, לאט לאט הרבה מאוד מנהלים של חברות הייטק מבינים שלסיים במוסד אקדמי ללא ניסיון/ידע לא שווה כלום. קח לדוגמה בחברה אצלי שחיפשו מתכנת C#. בפועל כל ילד בן 15 יכול להיות מתכנת C# אבל, העדפנו מישהו בעל תואר, וקיבלנו הרבה מאוד הצעות מאנשים עם תארים בטכניון, בן גוריון, העברית ואפילו כאלה עם תארים שניים כבר. המכנה המשותף לרובם, שכולם סיימו את התואר אבל שהושבתה מישהו ליד מחשב ואמרת לו שיכתוב לך קוד פשוט, אף אחד לא עמד במשימה הזאת! לעומת זאת, שלקחת מישהו בלי תואר ורק עם ניסיון קטן, הוא ידע לרשום אפלו יותר מזה. ועכשיו במיספרים, הגיעו אלינו בסביבות ה-120 איש לראיונות שמהם רק 3 התקבלו. וכולם היו בעלי תארים למיניהם.

בכל אופן, זאת דעתי בנושא, גם אני בזמנו הייתי נעול על בן גוריון, עד שהבנתי שזה ממש לא משנה.

בתור בוגר מדעי המחשב,
אם לא עסקת בזה בצבא, ו/או שיש לך נסיון בתחום א אל תכנס לזה.... השוק מוצף כמו בכל מקצוע וכמו שקודמיי אמרו רק בעלי הנסיון (בצדק) מוצאים את עצמם....

אנחנו גם עושים אפליקציות. ותאמין לי שפיתוח אתרים לא רחוק בכלל מפיתוח תוכנות. ככה זה שעבודים ב-C#.

אני מרוויח 45 לשעה כי אני סטודנט כרגע אז יש לי לאן להתקדם אבל כנראה רק אחרי התואר.
.

בתור סטודנט בטכניון, מרוויח 62.62 😃 לשעה, גוגל משלמת לדוגמא 100 שקל לשעה לסטודנטים, מיקרוסופט ו IBM משלמת 85 בערך
הרבה חברות ישלמו בערך 70-75 לסטודנטים מצטיינים ( בלי שום ניסיון)

אבל גם 45 זה לא רע בכלל הופעתי לטובה.

תקשיב, לאט לאט הרבה מאוד מנהלים של חברות הייטק מבינים שלסיים במוסד אקדמי ללא ניסיון/ידע לא שווה כלום. קח לדוגמה בחברה אצלי שחיפשו מתכנת C#. בפועל כל ילד בן 15 יכול להיות מתכנת C# אבל, העדפנו מישהו בעל תואר, וקיבלנו הרבה מאוד הצעות מאנשים עם תארים בטכניון, בן גוריון, העברית ואפילו כאלה עם תארים שניים כבר. המכנה המשותף לרובם, שכולם סיימו את התואר אבל שהושבתה מישהו ליד מחשב ואמרת לו שיכתוב לך קוד פשוט, אף אחד לא עמד במשימה הזאת! לעומת זאת, שלקחת מישהו בלי תואר ורק עם ניסיון קטן, הוא ידע לרשום אפלו יותר מזה. ועכשיו במיספרים, הגיעו אלינו בסביבות ה-120 איש לראיונות שמהם רק 3 התקבלו. וכולם היו בעלי תארים למיניהם.

בכל אופן, זאת דעתי בנושא, גם אני בזמנו הייתי נעול על בן גוריון, עד שהבנתי שזה ממש לא משנה.

אז החברה שלך יחסית מיוחד, כנראה שאכפת להם יותר משורות קוד מאשר איכות שלו.

אישית מכיר המון חברה בתחום שהם מראיינים גם בחברות סטארטאפ קטנות, אחרי המון דיבורים איתם בסופו של דבר לקודד קוד יכול באמת כל ילד או בוגר גון' ברייס, אבל יהיה הבדל עצום בינו לבין בוגר מדעי המחשב בטכניון, בעיקר באיכות הקוד, הבוגר אולי יצטרך חודש ללמוד קצת שפה חדשה אבל אחרי זה הוא יעבור את התוכניתן, במיוחד ברגעים שיתקלו בדברים חדשים לבוגר הטכניון יהיו הרבה יותר כלים להתמודד, פלוס הרבה יותר קל לו לעבור וללמוד שפה חדשה.
*איפה שרשמתי טכניון גם בן גוריון הולך

בסופו של דבר עיקר הכסף הולך על תחזוק קוד, הערכות היום שזה 80% תיחזוק קוד ו 20% פיתוח (אחרי הפיתוח הראשוני) ולכן עכשיו המון אנשים מנסים לעבוד יותר מסודר מקפידים על CODE REVIEW וכו'.

עוד דבר אחד דלעתי חשוב זה אם הבן אדם שוקל בעתיד לעזוב את הארץ, במקרה הזה כבוגר מכללה יהיה לו הרבה יותר קשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית