עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בוא נניח ויש אדם ששכר המינימום(לדוגמא נניח ושכר המינימום היה עשרה שקלים) הוא גם שכר המקסימום. כלומר, הוא לא מקבל יותר. בישראל אין בעיה של אבטלה גבוה, ולכן רוב העובדים לא חייבים לעבוד במקום עבודה מסוים, כך ששכר תלוי בעיקר בפריון וביכולות של העובד. אם היכולות שלו לא מאפשרות יותר משכר המינימום התיאורטי של 10 ש"ח, ויעלו אותו, אז רוב הסיכויים שהוא פשוט יפוטר.אבל מה יעשו כל אלו ששכר המינימום הוא גם שכר המקסימום שלהם?
בגלל שקשה לעשות את החישוב של מתי הוא יצא אם בכלל משיווי משקל, עדיף לעשות מהלכים כאלה בהדרגה. באופן עקרוני אני לא נגד שכר מינימום, אבל אם מחליטים להעלות אותו זה סתם פופוליזם וחוסר אחריות להחליט להעלות אותו בכזאת דרסטיות. שיעלו בכמה שקלים, יבחנו למשך תקופת זמן, יראו שהכל בסדר ויעלו שוב. לא צריך לעשות הכל בקיצוניות.מצחיק שבסוף הפוסט הוא משווה את ישראל לשוויץ ששכר המינימום בה הוא אאל"ט 86 ש"ח וששם משאל עם להעלאת שכר המינימום לא עבר (וגם אם בשוויץ היה שכר מינימום של 24 ש"ח לשעה כמו ב-isra-hell זה לא אומר שמיליוני שוויצרים לא טועים (אד פופולום)).
לגבי האם משק התעסוקה יישאר או יצא משיווי משקל - ספק אם מישהו באמת יכול לעשות את החישוב הזה, ובאיזה שכר הוא עובר.
30 שקל זה קיצוניות? אני לא מבין אנשים שהולכים "לעבוד" תמורת 23 שקל לשעה. מסריח עבדות כשהשכירות 3 האוכל 2 ואתה נשאר עם הזין בין הידייםבוא נניח ויש אדם ששכר המינימום(לדוגמא נניח ושכר המינימום היה עשרה שקלים) הוא גם שכר המקסימום. כלומר, הוא לא מקבל יותר. בישראל אין בעיה של אבטלה גבוה, ולכן רוב העובדים לא חייבים לעבוד במקום עבודה מסוים, כך ששכר תלוי בעיקר בפריון וביכולות של העובד. אם היכולות שלו לא מאפשרות יותר משכר המינימום התיאורטי של 10 ש"ח, ויעלו אותו, אז רוב הסיכויים שהוא פשוט יפוטר.
בגלל שקשה לעשות את החישוב של מתי הוא יצא אם בכלל משיווי משקל, עדיף לעשות מהלכים כאלה בהדרגה. באופן עקרוני אני לא נגד שכר מינימום, אבל אם מחליטים להעלות אותו זה סתם פופוליזם וחוסר אחריות להחליט להעלות אותו בכזאת דרסטיות. שיעלו בכמה שקלים, יבחנו למשך תקופת זמן, יראו שהכל בסדר ויעלו שוב. לא צריך לעשות הכל בקיצוניות.
הקפיצה עצמה היא קיצונית. גם אם לדעתי זה לא ראוי לעבוד מתחת לשכר של 35 שקלים, זה עדיין קיצוני נורא להקפיץ משכר המינימום הנוכחי ל35 שקלים.30 שקל זה קיצוניות? אני לא מבין אנשים שהולכים "לעבוד" תמורת 23 שקל לשעה. מסריח עבדות כשהשכירות 3 האוכל 2 ואתה נשאר עם הזין בין הידיים
כל דבר שהממשלה מתערבת בו נהרס. שוק פתוח לא יהיה פה כי המדינה בנויה על מונופולים ותאגידים. כבר אסור להגיד את המילה נאצי ולשרוף את עצמך פה. בארה"ב הזהירו משכר מינימום גבוה(15 דולר) בסוף זה עשה רק טוב לעיר ולאנשים שבה. מאוד קל להפחיד אנשים, והכלכלה בישראל שעובדת בשיטת הטפטוף(ההון ינזול לשכבות החלשות) הוכח כלא יעיל ויש יותר פערי מעמדות מאי פעם. ושום סיבה לא מוצדקת. שכר מינימום לדעתי- ממה שראיתי בארה"ב זה עשה רק טוב.הקפיצה עצמה היא קיצונית. גם אם לדעתי זה לא ראוי לעבוד מתחת לשכר של 35 שקלים, זה עדיין קיצוני נורא להקפיץ משכר המינימום הנוכחי ל35 שקלים.
והרבה אנשים שעובדים בשכר הזה הם הרבה פעמים אנשים חסרי נסיון(לפעמים בעבודה שהם עובדים בה, לפעמים אין להם נסיון בשוק התעסוקה, לפעמים שניהם ביחד).
אני לא מספר לעצמי סיפורים. אני רק ילדון, אבל ברור לי שלחיות משכר מינימום, או אפילו שכר גבוה יותר זה קשה במיוחד עד בלתי אפשרי. וגם עם שכר המינימום היה 30 ש"ח לשעה, גם אז היה קשה להתקיים בארץ. אבל הדרך להקל על החיים בארץ היא לא לעשות צעדים קיצוניים ופזיזים שנשמעים טוב, ואולי להסתכן בלהדיר משוק התעסוקה אוכלוסיות חלשות. הדרך היא להוריד את יוקר המחייה על ידי הגדלת התחרות. מה גם שהגדלת התחרות תוביל גם להעלאה בשכר, כיוון שריכוזיות גורמת ליצור בקצב נמוך יותר כדי לגרום למחירים גבוהים, וכאשר מייצרים פחות צריך גם פחות עובדים.
אבל להעלות את שכר המינימום נשמע טוב יותר ויותר קל באופן כללי מאשר לפתוח את המשק לייבוא מתחרה, או להגמיש את שוק התעסוקה תוך מתן רשת בטחון לעובדים מפוטרים.
לא כל דבר, אבל בהחלט הממשלה מתערבת בהרבה דברים שהיא לא צריכה, ופוגעת באיכות החיים של אזרחיה. יש הרבה ריכוזיות במדינה, והרבה קבוצות לחץ, אבל אפשר לפעול. זה דורש אוכלוסיה מעורבת, אכפתית, ומבינה בנושאים כלכליים לפחות באופן בסיסי. זה גם דורש פוליטיקאים אמיצים, שלא דואגים רק לכסא שלהם, ולאיזה כותרות יוציאו אותם טוב.כל דבר שהממשלה מתערבת בו נהרס. שוק פתוח לא יהיה פה כי המדינה בנויה על מונופולים ותאגידים. כבר אסור להגיד את המילה נאצי ולשרוף את עצמך פה. בארה"ב הזהירו משכר מינימום גבוה(15 דולר) בסוף זה עשה רק טוב לעיר ולאנשים שבה. מאוד קל להפחיד אנשים, והכלכלה בישראל שעובדת בשיטת הטפטוף(ההון ינזול לשכבות החלשות) הוכח כלא יעיל ויש יותר פערי מעמדות מאי פעם. ושום סיבה לא מוצדקת. שכר מינימום לדעתי- ממה שראיתי בארה"ב זה עשה רק טוב.
אפילו אם הוא שרלטן- השיטה שלו פעלה, התחזיות של הכלכלנים כשלו ואם הם כשלו בסיאטל אז למה להאמין להם בכלל בנושא של שכר מינימום? אומרים שהמשכורת דה פקטו היתה כבר קרובה ל15 דולר אבל אותו חוק עבר מאז בעוד מדינות שהפקטו שלהם נמוך יותר.
כלכלנים לא נביאים גדולים, לא פעם ולא פעמיים הם טועים ב"נבואות". אני לא רוצה להכנס לדיון על סיאטל או ארה"ב, כי אני לא מכיר יותר מדי, ואני לא רוצה להתווכח על דברים שאני לא מכיר. לעומת זאת, את המדינה שלנו אני מכיר. הפריון של העובד הישראלי נמוך יותר משל העובד הממוצע בארה"ב. שכר אינו פונקציה של גחמה, או רק של גחמה. הוא מושפע יותר מכל מתנאי היצע, ביקוש, פריון ותחרותיות(התחרותיות משפיע על ההיצע והביקוש).אפילו אם הוא שרלטן- השיטה שלו פעלה, התחזיות של הכלכלנים כשלו ואם הם כשלו בסיאטל אז למה להאמין להם בכלל בנושא של שכר מינימום? אומרים שהמשכורת דה פקטו היתה כבר קרובה ל15 דולר אבל אותו חוק עבר מאז בעוד מדינות שהפקטו שלהם נמוך יותר.
המרקסיסטhttp://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3642279,00.html
אחלה כתבה על סיאטל.
יכול לומר לך, שאם תחפש קצת ברשת תראה שמספר העסקים הקטנים שנפתחים בירידה ומספר העסקים הקטנים שנסגרים בעלייה.מצחיק שבסוף הפוסט הוא משווה את ישראל לשוויץ ששכר המינימום בה הוא אאל"ט 86 ש"ח וששם משאל עם להעלאת שכר המינימום לא עבר (וגם אם בשוויץ היה שכר מינימום של 24 ש"ח לשעה כמו ב-isra-hell זה לא אומר שמיליוני שוויצרים לא טועים (אד פופולום)).
לגבי האם משק התעסוקה יישאר או יצא משיווי משקל - ספק אם מישהו באמת יכול לעשות את החישוב הזה, ובאיזה שכר הוא עובר.