הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקות דם הורמנליות

shotland

משתמש מתחיל
215
21
נק' מוניטין:
-9
215
21
שלום ,
התלוננתי לרופא בצבא על עייפות וכל מיני סימפטומים שקשורים לבעיות בהורמונים .
אזהוא שלח אותי לבדיקות דםproclatine 5.7micg/l
total test 20.2 nmol/l
free test 0.590 nmol/l
dheas 17.1 micmol/l שזה בשמיים והוא שלח אותי לרופא שמטפל בהורמונים
shbg 17.2 nmol/l

השאלה שלי היא על מה בעצם משפיע הdheas ומה קורה שהוא גבוהה ממש ? יש לו השפעה על הטסט ? תודה

• פותח/ת השרשור
DHEA יכול להיות?
זה פרו הורמון שמימנו נוצר הטסט
יכול להיות שאתה לוקח תוסף שמכיל את זה תבדוק

DHEA יכול להיות?
זה פרו הורמון שמימנו נוצר הטסט
יכול להיות שאתה לוקח תוסף שמכיל את זה תבדוק

לא לוקח שום תוסף שיש בו א זה ,מה יכולה להיות הסיבה ומה תופעות הלוואי של יותר מידי מההורמון הזה
@Tom מצטער שאני מתייג אותך אבל אני לחוץ וממש רוצה לדעת מה העניין של זה אם אתה יודע .
יש מצב שבגלל זה אני תמיד מרגיש עייף ומחוסר אנרגיה ?אולי בגלל זה גם החילוף חומרים בשמיים ?שמתי לב שגם קשה לי לצבור מסת שריר .

שלום ,
התלוננתי לרופא בצבא על עייפות וכל מיני סימפטומים שקשורים לבעיות בהורמונים .
אזהוא שלח אותי לבדיקות דםproclatine 5.7micg/l
total test 20.2 nmol/l
free test 0.590 nmol/l
dheas 17.1 micmol/l שזה בשמיים והוא שלח אותי לרופא שמטפל בהורמונים
shbg 17.2 nmol/l

השאלה שלי היא על מה בעצם משפיע הdheas ומה קורה שהוא גבוהה ממש ? יש לו השפעה על הטסט ? תודה
ערך ה-dheas מצוי מעט מתחת לחסם העליון של התחום. ההשפעה של ההורמון היא מגוונת מאחר והוא למעשה פרו-הורמון להרבה מאוד הורמונים.
ערך dhea גבוה כמצב קליני בעייתי עלול להיות קשור לרוב בפעילות בלוטת יותרת הכלייה והחשוד המיידי הוא המאזן האלקטרוליטי המשובש שנגרם מפעילות נמוכה של אנזימים הקשורים בסינטיזה של מינרלקורטיקואידים.
שימוש בסטרואידים מביא לרוב לתוצאה כזאת שהאופן בו היא באה לידי ביטוי הוא פשוט צבירת יתר של נוזלים.

• פותח/ת השרשור
ערך ה-dheas מצוי מעט מתחת לחסם העליון של התחום. ההשפעה של ההורמון היא מגוונת מאחר והוא למעשה פרו-הורמון להרבה מאוד הורמונים.
ערך dhea גבוה כמצב קליני בעייתי עלול להיות קשור לרוב בפעילות בלוטת יותרת הכלייה והחשוד המיידי הוא המאזן האלקטרוליטי המשובש שנגרם מפעילות נמוכה של אנזימים הקשורים בסינטיזה של מינרלקורטיקואידים.
שימוש בסטרואידים מביא לרוב לתוצאה כזאת שהאופן בו היא באה לידי ביטוי הוא פשוט צבירת יתר של נוזלים.
מה הכוונה במשפט שרשמת "מצוי מעט מתחת לחסם העליון של התחום" אם הבנתי נכון אז המינימום בנורמה של DHEAS הוא 2.70 והמקסימום בנורמה הוא 12 .
בקשר למשפט שרשמתה על הסטרואידים ,חשוב לציין שלא ביצעתי סייקל בחיי (הייתי שבוע על 30mg HAVOC מלפני שלושה חודשים אני חשוב ואני בטוח שזה לא השפיע )אני ממש מרוקן מנוזלים גם (אני גם חטוב 10-12 אש)
מה עוד יכולות להיות הסיבות ?האם יש קשר בDHEAS גבוה לחילוף חומרים מהיר ?יש אפשרות שבגלל זה קיימת בעיה בצבירת מסת שריר ?

דרך אגב תודה על התשובה והעזרה שלך !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית