אז ככה, לכמעט כולנו יש אבקת חלבון, וכמעט כולנו הכנו מתישהו עוגת חנק.
אז זהו, מצאתי פיתרון חלבון ( או בקיצור חלבותרון ) איך להעלים את החנק ולהנות מעוגה גם יותר גדולה, גם יותר טעימה וגם יותר אכילה.
אז ככה, מצרכים:
*המצרכים בכוונה מחולקים לקבוצות*
קבוצה 1 - הבסיס
בקערה / כלי כלשהו אחר ( שבו תחממו את העוגה במיקרו, עדיפות לכלי שטוח שיתבשל / יאפה ( אם אפשר בכלל לקרוא לזה בישול ) הכי טוב.
סקופ חלבון כלשהו, כל טעם יעבוד.
ביצה.
קבוצה 2 - נוגד חנק / מבטל יובש / כל חרטא אחר שיבטל את היבשות.
200 גרם ( בערך ) גבינה לבנה.
2 שקיות סטיביה.
2-3 כפיות סוכר חום.
כפית קקאו.
כפית וחצי *גדושות בכל טוב* של חמאת בוטנים - אופטימלי.
קבוצה 3 - מסמיכי בלילה.
הרגע שכולכם חיכיתם לו - הוראות הכנה:
1. נתחיל עם קבוצה 2, כי ככה אני התחלתי.
שמים את הגבינה ושקית סטיביה בקערה ומערבבים, מוסיפים את הסוכר חום וממשיכים לערבב.
לוקחים את החמאת בוטנים, מחממים במיקרו עד שיהיה נוזלי ( אבל לא מים, סמיך מעט ), שמים את החמאת בוטנים בגבינה ומערבבים.
שמים את הכפית קקאו ושקית סטיביה נוספת ב״בלילה״ ומערבבים היטב.
חוזרים לקבוצה מס׳ 1 :
2. לוקחים את הסקופ חלבון ושמים אותו בקערה / כלי שאתם מחממים בו, לאחר מכן שוברים את הביצה לכלי ומתחילים לערבב עד שהמרקם יהיה אחיד ( כמו שאתם רגילים לעשות בעוגת חנק ).
3. לוקחים את בלילת הגבינה ושמים כמות קטנה בביצה ומערבבים עד שיהיה אחיד, לאחר מכן מוסיפים עוד קצת וככה ממשיכים עד שהכל בפנים והמרקם אחיד.
*המרקם עכשיו אמור להיות נוזלי וכאן באה לידי ביטוי קבוצה מס׳ 3
4. אל הבלילה שנהייתה לכם מוסיפים בהדרגה 3-4 כפות קמח ( אני השתמשתי בלבן, ממליץ על מלא, ולמי שבדל פחמימה אני ממליץ שישיג משהו אחר כמו קמח שקדים או קוקוס או שישתמש פשוט בעוד חלבון דבר שיחנוק אותו מחדש ).
תוך כדי ההוספה של הקמח מערבבים את הבלילה.
אתם אמורים להיות עכשיו עם מרקם די סמיך אבל שנראה נוזלי.
מוסיפים את השקית סטיביה בשביל עוד קצת מתיקות ומערבבים.
5. השלב הסופי, האפייה:
לוקחים את הכלי שלכם, ופשוט מאוד שמים במיקרו ל 2 דקות.
אחרי 2 דקות ממשיכים באינטרוולים של בישול של כ 10-20 שניות עד שהכל מוכן כמו שצריך, תבדקו עם קיסם כדי לראות אם זה מוכן ( למסתבכים בינינו, אם אתם דוקרים והקיסם עולה יבש סימן שזה מוכן, ברגע שהכל כבר ״אפוי״ מומלץ להפוך את העוגה ולחמם עוד קצת כדי שהחלק התחתון לא ישאר מגעיל בגלל הלחות.
כמה טיפים כללים:
• אל תאפו יותר מדי.
• אתם יכולים להוסיף כל דבר, אבל פשוט כל דבר שאתם רוצים.
• אתם יכולים לשנות כל דבר, פשוט כל דבר שאתם רוצים.
• מומלץ לאכול עם יוגורט או קצפת כלשהי מעל.
• תצלמו את זה לפני שאתם אוכלים כי אני לא עשיתי את זה כי פשוט הייתי רעב מדי.
• תאפו בכלי שטוח וכלי כמה שיותר רחב בעל דפנות גבוהות כדי שגם יתבשל באופן אחיד וגם תוכלו יותר בקלות לחתוך.
• אם עשיתם שינויים תכתבו סתם כי אני מתעניין.
• תהנו מכל ביס.
• אם לא נהניתם אתם יכולים להביא לי שאני אהנה מכל ביס.
נ.ב. אל תהיו חכמולוגים ותאפו בכוס, זה סתם יצא לכם מגעיל ולא מוכן באופן שווה.
ואיך שכחתי, בתאבון!
אז זהו, מצאתי פיתרון חלבון ( או בקיצור חלבותרון ) איך להעלים את החנק ולהנות מעוגה גם יותר גדולה, גם יותר טעימה וגם יותר אכילה.
אז ככה, מצרכים:
*המצרכים בכוונה מחולקים לקבוצות*
קבוצה 1 - הבסיס
בקערה / כלי כלשהו אחר ( שבו תחממו את העוגה במיקרו, עדיפות לכלי שטוח שיתבשל / יאפה ( אם אפשר בכלל לקרוא לזה בישול ) הכי טוב.
סקופ חלבון כלשהו, כל טעם יעבוד.
ביצה.
קבוצה 2 - נוגד חנק / מבטל יובש / כל חרטא אחר שיבטל את היבשות.
200 גרם ( בערך ) גבינה לבנה.
2 שקיות סטיביה.
2-3 כפיות סוכר חום.
כפית קקאו.
כפית וחצי *גדושות בכל טוב* של חמאת בוטנים - אופטימלי.
קבוצה 3 - מסמיכי בלילה.
הרגע שכולכם חיכיתם לו - הוראות הכנה:
1. נתחיל עם קבוצה 2, כי ככה אני התחלתי.
שמים את הגבינה ושקית סטיביה בקערה ומערבבים, מוסיפים את הסוכר חום וממשיכים לערבב.
לוקחים את החמאת בוטנים, מחממים במיקרו עד שיהיה נוזלי ( אבל לא מים, סמיך מעט ), שמים את החמאת בוטנים בגבינה ומערבבים.
שמים את הכפית קקאו ושקית סטיביה נוספת ב״בלילה״ ומערבבים היטב.
חוזרים לקבוצה מס׳ 1 :
2. לוקחים את הסקופ חלבון ושמים אותו בקערה / כלי שאתם מחממים בו, לאחר מכן שוברים את הביצה לכלי ומתחילים לערבב עד שהמרקם יהיה אחיד ( כמו שאתם רגילים לעשות בעוגת חנק ).
3. לוקחים את בלילת הגבינה ושמים כמות קטנה בביצה ומערבבים עד שיהיה אחיד, לאחר מכן מוסיפים עוד קצת וככה ממשיכים עד שהכל בפנים והמרקם אחיד.
*המרקם עכשיו אמור להיות נוזלי וכאן באה לידי ביטוי קבוצה מס׳ 3
4. אל הבלילה שנהייתה לכם מוסיפים בהדרגה 3-4 כפות קמח ( אני השתמשתי בלבן, ממליץ על מלא, ולמי שבדל פחמימה אני ממליץ שישיג משהו אחר כמו קמח שקדים או קוקוס או שישתמש פשוט בעוד חלבון דבר שיחנוק אותו מחדש ).
תוך כדי ההוספה של הקמח מערבבים את הבלילה.
אתם אמורים להיות עכשיו עם מרקם די סמיך אבל שנראה נוזלי.
מוסיפים את השקית סטיביה בשביל עוד קצת מתיקות ומערבבים.
5. השלב הסופי, האפייה:
לוקחים את הכלי שלכם, ופשוט מאוד שמים במיקרו ל 2 דקות.
אחרי 2 דקות ממשיכים באינטרוולים של בישול של כ 10-20 שניות עד שהכל מוכן כמו שצריך, תבדקו עם קיסם כדי לראות אם זה מוכן ( למסתבכים בינינו, אם אתם דוקרים והקיסם עולה יבש סימן שזה מוכן, ברגע שהכל כבר ״אפוי״ מומלץ להפוך את העוגה ולחמם עוד קצת כדי שהחלק התחתון לא ישאר מגעיל בגלל הלחות.
כמה טיפים כללים:
• אל תאפו יותר מדי.
• אתם יכולים להוסיף כל דבר, אבל פשוט כל דבר שאתם רוצים.
• אתם יכולים לשנות כל דבר, פשוט כל דבר שאתם רוצים.
• מומלץ לאכול עם יוגורט או קצפת כלשהי מעל.
• תצלמו את זה לפני שאתם אוכלים כי אני לא עשיתי את זה כי פשוט הייתי רעב מדי.
• תאפו בכלי שטוח וכלי כמה שיותר רחב בעל דפנות גבוהות כדי שגם יתבשל באופן אחיד וגם תוכלו יותר בקלות לחתוך.
• אם עשיתם שינויים תכתבו סתם כי אני מתעניין.
• תהנו מכל ביס.
• אם לא נהניתם אתם יכולים להביא לי שאני אהנה מכל ביס.
נ.ב. אל תהיו חכמולוגים ותאפו בכוס, זה סתם יצא לכם מגעיל ולא מוכן באופן שווה.
ואיך שכחתי, בתאבון!